2021 Nisan Anneleri

Cok tesekkur ederim.
Biz bebegimizin dogumundan sonra her problemimizde normal lafini duyduk ve hep gec mudahalelerle cozum bulabildik. Bu ortopedi icin de kac ay oldu randevu tarihini bekliyoruz. Kizim daha yeni yeni ilk adimlarini atmaya basladi. Benim icin de bebegimin gelisimini beklemek cok sancili olmaya basladi. Artik saglikli dusunemiyorum. Grupta yazilan deneyimler bir nebze icimi rahatlatiyor.

Selam kızlar bebişim 17 günlük oldu. Bazı günler düzenli emip uyuyor 2 saat herşey mukemm2l oluyor.ama bazı günler hele son 2 gün, emiyor uyuyor memeyi almıyor uyudu yatırayım diyorum. Yatirdigim anda 10 dk kalmadan iuakiuor kucağıma alıyorum yalaniyor diye 2 yudum icio yine uyuyor kucakta memede uyuyor. Süt mu yetmiyor diyeceğim ama kontrolde anne sütü devam dediler. Ne yapacagimi şaşırdım uykusuzluk bir yandan 18 aylik ablasına yetemiyorum. Emzikte almadim memeyi bırakır lorkusundan. Bana bir akıl verim. Aramızda vardı memeye yapışık bebisler. Gelişimi nasıldı hatırladığım Azze Vardı senin oğlan da yapışıktı di mi? Depresyona girmek uzereyim

Benim kizim bu aralar cok agresif surekli agliyor mutsuz hayatimizda birseyde degismedi geceleri de full emmek istiyor asiei yoruldum artik.

Benim kizim bu aralar cok agresif surekli agliyor mutsuz hayatimizda birseyde degismedi geceleri de full emmek istiyor asiei yoruldum artik.
Canım diş filan mı çıkarıyor acaba?
Böyle bir dönem oluyor ama Gnsl ben oğlanda yaşamıştım.
Benim kızımda bir gece hastanede yattı yeni geldik eve.
Boğazında aft çıkmış bende de olmuştu ya hala iyileşemedim.

Neydn dolayi yatti cok gecmis olsun.Benimde ne kdr zaman oldu asla geniz akintim gecmio yarinda pelini goturcem gece cok oksuruo

Benim kizim da 1-2 haftadir oyle. Gece uyaninca meme veriyorum. Once de sik uyanir meme verirdim uyurdu ama artik uyumuyor da memeler aciyor o yoruluyor sinirleniyor.1 saat geciyor 2 saat geciyor. Sonra esim kucagina aliyor 1-2 saat o da kucaginda mayistiriyor kucakta uyuyor. Sonra yataga birakinca yine uyaniyor. Sanki bu 18 aylik donemdeki ayrilik kaygisina da benzemiyor. Gunduzleri bagimsiz daha fazla vakit gecirmeye basladi, kresin de buyuk faydasi oldu, ne guzel memeden uzaklasmisti hic aklina gelmiyordu derken iste bu 1-2 hafta gunduzleri de ayri bir dustu.
Kopek disleri daha cikmamisti ben ona bagladim kendimce, onlar geliyor galiba. Gecici oldugunu dusunuyorum. Yani bu dusunceye tutunuyorum zaten. Uykusuzluk, surekli yemek dusunmek ortaligi toplamak, kisir dongudeyim.

Bir donem de gunduz uykularini cok kisa yapiyordu 45 dk kadar, o donem gecti simdi 2bucuk saat uyuyor gunduz uykusunu. Gece de uykusuna yatinca ilk uyanisi 2.5-3 saat sonra oluyor. Sanki o da bir donguyu oturtmaya calisiyor gibi.

Dun soyle bir sey geldi basimiza. Normalde 9bucukta yikariz. Yikama giyinme derken saat 10'da uyumus olur. Dun yemegi yedi ve kaka yapti normalde olsa 7bucuk daha yatmasina var derim hemen bezi degistiririm ama disina cikti kaka, banyoya erkenden sokayim dedim. 8de banyoyu bitirdik, alistigi icin giyinirken esnemeye basladi hemen yatgina gitti devrildi. Benim de yanina gidip emzirmemi bekliyor. Kendimce erken diye dusundum 1 saat oyalandik 10 yerine 9 da uyumus oldu ve dun gece sadece 1 kere uyandi. Bu dune ozel 1 kere uyanmasi. Acaba erken uyumasiyla bir ilgisi var mi diye dusundum bugun de biraz erken uyuttum ama 9bucuktu yine de. Bu gece bakacagim bundan sonra da erken uyutmaya calisacagim faydasini gorursem.

Uzun süredir meme bıraktırmaya çalışıyorum ama bunun sonu salça sürmeye kadar gidecek sanırım
Butun disleri tamamlamadan meme birakmayi hayal edemiyorum. Bugun meme istediginde verdim bir alisi var uyusturucu bagimlisi gibi resmen. Kendimi de biliyorum ben, ondan beklerim tamam anne ben meme istemiyorum deyinceye kadar dayanamam veririm Bir donem hic ihtiyac duymuyordu gun icinde hic vermedigim gunler oluyordu ama su ara oyle degil. Birakirken oyle ihtiyac duymadigi bir doneme denk getiririm herhalde.

İhtiyaçları hiç bitmiyor bana artık bıkkınlık geldi. Özellikle bazı dönemler 45 dk da bir istediği oldu. Azalta azalta önce günde 5 e bugün de 3 e indirdim inşallah bir süre 3 e alıştırıp sonra tamamen kesebilirim.

insallah, ama bu haliyle bile cok guzel gelisme olmus. Krese ilk kaydolurken bilgileri aliyorlar not aliyorlardi. Ne kadar surede bir emiyor diye sordular, utana sikila 1 saat diye yuvarladim ki 1 saatten daha sik oldugu anlar oluyordu. Dudak isirmislardi cok fazla diye. Ben ister miyim boyle olmasini. Dikkatini cok guzel dagitiyorum, dagitma bittikten sonra yine cekistiriyordu. Demek ki ihtiyaci var diye veriyordum. Temennim ihtiyaci kalmamasi artik. Gunde 1-2 oldugu donemler de oldu. Bu da bir donem gececek bence.

Kopekler cikali baya oldu kizimin ama doktor dun 2 yas sendromu dedi.Goz hizasinda konusun ve kararli olun dedi bize.Meme icinde geceyi komple kesin aglayacak ama alisacak dedi daha baslamadim alistirmaya.Planlamam lazim oncr kendimi hazirlayip.umarim.gecicidir cidden cok yiprandim.

Son 1 haftadir cidden delirmis gni emiyor benimde kizm geceleri.Bu gecen ayda oldu.Doktor zamanla bu durumun huzursuzluk yapacagini soyledi.Gece emzirmesini mutlaka kes dedi refluyu cok tetikliyormus ama nasil yapicagim hic bilmiyorum.Cunku asiri yorgun oluorm sabahin 7snde kalkiorm is icin ve cocuklar uyyana kdr pestilim cikiyor.

3 mü Kizim memis koydu adimi.Ben evde yokum tabi gubduzleri ama ben geldiigmden sabaha kdr emio haftasonuda 1 oyun 1 meme arada gecen biskuvi isirdi emdi resmen ben sütüm.Bardaktaki süt.

Canım boğazında aftlar vardı.
Ateşi vardı.
Kanında enfeksiyon çıktı.
Sende öksürük var mı?
Yok canim bende oksuruk.Pelinle selimde var.Doktora goturdum ciger temizmis sadece geniz akintisindan oksuruolarmis.İburaminle dost olduk zaten.
Ama benim agzimda aft var yara icinde agzim.Aftorad mi ne var ondan skıorm birde bir krem var ondan surdum bi o ii gelio

3 mü Kizim memis koydu adimi.Ben evde yokum tabi gubduzleri ama ben geldiigmden sabaha kdr emio haftasonuda 1 oyun 1 meme arada gecen biskuvi isirdi emdi resmen ben sütüm.Bardaktaki süt.
Bugün 3. Günüm gün de 3 kere emiyor aralarda çok istiyor ağlıyor ama ben hemen oyun oynatıyorum kucağıma alıp hoplatıp şarkı söylüyorum ya da sevdiği birşeyler veriyorum eline yesin diye.parkta baya zaman geçiriyoruz. Bu gün boyu devam ediyor. Ben gece bir kere öğle uykusuna yatmadan bir bi de gece uykusuna yatmadan bir emziriyorum. Bir hafta sonra geceyi tamamen keseceğim inş. Sizin dediğiniz dönemi bizde geçirdik hatta gerilerde var yazmışım gece 45 dk ya bir kalkıyor emiyor diye. Bunun yolu emzirmeyi bırakmaktan geçiyor ben gece kalktıkça su içirdim evin içinde dolaştırdım ışığı açmadan. Bak kızım herkes uyumuş bebeklerin uyumuş bizimde uyumamız lazım diye avuta avuta teke düşürdüm. İnş tamamen bırakır çok yoruldum çünkü

Çok geçmiş olsun canım ya.
Benimde boğazımda ve bademciklerimdeydi.
Dayanılacak türden değildi.
Bende baya öksürük var göğüse gidicem sanırım.

Benim kucagimda sakinlesse memeyi vermeyi icin hic dusunmem bile. Babasi kucaginda uyutunca onun omzuna basini dayamaya kosullanmis. Bana gelince kokudan mi nedir meme cekistiriyor, gunduz neyse de gece dikatini dagitmam cok zor. Esinim kucaginda gece 1-2 saat arasi direnip aglayinca mecbur bana veriyor sonrasinda. Dr. bize taa 9. ayda demisti gece emzirmesini birak diye. Hastalik ve dis olunca ozellikle imkansiz gibi geliyor bana. Nasil olacak bilmiyorum. Elim kolum baglanmis hissediyorum.
Kitap dinlese baksak oylece dalsa uykuya dinlemez, 1 kelime bile konusamaz derdini anlatamayinca hircinlasir. Ne yapacagim boyle! Bu durumda olup sabah ise gidenler icin saygiyla egiliyorum. Ben sabahlari cenaze gibi oluyorum. Ayilmak icin kahve iciyorum sonra sute kafein geciyor diye ayri uzuluyorum. Bir bitse su gunler!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…