2021 Nisan Anneleri

Grupta okuyucu olup yazmayip ayni zamanda emzirmeyenler vardir belki. Ben boyle dertlenince onlari hic ilgilendirmiyordur ama yazip duruyorum gibi hissettim ama kendimi o kadar aciz hissediyorum ki! Bebegimi meme vermeden asla sakinlestiremiyorum. Kriz aninda elim ayagim titriyor. O ciglik atarken gece dikkatini dagitmak zok zor, dinlemiyor ki. Beynim sadece meme vermeye odaklaniyor, bebegim de buna alistigi icin o da memeye odaklaniyor ve artik bebek degil cocuk oldular. Tam da bu gecis doneminde sakin kalabilmek ne kadar da zor. Boyle zamanlarda 1-2 haftaligina da olsa annemin yanina gidebilseydim keske diye geciriyorum aklimdan. Keske herkes yardim alabilse. Cok zor zamanlar...

Lütfen pes etme ağlasın sabaha kadar ağlasın gerekirse. Belki bunu yanlış bulacaklar vardır ama benim doktorum aynen böyle dedi. Ben de senin gibiydim her ağladığında her istediğinde emziriyordum ama bu durum artık bağımlılığa döndü. Gece hiç uyumuyordum kaç hafta yat kalk yat kalk bitmiştim. Az da olsa uyumak için hemen memeyi veriyordum. Ama sonra canıma tak etti gerçekten. Direndim ağlasa da vermedim şu verdim ayran verdim emzik verdim yine de meme vermedim gece 3 saat ayakta pışpışladım inat ettim bir nevi. Şimdi bir kere kalkıyor bu da yine alışkanlıktan çünkü hep aynı saat kalkıyor. Şunu da farkettim benim bebeğim çok gazlı çok sancılıydı ama memeyi kesmeye başlayınca bu da azaldı.Ben de yalnızım hiç bir destekçim yok o yüzden uçaklarda da diyorlar ya maskeyi önce anne kendine taksın sonra çocuğa diye işte o mantıkla önce kendi sağlığını psikolojini sonra çocuğunu düşünmek zorundasın.

Kiz bosver ya kafeinde gecerse gecsin olcekmiyiz ya valla ise giden gitmeyen oyle zorki.Hele buyuk bir cocuk daha var evde oda ergenlige hazirlanio bazen birnyerde sesim cikmadan oturmak istiyorum.Demin must bir tanesi bna dakikalarca bagirdi ona cevap vermedim die hakaret etti cidden delirsem yeri

Yeminle su zamana kdr 1 kez destek alabilseydim birinden biseyden yada bir kurumda biride aa sen nasilsin deseydi oyle cok ihtiyacim varki

Oyle guzel yazmissin ki bana cok ii geldi.Ve benim kzimi geceden kesmeye gucum yok cidden.bir kuvvet baslasam belki sonu gelir

Simdi burdada bosver diye okuyunca insan onayi da aldim oh iceyim gibi hissediyor rahatladim. Biraz fazla kaciriyorum ayilmak icin. Sabah bir demlik yapiyorum o ogleden sonraya kadar yavas yavas eriyor. Bazen de aklima geliyor ya cocugun gergin uykusuz olmasina etki ediyorsa diye. Anne kahvesi diye de bir gercek var!

Oyle guzel yazmissin ki bana cok ii geldi.Ve benim kzimi geceden kesmeye gucum yok cidden.bir kuvvet baslasam belki sonu gelir
Başlayın gerçekten ilk 3 günden sonrası çok güzel olacak. Bu günlerde gelip geçecek inşallah. Ben 4. Gündeyim bugün gece bir kere ve öğle uykusu öncesi bir kere meme verdim parka götürdüm şu ana kadar kendiliğinden meme istemedi.

Aynen valla ben eger kahve icmezsem delir8rim binkahve bir nonstresss bir papatya bi kahve oyle gidiorm

Ben zaten gunduz yokum simdi eve geldim emdi uyudu benimde gece uykumu bolup kalkmam lazim ama cesaretlendim suan ve yakin zamanda yapicam max 1 hafta surer yani sonrasi daha rahat olur ins.

Kızlar sizin bebişler kaç kilo?
Gecen olctu hastalikta ozellikle ishal kusmada cok kilo kaybetti .kiyafetle 12.2 olctu 11.8 dedi.
Boyda 85.5 olctu ayakkabidan 83.5 dedi boylenbi olcumde olmaz bu arada sacma sapan.Ayakta olcuo cocuk dizlerden kirio sonucta ama cok onemli deil die uzerinde durmadim.

Bu grubun en minik bebegi diye tahmin ediyorum bizimkini. Kiyafetle tam 9 geliyor. Bugune sukur diyorum. Dha bir kac ay once suraya 7.5 yazdigimi hatirliyorum. Bogazindan bir gecse hemen fark ediyor ama 2 ileri 1 geri iste.
Maşallah çok güzel kilo almış benimki hiç almıyor hasta oldu iyice yemiyor 10.2 çıplak halde.

Alyaliya hep ayni saatte uyaniyor demistin ya belki uykuya daldigi ilk saatte degisiklik olursa ayni saatte uyanmaz. Bizde oyle oldu. 1 saat erken uyudugu gece 1 kere uyandi sadece. Bir de iste uyaninca emmese tekrar uyusa...

Maşallah çok güzel kilo almış benimki hiç almıyor hasta oldu iyice yemiyor 10.2 çıplak halde.
Bizimki hic yemedigi icin azicik yiyince fark ediyor. Bir ara inatci atesle istah gitmisti, son bir kac gundur de keyfi yok ara ara ates gosteriyor kendini ama cok kotu degil sukur. Bu da istahi hemen etkiledi tabi.
Bebegin kilo ve yememesi meselesi beni yaslandirdi resmen. Saclarim artik tamamen beyaz sayilir. Kahvaltida tereyagli ekmek veriyorum. Omlet yapiyorum bugune kadar agzina surmemisti mayonez damlatiyorum minik minik parcalara bu ona degisik geldi yarisini bazen yemeye basladi.
Oglen uykusundan hemen once yerel organik bebek yemegi yapamn bir yerden hazir yemek aliyorum onu teklif ediyorum bazen yiyor bazen yemiyor. Hemen uyaninca tarhana veya yogurt corbasi teklif ediyorum. Yine 1-2 kasik. Sonra her gun mutlaka soguk sikim meyve suyuna ilik suyu veriyorum pipetli bardagina. Bazi gunler bitirir bazen yarisi.
Aksam da iste biz ne yersek. KAhvalti ve aksam yemegi sonrasina da 150ml devam sutu hazirliyorum.

Bu yazdiklarimin hicbirisi tamamen bitmez. Eger yarisini yese icse cok mutlu olurum. Cope de gidiyor bir kismi ne yapayim yeter ki bogazindan 1 kasik gecsin. Butun bunlari yaparken de israrci olmadan hayatimizin dogal parcasi gibi davranmak icin de sinirlerin alinmis gibi oluyor. Oyle olunca da beyazladi iste saclar.

Bu arada daha cok yesin ogunlerini tamamlasin diye ara ogunleri atladigim, bir sey vermedigim oldu ama fark etmedi. Yine bitirmedi az yedi vs.

Benim kızımda inan hiçbir şey yemiyor son zamanlarda özellikle.
Bende çok üzülüyorum artık.
Çok kafama takıyorum.
Bu çarşamba doktor kontrolü var ne diyecek bakalım?
Demir bağlama hgb ferritin hepsi normal ama fe tek başına 10 çok çok düşük yani onu da beslenme bozukluğundan dolayı yoksa diğer değerleri çok iyi dedi.
Yani bir şekilde çözmem gerekiyor ama nasıl bilmiyorum.

Alyaliya hep ayni saatte uyaniyor demistin ya belki uykuya daldigi ilk saatte degisiklik olursa ayni saatte uyanmaz. Bizde oyle oldu. 1 saat erken uyudugu gece 1 kere uyandi sadece. Bir de iste uyaninca emmese tekrar uyusa...
Sanki alarm kurmuş gibi hep aynı saat benim kızım 10 11 arası uyuyor daha erken yatıramıyorum uyumuyor. Doğduğundan beri düzeni bu şekilde. Daha geç yatırsam bu kez sinirleniyor ağlıyor. İnş düzene girer herşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…