Ben de 3 aydan sonra bebeklerin duyusal gelisimleri icin yapilan topluluklara etkinliklere goturdum haftada 1 bazen 2. Tek aglayan huzursuz bebek vardi bizimki. Disari cikmaya korkuyordum artik, arabasina da binmek istemez. Zaten surekli slingde kucagimda buyudu. Desem ki oyleyse bana daha cok ihtiyazci var o yuzden yapiyor bunlari, zaten gogsumden hic indirmedim. Alismasin falan diyen biri olmadim. Yasadigim yer cok canli parklar otobusler insanlar civil civil surekli kucagimda insan icindeyiz.
Ben cok tecrubesiz anne oldum ama dr dr da gezdik ne yapabiliriz diye. Neden boyle diye. Artik, bebektir olur normal boyle seyler lafini duymaktan biktim. Her bebek farkli deniyor ama gidince de her bebege denen, genel seyler soyleniyor. Iste sadece 1 dr Ankara'da bize ozel yorum yapti, bu bebek zayif her agladiginda meme verme, yemek yemezse verme dedi ama ona da uyamiyorum. O dr da cok hakli ama yine bu genel gecer bilgiler bizde calismiyor. Onca doktordan, ishallerden, dusuk kilolardan sonra artik kimse asla beni anlayamaz diye dusunmeye basladim. 7. ayina kadar ishali vardi 7. ayda 5 kilo olan bebek kilo almiyor gucu yok elinde bir sey tutamiyor huzursuz. Bokunda boncuk aramayin diyen doktorlara denk geldik
Usuttum mu bakamadim mi neden boyle diye kendimi sucluyorum ama kendimce de son gucume kadar didiniyorum.
Simdi okuyorum 6.ayina kadar eliyle degisik dokulari agzina goturup kesif yapmayan bebekler kadi gidalari daha cok reddediyormus. Gucu yoktu ki parmaklarinin, bir sey tutmayi gec kendi parmaklari agzina sokmadi.
2 gun once havuza goturdum. Havuz dedigim de 1 karis. 1 yasinda bebeklerin emekleyebilecegi yukseklikte. Aileler bebekleri birakiyor icine cok mutlular. Dedim bizimki de orada sosyallesir mutlu olur. Yeni yurumeye calisan bebekler tek basinalar su sicratiyor onlardan da korktu bacagima sarildi oylece kaldi. Egilip o sudan icen bebekler bile vardi aileler kahkaha atiyor egleniyor onlarla. Orada bizimki ciplak kemikleri sayilan ciliz titreyen bebek o kadar uzuldum ki... Ben zaten surekli elinden tutuyordum. Ben de uzatmadim kenarda kucagimda bankta izlettim. Eve donduk gece atesi cikti. Zaten 8 kilo iyice kuculdu gibime geliyor.
Yani sosyallesmesi mi pis su mu dengesini dusununce yine zararli ciktim. Artik ne yapsam olmuyor gibi. Bitik haldeyim.