• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    165
Merhaba doğumda duş almaya izin veriliyomu yani doğumhanede varmı dusluk doğumdan sonra duş alaniliyomuyuz ben ilkini devlet hastanesinde 11 sene önce yapmıştım yapamamıştım duş kontrolüm 2 hafta sonra hiç sormadım nasıl olur diye
Merhaba, ben özelde yapacağım. Doğum paketi almadan önce doğumhaneyi gezdim orada söylemişlerdi. Doğum sonrası eğer istersen ebeler duş alıp hazırlanman için yardım ediyormuş. Sancı odası- doğum odası- doğum sonrası hazırlık odası gibi 3 oda var hastanenin doğumhane kısmında.

Bende hiç şurup içemiyorum canım ya direk midem bulanıyor 🥺 kayısı yemeye başlayacam, ıkınırken kan geliyor zaten çok korkuyorum, öksürsem bile geliyor 😕
Zorlamaktan basurun şişmiştir ondan canım şişince kanama daha çok oluyor

Dogumhanede duş olayını hiç duymadım canım zaten dikişli olunuyor direk odaya getiriyorlar. Ertesi gün eve gelince duş almıştım ben. Hasta bakıcılar zaten temizliyorlar gerek olduğunda canım
Doğum çantalarında şampuan falan koyuluyo internettede baktığımda arkadasta koymuş acaba her hastanede varmı yoksa belirli yerlerdemi tabiki özellikle doğum sonrası duş almak iyi olurdu 😊

Merhaba, ben özelde yapacağım. Doğum paketi almadan önce doğumhaneyi gezdim orada söylemişlerdi. Doğum sonrası eğer istersen ebeler duş alıp hazırlanman için yardım ediyormuş. Sancı odası- doğum odası- doğum sonrası hazırlık odası gibi 3 oda var hastanenin doğumhane kısmında.
Bende bu sefer inşallah özelde yapicam yaşadığım yerde 2 özel hastane var zaten varmı yokmu hiç bilgim yok

Bende bu sefer inşallah özelde yapicam yaşadığım yerde 2 özel hastane var zaten varmı yokmu hiç bilgim yok
Kontrole gittiğinde bir hasta ilişkileri ile görüş istersen doğumhane müsaitse gezmek için izin veriyorlar. Medicalparkta olacak benim doğumum sağ olsun ebelerden biri her detayı anlattı ben de bilmiyordum. Direkt giyinip gidicez diye düşünüyordum. Eğer iyi olursam duş alıp çıkarım muhtemelen çok terleyeceğiz :D Normal mi olacak senin ?

Kontrole gittiğinde bir hasta ilişkileri ile görüş istersen doğumhane müsaitse gezmek için izin veriyorlar. Medicalparkta olacak benim doğumum sağ olsun ebelerden biri her detayı anlattı ben de bilmiyordum. Direkt giyinip gidicez diye düşünüyordum. Eğer iyi olursam duş alıp çıkarım muhtemelen çok terleyeceğiz :D Normal mi olacak senin ?
İlki normal oldu şimdi de normal gözüküyor ama sezeryan olursa benim için daha iyi olur bağlatmak istiyorum çünkü

İkisini aynı anda yapıyorlar mı onu da ben bilmyordum :) her gün yeni bir şey öğreniyoruz
Evet doğumdan sonrada yapiliyomus ama ben tek seferde yapılıp çıksın istiyorum iki operasyon geçirmek istemediğim için sezeryan istiyorum ama bakalım süreç nasıl ilerliyecek sezeryan sırasında baglatiloyomuş isteğe göre

Kanamam plsentadan geliyor canım 😕 basur kanamadı ama kabızlık olunca acıyor
Şişerek o da kanar zamanla canım çünkü çok zorlarsam kendimi yorarsam benimki de şişip kanıyor bekarlığımdan beri var bende

Hastane Çantam hazır kızlar koyduklarımı yazayım size,

Kendim için,

• Vücut ve yüz havlusu
  • Terlik
  • 1 gecelik 2 pijama
  • Seyahat kiti (duş jeli, şampuan,krem)
  • Depend 3-4 tane
  • Emzirme sutyeni ve külot
  • Islak mendil-peçete
  • Gögüs pompası
  • Çıkış için kıyafet
  • (Pilates topu ve direnç bantlarım var onları sonradan ekleyeceğim)

Bebek için
  • 10 lu hastane çıkışı ve 3 tane bez (hemşireye verilecek)
  • 5li takım
  • 1 tulum
  • Müslin battaniye
  • Pamuklu battaniye
  • Ekstra bez 7-8 tane
  • Alt değiştirme pedi
  • Temizlik pamuğu
  • Çorap, eldiven, şapka (yedek)
  • Emzik
  • Küçük boy biberon ( ihtiyaç olursa)
  • Ağız mendilleri
  • Kundak
Çantayı henüz kapatmadım, minimal bir çanta yaptım. Eksik gördüğünüz aklınıza gelen şeyler var mı ?
Bebek için bi takım daha koysan iyi olur. Doğumdan geldikten sonra hemşirelerin giydirdiği kıyafetler değiştiriliyor odaya geldiğinde. Kirlenmiş olabiliyor Çünkü. Ben hemşirelere en gözden çıkardığım kıyafetleri vermiştim

Aa hangi medical parkta olacaksıın bende medicalde doğurucam bizim ebelerimiz ve hemşirelerimiz de çok tatlı bahçelievlere gidiyorum ben 🥰

Aa hangi medical parkta olacaksıın bende medicalde doğurucam bizim ebelerimiz ve hemşirelerimiz de çok tatlı bahçelievlere gidiyorum ben 🥰
Ataşehir benim ki canım. Ben de çok memnunum hastaneden. Doktorumu zaten çok seviyorum tam benim kafama göre rahat sakin biri. Ebeler hemşireler hepsi çok ilgililer.

Bebek için bi takım daha koysan iyi olur. Doğumdan geldikten sonra hemşirelerin giydirdiği kıyafetler değiştiriliyor odaya geldiğinde. Kirlenmiş olabiliyor Çünkü. Ben hemşirelere en gözden çıkardığım kıyafetleri vermiştim
3 tane takım olacak aslında daha da gerekli mi ki ? 1 ini hemşirelere vericem 2 si bende kalacak

Ataşehir benim ki canım. Ben de çok memnunum hastaneden. Doktorumu zaten çok seviyorum tam benim kafama göre rahat sakin biri. Ebeler hemşireler hepsi çok ilgililer.
Eveet bende çok memnunum doktorum zaten aile dostumuz gibi 🥰 hastanedeki personelden de çok memnun kaldım hatta geçen ağrım olunca doğum katına odaya aldılar beni nst için herkes çok tatlıydı odalarda pilates topu gördüm sen yine bi sor belki evden getirmeye gerek olmaz canım

Eveet bende çok memnunum doktorum zaten aile dostumuz gibi 🥰 hastanedeki personelden de çok memnun kaldım hatta geçen ağrım olunca doğum katına odaya aldılar beni nst için herkes çok tatlıydı odalarda pilates topu gördüm sen yine bi sor belki evden getirmeye gerek olmaz canım
Ben de nst için çıktım 10 gün önce filan ama sancı odasında değildim :) bu cumartesi kontrolüm var gidince sorayım ♥️

Günaydın kızlar bugün kontrole gittik 🥲 minik kızım uyuyordu.. Baş aşağı duruyordu. 1400 gr olmuş, doktorum bir önceki randevuya göre toparlamış olduğunu böyle devam etmemi söyledi. Son günlerde pek bir şey yiyememe rağmen yine de çok mutlu oldum bunu duyunca. Tekrar tahlil yaptırmamı istedi, kan değerlerim düşükmüş. Ağrılarım da düne göre çok şükür daha iyi, onun için de ayrıca polikliniğe gideceğim. İhmal etmememi söyledi. Doğum şeklini düşünüp düşünmediğimi sordu. Şu an için normal doğum düşünüyorum dedim 36. 37. Haftalarda uygunlugu icin kilosuna, pozisyonuna vesaire bakarız değerlendiririz yine dedi. Doğumu düşündükçe korkuyorum ama yavru kuşuma kavuşmak için de sabırsızlanıyorum. Her sey hepimiz için güzel olsun inşallah 🍀🌸

Günaydın kızlar bugün kontrole gittik 🥲 minik kızım uyuyordu.. Baş aşağı duruyordu. 1400 gr olmuş, doktorum bir önceki randevuya göre toparlamış olduğunu böyle devam etmemi söyledi. Son günlerde pek bir şey yiyememe rağmen yine de çok mutlu oldum bunu duyunca. Tekrar tahlil yaptırmamı istedi, kan değerlerim düşükmüş. Ağrılarım da düne göre çok şükür daha iyi, onun için de ayrıca polikliniğe gideceğim. İhmal etmememi söyledi. Doğum şeklini düşünüp düşünmediğimi sordu. Şu an için normal doğum düşünüyorum dedim 36. 37. Haftalarda uygunlugu icin kilosuna, pozisyonuna vesaire bakarız değerlendiririz yine dedi. Doğumu düşündükçe korkuyorum ama yavru kuşuma kavuşmak için de sabırsızlanıyorum. Her sey hepimiz için güzel olsun inşallah 🍀🌸
Günaydın canım bak süper haberler :) kendini strese sokmadan devam. Korku beni de sardı ama umarım 2 ıkınmada halledeceğiz bu işi 😁

Ben de nst için çıktım 10 gün önce filan ama sancı odasında değildim :) bu cumartesi kontrolüm var gidince sorayım ♥️
Benim aynı gün kan uyuşmazlığı iğnesini de yapmak istediler o yüzden doğum katına çıktım odaları da gördüm pilates topu direk gözüme çarptı 😬 kata girince bi panikledim herkes bana baktı hemşirelere dedim ben doğurmaya gelmedim hazır değilim çok güldüler insan stres oluyor 😂😂😂

Back