Bebeklerde ogurme refleksi bogulmalarin onune gecmek icin . Ben yediklerimize az katiyorumBizim yediklerimizden nasil vericez ki icinde tuz salca seker vs var sebze meyve icin mi dedin,onlardan veriyorum ben marul yerken onada minicik kopariyorim muzda asla tek yiyemiyorum
Büyük oglumda bende öyleydim canim normal insan tecrübesiz oluyor korkuyor. Ikinci cocukta insan daha rahat oluyor. Aslinda insan hazirlikli olup bogazinda takilan birsey olunca ne yapacagini bilse hic korkulacak birsey yok cünkü bebek öyle veya böyle ögrenecek bugün veya yarin doganin akisi. Birde emeklemeye baslayinca nasil buluyorlarsa yerde bogazina takacak birseyler buluyorlar kirinticilarÇok güzel anlatmışsıno kadar tedirginim ki artık pütürlü veriyorum ama resmen gözünün içine bakıyorım değişik bi hale bürünürse aklım çıkıyor
AminnnnBuyuduler artiik tabiki kontrollu olmak lazim sen puturluye yeni gectin 1 tik kademeli gecis yap cubku onalrinda bir seyi ogrenip uygulama suresi var.Bazen bizimki durfuk yerr tikaniyor kendi salyasindan aklim cikiyor Allab korusun hepsinj,onlarla imtihan etmesin Rabbim.
Sırf bu yüzden emeklerken bile gözüm üstünde korkudanBüyük oglumda bende öyleydim canim normal insan tecrübesiz oluyor korkuyor. Ikinci cocukta insan daha rahat oluyor. Aslinda insan hazirlikli olup bogazinda takilan birsey olunca ne yapacagini bilse hic korkulacak birsey yok cünkü bebek öyle veya böyle ögrenecek bugün veya yarin doganin akisi. Birde emeklemeye baslayinca nasil buluyorlarsa yerde bogazina takacak birseyler buluyorlar kirinticilar
Valla 8 ayindan sora kizima özel hic bisi yapmadim salca ve tuzu minumum seviyede tuttum ne yersek onu yedi suan da 9 yasinda masallahi var hic yemek secmiyor suan oglumada aynisini yapmaya basladimBizim yediklerimizden nasil vericez ki icinde tuz salca seker vs var sebze meyve icin mi dedin,onlardan veriyorum ben marul yerken onada minicik kopariyorim muzda asla tek yiyemiyorum
Evet, zaten bisi olunca benimkide oguruyor.Bebeklerde ogurme refleksi bogulmalarin onune gecmek icin . Ben yediklerimize az katiyorum
Herkesin kendi tercihi tabi ki.benimde 8 yasinda oglum gayet iyi yiyor onada 1.5 yasina kdr hep ayri yaptim.Kizimda da 1 yasa kdr boyle gidecegim.Tuz salca vs biz ailecek az tuketiyoruz akdeniz tipi besleniyoruz ama ne olursa olsun sjan iyota salcaya vs ihtiyaci yok bobrekleri icindd yorucu birsey tum yayinlar bu skilde ama veren verir tabi.Muhittinde veriyormus.Baska arkadaslarimda veriyor tamamen bebekle anne arasinda birsey bu.Valla 8 ayindan sora kizima özel hic bisi yapmadim salca ve tuzu minumum seviyede tuttum ne yersek onu yedi suan da 9 yasinda masallahi var hic yemek secmiyor suan oglumada aynisini yapmaya basladim
Benim kendi doktorum ne yiyorsanız onu yiyebilir dedi. Ben şöyle yapıyorum mesela ıspanak yemeği yapacağım bizimkine domates salçası koyarken onunkine kendi yaptığım biber salçasından koyuyorum. Benim doktor için buna gerek yok hiçbirşey kısıtlama dedi. Ben organik tavuğu sordum sen ömrün boyunca bebeğine organik tavuk mu yedireceksin dedi nerden bulacaksın organiği dedi. Yani bunları birkaç defa yapmanın hiçbir önemi yok ömür boyu bu şekilde beslenecekse olur dedi.Herkesin kendi tercihi tabi ki.benimde 8 yasinda oglum gayet iyi yiyor onada 1.5 yasina kdr hep ayri yaptim.Kizimda da 1 yasa kdr boyle gidecegim.Tuz salca vs biz ailecek az tuketiyoruz akdeniz tipi besleniyoruz ama ne olursa olsun sjan iyota salcaya vs ihtiyaci yok bobrekleri icindd yorucu birsey tum yayinlar bu skilde ama veren verir tabi.Muhittinde veriyormus.Baska arkadaslarimda veriyor tamamen bebekle anne arasinda birsey bu.
Bende yapiyorum corba mesela sebzeleri ve mercimek i hasliyorum corba yapiyorm tuz,salca vs eklemeden ayiriyorum bizimkine ekliyorum.Ama direk kendi yemegimden vermem.Salca tuz baharat kullanmiyorum.Benim doktorum sirali gitmemi onerdi 2.cocugum ilkide oyle onermisti.Ilk yillardaki beslenme 2 yasa kdr cocugun organ gelsiimine dahil oluyor sonrasinda zaten varolan devam ediyor.Ama imkan yoksa tabiki,ya da bu bir tercihse tabiki.Her doktor baska birsey diyor zaten.Oda ayri bir durum.Benim kendi doktorum ne yiyorsanız onu yiyebilir dedi. Ben şöyle yapıyorum mesela ıspanak yemeği yapacağım bizimkine domates salçası koyarken onunkine kendi yaptığım biber salçasından koyuyorum. Benim doktor için buna gerek yok hiçbirşey kısıtlama dedi. Ben organik tavuğu sordum sen ömrün boyunca bebeğine organik tavuk mu yedireceksin dedi nerden bulacaksın organiği dedi. Yani bunları birkaç defa yapmanın hiçbir önemi yok ömür boyu bu şekilde beslenecekse olur dedi.
Bizim bi akrabamızın gelini bebeği 8-9 aylıkken işe başladı kv bebeğe kendi yemeklerinden vermiş hep şimdide diyormuşki çok zorlanıyordu çok rahatsızlanıyordu ama alıştı demiş çok üzülmüştümHerkesin kendi tercihi tabi ki.benimde 8 yasinda oglum gayet iyi yiyor onada 1.5 yasina kdr hep ayri yaptim.Kizimda da 1 yasa kdr boyle gidecegim.Tuz salca vs biz ailecek az tuketiyoruz akdeniz tipi besleniyoruz ama ne olursa olsun sjan iyota salcaya vs ihtiyaci yok bobrekleri icindd yorucu birsey tum yayinlar bu skilde ama veren verir tabi.Muhittinde veriyormus.Baska arkadaslarimda veriyor tamamen bebekle anne arasinda birsey bu.
Bence de sıralı gitmek lazım başından beri ben de o şekilde yapıyorum tuz hiç kullanmadım daha. Geçen hafta yumurta beyazı denedik üç gün boyunca şükür sıkıntı olmadı tavuk daha bir kere denedim alerji yaptı bir daha denemedim.baharatı da bu hafta kullanmaya başladım özellikle kimyon. Tatlı kırmızı toz biber bi de renk versin diye.haftaya da domates denetmeyi düşünüyorum tam 9 aylık olacak.tam buğday unuyla mantı yaptım bir kere onunkini haşlama suyuyla ayırdım çok sevdi ama içindeki kıymalarını ağzından çıkardıBende yapiyorum corba mesela sebzeleri ve mercimek i hasliyorum corba yapiyorm tuz,salca vs eklemeden ayiriyorum bizimkine ekliyorum.Ama direk kendi yemegimden vermem.Salca tuz baharat kullanmiyorum.Benim doktorum sirali gitmemi onerdi 2.cocugum ilkide oyle onermisti.Ilk yillardaki beslenme 2 yasa kdr cocugun organ gelsiimine dahil oluyor sonrasinda zaten varolan devam ediyor.Ama imkan yoksa tabiki,ya da bu bir tercihse tabiki.Her doktor baska birsey diyor zaten.Oda ayri bir durum.
Zorlaniyorsa nie devam ediyorsun dimi her cocuk bir degil mesela arkadaslar diyorki bi sorun olmadi maden o cocukta olmus canin birde nasil kiyiyirsun yani 2 kap sey cok mu zor.Yazik ya.Bizim bi akrabamızın gelini bebeği 8-9 aylıkken işe başladı kv bebeğe kendi yemeklerinden vermiş hep şimdide diyormuşki çok zorlanıyordu çok rahatsızlanıyordu ama alıştı demiş çok üzülmüştüm
Tahin alerjen die biliyorum susam tahin 1 yas oncesi yasakli ama bir bak istersen.Fistik gbi alerjisi cok kotuymus.Tavuk nasil alerji yaoti sasiridm.Ama demekki hassas muzda bnm kizma yapmisti alerji ara ara denedim simdi iyi.Bence de sıralı gitmek lazım başından beri ben de o şekilde yapıyorum tuz hiç kullanmadım daha. Geçen hafta yumurta beyazı denedik üç gün boyunca şükür sıkıntı olmadı tavuk daha bir kere denedim alerji yaptı bir daha denemedim.baharatı da bu hafta kullanmaya başladım özellikle kimyon. Tatlı kırmızı toz biber bi de renk versin diye.haftaya da domates denetmeyi düşünüyorum tam 9 aylık olacak.tam buğday unuyla mantı yaptım bir kere onunkini haşlama suyuyla ayırdım çok sevdi ama içindeki kıymalarını ağzından çıkardıhaftaya tahin deneyeceğim bi de. Bakliyat olarak da kırmızı mercimek denedik çorba olarak içmedi ama mercimek köftesi şeklinde yaptım onu yedi bir tane. Nohut fasulye nasıl verebilirim bilmiyorum
Bir çocuk doktoru takip ediyorum benim kızdan 5 gün küçük kızı var. İki hafta önce tahin denetti bebeğine.onun bebeği de alerjik bir bebek ne kadar erken bünyeye girerse o kadar iyi dedi. Hatta diyelim ki birşey alerji yaptı 10 gün sonra tekrar deneyin diyorlar ekgıda sürecinde. Benim doktor içinde durum böyle.Herşeyi yesin bünye çabucak adapte olsun mantığında. Tabi ben onun dediğini yapmıyorumTahin alerjen die biliyorum susam tahin 1 yas oncesi yasakli ama bir bak istersen.Fistik gbi alerjisi cok kotuymus.Tavuk nasil alerji yaoti sasiridm.Ama demekki hassas muzda bnm kizma yapmisti alerji ara ara denedim simdi iyi.
Yunurtada veriuorum oda 1.de zorladi sonra ara ara denedim alisti.Domates icin 1 yasi beklerim ama Allahtan kirmzi biber cok guzel renk ve kivam veriyor
Ben badem verdim rende yapip yogurda ekledim.Yedi ara ara kahvaltilara ekliyorum bu hafta ceviz deniycem.Benim kizim alerjik degil bu arada hicbi alerjisi yok aksam sanciis oluyor gaz vs ama besinden cok disle ilgili hani her bebek kdr ekgidada alisma surecinde zorlaniyor.1 muz ve yumurtada pisik fbi oldu sonra bende ara ara deneyince gecti bence besinler ara ara denenmeli sonucta nerden bilcez gectimi gecmedi mi?Bir çocuk doktoru takip ediyorum benim kızdan 5 gün küçük kızı var. İki hafta önce tahin denetti bebeğine.onun bebeği de alerjik bir bebek ne kadar erken bünyeye girerse o kadar iyi dedi. Hatta diyelim ki birşey alerji yaptı 10 gün sonra tekrar deneyin diyorlar ekgıda sürecinde. Benim doktor içinde durum böyle.Herşeyi yesin bünye çabucak adapte olsun mantığında. Tabi ben onun dediğini yapmıyorumBizim kıza susam yumurta gluten süt için alerji testi yapıldı negatif çıktı. Ama hala özellikle geceleri çok sancılanıyor.Süt alerjisi tam anlamıyla geçmemiş ama bu saatten sonra diyet önerilmiyor zamanla alışacak dedi.çay kaşığı kadar yoğurt verdim laktozsuz. Kakada vücudunda bir sıkıntı olmadı ama yoğurdu hiç sevmedi şimdi tatlı kaşığı vereyim dedim asla ağzını açmadı Siz kuruyemiş vs başladınız mı? Ben ceviz verdim bir kere sıkıntı olmadı
Mesela ben bir gün yumurtalı avokadolu bir kahvaltı yaptırıyorum bazen haşlanmış bazen omlet şeklinde. Özellikle patatesli omleti seviyor şerit şerit kesip eline veriyorum yarısını yiyor.Diğer gün yulaflı ya da tahıllı meyveli mama yapıyorum. Öğleden sonra bir çorba yapıyorum ne kadar yerse ki bu üç kaşık falan oluyor en fazla. Akşama da hep et vermeye çalışıyorum ama benimki ne şekilde verirsem vereyim o eti yemiyor. Brokoli vs buharda haşlayıp eline veriyorum balık yapıyorum haftada bir iki kere.sebzeli makarna haşlıyorum pirinçli ıspanak yemeğini sevdi ondan veriyorum.mesela benim kız birazdan ezogelin çorbası içecek yani inşallah içerBen badem verdim rende yapip yogurda ekledim.Yedi ara ara kahvaltilara ekliyorum bu hafta ceviz deniycem.Benim kizim alerjik degil bu arada hicbi alerjisi yok aksam sanciis oluyor gaz vs ama besinden cok disle ilgili hani her bebek kdr ekgidada alisma surecinde zorlaniyor.1 muz ve yumurtada pisik fbi oldu sonra bende ara ara deneyince gecti bence besinler ara ara denenmeli sonucta nerden bilcez gectimi gecmedi mi?
Cok buyuk bi olay beslenme ek gid surecini ben hic sevmiyorum hani insan heyecanlanio tabi ilk kez deneyecek yicekmi fln diye ama hic sevmiyorum.Hep bi ne yapicam derdi ac mi tok mu az yedi aman yedigini kustu.Sabah mesela ben agzima surmem ama faydaliymis trabzon hurmasi ve irmik verdim.Sonra emdi sonra yogurt verdim sonra yine emdi uyudu kalkinca haslanmis sebze vericem.Aksama ne yapicam bilmiyorum suan.Biberli tarhana veriyorum arada koyu kivamli.Bazen kefir.Bazen yulaf ama zor bi surec.
Aynen öyle bize muhtac biyeri ağrısa söyleyemezZorlaniyorsa nie devam ediyorsun dimi her cocuk bir degil mesela arkadaslar diyorki bi sorun olmadi maden o cocukta olmus canin birde nasil kiyiyirsun yani 2 kap sey cok mu zor.Yazik ya.
Bu doktor ben olabilirBenim kendi doktorum ne yiyorsanız onu yiyebilir dedi. Ben şöyle yapıyorum mesela ıspanak yemeği yapacağım bizimkine domates salçası koyarken onunkine kendi yaptığım biber salçasından koyuyorum. Benim doktor için buna gerek yok hiçbirşey kısıtlama dedi. Ben organik tavuğu sordum sen ömrün boyunca bebeğine organik tavuk mu yedireceksin dedi nerden bulacaksın organiği dedi. Yani bunları birkaç defa yapmanın hiçbir önemi yok ömür boyu bu şekilde beslenecekse olur dedi.
Ben daha eline bisi vermedim bi pankek disinda kasikla.kendi yemek istiyoe bazen ona kasik verip yonlendiiyorum.brokoliden ve balkabagindna hic hoslanmiyor.Ama bende artik boutlari baya buyuttum yiyebiliyor birde mama sandalyesinde yemektn oek hoslanmio ve az yiyor daha cok kucsgimda yada dolanarak buda kotu bi aliskanlik. Ete bende basliycsm bu hafta.normal et mi aldinz dana yokss kuzu mu ilk porsiyonliyvam dondurucuya koyarim haslayip vericem sebzeyle ins sever.Mesela ben bir gün yumurtalı avokadolu bir kahvaltı yaptırıyorum bazen haşlanmış bazen omlet şeklinde. Özellikle patatesli omleti seviyor şerit şerit kesip eline veriyorum yarısını yiyor.Diğer gün yulaflı ya da tahıllı meyveli mama yapıyorum. Öğleden sonra bir çorba yapıyorum ne kadar yerse ki bu üç kaşık falan oluyor en fazla. Akşama da hep et vermeye çalışıyorum ama benimki ne şekilde verirsem vereyim o eti yemiyor. Brokoli vs buharda haşlayıp eline veriyorum balık yapıyorum haftada bir iki kere.sebzeli makarna haşlıyorum pirinçli ıspanak yemeğini sevdi ondan veriyorum.mesela benim kız birazdan ezogelin çorbası içecek yani inşallah içereğer bunları yemezse hiç zorlamıyorum akşam meyve ve bir tane bebek bisküvisini eline veriyorum onu yiyor Cennet hurması normal hurma benim kız çok seviyor.