Demek ki çoğumuzun durumu aynıKızlar bebişlerinizin kakası katı mı benim ki bir öğün ek gıda yediyse 3 gün neredeyse hiç bişey yemiyor ona rağmen katı yapıyor ve çok zorlanıyor ağzını kilitliyor emmeyi de uykuluyken nasıl bu kadar aç durabilir anlamıyorum gündüz uykular hala 5 dk 10 dk kucakta günü tamamlıyor asla yerde oyalanmıyor bittim artık gece saat başı kalkıyor 12 1 e kadar uyumuyor sabah 6 şanlıysam 7 de tamamen uyanmış oluyor tüm gün mızır mızır gaz devam ediyor kanlı kaka geçti şükür yada ben göremiyorum kıvamı değiştiği için kilo alımı çok çok az bazı aylar hiç almadığı oldu şükür sağlıklı diye seviniyorum en azından ne kadar yorulsamda buna şükür
Yok canım ya direkt bağırsağa vuruyor bizimkinde. Kıvranıp duruyor yoruldumBenimde iki gün tepki vermeyip üçüncü gün verdiği oluyor ama vücudu kızarıyor anlaşılıyor hemen yani
Ahh yavrum benimYok canım ya direkt bağırsağa vuruyor bizimkinde. Kıvranıp duruyor yoruldum
Canım 5buçuk aylıkken test yapıldı hem kan hem kaka ama alerji çıkmadı kakada kan olduğu için doktor süt alerjisi dedi. Zaten ben o zmn diyetteydim 1 ay önce yavaş yavaş bozmaya başladım eğer bebekte birşey olmuyorsa yoğurt verebilirsin dedi ben onu dinlemedim bir ay kendim bir deneyeyim dedim. Fırınlanmış şeylere tepki vermedi her zmnki gibiydi. Ama yoğurt ve peyniri yediğimde ertesi güne yoğun bir sancıyla uyandı. Pazartesine randevu aldım bakalım ne diyecek. Buradaki doktor başından beri diyete karşıydı çocuğum 10 gün kanlı ishal yapınca ve kilo alamayınca mecburen diyet yap dedi ki o demeden ben çoktan girmiştim zaten. Tahliller temiz çıkınca da yavaş yavaş dene dedi 6. Ayda. Ama ben bu aya kadar durdum.Türkiye’den bir doktora danıştım o da 9. Ayı bekle dedi.yani doktorlar bile kendi içinde farklı farklı yöntemler uyguluyorAhh yavrum benimoeki ne yediğinde oluyor kesmiyor musun o yiyeceği doktorunuz ne diyor
İlk defa yoğurtlu birşey yedim bir iki kaşık. Bir dilimde börek.ilk ve son oldu ama 3 4 gündür sancısı bitmedi. Herşeyi kestim ama fayda etmiyor.Ahh yavrum benimoeki ne yediğinde oluyor kesmiyor musun o yiyeceği doktorunuz ne diyor
Probiyotik önerdiler mi? Benim kızım da bağırsak mide tepkili probiyotik kullanıyoruzPeki bebeğinde alerjiyi nasıl anlıyorsun. Benimki kızarmıyor mukusta olmuyor sadece çok sancılanıyor bağırsaklarının sesi kaç metre öteden duyuluyor.öyle bir gaz sancısı çekiyor ki çok ağlıyor. Bir de o gün tepki vermiyor bir iki gün sonra veriyor. O yüzden ben anlayamıyorum
Daha katı ama çok katı olursa zeytinyağını arttırıp muzu azaltıyorum bi de armut iyi geliyormuş. Hatırlayamadım alerji doktoruna gitmiş miydiniz? Belirtilerin hepsi alerjisi olan çocuklarda var maalesef. Yemeyi ve emmeyi reddetme, az uyuma, sürekli uyanma, gaz, huzursuzluk, az kilo alımı. Kabızlık da belirtiymiş yeni öğrendim avakado ve ayva kabızlık yaptı kestim benKızlar bebişlerinizin kakası katı mı benim ki bir öğün ek gıda yediyse 3 gün neredeyse hiç bişey yemiyor ona rağmen katı yapıyor ve çok zorlanıyor ağzını kilitliyor emmeyi de uykuluyken nasıl bu kadar aç durabilir anlamıyorum gündüz uykular hala 5 dk 10 dk kucakta günü tamamlıyor asla yerde oyalanmıyor bittim artık gece saat başı kalkıyor 12 1 e kadar uyumuyor sabah 6 şanlıysam 7 de tamamen uyanmış oluyor tüm gün mızır mızır gaz devam ediyor kanlı kaka geçti şükür yada ben göremiyorum kıvamı değiştiği için kilo alımı çok çok az bazı aylar hiç almadığı oldu şükür sağlıklı diye seviniyorum en azından ne kadar yorulsamda buna şükür
Kesinlikle canım. Kimi doktor bi yaşına kadar diyet açtırmıyor. Benim gittiğim dıktor geç kalmışsın diyet açmada dediCanım 5buçuk aylıkken test yapıldı hem kan hem kaka ama alerji çıkmadı kakada kan olduğu için doktor süt alerjisi dedi. Zaten ben o zmn diyetteydim 1 ay önce yavaş yavaş bozmaya başladım eğer bebekte birşey olmuyorsa yoğurt verebilirsin dedi ben onu dinlemedim bir ay kendim bir deneyeyim dedim. Fırınlanmış şeylere tepki vermedi her zmnki gibiydi. Ama yoğurt ve peyniri yediğimde ertesi güne yoğun bir sancıyla uyandı. Pazartesine randevu aldım bakalım ne diyecek. Buradaki doktor başından beri diyete karşıydı çocuğum 10 gün kanlı ishal yapınca ve kilo alamayınca mecburen diyet yap dedi ki o demeden ben çoktan girmiştim zaten. Tahliller temiz çıkınca da yavaş yavaş dene dedi 6. Ayda. Ama ben bu aya kadar durdum.Türkiye’den bir doktora danıştım o da 9. Ayı bekle dedi.yani doktorlar bile kendi içinde farklı farklı yöntemler uyguluyor
Alerji olunca sıkıntısını çekmek en Zoru zaten günlerce hıysuzluk uyumama ah ahİlk defa yoğurtlu birşey yedim bir iki kaşık. Bir dilimde börek.ilk ve son oldu ama 3 4 gündür sancısı bitmedi. Herşeyi kestim ama fayda etmiyor.
Alerji konusu cok hassas ve karisik biliyorum ama testte benim bebegimin de inek sutune alerjisi cikti. Yogurt yediginde yuzu kipkirmizi oluyordu. Dr onemseme ver dedi. Tabi baska belirtileri yoktu. 1 hafta sonra da kayboldu, onlar da gozukmez oldu simdi. Aslinda arada yoklamakta fayda var yogurdu. Bebekler cok seviyor genelde. Ek gidalara alisma gecis doneminde yogurt da isi kolaylastiriyor baya.Bende 2 ana öğün 1 ara öğün vermeye çalışıyorum ama mutlaka bi öğünde asla yemek istemiyor aç kalmış gibi hissediyorum bide alerjik diye yoğurt peynirde veremiyorum beslenemiyor sanki hiç
Alerjisi çıktığı halde mi verdirdi doktor yaniAlerji konusu cok hassas ve karisik biliyorum ama testte benim bebegimin de inek sutune alerjisi cikti. Yogurt yediginde yuzu kipkirmizi oluyordu. Dr onemseme ver dedi. Tabi baska belirtileri yoktu. 1 hafta sonra da kayboldu, onlar da gozukmez oldu simdi. Aslinda arada yoklamakta fayda var yogurdu. Bebekler cok seviyor genelde. Ek gidalara alisma gecis doneminde yogurt da isi kolaylastiriyor baya.
Bize doktor ek gıdaya başlarken blender yapma çatalla ez demişti hep öyle yaptım. Şükür sadece yemekteki çorbadaki kıymadan biraz rahatsız oluyor.Ama ne garip ki köfte olunca yiyor :)).. Siz milletin dediğine kulak asmayın bir şekilde alışacak çocuk. İsterseniz çatalla ezip deneyin bir de ilk başlarken kıvamını daha ezik yapar yavaş yavaş daha az ezersiniz. Nacizane tavsiye benden...
Benim doktorum da mukus çok önemli değil dedi. Önceden mukuslu yapınca aa alerji oldu diyordum çokta önemli birşey değilmiş
Alerji konusu cok hassas ve karisik biliyorum ama testte benim bebegimin de inek sutune alerjisi cikti. Yogurt yediginde yuzu kipkirmizi oluyordu. Dr onemseme ver dedi. Tabi baska belirtileri yoktu. 1 hafta sonra da kayboldu, onlar da gozukmez oldu simdi. Aslinda arada yoklamakta fayda var yogurdu. Bebekler cok seviyor genelde. Ek gidalara alisma gecis doneminde yogurt da isi kolaylastiriyor baya.
İlk defa yoğurtlu birşey yedim bir iki kaşık. Bir dilimde börek.ilk ve son oldu ama 3 4 gündür sancısı bitmedi. Herşeyi kestim ama fayda etmiyor.
Bende koyu kivamli yapiyorum.Bende emerek uyutuyorum.Bazen kucagimda emdikten sonra kendi birakinca kucagima yada omzuma aliyorum oyle uyuyor ama tekrar uyaniyor.Ilk cocugumda emzik vermedim ama bu sefer air aldim avent verdm cok duskun deil gun icinde evde kullanmiuorum yataktan cikarmiyorum sokagada goturmuyorum ama memeden cikip emmerek uyumak istediginde agzina koyuyorum devam edip daliyor.Çorbayı biraz katı yapıyorum koyu kıvamlı oluyor. Gece uykuları bizimde felaket emerek uykuya dalıyor saat başı uyanıyor emmeden tekrar dalamıyor. Emerek uyutmayı bırakmaya çalışıyorum ama nafile feryat figan gece o zamanda uykusu tamamen açılmış oluyor. Siz nasıl uyutuyorsunuz?
Evet kan testinde gozuktu. Bizim gittigimiz doktora gore cok ciddi sekilde deride kabarmalar yoksa ve yedigi seyi tukettigi 1 saat icerisinde kusma olmuyorsa besinler tuketilebilir. Zaten kakada kan ve mukus olayini alerjiyle iliskilendirmemisti. Proktokolit dedi. O da probiyotik verince bitti gitti. Yani bizim durum icin boyleydi. Alerji olayi cok karisik ve detayli. Burada yazip kafa karistirmak da istemem.Alerjisi çıktığı halde mi verdirdi doktor yani
Kesinlikle istahsiz bebekleri olanlarin bebegin ferritin ve diger degerlerini dikkate almasini siddetle tavsiye edeyim ben de konu acilinca. Turkiye'de 4. aydan itibaren, bebekten kan almaksizin demir destegi veriliyor sanirim. Bizde de durum soyle oldu, bebegim 5. ayindayken Turkiye'ye geldik ve ilk gittigimiz dr bize demir baslatti. Sidefer onerdi. 7. ayda, simdiki doktorumuza gidinceye kadar kullandik onu ama bebegim asiri istahsiz, uykulu yorgun ve her zaman mutsuz gibiydi. 7. ayda kan degerlerine bakildi, demir yoktu denecek kadardi ve ona bagli olan diger degerler de oyle. 2 ay demir kullandim hic mi faydasi olmamis yani dedim. Sonra demir ilacini degistirdi. Ferro sanol veriyorum simdi. Digerine gore verdigim ml daha fazla ve cok daha etkili bir demir bu. Verdigim ilk gunden itibaren bebegimin istahi acildi, enerjisi yerine geldi. Yuzu daha fazla gulmeye basladi. Bagirsak sorunu cozulunce bir de ustune demiri guzelce alinca 7. ay ve 8. ay arasinda hizlica 1kg kilo aldi. Ilk aylarda bile aldigi kilo 300-400 grami gecmiyordu. Keske diyorum daha erken cozebilseydik, cok daha guzel gelisirdi. Neyse gec hicten iyidir deyip kendimi teselli ediyorum. Buradan da israrla yaziyorum belki birilerinin gozunden kacmistir. Vakit gec olmadan demiri ihmal etmemek lazim.Cumartesi günü kızıma kan tahlili yapılmıştı bugün de doktorla görüştüm. Size de faydası olabilir. Sonuçların karşısında yazılan değerler yetişkin referans aralığıymış ona bakma dedi. Glukoz lökosit çok az yüksekti önemli değil dedi. Karaciğer enzimi ast'si biraz yüksekmiş hem ona hem de tiroit değerine 1 yaşında tekrar bakalım takip edelim dedi. Asıl çinko ve b12 eksikmiş takviye verdi. Çinko iştah da açıyormuş hazırlıklı ol dedi. B12 eksikse Ferritin iyi görünse de demir de eksik oluyormuş. Demir eksikliği de iştahsızlık yapıyor. Hem iştahsız bebekler için yazmak istedim hem de vitamin eksikliği bebeklerde pek anlaşılmıyor bilginiz olsun.
Doğduğundan beri bigaia kullanıyoruz.Probiyotik önerdiler mi? Benim kızım da bağırsak mide tepkili probiyotik kullanıyoruz
Daha katı ama çok katı olursa zeytinyağını arttırıp muzu azaltıyorum bi de armut iyi geliyormuş. Hatırlayamadım alerji doktoruna gitmiş miydiniz? Belirtilerin hepsi alerjisi olan çocuklarda var maalesef. Yemeyi ve emmeyi reddetme, az uyuma, sürekli uyanma, gaz, huzursuzluk, az kilo alımı. Kabızlık da belirtiymiş yeni öğrendim avakado ve ayva kabızlık yaptı kestim ben
Geçecek bir gün evet ama şu an insana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor. İnşallah bir iki haftaya tamamen geçer giderKesinlikle canım. Kimi doktor bi yaşına kadar diyet açtırmıyor. Benim gittiğim dıktor geç kalmışsın diyet açmada dedialerjisi oldugu halde fırınlanmış yumurta ve haşlanmış yumurta sarısı da denettirdi bana ama geçemedik tabi. Ama doktor kendime getirdi diyebilirim. Gitmeden önce hiç geçmicek alerji diyordum sürekli kızarıtordu sırtı. Şuan daha iyi hissediyorum kendimi
Alerji olunca sıkıntısını çekmek en Zoru zaten günlerce hıysuzluk uyumama ah ah