2021 Nisan Anneleri

Sabah kalkiyorum emziriryorum sonra 1 ogun kahvalti veriyorum sonra uyuyor yine emzirioyorum 1 ogunde kalkinca veriyorum yine yatiyor tabi arada zaman var sonra en son 1 ogun veriyorm aksam son kezde meyve sonra sadece emzirme.Bugun mesela ogleni kustu patates peynir brokoli yaptim 3.kasik aldi cay kasigi ve komple kustu sonra hic bisi vrmedim sadeece emziridm.Ama doktor sey yazmis gecen hicbjisi yemesede sadece emse yada formul mama alsa da bisi olmaz su donemde hani istemeyiz ama uzulmeyon demis.

İnsan ister istemez üzülüyor akşam 3 kaşık çorba ancak içti biraz meyve vereyim en azından azcık karnı doyar dedim yok onuda yemedi sadece kahvaltı ve emzirme. Kafama takmıcam aç olsa yer diyorum ama anne sütü ne kadar tok tutar ki 🤷‍♀️

Tadini almis nasilsa bence blendirsiz da bir deneyin isterseniz. Putursuz seyleri istahla yese bile bazen sevinemiyorum maksat katiya alistirmak olunca. Bazen oyle bir an geliyor ki yeter ki beslensin istiyor insan tabi, bunlara da sukur.

Sabah ogle ikindin seklinde veriyorum ben. Sabah yumurta sarisi ve tahil karisimi, ekmek ici peynir, oglen corba, aksam-ikindin de yogurtlu meyve seklinde oluyor genelde. Emzirmeyi de ek gidalarin hemen sonrasinda yapmaya calisiyorum. Cok huzursuzsa aralarda da emziriyorum ac tok fark etmiyor.
Bende 2 ana öğün 1 ara öğün vermeye çalışıyorum ama mutlaka bi öğünde asla yemek istemiyor aç kalmış gibi hissediyorum bide alerjik diye yoğurt peynirde veremiyorum beslenemiyor sanki hiç 😞

Mart annelerinde okuyorum bu uyku onlarda da böyle. 8. Ve 10. Ay uyku gerilemesi oluyormuş
Acaba tam yatmadan mama mi versem bilemiyorum ki 9.ayda gece beslenmesini kes diolar kesmeyo dusunmuorm zTen kesilevek gbi deil.Muhallebide verip lok die gece gece zorlamak istemiyorum bu gazsa ilac veriyorum disse agri kesici verdim ama kalkio yani her halukarda kalkiyor.Gunduzde 2 uyku yatiyor o makul ama kısa.Hadi o neyse ama gece deliksiz uyuma diye bisi yok arkadadim cocugunu 9da yatirio hatta 8 de sabaha kadar uyuyor 1 sefer mama icin kalkiomus nasil is yani bu?Hos oglumu dusununce 10 dk bir kalkiodum 8.ayda ama istiyorumki duzene girsin girmiyor.

İnsan ister istemez üzülüyor akşam 3 kaşık çorba ancak içti biraz meyve vereyim en azından azcık karnı doyar dedim yok onuda yemedi sadece kahvaltı ve emzirme. Kafama takmıcam aç olsa yer diyorum ama anne sütü ne kadar tok tutar ki 🤷‍♀️
Evet haklisin ama iste tum top onlarda olmayinca olmuo bizde uykudan cok muzdarip durumdayz.Agliyor uyanirken birde gece cok.
Beslenme duse kalka gidioda.
Corbayi sulu mu yapiyorsunuz kati mi?

Bende 2 ana öğün 1 ara öğün vermeye çalışıyorum ama mutlaka bi öğünde asla yemek istemiyor aç kalmış gibi hissediyorum bide alerjik diye yoğurt peynirde veremiyorum beslenemiyor sanki hiç 😞
Bende şuan diyet açtıgım icin cocuga hep aynı yiyecekleri veriyorum ben bile sıkılırım hergün dön dolaş aynı besinler ama deneme süreci geçene kadar böyle olcak maalesef

Selam kızlar :KK19: hasta olduk biz toptan yeni iyileşiyoruz buhar flan kullandık bronsiolit olmus bebem çok şükür bronşit olmadan yakaladık toparladı ama çok zorlandık tabi banada bulaştı ondan ana oğul buhar ala ala bi hal olduk :KK51:iştahla kalmadı muhtemelen kiloda verdi bu aşamada muz çok.severdi ona bile ağzını acmiyo tükürüyor herseyi 2de diş cikardi hastayken kombo yaptık yani son 10 gündür perişanız:KK53: emerken ısırma olayından nasıl kurtulacaz ya kan cikariyo resmen emmek ister gbi vicdan yaptırıyor bana meme verince gözü donuyo çocuğun hart diye kapiyo cekeliyo bide kilitlenip kaliyom acidan bana bi çare pleaassee:dua: diş çıkarana ısırma otomatik yukleniyo herhalde
Her ısırdığında hayır deyip çekiyordum ve hep meme ısırılmaz dedim ve emzirmeyi sonlandırdım. Bıraktı aylardır ısırmıyordu bugün tekrar ısırdı hiç beklemiyordum canım yandı bi anda tepki verip çekince ağladı ☹️ çok tepki vermemek gerekiyormuş küsüp korkup emmeyi bırakabiliyorlarmış
Hanımlaaar sizin kızamık aşıları kaçıncı ayda? Bizim 9.ay da olacaktı fakat alerji doktorumuzun önerisiyle 12.aya erteledik
Bizim doktor gerek yok 12.ayda olsun dedi
Kızlar emzirme saat aralığımız nasık olmalı artık? Sizler nasıl yapıyorsunuz? Tabii gündüzü soruyorum, gece onlar nasıl isterse o çünkü 🙂
Düzenli değil pek, ilk öğün olarak mutlaka uyanınca emziriyorum sonra kahvaltıdan bi iki saat kadar sonra emzirme+uyku, uyandıktan yarım ya da 1 saat sonra öğle yemeği, ortalama iki saat kadar sonra emzirme+uyku, uyanınca bazen meyve/yoğurt üzerine emzirme, bi iki saat sonra akşam yemeği, sonra emzirme+uyku, gece her uyandığında ve ek olarak az yerse mızır mızır olursa da teklif ediyorum. Şubatta çalışmaya başlıcam o yüzden fırsat varken sık emziriyorum

Acaba tam yatmadan mama mi versem bilemiyorum ki 9.ayda gece beslenmesini kes diolar kesmeyo dusunmuorm zTen kesilevek gbi deil.Muhallebide verip lok die gece gece zorlamak istemiyorum bu gazsa ilac veriyorum disse agri kesici verdim ama kalkio yani her halukarda kalkiyor.Gunduzde 2 uyku yatiyor o makul ama kısa.Hadi o neyse ama gece deliksiz uyuma diye bisi yok arkadadim cocugunu 9da yatirio hatta 8 de sabaha kadar uyuyor 1 sefer mama icin kalkiomus nasil is yani bu?Hos oglumu dusununce 10 dk bir kalkiodum 8.ayda ama istiyorumki duzene girsin girmiyor.
Benimki de devamlı uyanıyor kıpır kıpır. Hele sabaha karşı bir saat uyanıp gaz çıkarma seansı yapıyor. Ikınıyor sancılanıyor bir saat boyunca uyanık debelenip duruyor. Biraz gaz çıkarıp tekrar uyuyor.

Evet haklisin ama iste tum top onlarda olmayinca olmuo bizde uykudan cok muzdarip durumdayz.Agliyor uyanirken birde gece cok.
Beslenme duse kalka gidioda.
Corbayi sulu mu yapiyorsunuz kati mi?

Çorbayı biraz katı yapıyorum koyu kıvamlı oluyor. Gece uykuları bizimde felaket emerek uykuya dalıyor saat başı uyanıyor emmeden tekrar dalamıyor. Emerek uyutmayı bırakmaya çalışıyorum ama nafile feryat figan gece o zamanda uykusu tamamen açılmış oluyor. Siz nasıl uyutuyorsunuz?

Bende şuan diyet açtıgım icin cocuga hep aynı yiyecekleri veriyorum ben bile sıkılırım hergün dön dolaş aynı besinler ama deneme süreci geçene kadar böyle olcak maalesef

Aynı durumdayız bende diyet açıyorum artık son aşamaya geldik. Geçen ay sütlaçta takılmıştık bu ay tekrar denedim bi tepki vermedi. Yılbaşı geçsin bakalım doktorla haberleşicez. Acaba tüm adımları geçtikten sonra bebeklerde nasıl ilerliyor süreç onu hiç sormamışım.

Aynı durumdayız bende diyet açıyorum artık son aşamaya geldik. Geçen ay sütlaçta takılmıştık bu ay tekrar denedim bi tepki vermedi. Yılbaşı geçsin bakalım doktorla haberleşicez. Acaba tüm adımları geçtikten sonra bebeklerde nasıl ilerliyor süreç onu hiç sormamışım.
Ben maalesef peynir ve yoğurtta takıldım. Bisküvi simit kruvasan kek gibi şeyler etkilemedi sadece gaz yaptı kakası cildi normaldi ama arkadaşımda makarna salatası ve peynirli börek yedim iki gündür feryat figan sabah ediyoruz. Çok sancılandı devamlı ıkınıp gaz çıkarmaya çalışıyor

Yaa çok sevindimmm bende sormadım sorcam ama 😌

Ben maalesef peynir ve yoğurtta takıldım. Bisküvi simit kruvasan kek gibi şeyler etkilemedi sadece gaz yaptı kakası cildi normaldi ama arkadaşımda makarna salatası ve peynirli börek yedim iki gündür feryat figan sabah ediyoruz. Çok sancılandı devamlı ıkınıp gaz çıkarmaya çalışıyor

Yoğurtta bizdede biraz sorun oldu ilk başta kakası mukuslu oldu ama doktorumuz kan görmediğimiz sürece sorun yok az tüket zamanla alışıcak dedi gerçekten öyle oldu artık yoğurtta tepki vermiyor. İnsan kendisinş düşünmüyorda ekgıda sürecinde yoğurt lor labne verememek çok zor ne yapıcağını şaşırıyor insan.

Yoğurtta bizdede biraz sorun oldu ilk başta kakası mukuslu oldu ama doktorumuz kan görmediğimiz sürece sorun yok az tüket zamanla alışıcak dedi gerçekten öyle oldu artık yoğurtta tepki vermiyor. İnsan kendisinş düşünmüyorda ekgıda sürecinde yoğurt lor labne verememek çok zor ne yapıcağını şaşırıyor insan.
Peki bebeğinde alerjiyi nasıl anlıyorsun. Benimki kızarmıyor mukusta olmuyor sadece çok sancılanıyor bağırsaklarının sesi kaç metre öteden duyuluyor.öyle bir gaz sancısı çekiyor ki çok ağlıyor. Bir de o gün tepki vermiyor bir iki gün sonra veriyor. O yüzden ben anlayamıyorum

Çorba yada püre yiyor ama oda 5-6 kaşık ancak Bi öğün gibi değil pek. Siz günde kaç öğün veriyorsunuz
Sabah ilk uyanınca mama,2 saat kadar sonra kahvaltı, uyuyup uyanınca meyveli yoğurt 1 saat kadar sonra mama, akşama kadar bir öğün daha mama yerse tabi bu mamaları bu aralar yarım yamalak yiyor çünkü. Akşam da sebze yemeği ya da çorba veriyorum. Yatmadan bir mama gece de bir kere mama.. Dediğim gibi bu mamalar hiç tam olmuyor.Doktor da dün kilosu iyi ek gıdalardan iyi besleniyor demekki dedi. Dişler zorladığından mamayı az yemesi önemli değil dedi.. Haftada 2 kere balık, 3 kere ruşeym,1 kere 1 çay kaşığı keten tohumu ver dedi .. Her gün de 1 tatlı kaşığı ceviz dedi..Şükür kan tahlilleride güzel çıktı..

Bugün kıymalı çorbasını az blenderladım öğürmeden yedi o kadar mutlu oldum ki. Sonra kendi yemeğimin suyuna ekmek içini yumuşatıp verdim biraz onuda biraz yedi. Sanırım yavaş yavaş alışacak. Ayy bu günleri gördüm ya çok şükür 2 aydır dert etmiştim kendime. Bide çevremde herkes çok konuşuyor alıştı blendera artık hep öyle yer yok bilmem kim 5 yaşına kadar püre yemiş vallahi içime dert oldu. Neyse bundan sonrasıda adım adım gelir. Peki kaç öğün veriyorsunuz günde.
Bize doktor ek gıdaya başlarken blender yapma çatalla ez demişti hep öyle yaptım. Şükür sadece yemekteki çorbadaki kıymadan biraz rahatsız oluyor.Ama ne garip ki köfte olunca yiyor :)).. Siz milletin dediğine kulak asmayın bir şekilde alışacak çocuk. İsterseniz çatalla ezip deneyin bir de ilk başlarken kıvamını daha ezik yapar yavaş yavaş daha az ezersiniz. Nacizane tavsiye benden...

Peki bebeğinde alerjiyi nasıl anlıyorsun. Benimki kızarmıyor mukusta olmuyor sadece çok sancılanıyor bağırsaklarının sesi kaç metre öteden duyuluyor.öyle bir gaz sancısı çekiyor ki çok ağlıyor. Bir de o gün tepki vermiyor bir iki gün sonra veriyor. O yüzden ben anlayamıyorum
Benimde iki gün tepki vermeyip üçüncü gün verdiği oluyor ama vücudu kızarıyor anlaşılıyor hemen yani

Benim doktorum da mukus çok önemli değil dedi. Önceden mukuslu yapınca aa alerji oldu diyordum çokta önemli birşey değilmiş

Kızlar bebişlerinizin kakası katı mı benim ki bir öğün ek gıda yediyse 3 gün neredeyse hiç bişey yemiyor ona rağmen katı yapıyor ve çok zorlanıyor ağzını kilitliyor emmeyi de uykuluyken nasıl bu kadar aç durabilir anlamıyorum gündüz uykular hala 5 dk 10 dk kucakta günü tamamlıyor asla yerde oyalanmıyor bittim artık gece saat başı kalkıyor 12 1 e kadar uyumuyor sabah 6 şanlıysam 7 de tamamen uyanmış oluyor tüm gün mızır mızır gaz devam ediyor kanlı kaka geçti şükür yada ben göremiyorum kıvamı değiştiği için kilo alımı çok çok az bazı aylar hiç almadığı oldu şükür sağlıklı diye seviniyorum en azından ne kadar yorulsamda buna şükür

X