Kesinlikle istahsiz bebekleri olanlarin bebegin ferritin ve diger degerlerini dikkate almasini siddetle tavsiye edeyim ben de konu acilinca. Turkiye'de 4. aydan itibaren, bebekten kan almaksizin demir destegi veriliyor sanirim. Bizde de durum soyle oldu, bebegim 5. ayindayken Turkiye'ye geldik ve ilk gittigimiz dr bize demir baslatti. Sidefer onerdi. 7. ayda, simdiki doktorumuza gidinceye kadar kullandik onu ama bebegim asiri istahsiz, uykulu yorgun ve her zaman mutsuz gibiydi. 7. ayda kan degerlerine bakildi, demir yoktu denecek kadardi ve ona bagli olan diger degerler de oyle. 2 ay demir kullandim hic mi faydasi olmamis yani dedim. Sonra demir ilacini degistirdi. Ferro sanol veriyorum simdi. Digerine gore verdigim ml daha fazla ve cok daha etkili bir demir bu. Verdigim ilk gunden itibaren bebegimin istahi acildi, enerjisi yerine geldi. Yuzu daha fazla gulmeye basladi. Bagirsak sorunu cozulunce bir de ustune demiri guzelce alinca 7. ay ve 8. ay arasinda hizlica 1kg kilo aldi. Ilk aylarda bile aldigi kilo 300-400 grami gecmiyordu. Keske diyorum daha erken cozebilseydik, cok daha guzel gelisirdi. Neyse gec hicten iyidir deyip kendimi teselli ediyorum. Buradan da israrla yaziyorum belki birilerinin gozunden kacmistir. Vakit gec olmadan demiri ihmal etmemek lazim.