2021 Nisan Anneleri

Bana dedi ki 38+5ten itibaren süt de güzel geliyor, bir iki gün öncesi sonrası da farketmez dedi, ona binaen böyle düşündüm canım aslında, bir de benim 21-22. haftadan beri kasılmalarım da var, o tarihi beklememe ihtimali de aklımda, kordonu da dolanmış, beslenmesi kaynaklı da erkene alınabilir, bakayım bakalım, en güzel zamanda, sağlıkla gelsinler yavrularımız inşallah 🤗, sizin ev tam bir şenlik havasında yani, 4 kız, ne güzel yaaa 🥰
Aynen canım 4kız.bakalım artık ne ola😉

Allah anali babali büyütsün insallah gecmis olsun gözünüz aydin. Güclü kizinada masallah🧿🥰 banyo yaptiracagin zaman sende soyun ve ilk dogdugundaki gibi islak islak gögsüne yatir memeni ver. Sanki yeni dogmus gibi hissedip memeyi tutabilir. Kiz kkardesimde ise yaramisti belki sendede ise yarar. Saglikla büyüt bebisini insallah 🥰

Gözün aydin canim Allah anali babali büyütsün🥰

Hadi gözün aydin saglikla alirsin insallah bebegini kucagina. Kolay dogumlar🥰

Merak etme canim bisey olmaz onlar cok korunakli öyle hemen birsey olmaz. Bende oglumun dizini tutmustum🤭
Çok teşekkür ederim, göbeği düşsün denerim hemen 🤗
Maskeyle nasıl doğurdunuz
Benimki sezeryandı, sedyede maskeyle indim, sonrasında aklıma bile gelmedi, arada çıkardılar terimi falan silmek için
Günaydın kızlar, jet Doğum yaşadım diyebilirim🙏🏻 Ama dünden beridir bir kez uyumadım hala, benim kız cadı çıktı karnımda sessizdi şimdi sesi dünyayı alıyor, memeye yapıştı emiyor kaka yapıyor ama altını değiştirirken yıkıyor ortalığı sıpa elim ayağıma dolaşıyor, ilk günden gazlı ama bende de var gaz, memede uyuyor yatırınca gözler ful açık, ilk kızımı zor uyandırırdım ben emmeye ya bu hep memede🙈 Geleyim Doğum hikayeme hiçbirinizi alıntılayamadım ama Allah razı olsun hepinizden🙏🏻 Dedim Ya size gece 1gibi balgamsı birşey geldi elime baya büyüktü, sinir oldum bunlar neki diye neyse yattım 4de işiyorum gibi ama sıcak bir su fışkırdı bacak arasından bir bardak kadardı WC koştum sadece çamaşırım ıslaktı eşim işte idi 45 dklık uzaklıkta, Ablam benle kalmıştı doktorumu aradım direk hastaneye geç muayenen yapılacak bana haber verilecek dedi, başlarda ağrım yoktu eşimi aradım hemen şirketten çıktı yola o gelene kadar duş aldım arkasından başladı sancılar ama direk 5dk bir şeklinde, 5de eşim geldi eve hemen çıktık, kızımı ablamla evde bıraktım uyuyordu, hastane 45dk uzaklıkta tüm yol boyunca 5dk arayla giderek şiddetlenen sancılar geldi, 5.45 de hastaneye girdim ebe direk doğumhaneye çatala çıkardı o sıra çamaşırım kan olmuştu çatalda muayene etti 8cm dedi aceleyle doktorumu aradı hemen gelin, dedim yetişemezse ben doğurturum dedi, ama 6da doktorum geldi hemen hazırlanıyorum dedi o sıra müthiş bir ıkınma geldi bana eşimde Yanımda elimi tutuyor,dedim benim kakam var galiba bişi geliyor ebe o bebek dedi e epidural dedim yetişmez dedi, ben o an korktum, doktorum 5geçe önüme oturdu dedim kakam geliyor hayır o bebek dedi ama nasıl bir ıkınma ben ıkınmıyorum vücut itiyor resmen o an vücuduma birşey aktı sanki o doğal ağrı kesici hormonumuymuş ben uçtum orda hocam tuvaletimi yapıyorum dedim bir fırlattı o ıkınma bebeğimi başının çıktığını hissettim 6.15 di ama bacaklarımda bir titreme ıkınıyorum bırak ıkınma diyor ben zangır zangır ebe diyor çıktı bebek bırak kendini ama elimde değil zangırdıyor tüm vücut kızımı göğsüme koydular ben diyorum yaşıyor dimi ağlıyorum eşim bana sarılmış ağlıyor ortam karanlık doktorum bırak bacaklarını rahat diyor diyorum ben yapmıyorum meğer o hormonunda etkisiymiş, çıkardı plesantayı vedalaştık dedi kesi yapmadım ama bebeğin kafası çıktıktan sonra ıkınmayı bırakamadığın için içerde çatlak oluştu küçük onu dikçem estetik dedi uyuşturdu ve dikti sonra göbeği eşime kestirdi☺️ Kızımız 3400 50cm doğdu 🙏🏻 direk ayağa kaldırdılar ama o kasıklarım şiddetli ıkınmadan dolayı sanki kopmuş bağları gibi titretti beni hemen temizleyip bizi giydirdiler bebeğim kucağımda gurur yürüyüşü ile çıktık odamıza, doktorum 15-20dk geciksen ya evde ya arabada doğarmış dedi, şaka maka derken evde doğuracaktık 🙈 Allahtan eşim şirkete arabayla gitmişti🙏🏻 Akşamda 9da çıkardı bizi hastaneden eve geçtik pazartesi kontrole gelirsin dedi, Ama çok yorgunum bacaklarımın gücü gitmiş zor yürüyorum birde kızım şimdiden gazlı bağırsaklarının sesini duyuyorum emiyor memede uyuyor yatırınca ağlıyor neden ki😭 sürekli kaka yapıyor değiştirirken etini koparmışım gibi yıkıyor ortalığı 😢😢😢 acaba üşüttümü😢 Hepinize bir avazda sağlıklı kolay doğumlar inş kızlar Meryem ana otum kullanılmadan kaldı bile😬
Çok duygulandım ne güzel anlatmışsın doğum anını hissettim resmen 😊 hayırlı uğurlu olsun, sağlıcakla büyüsün. Memede uyusa da gazını her emzirmeden sonra mutlaka çıkar, bize çocuk doktoru söyledi. Bi de çıkarmazsan sonra bağırsağa iniyor daha zor çıkıyor ve bebeği rahatsız ediyor, ani ağlaması çığlığı ondan. Bizimki de altını alırken hep ağlıyor, hoşlanmıyor bence. Üşütmeyle ilgili de çok giydirmicem sıcak tutmıcam alışmasın zaten doktorlar önermiyor diyordum, dün gece bi anda burnu tıkandı çok korktum, en azından 40 gün kesinlikle iki kat giydirip şapkasını mutlaka takıp karnını da müslin bezle sarıp yatırıcam, sadece karnını sararsam uyurken tehlikeli de olmaz. Şüphen varsa sen de yapabilirsin.

Sağlıkla analı babalı büyütün canım inşallah. Masallah guzel boyu kilosu... Çok güzel tavsiyeler vermişsin teşekkürler... Darısı bize olsun insallah.

Gözün aydın canım sağlıcakla büyütmeyi nasib etsin Rabbim. Tebrik ederim 🙏🥰

Okudum canım, su gibi kolay gelsin inşallah. Umarım su ana kadar doğmuş ya da doğurmaya yakınındır 🙏🥰

İçindeki su onu koruyor korkma canım 🥰
Çook teşekkür ederim 🤗 kusura bakmayın kaç kere alıntıladım cevap yazamadan uyuyakaldım ya da emzirdim 😊

Yapmadım kuzum oğlumun gelmesi gerekti gelemedi :KK70:
Ahahahahahaha ya çok tatlı ya 😂😂😂 sağlıkla gelsin boşver, Demek ki biraz daha durmalı içeride... hem oradan daha güvenli yer yok ki 🥰
Yok canım benim nisanin 30una kadar yolu var 30u doğmazsa sezeryana aliyorlar😊
Senin takvim.19 diyor bacım 30 ne alaka. Sen görürsün bir haftaya doğurdum dicen 🤭 hadi bakalım hayırlısı... bizim senle aramızda çok gün yok yani peşpeşe gireriz doğuma...

Günaydın herkese 🙋🏻‍♀️ alıntılamayı atladığım varsa kusura bakmayın, bu günler biraz yoğun geçiyor, dikkatimi tam veremiyorum. Doğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun, bebekleriniz sağlıcakla büyüsün inşallah 🙏 bizde işler şubat mart anneleri gibi oldu 😊 emzir altını al gazını çıkar biraz uykusuz biraz şaşkın günler geceler ama çok güzel ve her şeye bedel ❤️ benim ilk olunca ne kadar okusam araştırsam da buram buram acemilik yaşıyorum, yavaş yavaş kızımla öğreniyoruz, birbirimize alışıyoruz. Dün gece çok korkuttu. Gece Allahtan uyumamıştım, emeli bi saat kadar olmuştu, bi ses duydum ama ağlama bağırma falan değil. Hemen ışığı açtım baktım nefes alamıyor mücadele ediyor. Aldım yüzüstü çevirdim burnundan büyük sarı balgam gibi bi şey çıktı. Tam rahtalamadı ağzında da tükürük gibi şeyler birikmiş ama süt değil annemler eşim falan dakikalarca uğraştık, nöbetçi eczaneden aspiratör aldık öyle tam rahatladı. Çok korktum, ya uyusaydım diyip diyip ağlıyorum. İyi ki yan yatırmışım, iyi ki uyumamışım. Biliyorum bi şey olacaksa ne yaparsam yapayım olur da gece dakikada bir uyanıp kontrol ettim her çıta uyandım. İnşallah bi daha yaşamayız 🙏 önerileriniz varsa çok sevinirim. Doktoru aspiratöre gerek yok dedi, hemşiresi bebek üşütmez dedi gece ikisine de çok kızdım.

Günaydın herkese 🙋🏻‍♀️ alıntılamayı atladığım varsa kusura bakmayın, bu günler biraz yoğun geçiyor, dikkatimi tam veremiyorum. Doğum yapanlara hayırlı uğurlu olsun, bebekleriniz sağlıcakla büyüsün inşallah 🙏 bizde işler şubat mart anneleri gibi oldu 😊 emzir altını al gazını çıkar biraz uykusuz biraz şaşkın günler geceler ama çok güzel ve her şeye bedel ❤️ benim ilk olunca ne kadar okusam araştırsam da buram buram acemilik yaşıyorum, yavaş yavaş kızımla öğreniyoruz, birbirimize alışıyoruz. Dün gece çok korkuttu. Gece Allahtan uyumamıştım, emeli bi saat kadar olmuştu, bi ses duydum ama ağlama bağırma falan değil. Hemen ışığı açtım baktım nefes alamıyor mücadele ediyor. Aldım yüzüstü çevirdim burnundan büyük sarı balgam gibi bi şey çıktı. Tam rahtalamadı ağzında da tükürük gibi şeyler birikmiş ama süt değil annemler eşim falan dakikalarca uğraştık, nöbetçi eczaneden aspiratör aldık öyle tam rahatladı. Çok korktum, ya uyusaydım diyip diyip ağlıyorum. İyi ki yan yatırmışım, iyi ki uyumamışım. Biliyorum bi şey olacaksa ne yaparsam yapayım olur da gece dakikada bir uyanıp kontrol ettim her çıta uyandım. İnşallah bi daha yaşamayız 🙏 önerileriniz varsa çok sevinirim. Doktoru aspiratöre gerek yok dedi, hemşiresi bebek üşütmez dedi gece ikisine de çok kızdım.
Serum fizyolojik veriliyor genellikle çok geçmiş olsun

Bazen diyorum bi vakti saati var ama sürekli insanlar sordukca daha dogmadı mı dedikce ne zaman dogcak ağrın var mı sancın var mı dedikce de geriliyorum yani ben nerdem bilebilirim ki sezeryan değil ki şu gün doğcak desem
İnsanlar 6.aydan basliyor dogmadi mi demeye sanki suresi 6 ay insan yavrusunun 😅Bosver

Geçmiş olsun canım iyi ki farketmissin, tekrarını yaşamayın inşallah. Anne olmak zor ama o güzelliği de başka hiçbirşey veremez. Burnunun açık olduğundan emin ol yatırmadan, emerken sık sık memeden ayrılıyorsa zorlanıyorsa ordan anlayabilirsin burnunun tıkalı olduğunu.

Bir de belki biliyorsundur ama söylemeden gecmeyim belki bilmeyen vardır, yan yatırıyorum dedin ya her yarışında bir öncekinin aksi tarafına yatırmaya çalış başları hemen duzlesiyor.
Bol sütlü az gazlı mutlu günleriniz olsun birlikte...

Bu arada bugün 37+2 olarak muayene oldum, 3080 olmuş kg alımı baya yavaşlamış gibi geldi bana bilemedim. 2 hafta önden gidiyordu hep şimdi normale dönmüş neyse sağlıklı olsunlar da. 50cm boy. Sezeryan gününü 14 Nisana verdi ameliyathaneyi falan aradı ayarladı. 12si olsun dedim inatla kabul etmedi:)) 38+5ten önce almak istemiyorum, süt gelimi bebeğin gelişimi için en iyisi böyle dedi. Peki dedim. Ramazan’a kalmasaydık iyiydi malum evde bir tane daha var kvalidemlerle kalacak çünkü. Haftaya cuma gidip anestezi uzmanıyla görüşücez ve kan alınacakmış o da son kontrolüm olacak.
Biz de ne olur ne olmaz diye anesteziyle konuştuk.arada kasılmalarım oluyor ama ben de aynı şekilde 38+5 te olacağım.37+3üm bugün.perşembe günü sağlık ocağına kan verip cuma kontrole giderim ben de...ptesi de sabah 9 da alınacak bebek.inşallah durur o zamana.kızımı parka götürüp gelince bile aşağı aşağı vuruyor sıpa çıkmak istercesine.

Hanımlar selamlar herkese🤗
Ben aslında Mart annesi görünüyordum ama henüz yok kuzum artık nisan annesi oldum🥰 öncelikle doğum yapan tüm anneleri tebrik ederim sütünüz bol, genişlerinizin gazı az olsun, yarasın inşallah 🙏
Herkesin Doğum süreci çok farklı ilerliyor. Benim ilk kızım da 42.hafta bebeği idi. Suyum gelmişti ama suni sancılar ile açılmam olmadığından sezaryene döndü doğum şekli.

şimdi ssvd denemek istiyoruz nasipse yeniden bekleyişlere girdik. Tabi ki artık haftamız dolduğu İÇİN kontrolümüz daha sık, Doğum şekillerimiz ne olursa olsun, ama anne ve bebekleri sağlıklı olsun yeter 🙏
Sizlere tavsiyem beklemenize engel bir durum görmüyorsa doktorunuz sabırla bekleyin anne karnından geleceği günü kendi belirleyecektir. 🤗

X