2021 Nisan Anneleri

Bol kahve diyonuz ya nekadar ictiniz mesela gunde kac tane kac saat arayla herseye hazirlikli olmak istiyorum bende bilmiyorum ilki normaldi ne olacagimiz belli degil sonucta

Peki epidural olunca da kahve içmek gerekiyor mu ki var mıdır yan etkisi korktum bayagi ben
Çok teşekkür ederim canım elimden geldiğince dikkat ediyorum zaten evde de yüksek çıkmıyor anlamadıgım bi sekilde hastane de fırlıyo
Doktora giderken maske takiyorsun tempolu hareket ediyorsan falan etkiliyor olabilir ni acaba stres falan?

Kizlar 3 gundur cok basim agrio tansiyon normal cikio bu bas agrisi bu haftalarda oluryormu ya

Evet ya yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Tamamen insanlarla temassız bir ilişkileri olsa gelsinler ama yok hem düşünmeyip hem de karşı tarafı suçlamak gerçekten hoş değil. Torununu görmek isteyen ne olur ne olmaz kendimi izole edeyim ben illa görmek isterim çünkü onlarında içi rahat olsun diye düşünür. 40’ı bi çıksın zaten havalarda güzel olursa parka bahçeye çıkartmak istiyorum ama çok küçükken kendini toplamamışken ve anne sütüne en çok ihtiyacı olduğu zamanda ikimizi de riske atamam.
Eşine desen açık açık artık tamam ben de ona göre hazırlığımı yapardım ama ortam, şartlar malum, geleceklerse bebek kendini toparladığında gelsinler desen. Bi de uçakla falan gelecekler, zaten Türkiye’de her yer açık iki haftaya vaka sayıları da artar.

Ben olmadim ama arkadasimin anlattigi ikinmada sorun oluyormus agri hic yokmus agri olmayinca bosluk duygusu oluyormus ikinma da zorlandim demisti.2 side normal onun.

Ben istemez miyim annesi olarak başka insanlar da görsün sevgiyi her şekilde tatsin ama bana birşey olsa bebeği nasil bırakırım, ona birsey olsa ne hale gelirim. Bu haftalar zaten en en derin korkularımızın çıktığı haftalar. Bir de pandemi olunca iyice geriliyorum ana şükür eşim anlıyor beni. Ya hastalansam emziremicem el kadar bebeğin riskine mani olmaya kimsenin hakkı yok. Zaten hastalık vs her şekilde bulabilir takdir allahtan ekstra riske görmeye gerek yok. Bir kere yasicaz bebegimizle ilk 40 günü. Sonra zaten senin fe dediğin gibi yaz geliyor mümkün mertebe cikicaz parka bahçeye.
Benim ilk doğumunda ya da 2. De eve gelen hurra çocuğu kucakliyordu, el yıkamayı öğretmen aylarımı aldı. Hele öpmeyi hic öğretemedim. Ben kendi dogurdugum çocuklarımı bile bir süre öpmedim göbeğinden body üstünden öptüm saçını kokladım. Okşadım hep... O kadar korktum ki zarar vermekten. Hala hafif burnum aksın kırgınlığım olsun yaklaşmam sorarlar anne bu gece iyi geceler öpücüğü vermedin diye kızım hasta gibiyim size bulastirmayim derim. Böyle düşünen biri olarakta birazcık karşımdan da aynı olmasa da bir özen ya da benim tutumuna saygı bekliyorum.
Benim kayınvalidem gelemeyecek dediğim gibi evde misafir istemeywcgimi tahmin etmiş, oğluna söylemiş oğlu da düzgünce ifade etmiş düşüncemizi. Ama daha önceki doğumunda bunun da iyi ki çocuğu oldu sanki ilk kendinin oldu görmemişim çocuğu olmuş demişti. Bu cümleyi kuran birisi benim Su an evimde bulunmamalı. Hic kaldıramam. Zaten panik atak var iyice siyiririm lohusalik uykusuzluk hic gerek yok. Bebek büyüsün pandemide biraz önümüzü görelim bakarız sonrasına...

Bende de panik atak var, evhamlıyım da biraz. Şu bir haftadır kimse umrumda değil, çocuğum iyi olacaksa herkesin kalbini kırmaya da hazırım hiç problem değil. Benim ilk çocuğum ama hep başkalarına bebek görmeye gittiğimde aile kendi rızasıyla kucağıma vermediği sürece almak dahi istemedim. Şimdi aynı anlayışı ben bekliyorum. Valla çok zor aslında dünyanın en yardımsever toplumu gibi gözüküyoruz ama yeni doğum yapmış anneden hizmet bekliyor insanlar, cenazesi olan insandan yemek bekliyorlar. Ben şimdiye kadar hep hayırlı zamanda olsun, hayırlısı olsun, en iyisini Allah bilir dedim hep. Bebeğimde yıllarca olmadı beklemediğimiz anda oldu. O yüzden kimse umrumda değil, eşim destek oluyor Allahtan. Bazen erkekler asla laf söyletmiyorlar falan o daha zor.

Çok geçmiş olsun. Senin ufaklık hep diken üstünde tutuyor seni. Sag salim hayirli zamanda gelsin inşallah
Ben son zamanlarda dogumlarda genel anestezi uygulayan hic duymadım. Sadece mecbur kalınirsa uygulanıyor genel. Açıkçası ben de uyutulmak istedim ama doktorum hic sicak bakmadi bu fikre. İlk doğumum spinaldi hiç sıkıntı yaşamadım 2 günde ayaktaydim. Yine de uyuyup uyanayim bebek yanimda olsun istiyorum

Bol kahve diyonuz ya nekadar ictiniz mesela gunde kac tane kac saat arayla herseye hazirlikli olmak istiyorum bende bilmiyorum ilki normaldi ne olacagimiz belli degil sonucta
Ben 5-6 bardak kadar içtim. Sadece hastanede kaldığım süre içinde içtim. Saat aralığına dikkat etmedim canım. Evde hiç içmedim, evde bol su içtim. Bir gece kaldım hastanede bu arada.. Sütsüz granül neskafe içmiştim.

Ben hep onu içtim içeli ishalim nasıl kabız olunuyorsa bende bıraktım valla... baş ağrısı 2 gündür var kan hacmi artiyormus
Benim birakma sansim yok malesf ferritin cok dusuk cokti bu sekilde dogum yapamazsin dendi hatta ise yaramazsa damardan yukleme yapacaklarmis

100001 .kez yüklüyorum
100 gr pekmezde 4 bilemedin 5 mg demir vardır. Yetişkin bir bireyin günlük alması gereken demir miktarını hesapladığınıZda bunun karşılığı bardak bardak pekmezdir. Bunun da pratik kullanımı malesef pek mümkün değil.
Kansızlık için pekmez önerisi şehir efsanesinden ibaret.

Ben pekmezin ilaclardan daha etkili oldugunu dusunuyorm daha hizli arttiriyor tabi tuketebikene ben asla tuketemiorm migdem bulaniyor ama cevremde var ornekleri ben aylardir ilac kullaniyorm cokda ilerleme yok

4 kilodan sonra zaten normal doğuma almıyorlar diye biliyorum canım hatta bazı doktorlar 3800 üstünü sezaryene alıyor
Bacim benim yengem 4.5 kilo dogurdu normal dogum arkadasimda 4 kilo ustu dogurdu normaldogurabilen doguruyo doktorlarin bazilari ugrasmamak icin hop sezeryan diobana sorsan ben doguramazdim o ayri

Ben pekmezin ilaclardan daha etkili oldugunu dusunuyorm daha hizli arttiriyor tabi tuketebikene ben asla tuketemiorm migdem bulaniyor ama cevremde var ornekleri ben aylardir ilac kullaniyorm cokda ilerleme yok
Doğrudur. Çevremde böyle örnekler olmadı hiç. Ben bilimsel yönünü açıkladım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…