- 17 Ocak 2015
- 2.150
- 1.707
- 34
Bol kahve diyonuz ya nekadar ictiniz mesela gunde kac tane kac saat arayla herseye hazirlikli olmak istiyorum bende bilmiyorum ilki normaldi ne olacagimiz belli degil sonuctaBenim ilk doğumum spinaldi. Şimdi bunda genel olmak istiyorum ama korkum da var. Bende karar veremiyorum hatta dün gece bu konuyu düşünmekten uykularım kaçtı sabah 5 te uyuyabildimÇünkü spinalde de sıkıntılar yaşadım hem iğne yapılırken, hem ameliyat esnasında hemde sonrasında.. bari genel olayımda en azından sadece sonrasındaki sıkıntıları yaşarım gibi düşüncem var.
Ama senin ilk spinalinde bi sorunun olmadıysa bence yine spinal tercih et.. Bende bol kahve içmiştim baş ağrısı yaşamamıştım..
Peki epidural olunca da kahve içmek gerekiyor mu ki var mıdır yan etkisi korktum bayagi benDaha öncedende bildigine göre doktoruna güven canim. Belden vurulan igneyi ben oldugumda hic kimildama demislerdi ve cok kolay hemencecik olmustu bende hatta nezaman igneyi vuracaksiniz kimildayabilirmiyim dedigimde coktan bitti bile demisti. Kendini gevsetip sabit durdunmu hic sorun olmuyor korkma. öyle dogum yapanlari biliyorum hic agri hissetmiyorsun sadece ikiniyorsun olup bitiyo demislerdi. Kolayca atlatiriz insallah hepimiz. O an herseyi unutup yavrularimiza odaklanalim ilk kokularini icimize cekecez missss
Doktora giderken maske takiyorsun tempolu hareket ediyorsan falan etkiliyor olabilir ni acaba stres falan?Çok teşekkür ederim canım elimden geldiğince dikkat ediyorum zaten evde de yüksek çıkmıyor anlamadıgım bi sekilde hastane de fırlıyo
Benim ilk dogunda 4 kiloydu.Gayet te iyi dogdu yani sorunsuzBende ondan korkuyorum bekleyelim bekleyelim de çok kilolu olursa nasıl doğururum bi de ilk doğum olcak
Evet ya yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Tamamen insanlarla temassız bir ilişkileri olsa gelsinler ama yok hem düşünmeyip hem de karşı tarafı suçlamak gerçekten hoş değil. Torununu görmek isteyen ne olur ne olmaz kendimi izole edeyim ben illa görmek isterim çünkü onlarında içi rahat olsun diye düşünür. 40’ı bi çıksın zaten havalarda güzel olursa parka bahçeye çıkartmak istiyorum ama çok küçükken kendini toplamamışken ve anne sütüne en çok ihtiyacı olduğu zamanda ikimizi de riske atamam.Ben misafir kabul etmeyecegim. 1 senedir önlemlerimi almışım bir çok fedakarlıkta bulunmuşuz ailecek. Bebekten sonra başımıza birisi vesilesi ile birsey gelse, çok üzülürüm. Tabii ki inancım var olacak zaten olur ama önlem almakta kulun görevidir.
Eşimle de konuştum, su zor zamanda covid-19 olsun olmasın bizi hastanelere düşürecek şeyler yaşamayalım dedim. Risk almaya gerek yok. Zaten ülke esnetti kuralları bizim doğum zamanında muhtemelen vakalar tavan yapmış olacak. Isteyen herkesle görüntülü konuşuruz diyorum. Çekirdek aileden bahsediyorum. Eşimin annesi senin karın bizi eve sokmaz demiş eşim de anne çok dikkat ediyoruz, perişan oluruz birsey olsa demiş. Görüntülü konuşuruz hep demiş. Onların da anlayışlı olmaları lazım bu süreci huzurlu geçirmemiz için yoksa bir de lohusa halimizle o ne demiş arkamızdan diyalogları hic çekilmez.
Bugünlerin acısını çıkaracağımız güzel günler yakındır inşallah.
Eşine desen açık açık artık tamam ben de ona göre hazırlığımı yapardım ama ortam, şartlar malum, geleceklerse bebek kendini toparladığında gelsinler desen. Bi de uçakla falan gelecekler, zaten Türkiye’de her yer açık iki haftaya vaka sayıları da artar.Benimkiler mahsur kaldi ama gecen kv su yaslilarin tutunarak yürüdükleri arabalar varya, ogluna öyle bir tane al ben bi yolunu bulup gelcem dedi sinirleriim bozuldu. Yürüyemiyor kilodan ama genede azimle her yolu deneyip gelecekmisinsallah bukadar dua bosa gitmez. Valla gezmelerinden geri kalmiyorlar bi isede yaramiyorlar ama herseyede maydanoz oluyorlar. Ben zaten her türlü kötü gelin oldugum icin batti balik yan gider kendime ve cocuklarima bakacam hicbiri umrumda degil.
Ben olmadim ama arkadasimin anlattigi ikinmada sorun oluyormus agri hic yokmus agri olmayinca bosluk duygusu oluyormus ikinma da zorlandim demisti.2 side normal onun.Kızlar anesteziler konuşulurken bir soru da ben sorayim size, doktorum kendi anestezi uzmanımda olacak doğumda epidural yapicam sana dedi, çok rahat bir doğumun olsun dedi. Acayip tırstım. Çünkü ben 2 kızımı da normal doğurdum. Şimdi epidural araştırıp iyice panik yapmak istemiyorum. Öyle omurgadan iğne, falan anestezi düşüncesi beni geriyor. Napicam benEpidural normal doğum yapan tecrübeli anneciklerimiz var mı burada??? Doktoruma güveniyorum zaten onla daha once doğum yaptığım için vardır bir bildiği diyorum.
Ben istemez miyim annesi olarak başka insanlar da görsün sevgiyi her şekilde tatsin ama bana birşey olsa bebeği nasil bırakırım, ona birsey olsa ne hale gelirim. Bu haftalar zaten en en derin korkularımızın çıktığı haftalar. Bir de pandemi olunca iyice geriliyorum ana şükür eşim anlıyor beni. Ya hastalansam emziremicem el kadar bebeğin riskine mani olmaya kimsenin hakkı yok. Zaten hastalık vs her şekilde bulabilir takdir allahtan ekstra riske görmeye gerek yok. Bir kere yasicaz bebegimizle ilk 40 günü. Sonra zaten senin fe dediğin gibi yaz geliyor mümkün mertebe cikicaz parka bahçeye.Evet ya yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Tamamen insanlarla temassız bir ilişkileri olsa gelsinler ama yok hem düşünmeyip hem de karşı tarafı suçlamak gerçekten hoş değil. Torununu görmek isteyen ne olur ne olmaz kendimi izole edeyim ben illa görmek isterim çünkü onlarında içi rahat olsun diye düşünür. 40’ı bi çıksın zaten havalarda güzel olursa parka bahçeye çıkartmak istiyorum ama çok küçükken kendini toplamamışken ve anne sütüne en çok ihtiyacı olduğu zamanda ikimizi de riske atamam.
Bende de panik atak var, evhamlıyım da biraz. Şu bir haftadır kimse umrumda değil, çocuğum iyi olacaksa herkesin kalbini kırmaya da hazırım hiç problem değil. Benim ilk çocuğum ama hep başkalarına bebek görmeye gittiğimde aile kendi rızasıyla kucağıma vermediği sürece almak dahi istemedim. Şimdi aynı anlayışı ben bekliyorum. Valla çok zor aslında dünyanın en yardımsever toplumu gibi gözüküyoruz ama yeni doğum yapmış anneden hizmet bekliyor insanlar, cenazesi olan insandan yemek bekliyorlar. Ben şimdiye kadar hep hayırlı zamanda olsun, hayırlısı olsun, en iyisini Allah bilir dedim hep. Bebeğimde yıllarca olmadı beklemediğimiz anda oldu. O yüzden kimse umrumda değil, eşim destek oluyor Allahtan. Bazen erkekler asla laf söyletmiyorlar falan o daha zor.Ben istemez miyim annesi olarak başka insanlar da görsün sevgiyi her şekilde tatsin ama bana birşey olsa bebeği nasil bırakırım, ona birsey olsa ne hale gelirim. Bu haftalar zaten en en derin korkularımızın çıktığı haftalar. Bir de pandemi olunca iyice geriliyorum ana şükür eşim anlıyor beni. Ya hastalansam emziremicem el kadar bebeğin riskine mani olmaya kimsenin hakkı yok. Zaten hastalık vs her şekilde bulabilir takdir allahtan ekstra riske görmeye gerek yok. Bir kere yasicaz bebegimizle ilk 40 günü. Sonra zaten senin fe dediğin gibi yaz geliyor mümkün mertebe cikicaz parka bahçeye.
Benim ilk doğumunda ya da 2. De eve gelen hurra çocuğu kucakliyordu, el yıkamayı öğretmen aylarımı aldı. Hele öpmeyi hic öğretemedim. Ben kendi dogurdugum çocuklarımı bile bir süre öpmedim göbeğinden body üstünden öptüm saçını kokladım. Okşadım hep... O kadar korktum ki zarar vermekten. Hala hafif burnum aksın kırgınlığım olsun yaklaşmam sorarlar anne bu gece iyi geceler öpücüğü vermedin diye kızım hasta gibiyim size bulastirmayim derim. Böyle düşünen biri olarakta birazcık karşımdan da aynı olmasa da bir özen ya da benim tutumuna saygı bekliyorum.
Benim kayınvalidem gelemeyecek dediğim gibi evde misafir istemeywcgimi tahmin etmiş, oğluna söylemiş oğlu da düzgünce ifade etmiş düşüncemizi. Ama daha önceki doğumunda bunun da iyi ki çocuğu oldu sanki ilk kendinin oldu görmemişim çocuğu olmuş demişti. Bu cümleyi kuran birisi benim Su an evimde bulunmamalı. Hic kaldıramam. Zaten panik atak var iyice siyiririm lohusalik uykusuzluk hic gerek yok. Bebek büyüsün pandemide biraz önümüzü görelim bakarız sonrasına...
Geçmiş olsunTansiyonum 153/100 çıktı hastanede doktor yatış verelim dedi kan idrar aldı ekg çektirdim öğleden sonra belli olcak
Çok geçmiş olsun. Senin ufaklık hep diken üstünde tutuyor seni. Sag salim hayirli zamanda gelsin inşallahKızlar protein kaçağı çıkmadığı için yatış vermedi. Hasta yatışı kabul etmedi yazıyorum dedi. Bende dedim evde ölçüyorum yüksek çıkmıyor diye oda heycandan stresden olabilir dedi. Baş ağrısı,göz kararması bebeğin hareketlerinde azalma olursa gel hemen acile dedi evde takip etcem yine. Haftaya tekrar kontrolbebeğim şuan normal doğum gözüküyor ama kilosu fazla olursa alabiiriz dedi beklicez biraz daha bakalım. Çok teşekkür ederim hepinize destekleriniz için hastane de yatma fikri insanı geriyo ister istemez
Ben son zamanlarda dogumlarda genel anestezi uygulayan hic duymadım. Sadece mecbur kalınirsa uygulanıyor genel. Açıkçası ben de uyutulmak istedim ama doktorum hic sicak bakmadi bu fikre. İlk doğumum spinaldi hiç sıkıntı yaşamadım 2 günde ayaktaydim. Yine de uyuyup uyanayim bebek yanimda olsun istiyorumKadınlar günümüz kutlu olsun.. Kadınların değer gördüğü bir toplum oluruz inşallah diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden malesef.. Benimde kontrolüm vardı şükür her şey yolunda. 50 cm 2830 gr olmuş bebişko sancı da çıkmadı 17 martta son kontrol inşallah ,22 mart doğum dedik yine aksi bir durum olmaz ise..
Kafama takılan birşey var sizin de fikirlerinizi rica edeceğim.. Benim ilk kızım spinal anestezi ile oldu sıkıntısız geçirmiştim.. Şimdi farklı bir hastane ve farklı bir doktora gidiyorum.. Doktoruma dedim ben spinal istiyorum ama anestezi uzmanınızın tecrübesi benim için önemli.. O da dedi ki bizimki genel anesteziyi daha çok uyguluyor. Kötü tecrübesi mi var acaba neden dedim.. Hastalarından baş ağrısı şikayeti alıyormuş o da riske girmek istemiyormus.. Onu kahve ile ben hiç yaşamamamıştım yine öyle umut ediyorum .. Ama acaba onun uygulamasından kaynaklı mı baş ağrısı oluyor ki sonuçta her bünye farklı. Çok sipinal diye zorlamasammı diye düşündüm.. Siz olsanız ne yapardınız?
Ben 5-6 bardak kadar içtim. Sadece hastanede kaldığım süre içinde içtim. Saat aralığına dikkat etmedim canım. Evde hiç içmedim, evde bol su içtim. Bir gece kaldım hastanede bu arada.. Sütsüz granül neskafe içmiştim.Bol kahve diyonuz ya nekadar ictiniz mesela gunde kac tane kac saat arayla herseye hazirlikli olmak istiyorum bende bilmiyorum ilki normaldi ne olacagimiz belli degil sonucta
Benim birakma sansim yok malesf ferritin cok dusuk cokti bu sekilde dogum yapamazsin dendi hatta ise yaramazsa damardan yukleme yapacaklarmisBen hep onu içtim içeli ishalim nasıl kabız olunuyorsa bende bıraktım valla... baş ağrısı 2 gündür var kan hacmi artiyormus
100001 .kez yüklüyorumBenim birakma sansim yok malesf ferritin cok dusuk cokti bu sekilde dogum yapamazsin dendi hatta ise yaramazsa damardan yukleme yapacaklarmis
100 gr pekmezde 4 bilemedin 5 mg demir vardır. Yetişkin bir bireyin günlük alması gereken demir miktarını hesapladığınıZda bunun karşılığı bardak bardak pekmezdir. Bunun da pratik kullanımı malesef pek mümkün değil.100001 .kez yüklüyorum
4 kilodan sonra zaten normal doğuma almıyorlar diye biliyorum canım hatta bazı doktorlar 3800 üstünü sezaryene alıyorBende ondan korkuyorum bekleyelim bekleyelim de çok kilolu olursa nasıl doğururum bi de ilk doğum olcak
Tesekkurler dogum cantasina koydum kahve bemdeBen 5-6 bardak kadar içtim. Sadece hastanede kaldığım süre içinde içtim. Saat aralığına dikkat etmedim canım. Evde hiç içmedim, evde bol su içtim. Bir gece kaldım hastanede bu arada.. Sütsüz granül neskafe içmiştim.
Ben pekmezin ilaclardan daha etkili oldugunu dusunuyorm daha hizli arttiriyor tabi tuketebikene ben asla tuketemiorm migdem bulaniyor ama cevremde var ornekleri ben aylardir ilac kullaniyorm cokda ilerleme yok100 gr pekmezde 4 bilemedin 5 mg demir vardır. Yetişkin bir bireyin günlük alması gereken demir miktarını hesapladığınıZda bunun karşılığı bardak bardak pekmezdir. Bunun da pratik kullanımı malesef pek mümkün değil.
Kansızlık için pekmez önerisi şehir efsanesinden ibaret.
Bacim benim yengem 4.5 kilo dogurdu normal dogum arkadasimda 4 kilo ustu dogurdu normal4 kilodan sonra zaten normal doğuma almıyorlar diye biliyorum canım hatta bazı doktorlar 3800 üstünü sezaryene alıyor
Doğrudur. Çevremde böyle örnekler olmadı hiç. Ben bilimsel yönünü açıkladım:)Ben pekmezin ilaclardan daha etkili oldugunu dusunuyorm daha hizli arttiriyor tabi tuketebikene ben asla tuketemiorm migdem bulaniyor ama cevremde var ornekleri ben aylardir ilac kullaniyorm cokda ilerleme yok