2021 Nisan Anneleri

Takibini yapalım hastanede dedi duruma göre alırız dedi 3.5 kilo olmuş zaten. Hakkımda hayırlısı normal doğum istiyordum ama nasipte ne varsa o
Oyyy maşallah kuzum zaten zamanını beklerse kilosundan dolayı normal yapamazsın ki baksana zamanında doğarsa 4 kiloyu geçer tosuncuk sağlıkla kavuş inşallah hiç takma kafana doğum şeklini yeter ki kucağına almayı nasip etsin rabbim 🤲🏻🤲🏻 Ayyy ben heyecan yaptım şimdi ya normal doğum kilosuna gelmiş geçiyor zamanını tamamlamış hayırlı haberler bekliyoruz senden😘😘

Kadınlar günümüz kutlu olsun.. Kadınların değer gördüğü bir toplum oluruz inşallah diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden malesef.. Benimde kontrolüm vardı şükür her şey yolunda. 50 cm 2830 gr olmuş bebişko sancı da çıkmadı 17 martta son kontrol inşallah ,22 mart doğum dedik yine aksi bir durum olmaz ise..

Kafama takılan birşey var sizin de fikirlerinizi rica edeceğim.. Benim ilk kızım spinal anestezi ile oldu sıkıntısız geçirmiştim.. Şimdi farklı bir hastane ve farklı bir doktora gidiyorum.. Doktoruma dedim ben spinal istiyorum ama anestezi uzmanınızın tecrübesi benim için önemli.. O da dedi ki bizimki genel anesteziyi daha çok uyguluyor. Kötü tecrübesi mi var acaba neden dedim.. Hastalarından baş ağrısı şikayeti alıyormuş o da riske girmek istemiyormus.. Onu kahve ile ben hiç yaşamamamıştım yine öyle umut ediyorum .. Ama acaba onun uygulamasından kaynaklı mı baş ağrısı oluyor ki sonuçta her bünye farklı. Çok sipinal diye zorlamasammı diye düşündüm.. Siz olsanız ne yapardınız?

Kadınlar günümüz kutlu olsun.. Kadınların değer gördüğü bir toplum oluruz inşallah diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden malesef.. Benimde kontrolüm vardı şükür her şey yolunda. 50 cm 2830 gr olmuş bebişko sancı da çıkmadı 17 martta son kontrol inşallah ,22 mart doğum dedik yine aksi bir durum olmaz ise..

Kafama takılan birşey var sizin de fikirlerinizi rica edeceğim.. Benim ilk kızım spinal anestezi ile oldu sıkıntısız geçirmiştim.. Şimdi farklı bir hastane ve farklı bir doktora gidiyorum.. Doktoruma dedim ben spinal istiyorum ama anestezi uzmanınızın tecrübesi benim için önemli.. O da dedi ki bizimki genel anesteziyi daha çok uyguluyor. Kötü tecrübesi mi var acaba neden dedim.. Hastalarından baş ağrısı şikayeti alıyormuş o da riske girmek istemiyormus.. Onu kahve ile ben hiç yaşamamamıştım yine öyle umut ediyorum .. Ama acaba onun uygulamasından kaynaklı mı baş ağrısı oluyor ki sonuçta her bünye farklı. Çok sipinal diye zorlamasammı diye düşündüm.. Siz olsanız ne yapardınız?
Belki gerçekten riske girmek istemediği için istemiyordur ya çünkü genel anestezide de bir anda ayılma olduğu için aslında daha çok zorlanma yaşanabiliyormuş. Anestezi uzmanıyla görüşme şansınız varsa görüşün bence daha önce de olmuşsunuz bi de tecrübelisiniz. Belki ilk doğum için önermiyordur anestezi uzmanı.

Oyyy maşallah kuzum zaten zamanını beklerse kilosundan dolayı normal yapamazsın ki baksana zamanında doğarsa 4 kiloyu geçer tosuncuk sağlıkla kavuş inşallah hiç takma kafana doğum şeklini yeter ki kucağına almayı nasip etsin rabbim 🤲🏻🤲🏻 Ayyy ben heyecan yaptım şimdi ya normal doğum kilosuna gelmiş geçiyor zamanını tamamlamış hayırlı haberler bekliyoruz senden😘😘
Bende ondan korkuyorum bekleyelim bekleyelim de çok kilolu olursa nasıl doğururum bi de ilk doğum olcak :KK70:

İyiyim canıımm protein kaçağı olmadığı için yatış yapmadık takipte kalcam 😊
Sükür canim sevindim iyi olmaniza. Bebisinde masallah güzel ilerliyor doguma hazir gibi. 2 hafta ileriden gidiyordu zaten, dogumu konustunuzmu normal doguma uygunmu diye baktilarmi yada herhangi bir kontrol?

Belki gerçekten riske girmek istemediği için istemiyordur ya çünkü genel anestezide de bir anda ayılma olduğu için aslında daha çok zorlanma yaşanabiliyormuş. Anestezi uzmanıyla görüşme şansınız varsa görüşün bence daha önce de olmuşsunuz bi de tecrübelisiniz. Belki ilk doğum için önermiyordur anestezi uzmanı.
Evet bakalım haftaya görüşme şansım olursa soracağım.. Hayırlısı inşallah, ben de genelden acıyla uyanıyorsun falan gibi tecrübeler duyunca spinali de yaşadığımdan daha sıcak bakıyorum..

Bu arada kafamda bir soru var kızlar? Misafir kabul edecek misiniz? Nasıl bir tutum sergilemeyi düşünüyorsunuz? Ben 20 gün en azından dikkat etmeleri koşulu ile kendi ailem ve eşimin ailesi dışında kimse gelsin istemiyorum. Ya korona olmasa da çevremde çok gördüm küçücük çocuğu düşünmeden ziyarete gidip hasta eden insan. Bizim ailelerimize gelince de annem zaten bir, iki hafta bizimle kalacak. O yüzden öncesinde de dikkat edecek, ben yine de ondan rica edeceğim. Eşimin ailesi hiç dikkat etmiyor, cenaze yemekleri, hasta ziyaretleri, toplu taşımalar falan geziyorlar. İçim hiç rahat değil. Eşime söyledim, eşim her koyun kendi bacağından asılır, kaç yaşındalar kendileri düşünsünler dedi. Ne olursa olsun çekirdek ailelerimizi kabul etmeli miyiz?
Ben misafir kabul etmeyecegim. 1 senedir önlemlerimi almışım bir çok fedakarlıkta bulunmuşuz ailecek. Bebekten sonra başımıza birisi vesilesi ile birsey gelse, çok üzülürüm. Tabii ki inancım var olacak zaten olur ama önlem almakta kulun görevidir.
Eşimle de konuştum, su zor zamanda covid-19 olsun olmasın bizi hastanelere düşürecek şeyler yaşamayalım dedim. Risk almaya gerek yok. Zaten ülke esnetti kuralları bizim doğum zamanında muhtemelen vakalar tavan yapmış olacak. Isteyen herkesle görüntülü konuşuruz diyorum. Çekirdek aileden bahsediyorum. Eşimin annesi senin karın bizi eve sokmaz demiş eşim de anne çok dikkat ediyoruz, perişan oluruz birsey olsa demiş. Görüntülü konuşuruz hep demiş. Onların da anlayışlı olmaları lazım bu süreci huzurlu geçirmemiz için yoksa bir de lohusa halimizle o ne demiş arkamızdan diyalogları hic çekilmez.
Bugünlerin acısını çıkaracağımız güzel günler yakındır inşallah.

Benim ilk doğumum spinaldi. Şimdi bunda genel olmak istiyorum ama korkum da var. Bende karar veremiyorum hatta dün gece bu konuyu düşünmekten uykularım kaçtı sabah 5 te uyuyabildim :KK64: Çünkü spinalde de sıkıntılar yaşadım hem iğne yapılırken, hem ameliyat esnasında hemde sonrasında.. bari genel olayımda en azından sadece sonrasındaki sıkıntıları yaşarım gibi düşüncem var.
Ama senin ilk spinalinde bi sorunun olmadıysa bence yine spinal tercih et.. Bende bol kahve içmiştim baş ağrısı yaşamamıştım..

Azze Azze Oh çok sevindim, yağlı hamurişleri, tuz tüketme canım, bol su tüket... kahvaltıda tükettiğim peynire zeytine bile dikkat et. Senin çok yakın doğumun zaten bizden ileridesin, bir sorun olmadan tamamla inşallah...

Ay kv ve kp Türkiye’de mahsur kalmamış mıydı? 😃 o kadar dua ettik bak.
Ben de doğuma şurada bir kaç hafta kala kendi kayınvalide ve kayınpederimin hiç umursamadan gezmesine sinirleniyorum. Çünkü yarın doğum yapsam o kadar gezmenin üstüne hastaneye de eve de gelecekler. Ya yasaklar varken bile umursamıyorlardı, şimdi yasaklar kalktı iyice umurlarında değil. Bir şey desem ben kötü gelin olurum ama onların düşünmesi lazım.
Benimkiler mahsur kaldi ama gecen kv su yaslilarin tutunarak yürüdükleri arabalar varya, ogluna öyle bir tane al ben bi yolunu bulup gelcem dedi sinirleriim bozuldu. Yürüyemiyor kilodan ama genede azimle her yolu deneyip gelecekmis 😡 insallah bukadar dua bosa gitmez. Valla gezmelerinden geri kalmiyorlar bi isede yaramiyorlar ama herseyede maydanoz oluyorlar. Ben zaten her türlü kötü gelin oldugum icin batti balik yan gider 🤭 kendime ve cocuklarima bakacam hicbiri umrumda degil.

Masallah az kaldi dogumuna.Genel anestezinin riski daha fazla diye biliorm ben ama spinali uygulanmasi gercekten tecrube isi bunu cok kisiden duydum eger anestezi uzmni sana genel daha iyi gbi bi konusma yaparsa spinal die tutturup riske girme cunku onun yerinj tutturmak cok onemli yinede bi ön gorusme yapip ona gore karar ver cnm

Kızlar anesteziler konuşulurken bir soru da ben sorayim size, doktorum kendi anestezi uzmanımda olacak doğumda epidural yapicam sana dedi, çok rahat bir doğumun olsun dedi. Acayip tırstım. Çünkü ben 2 kızımı da normal doğurdum. Şimdi epidural araştırıp iyice panik yapmak istemiyorum. Öyle omurgadan iğne, falan anestezi düşüncesi beni geriyor. Napicam ben 🥺 Epidural normal doğum yapan tecrübeli anneciklerimiz var mı burada??? Doktoruma güveniyorum zaten onla daha once doğum yaptığım için vardır bir bildiği diyorum.

Evet bakalım haftaya görüşme şansım olursa soracağım.. Hayırlısı inşallah, ben de genelden acıyla uyanıyorsun falan gibi tecrübeler duyunca spinali de yaşadığımdan daha sıcak bakıyorum..
Ben genel oldum. Çok rahattım uyandığımda. Şimdiki doktorum da spinal ya da epidural olur dedi . Beni de onun korkusu aldı yapsbilir miyim bilmiyorum🙄

Oyy masallah ne güzel boy atmis. Artik dogum kilosu ve boyuna geldiler sükür saglikla gelsinler 🥰 Canim benim ilk spinal oldu bi sorun yasamadim ilk ani görmek istiyordum sükür bir sorun yasamadim bas agrisida yasamadim ama sezeryanda zaten genelde bas agrisi yasaniyo diye biliyorum cok gördüm. Ben bunuda spinal istedim bas agrisi bi sekilde atlatilir ama o kucagima verecekleri ilk ani kacirmak istemiyorum. insallah hepimiz kolayca atlatir saglikla aliriz kucagimiza yavrularimizi 🥰

Kızlar anesteziler konuşulurken bir soru da ben sorayim size, doktorum kendi anestezi uzmanımda olacak doğumda epidural yapicam sana dedi, çok rahat bir doğumun olsun dedi. Acayip tırstım. Çünkü ben 2 kızımı da normal doğurdum. Şimdi epidural araştırıp iyice panik yapmak istemiyorum. Öyle omurgadan iğne, falan anestezi düşüncesi beni geriyor. Napicam ben 🥺 Epidural normal doğum yapan tecrübeli anneciklerimiz var mı burada??? Doktoruma güveniyorum zaten onla daha once doğum yaptığım için vardır bir bildiği diyorum.
Daha öncedende bildigine göre doktoruna güven canim. Belden vurulan igneyi ben oldugumda hic kimildama demislerdi ve cok kolay hemencecik olmustu bende hatta nezaman igneyi vuracaksiniz kimildayabilirmiyim dedigimde coktan bitti bile demisti. Kendini gevsetip sabit durdunmu hic sorun olmuyor korkma. öyle dogum yapanlari biliyorum hic agri hissetmiyorsun sadece ikiniyorsun olup bitiyo demislerdi. Kolayca atlatiriz insallah hepimiz. O an herseyi unutup yavrularimiza odaklanalim ilk kokularini icimize cekecez missss 🥰

Yani bugün doğum olsa dün toplu cenaze yemeğine katılmış kayınvalidemi ve kayınpederimi kabul edemem mesela, yazık günah küçücük bebeğe de. Neyse eşim benden daha evhamlı zaten. Bebek anne karnına düştüğünden beri o gelmez, bu gelmez, şu zaman gelirler diyip duruyordu.
Ooo seninkiler dikkat etmiyormuş gerçekten canım hiç ne derler diye düşünme boşver önemli olan bebişlerimizin sağlığı 🐣

Benim ilk dogumum genel anesteziydi trajik olduğu için durumumuz istedim ki o anları görmeyeyim hiç hatırlamayayım. Uyandığımda çok ağrım olmuştu zor geçti ki ağrı eşiği de yüksek biriyim ben. Bunda mümkünse lokal istiyorum sonucu da mutlu olacak cunku. Sezaryen sonrası ağrıları düşündüğümde biraz tedirgin olmuyor değilim ama kucağım dolu olacak bu bile yeterli bence.

Sükür canim sevindim iyi olmaniza. Bebisinde masallah güzel ilerliyor doguma hazir gibi. 2 hafta ileriden gidiyordu zaten, dogumu konustunuzmu normal doguma uygunmu diye baktilarmi yada herhangi bir kontrol?
Normal doğum gözüküyo canım ama çayı muayenesi yapmadı. 40 41.haftaya kadar bekleriz dedi ama kilosu fazla olursa sezeryanla alırız dedi

Azze Azze Oh çok sevindim, yağlı hamurişleri, tuz tüketme canım, bol su tüket... kahvaltıda tükettiğim peynire zeytine bile dikkat et. Senin çok yakın doğumun zaten bizden ileridesin, bir sorun olmadan tamamla inşallah...
Çok teşekkür ederim canım elimden geldiğince dikkat ediyorum zaten evde de yüksek çıkmıyor anlamadıgım bi sekilde hastane de fırlıyo😊

Merhaba kizlar kontrolum vardi bugun sukur hersey iyi nst normal karin sertlesmesi olunca baktim sanci 30 40 oldu onun disinda en fazla 20 10gune dustu kontrol sukur benim oglusta donmus saglikla gelsin butun bebişler insallah mide yanmasi icin bursaki arkadaslar renni duo onermisti doktor ben soylemeden onun verdi denicem bugun insallah bnde memnun kalirim hala yaniyor gecmedi bir turlu rabbim sagliki dogum nasip etsin hepimize 🤲🙏🏼

X