2021 Nisan Anneleri

Ben 5-6 bardak kadar içtim. Sadece hastanede kaldığım süre içinde içtim. Saat aralığına dikkat etmedim canım. Evde hiç içmedim, evde bol su içtim. Bir gece kaldım hastanede bu arada.. Sütsüz granül neskafe içmiştim.
Kuzum peki narkozdan belli bir süre sonra birşey yeyip içilmiyor ya bulantı olmasın diye kahveyi sen hemen mi içtin yoksa bir süre bekledin mi?

100 gr pekmezde 4 bilemedin 5 mg demir vardır. Yetişkin bir bireyin günlük alması gereken demir miktarını hesapladığınıZda bunun karşılığı bardak bardak pekmezdir. Bunun da pratik kullanımı malesef pek mümkün değil.
Kansızlık için pekmez önerisi şehir efsanesinden ibaret.
Benim 9 du 13 oldu ek takviye yazarakta artırabilirsiniz .herkesin kendi gorusu

Kuzum peki narkozdan belli bir süre sonra birşey yeyip içilmiyor ya bulantı olmasın diye kahveyi sen hemen mi içtin yoksa bir süre bekledin mi?
Bi süre bekledim diye hatırlıyorum yani akşam üstü içmeye başladım. Sezeryan 11 gibi olmuştu sabah. Hatta gece boyu içtiğim kahvelerden mi yoksa heyecandan mutluluktan mı sabaha kadar da uyuyamadım :KK53:

Kızlar e bebekte promalt diye bir içecek varmış sütü cogaltiyomus 24 al 12 öde kampanyası var ben alıp koycam yorumlar filan çok iyi ne olur ne olmaz haberiniz olsun isteyen varsa.
Aynen canim bizzat arkadasima onerdim cok iyi dedi artiriyo dedi bizde 6 tane almistik indirimden. Birini hastane cantama koydum bile😊

Kızlar kaç tane depend koyacaksınız?
Şuan liste hazırlıyorum.. Bu hafta son alışverişleri yapıp haftaya çantayı hazırlayayım:anne:
Kardesime 3 tanesini yolladim 6 tane koydum paketle cantama canim ne olur ne olmaz

Bende de panik atak var, evhamlıyım da biraz. Şu bir haftadır kimse umrumda değil, çocuğum iyi olacaksa herkesin kalbini kırmaya da hazırım hiç problem değil. Benim ilk çocuğum ama hep başkalarına bebek görmeye gittiğimde aile kendi rızasıyla kucağıma vermediği sürece almak dahi istemedim. Şimdi aynı anlayışı ben bekliyorum. Valla çok zor aslında dünyanın en yardımsever toplumu gibi gözüküyoruz ama yeni doğum yapmış anneden hizmet bekliyor insanlar, cenazesi olan insandan yemek bekliyorlar. Ben şimdiye kadar hep hayırlı zamanda olsun, hayırlısı olsun, en iyisini Allah bilir dedim hep. Bebeğimde yıllarca olmadı beklemediğimiz anda oldu. O yüzden kimse umrumda değil, eşim destek oluyor Allahtan. Bazen erkekler asla laf söyletmiyorlar falan o daha zor.
Evham anneanneden anneye annemden bana geçmiş ne yazık ki ne yapsam düzelmiyor. Benim bir de vertigom var, vertigo atayım panik atagimi panik atayım da verdigimi tetikliyor. Atak zamanları perişan sersem gibi oluyorum. Çok zor birşey...
Ben de senin gibiyim başkasının bebeğini görmeye gidince sözümle severim kucağıma almak istemem. Giderken makyaj yapmam, parfüm sürmem. Yani kendime yapılmasını istediğim şeyleri her daim uygularım bir başkasının yavrusuna. Farkındalık yaratmak için gidince ben bir ellerimi yıkayınca başlarım, el kadar bebek kucağıma almayım büyüyünce bol bol oynarız derim. Ama daha bir kişiden bile görmedim aynısını kendime karşı 🙈🙈🙈 Hizmet beklemeleri geç, sütün yetiyor mu, ac bu çocuk, bu çok üşür böyle, kilo versen kilo vermek için çocuğun sütünü esirgeme derler, kilo alsan amannnn bu kilo kalır valla derler, ayy hic gerek yok lohusa sendromuna bu pandemide 🙈🙈🙈

Peki epidural olunca da kahve içmek gerekiyor mu ki var mıdır yan etkisi korktum bayagi ben 🙈

Doktora giderken maske takiyorsun tempolu hareket ediyorsan falan etkiliyor olabilir ni acaba stres falan?
Kesinlikle etkiliyor yani artık bi kaç adım atınca bile soluk soluğa kalıyorum. Bir daha ki sefer 15 dk felan oturcam öyle gircem tansiyon ölçtürmeye

4 kilodan sonra zaten normal doğuma almıyorlar diye biliyorum canım hatta bazı doktorlar 3800 üstünü sezaryene alıyor 🤷‍♀️
Bana da şu kilo olursa alırım demedi ama bakalım. Kayınvalideme söyledim eskiden kadınlar 5 kilo doğuruyodu diyo :KK70:

Çok geçmiş olsun. Senin ufaklık hep diken üstünde tutuyor seni. Sag salim hayirli zamanda gelsin inşallah
Sağol canım aynen öyle son zamanlar tetikte geçiyo :) ama hastane çantam hazır ya artık içim rahat en azından :)

Peki epidural olunca da kahve içmek gerekiyor mu ki var mıdır yan etkisi korktum bayagi ben 🙈

Doktora giderken maske takiyorsun tempolu hareket ediyorsan falan etkiliyor olabilir ni acaba stres falan?
Bilmiyorumki canim bende hic agri olmadi agri kesicilerimi düzenli kullandim cok cabuk atlattim bakalim bunda nasil olacak.

Evet ya yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Tamamen insanlarla temassız bir ilişkileri olsa gelsinler ama yok hem düşünmeyip hem de karşı tarafı suçlamak gerçekten hoş değil. Torununu görmek isteyen ne olur ne olmaz kendimi izole edeyim ben illa görmek isterim çünkü onlarında içi rahat olsun diye düşünür. 40’ı bi çıksın zaten havalarda güzel olursa parka bahçeye çıkartmak istiyorum ama çok küçükken kendini toplamamışken ve anne sütüne en çok ihtiyacı olduğu zamanda ikimizi de riske atamam.

Eşine desen açık açık artık tamam ben de ona göre hazırlığımı yapardım ama ortam, şartlar malum, geleceklerse bebek kendini toparladığında gelsinler desen. Bi de uçakla falan gelecekler, zaten Türkiye’de her yer açık iki haftaya vaka sayıları da artar.
Esim annesine cok düskün canim gelsin torununu görsün ilk anlarini diyor. Onlar icin kv nin mutlulugu daha önemli cocuklari düsünen yok o yüzden lohusaligimda gene ilki gibi ben patlayacam ve bosanmanin esigine gelecez ama onlarin umrunda olmayacak umrumda degiller hicbiri. Düsüncesiz insanlara laf anlatmak zor..

Kızlar protein kaçağı çıkmadığı için yatış vermedi. Hasta yatışı kabul etmedi yazıyorum dedi. Bende dedim evde ölçüyorum yüksek çıkmıyor diye oda heycandan stresden olabilir dedi. Baş ağrısı,göz kararması bebeğin hareketlerinde azalma olursa gel hemen acile dedi evde takip etcem yine. Haftaya tekrar kontrol 😊 bebeğim şuan normal doğum gözüküyor ama kilosu fazla olursa alabiiriz dedi 🌼 beklicez biraz daha bakalım. Çok teşekkür ederim hepinize destekleriniz için hastane de yatma fikri insanı geriyo ister istemez 😊

Protein çıkmamasına sevindim canım benim sağlık ocağındaki stick testlerinde pozitifti 2 gündür de biraz hareketler azaldı dün daha azdı bugun daha iyi ama senin msjını görünce yinede haber ettim doktora yarın kontrole çağırdı 36+6 olmus olacağız yarın. Tansiyonlarım efor sarfetmedikce stabil seker de bakıyorum hatta ilac basladı glifor son 1-2 haftadr baya stresli geciyor doğum yaklaştıkça streste artıyor heralde bisey olacak diye Allah korusun. Insallah zamanlı sağlıklı kucağımıza alalım bebislerimizi.

Protein çıkmamasına sevindim canım benim sağlık ocağındaki stick testlerinde pozitifti 2 gündür de biraz hareketler azaldı dün daha azdı bugun daha iyi ama senin msjını görünce yinede haber ettim doktora yarın kontrole çağırdı 36+6 olmus olacağız yarın. Tansiyonlarım efor sarfetmedikce stabil seker de bakıyorum hatta ilac basladı glifor son 1-2 haftadr baya stresli geciyor doğum yaklaştıkça streste artıyor heralde bisey olacak diye Allah korusun. Insallah zamanlı sağlıklı kucağımıza alalım bebislerimizi.
Bana özellikle kontrol et hareketlerini dedi sol tarafına yatıp.Öyle canım şimdi sona doğru insan da ister istemez bi stres oluyor hayırlısıyla bi kucaklarımıza alsaydık :)

X