Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tirnak nedir ya ebede.Herhalti cok biliyorlar benim deneyimim oldukca iyi,ebem cok iyiydi.Banada hem lavman yaptilar hemde doguma yakin suyumi patlattilar ozel bir igne tarzi sis gibi birseyle.Sadece bir ebe 2.vardiyada sen boyle wcye gidemezsn surekli dedi 1 tik yuksek bir tonda.Nst cihazini soktum ustumden.Ama diger ebe acilmaya bakti fazla die bekle guzelim acilman cok iste pis olur die korkma temizleyen personel var isi o fln demisti.Yani ben orda hem sanci cekicem sessiz sedasiz bekliycem asla kimseue zorluk cikarmiycam sen bana artistlik mi yaoicaksin ki ne hakla.Bazi insanlrinda fitrati bozuk.Benim ilk doğum normal ozaman yapıldı lavman popodan şırınga gibi bişi ile sıvı mı enjekte etmişlerdi yoksa ben mi fitil atmıştım hatırlamıyorum bile insan beyni en korktuğu anları siliyor ama oan herşeye gücün oluyor değişik bişi yarım saat tut dayanamayınca WC git demişti aynen öle yapmıştım hatta 2cm diye açılmam hızlansın diye birde rahim inceltici sokmuştu rahmime o çok canımı yakmıştı tırnağı mı uzundu koyduğu şey mi sivriydi bilmiyorum iple sarkıyordu hatta içerden değişikti ama dediğim gibi o an kaplan gibi oluyosun korkmuyorsun ki ben iğne görmeye dayanamayan biriyim o anlar o işlemleri yapan hemşire ben ofluyorum diye sen nasıl doğurcan demiştide niye sen daha önce doğurdun mu evlimisin demiştim hayır demişti daha evli değilsin doğum yolunda gebeye dediğine bak diyip doktoruma söylemiştim doktorum kes o tırnaklarını demişti hemşireye daha evli bile değil güya akıl veriyor su gibide doğurdum ama doğumdan sonra kalçadan iğne vurulurken bile ofladım gülüyordu hemşireler senin olayınmış bu yoksa çok güzel doğurdun dediler kimsenin moralinizi bozup korkutmasına izin vermeyin dua dua dua Rabbim öyle güzel veriyor o gücü ki inanamıyorsunuz kendinize Bu sefer Meryem Ana otumuda aldım voltran olsun
Bende en çok acaba hemşireler ebe nasıl olcak diye düşünüyorum devlet olunca bilemiyosun kime denk geleceğin inşallah iyi insanlarla karşılaşırız. Peki evde yapabiliyor muyuz hastane de mi olması gerekiyor?Oan sağlıkla doğsunda diyor gözünü kapatıyorsun, benim ilk doğumumda doktorum istemiyordu normal i o yüzden yanımda olmadı hiç ona rağmen kendi inancım ve nasipmiş ki isteğimle oldu, hemşirelerim gaddardı pskolojik destek yoktu eşim dahi neden ısrar ediyorsun ikiside doğum diyordu halbuki ben sezeryanden korkuyordum yoksa normal doğum fanatikliği değildi, ama kimsenin inancımı ve gücümü sömürmesine izin vermedim bebeğimle hep konuştum oda çok yardımcı oldu Rabbimde dualarımı duydu kıl payı sezeryan olmamıştım, bu sefer doktorum doğal doğumcu ve ebesi var o sebeple daha iyiyim pskolojik tabi yine nasip meselesi dua ediyorum ilki gibi sağlıkla gelir inşaallah, kendini kasma gücünü kendinden al, evet Meryem ana otu sancı ile yatışa geçtin mi ılık suya koyacaksın dualarını okuyup istersen bir kaç yudum iç ister içme ve sonrası o açıldıkça hızlanacakmış açılma ilkinde bilmiyordum bunda öğrenince şifasından faydalanayım dedim hayırlısıyla inşaallah doğumdan sonrada hemen çıkaracağım inş Çarşıdan aldım aktardan canm
Yemeden olur mu ya ayy valla zormuşş inşallah hayırlısıyla doğururuz :))Normalde yapildi, ama sezde bilemiyorum.Keske bilsekte 48 saat yemesek raziyim yani.
Ah cnm ebe bile değildiki hemşireydi orada herhangi bir hemşire ukala ukala yorum yapıyordu çok pişmanım daha fazla cevap vermediğime ama doktoruma bu hemşire açılma kontrollerinde canımı çok yaktı siz hiç acıtmadınız dedim nasıl oluyor dedim kızım sen o tırnakları bir kes demişti o an anlamıştım neden canımın yandığını, bu sefer o sebeple tek ebeli doktor seçtim ebemde yaşlı ve tecrübeli anaç o sebeple daha rahatım pskolojikTirnak nedir ya ebede.Herhalti cok biliyorlar benim deneyimim oldukca iyi,ebem cok iyiydi.Banada hem lavman yaptilar hemde doguma yakin suyumi patlattilar ozel bir igne tarzi sis gibi birseyle.Sadece bir ebe 2.vardiyada sen boyle wcye gidemezsn surekli dedi 1 tik yuksek bir tonda.Nst cihazini soktum ustumden.Ama diger ebe acilmaya bakti fazla die bekle guzelim acilman cok iste pis olur die korkma temizleyen personel var isi o fln demisti.Yani ben orda hem sanci cekicem sessiz sedasiz bekliycem asla kimseue zorluk cikarmiycam sen bana artistlik mi yaoicaksin ki ne hakla.Bazi insanlrinda fitrati bozuk.
Hastanede yapıyorlar cnm devletde şans işi benimki İzmir’in en isimli hastanesiydi ama hemşireleri tam bir ukala ve cahildi yani hatta bir tanesi doğum anı karnıma bir bastırdı ki kaburgam kırıldı dedim doktoruma doktor onada kızdı ben 4 ıkınmada doğurdum bunlar saçmalıyacak iyice diye ne kesi ne dikiş ne sancı hiçbiri acıtmadı o kaburga acısı 1ay sürdü zor nefes aldım resmen emzirirken sızlıyordu her defasında saydırıyordum o hemşiremiydi artık ebemiydi bilmiyorum Allah hayırlılarıyla karşılaştırsın tek duam o özel devlet farketmiyorBende en çok acaba hemşireler ebe nasıl olcak diye düşünüyorum devlet olunca bilemiyosun kime denk geleceğin inşallah iyi insanlarla karşılaşırız. Peki evde yapabiliyor muyuz hastane de mi olması gerekiyor?
Evet ya onu da duydum karna bastırıyolarmış anlamıyorum ki ne aceleleri var doğum çok farklı bi olay eziyet edip hep işkenceye çeviriyolar. Bi de bizim bi tanıdığımız 1 cm açıklıkla doğumhaneye göndermişler orda bekletmişler sabah 8 den öğleden sonra 4e kadar beklemiş orda aşırı sıkıcı hiçbişe yok yatıp bekliyosun bana çok saçöa gelmişti o daHastanede yapıyorlar cnm devletde şans işi benimki İzmir’in en isimli hastanesiydi ama hemşireleri tam bir ukala ve cahildi yani hatta bir tanesi doğum anı karnıma bir bastırdı ki kaburgam kırıldı dedim doktoruma doktor onada kızdı ben 4 ıkınmada doğurdum bunlar saçmalıyacak iyice diye ne kesi ne dikiş ne sancı hiçbiri acıtmadı o kaburga acısı 1ay sürdü zor nefes aldım resmen emzirirken sızlıyordu her defasında saydırıyordum o hemşiremiydi artık ebemiydi bilmiyorum Allah hayırlılarıyla karşılaştırsın tek duam o özel devlet farketmiyor
Hah işte o neden biliyormusun normal doğumu gereksiz gören acele eden doktor kafası şuanki doktorum seni 2cmle yatırıp suni, rahim inceltme müdahaleleriyle aslında doğumunu durdurmuşlar nasibinmişki olmuş ama olmama olasılığı yüksekti ve açılmıyor deyip direk sezeryana alınırdın dedi, ben doğal doğumcuyum acelem yok 5cm de olsa evde olman doğumu pozitif etkiler hastaneye erken yatırılmak doğumu strese sokar durdurabilir biz birbirimize güvendikçe sıkıntı çıkmaz dedi, sen evde hareket halinde kafanı daha rahat dağıtırsın dedi, bu sözleri bana yetti benim devlette 2doğum yapan arkadaşım var tek dediği devlette soruyor açılman var eve mi gitmek istersin yatıralımmı şimdiki aklım olsa eve giderdim orda kalmamla doğumum hep 24saat uzadı demişti, çünkü beklemek stres yaptırıyor, doğumhanede de daha hızlı olsun diye bastırıyorlar ki oda yanlış ama yapıyorlar inş bu sefer olmayacakEvet ya onu da duydum karna bastırıyolarmış anlamıyorum ki ne aceleleri var doğum çok farklı bi olay eziyet edip hep işkenceye çeviriyolar. Bi de bizim bi tanıdığımız 1 cm açıklıkla doğumhaneye göndermişler orda bekletmişler sabah 8 den öğleden sonra 4e kadar beklemiş orda aşırı sıkıcı hiçbişe yok yatıp bekliyosun bana çok saçöa gelmişti o da
Ay benim şuan hiç aklımdan çıkmıyo sadece onu düşünüyorum çünkü son çıkış artık başka düşüncek bişeyim yokSezeryandım ben de lavman falan yapmıyorlar 12ye kadar yiyip sonra su bile içmiyorsun beni de ertesi sabah 11de almışlardı doğuma bayılmak üzereydim:) sondayı da zaten uyuşturunca takıyorlar. Akşam ayağa kalkıp yürüdükten sonra kendi kıyafetlerini giyiyorsun. Bir de benim karnıma bastırmadılar. Onu artık yapmıyorlar diye biliyorum kum torbası duruyordu ama hissetmiyorsun zaten. Sadece şu eğidural iğnesi meselesi geriyor beni o an milim oynamıyorsun.. hayırla atlatalım inşallah ya düşünmemeye çalışıyorum çok doğumu:))
O kızın da nst de sancı çıkmış doktoru yatış vermiş hemen. Bende öyle istemiyorum yani hastane ortamı çok gerer insanı bir de bu zaman da zaten ortalık karışık. Sonucta 1 cm 2 cm felan bunlar hemen doğum olcak demek değil zaten sancılar artar acılma arttıkca diye düşünüyorum. En güzeli evde cekip sonra hastaneye gidip çok geçmeden doğurmak :)Hah işte o neden biliyormusun normal doğumu gereksiz gören acele eden doktor kafası şuanki doktorum seni 2cmle yatırıp suni, rahim inceltme müdahaleleriyle aslında doğumunu durdurmuşlar nasibinmişki olmuş ama olmama olasılığı yüksekti ve açılmıyor deyip direk sezeryana alınırdın dedi, ben doğal doğumcuyum acelem yok 5cm de olsa evde olman doğumu pozitif etkiler hastaneye erken yatırılmak doğumu strese sokar durdurabilir biz birbirimize güvendikçe sıkıntı çıkmaz dedi, sen evde hareket halinde kafanı daha rahat dağıtırsın dedi, bu sözleri bana yetti benim devlette 2doğum yapan arkadaşım var tek dediği devlette soruyor açılman var eve mi gitmek istersin yatıralımmı şimdiki aklım olsa eve giderdim orda kalmamla doğumum hep 24saat uzadı demişti, çünkü beklemek stres yaptırıyor, doğumhanede de daha hızlı olsun diye bastırıyorlar ki oda yanlış ama yapıyorlar inş bu sefer olmayacak
Benim açken iyi kendiliğinden düşüyo diye insulin veya ilaç ta başlamadı doktor dikkat et yeme dedi oturup ağladım bugün yavruma zarar ediyo bi irademe sahip çıkamıyorum diyeBende aynisini yaptim sonra vicdan azabi cekiyorum yone bugunde leblebi yedim biraz kuru uzum yedim bakalim sabah acligim kac cikicak
Kesinlikle öyle zaten 2cm de genelde sancı acısı zaman oluyor sertleşme şeklinde ve aralıklı duruyor 2cm açılma 3gün sürebiliyor sonra sancın artıyor ağrının 10dk da bire düşmesi gerekiyor hızlanması için o zaman bile zart diye açılmıyor yani gidipte 37-38 haftadaki gebeyi 2-3cm ile yatırmak stres yaratıyor zaman varsa evde geçirmeli benim görümcem 5cm olmuş evde artık sancı aralığı düşüp dayanamayınca yatış yaptı ve 4.5 kilo doğurdu ama evde geçirdiği için çok zorlanmadı, doktorun ve senin serin kanlı olman gerekO kızın da nst de sancı çıkmış doktoru yatış vermiş hemen. Bende öyle istemiyorum yani hastane ortamı çok gerer insanı bir de bu zaman da zaten ortalık karışık. Sonucta 1 cm 2 cm felan bunlar hemen doğum olcak demek değil zaten sancılar artar acılma arttıkca diye düşünüyorum. En güzeli evde cekip sonra hastaneye gidip çok geçmeden doğurmak :)
Çok şık olmuş cnm kemeraltından nerden aldın gold kaplımıydı aldığında beyaz etiketi mi sen yapıştırıyorsun birde kaç tl acaba bende öyle mi yapsamKızlar çikolatamızı kendim hazırlıyorum kemeraltından kiloyla sargılı çikolata aldım 1kg. Etiketini kendim tasarlayıp kırtasiyede bastırdım. Bir de şeker hamurundan kurabiye yapıcam inşallah. Başka hediyelik yapmıcam çöpe gidiyor çünkü. Doğum yapacağım hastanede eşim eski personel dışarıdan ziyaretçi gelmese de çalışan arkadaşlar gelir mutlaka. Eli boş dönmesinler
Canım bende sezeryan oldum.Ay benim şuan hiç aklımdan çıkmıyo sadece onu düşünüyorum çünkü son çıkış artık başka düşüncek bişeyim yok
Evet canım gold ve gümüş seçenekleri var ben papatya sticker yaptığım için gold u yakışırdım. Abim aldı getirdi bugün ismine sabah bakayım. Bebek etiketli olanlarda varmış ama hem kalitesi hem gramajı düşükmüş. 1kg 90tl den almış 130 140 adet çıkar demiş saymadım henüz. Beyaz etiketi kendim yaptım programla kırtasiyede yapışkanlı kağıda çıktı aldım. Kesip yapıştırıyorum. Sticker baskıya sayfasona 2.5tl verdim 25 adet etiket sığıyor 1 sayfaya. Ben kurabiye için fazla bastırdım. Hem ekonomik hem kaliteli hem de istediğim desen oldu etiket istersen yardımcı olurumÇok şık olmuş cnm kemeraltından nerden aldın gold kaplımıydı aldığında beyaz etiketi mi sen yapıştırıyorsun birde kaç tl acaba bende öyle mi yapsam
Eline saglik cnm valla cok begendm ekran goruntusu aldim bende bole yapiyim ama etiketi nasil yapicamhangi programla nasil yapilacakEvet canım gold ve gümüş seçenekleri var ben papatya sticker yaptığım için gold u yakışırdım. Abim aldı getirdi bugün ismine sabah bakayım. Bebek etiketli olanlarda varmış ama hem kalitesi hem gramajı düşükmüş. 1kg 90tl den almış 130 140 adet çıkar demiş saymadım henüz. Beyaz etiketi kendim yaptım programla kırtasiyede yapışkanlı kağıda çıktı aldım. Kesip yapıştırıyorum. Sticker baskıya sayfasona 2.5tl verdim 25 adet etiket sığıyor 1 sayfaya. Ben kurabiye için fazla bastırdım. Hem ekonomik hem kaliteli hem de istediğim desen oldu etiket istersen yardımcı olurum
Benim acimadi hic ama senin ugusulluk gecince mi bastirdilar acaba canim benim ugusukluk gectiginde hic bastirmadilar kum torbasini flan da almislardiCanım bende sezeryan oldum.
Önluk giydirip ameliyathaneye gidiyorsun.
Bebegin kiyafetlerini annemlerden istemisler bebek benim yanimdan ciktiktan sonra.
Ben odaya geldigimde uzerimi hemsireler giydirdi annemlerden istediler geceligimi herkesi cikartip kendileri giydirdi.
Benimde karnima gelip bastirdilar buarada bir arkadas acimiyor demis ama benim icin sezeryanin en zor kismiydi diyebilirim.
Sondayi da spinal anestezi verildikten sonra takmislardi.