2021 Nisan Anneleri

Kızlar emzik aldınız mı?Ne marka aldınız?Ben bibs aldım bi de avent soothie alcam ama bir iki yere baktım bulamadım başka ne alabilirim diye merak ediyorum
Ben almayacağım. Emzirme danışmanlarını takip ediyorum. Kesinlikle öneemiyorlar. Bebeklerin emmesini engelliyormuş. Ona alışınca emmek isteniyorlarmış

Kızlar emzik aldınız mı?Ne marka aldınız?Ben bibs aldım bi de avent soothie alcam ama bir iki yere baktım bulamadım başka ne alabilirim diye merak ediyorum
Bende almadım cnm ilk bebeğimde emziği her deneyişimde kıskanıyordum ona alışıp beni bırakır diye bundada istemiyorum ama bebeğede bağlı tabi şuanlık düşünmüyorum sonra bıraktırması zor olur diye ama alcak olsam bips beğeniyorum tip ve renk olarak bende ☺️ Sadece pompa ve kalkan aldım kremde almadım direk soğan suyu sürcem emzirmeden ilk önce 🙏🏻☺️

Ben ilk dogumda kullanmadım korse hatta kullanıldığını bile sizden duydum. Cahillik basa bela😩 korse ne rahatlık sagladi kızlar ne icin kullandınız tam olarak?

Benim ilk oğlumda cesit cesit almıştım. Hiç birini beğenip emmedi. Hatta biberon da almadı. Bu sefer doğduktan sonra duruma göre almayı düşünüyorum.

Kızlar selam cuma 34 oluyoruz doktorada bahsedicem kaygilarimdan normal dogum yanlisi kendisi. ama sizede sormak istedim ben normal dogum istiyodum ama 1) gebelik şekerim var 2) onceden olan dusugum tup bebek gecmisim var 5 sene sonra tup bebege gidicekken allah bana bu minnosumu verdi 3) detaylida doktor kordon normalde kivrimli olmasi lazim senin belli bi alanda duzlesiyo dedi sezeryan yapsinlar sana ama normalde olur sıkı takip lazim dedi. Kafamda sezerryan daha mantikli geldi bana. Sizlerde durumlar ne ne dusunuyosunuz normal risk gibi geliyo suan

Doktor söyledi aşağıda basıncından da anlıyorum hele akşam çıkacak galiba dedim fıldır fıldır korkuttu yürürken çıkıverecek gibi geliyor.. Normalde 11 marta kadar çalışabilir raporum var ama ben 1 mart kontrolümden sonra evden çalışacağım dr zorlama son güne kadar çalışacağım diye dedi..
Ayni seyleri bnde yasiyorum heleki bugun cok kasilmalarim oldu ayakta fazla durunca asagiya baski yapiyor yuruyemiyorum ve belim de agiriyor sanirim benimkide baya asagida

Kızlar mayıs anneleleri grubundayım ama nisan 26-28gibi doğum yapıcam Allah izin verirse.
NST kaçıncı haftanızda başladı acaba??ilk gebelikte 28.haftada başlattı nst yi , ama busefer farklı hastane ve doktordayım henüz başlamadı.gerçi şükür ağrı sancı kasılmam yok ama nst bir tedbir midir bilemedim.
Hepinize sağlıklı hayırlı ağrısız acısız doğumlar diliyorum.
Canım en erken 32.haftada başlatıyorlar ama bazı doktorlar sancı olmadıkça 36.haftada bile başlatabiliyor biz 32de başladık

Maşallah kilosu çok iyiyms☺️ benim 33+1 1950 idi , minyonum zayıfım da doktor senden 3 kilo çıkmaz dedi😂 2600-2800 Max doğar dedi
Kuzum zaten o iş tamamen genetik ama hiç önemi yok rahat ol ablamda 2700 doğurdu ama 2 ay sonra tosun gibi oldu eltim 3600 doğurdu ama zayıfladı hala da çok zayıf o yüzden önemli olan sonrası 🥰🥰

Kızlar selam cuma 34 oluyoruz doktorada bahsedicem kaygilarimdan normal dogum yanlisi kendisi. ama sizede sormak istedim ben normal dogum istiyodum ama 1) gebelik şekerim var 2) onceden olan dusugum tup bebek gecmisim var 5 sene sonra tup bebege gidicekken allah bana bu minnosumu verdi 3) detaylida doktor kordon normalde kivrimli olmasi lazim senin belli bi alanda duzlesiyo dedi sezeryan yapsinlar sana ama normalde olur sıkı takip lazim dedi. Kafamda sezerryan daha mantikli geldi bana. Sizlerde durumlar ne ne dusunuyosunuz normal risk gibi geliyo suan
Canım gebelik şekerinin doğum şekliyle bir alakası yok bende 5 yıl sonra tüp bebekle gebelik sağladım ama normal olacak Allah’ın izniyle doktorlar normal gebelikten bir farkı olmadığını söyledi ama kordon olayını ilk defa duydum ne gibi bir sakıncası olabilirmiş mesela normal doğumda tabiki önceliğin sağlıkla doğması bebişin doğum yaptıracak olan doktorunu dinlemekte fayda var

Bende almadım cnm ilk bebeğimde emziği her deneyişimde kıskanıyordum ona alışıp beni bırakır diye bundada istemiyorum ama bebeğede bağlı tabi şuanlık düşünmüyorum sonra bıraktırması zor olur diye ama alcak olsam bips beğeniyorum tip ve renk olarak bende ☺️ Sadece pompa ve kalkan aldım kremde almadım direk soğan suyu sürcem emzirmeden ilk önce 🙏🏻☺️
Sogan suyu ne ise yariyorki merak ettim ☺☺

Canım gebelik şekerinin doğum şekliyle bir alakası yok bende 5 yıl sonra tüp bebekle gebelik sağladım ama normal olacak Allah’ın izniyle doktorlar normal gebelikten bir farkı olmadığını söyledi ama kordon olayını ilk defa duydum ne gibi bir sakıncası olabilirmiş mesela normal doğumda tabiki önceliğin sağlıkla doğması bebişin doğum yaptıracak olan doktorunu dinlemekte fayda var
Sekerden dolayi bebegi cok bekletmek istemiyolsr. Kordon olayindada duzlesme oldugu icin normal dogumda sıkışabilir ve bebek oksijensiz kalabilirmis

Sogan suyu ne ise yariyorki merak ettim ☺☺
Valla ben ilk emzirmemde çok acı çektim krem filan bişeye yaramadı, araştırmalarıma göre bebeği memeye tutturmadan önce kuru soğanı ikiye bölüp suyunu sürersen sonra emzirirsen hiç yara vs olmuyormuş kalkanda haba almasını sağladığı için yarayı engelliyormuş o pedler mahvetmişti göğsümü

Ayni seyleri bnde yasiyorum heleki bugun cok kasilmalarim oldu ayakta fazla durunca asagiya baski yapiyor yuruyemiyorum ve belim de agiriyor sanirim benimkide baya asagida
Kızlar benm ilk gebeliğimde kendi kafamda saçma kurmalarımdan ve akıl almalarımdan dolayı yok bebek kıpırdamadı bugün yok ağrım var diye çok acile koştum tabi her acil muayenede bana parmakla müdahale ettiler hatırlıyorum 25 30 vs gibi haftalarda hemen hemen üç kez altran kontrol ettiler parmakla hatta o zamanki doktorum kızmıştı acilde ne işin var bana soracaksın diye sanırım o parmak kontrolleri vücuda sinyal gönderdi ve basket topu gibi haller 32 hafta gibi başlamıştı tabi ozamanlar anlamıyordum bebek içerde çok bastırıyor diyordum meğerse o kasılmalar doğuma başlangıçmış o sebeple benim 37de 2cm açılmam başlamıştı aman sakın ben gibi yapıp acile filan gidip parmakla kontrole izin vermeyin, bu sefer hiç öle bişi yapmadığımdan kasılma yok henüz ama herkesle farklı oluyor tabi vücut hazırlanıyor

Evet soğan suyunu herkes söylüyor göğüs ucuna

Hastanede mi süreceksin? Peki yıkayıp öyle mi emzireceksin :KK64:

Ben ilk dogumda kullanmadım korse hatta kullanıldığını bile sizden duydum. Cahillik basa bela😩 korse ne rahatlık sagladi kızlar ne icin kullandınız tam olarak?
Sezeryan sonrası göbek kesiğin üzerine ağırlık veriyor ve daha çok acı hissetmeye sebep oluyor. Korse göbeği topladığından baskıyı azaltmış oluyor, daha rahat hareket ediyor insan. Yani bende ilk doğumda korse kullanmadım ama sarmıştım. Bu sefer direk korse alacağım. Bide tabi düzenli kullanımda göbeği düzleştiyormuş.

X