isvicrede yasiyorum canim. 5 gün sezeryanlilari 3 gün normal dogum yapanlari tutuyorlar burda, anca topuk kani sarilik kontrolleri bide hastanenin fotograf cekimleri var bebegin fotografini cekip gazeteye atiyolar albümde yapiyorlar ailecek dogum kaydi falan herseyi onlar yapiyor sen dinleniyorsun o yüzden burda refakatci kalmiyor cünkü anneyi dinlendiriyorlar 7/24 sana bakan bikac hemsire var bebek agladiginda kucaklarinda gezdiriyolar uyutuyolar falan güzel aslinda. iyice dinlenip dikislerinide alip pansumanini yapip iylesince eve gönderiyolar.Ben 8 yil oncede 1 gece kaldim sezeryandi yine 1 gece kalicam
Bacim sen nerde yasiodun5 gun cok degilmi ya ben cik deseler ayni gun cikmak isterim
Burda 4 gün mecburi kaliyorsun canim sigorta 5 gün ödedigi icin 5. günde kaldim tamamen ayaga kalkana kadar mis gibi bakiyorlar.ONTK anamm o ne kızzz 5 gece .. Benim de sezaryan 2 geceydi ilk gün dr beni gönderecekti ben çıkmak istemedim.. Tabi 9 yıl önceydi.. Acemilik var bir sıkıntı olur diye korkmuştum..
Ay bende rezene cayinin cok faydasini görmüstüm. Her emzirmeden sonra ogluma 1 cay kasigi iciriyordum ne gazi ne biseyi kaliyordu geri kalanida fincanda ben iciyordum tam bir kurtarici olmustu bana.Rezene ve su içmiştim. Ben sağma makinesi ile boşalıyordum göğüslerini bu da sütümü oldukça arttırmıştı, stok yapmıştım dondurucuda. Bakalım bunda nasil olacak. Bir de benim canım sürekli güllaç sütlaç istiyorduonları yiyince icim bayılıyordu haydi yine su içiyordum.... O yüzden su su su diyorum....
Bebek gazlı olmasın diye yediğiniz her yemeğe kimyon ekin bir tutam gazını alır bebek için bu da çok önemli.
Ayyy konuştuğumuz şeyler çok heyecanlı
Humana ben de içmiştim ama rezene varken gerek yok bence... Arada canım soğuk içecek istiyordu o zaman Malt içecek içiyordum onlar pek lezzetliydi
Bir de dengeli beslenme önemli ve tabiiki uyku ... artık uyku ne kadar olursa ama uyumak süt yapımı için önemli. Her boşluğu değerlendirmek lazım.
aynen öyle canim bide hanii bi faydalari dokunsa neyse dicem ama oturmaya gelecekler. Kv zaten bi koltuga oturdumu o koltukta iz cikarip koca bi popo cukuru yapmadan kalkmiyo. Bebegin yaninda oturur yada uzanir bana kalk yemek yap ye bizde aciktik der gecen seferki gibi ama bu sefer yerimden kalkmayacam kalksin bi ise yarasin yaramiyorsada gelip ayak bagi olmasinMaşallah bebişe
Ben de hiç kullanmadım su yeterli bencede ama tabi o 8 yıl önceydi şimdi yine bol süt olur mu bilmiyorum yaş ilerledi
Allah Allah ne kadar sıkı önlemler alınıyor bizde haftasonu yasakları bile doğru dürüst uygulanmıyor
Çok anlayışsız valla ailen de yanında ama kota sınırından gelemeyecekler kabus gibi
evet canim cok sükür tam istedigim gibi oldu aralarinda 2 bucuk yas farki olacak insallah iyi arkadas kardes olurlar.Bilmişe bak yaa akıllı bıdıkne güzel ikisi büyücek.
Ayy ne güzelll seninki 1 yasina girecek bizimkiler yenii dogacak2020 Nisan annesiyim zaman nasılda hızlı geçiyorhepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum kızlar
5gun fazla degil mi ya hangi sehirde oldugunu bilmiyorum izmirde 2gun sezeryan 1gun normal dogumda kaliniyorBen ilk dogumumda sezeryandi 5 gün kalmistim bundada sezeryan ve 5 gün kalacagim.
Gece oldu bana sol bacagima felaket birsey 2dir oluyor agladim valla acisindanKızlar ya bacağına ayağına kramp gören oluyor mu hic, az once bir girdi aman tanrım.yok böyle acı, sabırla bekledim geçsin diye tam geçti bacağımı parmaklarını hareket ettirsin rahatlasın diye çok daha şiddetli girdi ağlıyordum acıdan, felç gibi kalakaldım. Çok uzun sürdü geçmesi.
Bende izmirdeyim bana bir gün dedi dr5gun fazla degil mi ya hangi sehirde oldugunu bilmiyorum izmirde 2gun sezeryan 1gun normal dogumda kaliniyor
Ya mesajın çok rahatlattı doğumdan şimdiden çok korkuyorum bende inşallah korkunç deneyimler yaşamayızKorkmayın kızlar sancı denen şey ara ara vuran birşey 5cm e kdr ne bağırdım ne ağladım sadece içten bir inleme geliyor o ayrı ama dayanılmayacak gibi değil ki ben baş ağrısı bilmem kesikten çok korkarım epiduralden sonrası çok rahat zaten sadece ıkınmak kalıyor onda da doktoru dinleyip nefesini kullanırsan en fazla 5ıkınmada gelmişti benim, kesi sıfır acıydı ve çok azdı zaten doğum sonrası acımıyor bile, bu sefer epidural almayacağım kesişe yapmam dedi bu sebeple nefes videoları izliyorum teknik önemli
Almanyada da öyle.Ben de duyunca şaşırmıştım ama bence çok iyiisvicrede yasiyorum canim. 5 gün sezeryanlilari 3 gün normal dogum yapanlari tutuyorlar burda, anca topuk kani sarilik kontrolleri bide hastanenin fotograf cekimleri var bebegin fotografini cekip gazeteye atiyolar albümde yapiyorlar ailecek dogum kaydi falan herseyi onlar yapiyor sen dinleniyorsun o yüzden burda refakatci kalmiyor cünkü anneyi dinlendiriyorlar 7/24 sana bakan bikac hemsire var bebek agladiginda kucaklarinda gezdiriyolar uyutuyolar falan güzel aslinda. iyice dinlenip dikislerinide alip pansumanini yapip iylesince eve gönderiyolar.
Yurt disindayim canim ben. isvicrede yasiyorum.5gun fazla degil mi ya hangi sehirde oldugunu bilmiyorum izmirde 2gun sezeryan 1gun normal dogumda kaliniyor
Canım ben özellikle gece uyurken giriyor baldırıma o acıyla bağırarak uyanıyorum magnezyum içiyorum şimdi ama ara ara oluyor yine malesefKızlar ya bacağına ayağına kramp gören oluyor mu hic, az once bir girdi aman tanrım.yok böyle acı, sabırla bekledim geçsin diye tam geçti bacağımı parmaklarını hareket ettirsin rahatlasın diye çok daha şiddetli girdi ağlıyordum acıdan, felç gibi kalakaldım. Çok uzun sürdü geçmesi.
Evet canim burdada bir ebe seciyorsun eve geliyor cocugun banyosunu falan yaptiriyor. Rahatsizsin agrin var kalkamadiginda eve temizlikcide gönderiyorlar camasirlarini bile yikiyorlar evi temizleyip cikiyorlar. Biz cok sansliyiz o konularda yurt disi cok iyi.Almanyada da öyle.Ben de duyunca şaşırmıştım ama bence çok iyiben de nasipse burda doğum yapacağım yanımda kimse olmayacak diye üzülüyordum ama bunları duyunca çok mutlu olmuştum.Peki sizin orda ebe geliyor mu eve?Bana bir ebe bul 1 ay gelip gider çocuğa ve sana yardımcı olur dediler.Şimdi ebe arayışına girdim.
Maşaallah ikisini de Allah bagıslasın olsun üzülme sen Allah kararlamıstır onu hem maşaallah abisi baya güzel emmiş artık bırakma zamanı da gelmiş sen bilirsin ama aslında bebeğin doğmadan bıraktırsan iyi olmazmı canımBebegim iyi sükür canim ama 2 bucuk yasindaki oglum hala emiyor biraz kilo alsaydim iyi olurdu 2 cocuk emzirecem gücüm kalmayacak diye korkuyorum bide zayifim zaten cibik gibi olcam
amin canim hepimizin evlatlarini Allah bagislasin. Ne yaptiysam olmadi birakmiyor. Sütüm kesildi kac aydir kuru kuru emiyor kardesine sesleniiyor gelde sütte gelsin diye:)) Uzmandan destek aldim biraktirma cocugun sagligi icin dedi. Ayrica kardesinede faydasi olurmus, gögsümdede hic tikaniklik falan olmazmis. Bakalim ne olacak.Maşaallah ikisini de Allah bagıslasın olsun üzülme sen Allah kararlamıstır onu hem maşaallah abisi baya güzel emmiş artık bırakma zamanı da gelmiş sen bilirsin ama aslında bebeğin doğmadan bıraktırsan iyi olmazmı canım
Evet bana da öyle dediler istersen temizlikçi vs de gelir dedilerEvet canim burdada bir ebe seciyorsun eve geliyor cocugun banyosunu falan yaptiriyor. Rahatsizsin agrin var kalkamadiginda eve temizlikcide gönderiyorlar camasirlarini bile yikiyorlar evi temizleyip cikiyorlar. Biz cok sansliyiz o konularda yurt disi cok iyi.
insallah canim. Ben oglumda ebe bulamamistim okul tatiline denk gelmisti. Kv sinir etmisti bu seferde gelecek hemde kp ile birlikte ve bilmiyorum ebe cagirsammi cagirmasammiEvet bana da öyle dediler istersen temizlikçi vs de gelir dedilerama işte ebe bulamadım henüz inş türk bir ebe bulurum