2021 Nisan Anneleri

insallah canim. Ben oglumda ebe bulamamistim okul tatiline denk gelmisti. Kv sinir etmisti bu seferde gelecek hemde kp ile birlikte ve bilmiyorum ebe cagirsammi cagirmasammi :KK43: Sac basa girismeyiz insallah ilk lohusaligimi agzimdan burnumdan getirmisti.. Bu sefer gercekten lohusaligimida anneligimide tatmak istiyorum müsade etmeyecegim.
Bacim yanlis anlamada neden kabul ediyosun esine soyle bide lohusa lohusa onlarla mi ugrasicaksin ben esimj bile kovalamistim evden sen gidip gezsene nie basimda bekliyosun ben bunaliyorm cikamior sen nie evde duruyosun die🙈

Evet canim burdada bir ebe seciyorsun eve geliyor cocugun banyosunu falan yaptiriyor. Rahatsizsin agrin var kalkamadiginda eve temizlikcide gönderiyorlar camasirlarini bile yikiyorlar evi temizleyip cikiyorlar. Biz cok sansliyiz o konularda yurt disi cok iyi.
Orda da burası gibi özel devlet ayrı mı var mı

amin canim hepimizin evlatlarini Allah bagislasin. Ne yaptiysam olmadi birakmiyor. Sütüm kesildi kac aydir kuru kuru emiyor kardesine sesleniiyor gelde sütte gelsin diye:)) Uzmandan destek aldim biraktirma cocugun sagligi icin dedi. Ayrica kardesinede faydasi olurmus, gögsümdede hic tikaniklik falan olmazmis. Bakalim ne olacak.
Amin inşaallah🙏 kıyamam yaa sevimli bıdık ozaman vardır bi hayır diyelim zamana bırakmaktan baska caren yok gibi ama korkma Rabbim büyük kararlamıştır😉

insallah canim. Ben oglumda ebe bulamamistim okul tatiline denk gelmisti. Kv sinir etmisti bu seferde gelecek hemde kp ile birlikte ve bilmiyorum ebe cagirsammi cagirmasammi :KK43: Sac basa girismeyiz insallah ilk lohusaligimi agzimdan burnumdan getirmisti.. Bu sefer gercekten lohusaligimida anneligimide tatmak istiyorum müsade etmeyecegim.
Yaa lütfen eşine şimdiden söyle.biraz annesine çeki düzen versin.Bi de evin durumu nasıl bilmiyorum ama avrupadaki evler küçük küçük.Kayınpederle nasıl rahat edeceksin ben cinnet geçiririm lütfen ruh sağlığını tehlikeye atma.

Ya mesajın çok rahatlattı doğumdan şimdiden çok korkuyorum bende inşallah korkunç deneyimler yaşamayız
Sık sık Ayetel Kürsi okuyun, benim doktorum profdu ve açık açık normal doğum beni oyalar sezeryan yapayım diyordu kendisi çok yoğundu bende ısrarla bu tecrübeyi benden almayın istiyorum diyordum ısrarıma şans verdi ama beni erken yatırdı 37+3 de nts %100 sancı var 2cm açılmış nasıl hissetmiyorsun dedi bilmiyorum dedim ama çok hareketliydim ben eve gönderdi nişan gelince haber etmemi istedi 1gün sonra nişan geldi nişanda şu arkadaşlar peçeteye pembe bir kan geliyor ama adet başlangıcı gibi sanki ara ara geliyor o tekrar gördü beni hala 2cm ama yat hastaneye suni ile yaparız dedi erkenden yatırdı beni suni verdi suni düzeni bozdu kesti tüm sancıyı ve dediki sabaha kadar sancın gelmezse kusura bakma sezeryan alırım dedi gitti suniyi çıkarttı, o kadar ağladım ki o gece o odada sabaha kadar Ayetel Kursi okudum dua ettim sancım olsun diye çünkü sezeryandan çok korkuyordum ben, sabah 5de tam uykuya dalacakken sancım başladı hafif hafif vuruyordu ama nasıl sevinçliyim hopluyorum resmen sabah 8e kdr çömelerek ılık su tutarak kendime sancım arttı ve 3cmdi daha saat 10da ağrı arttı nefesler ve içten gelen bir çömelmeyle geçirdim 5cm oldu epidural verildi saat 12-1 e kdr 8-10 cm bebeğimin başını hissediyordum kasıklarımda ve suyum ılık ılık geliyordu doktorum toplantıdan çıkamamıştı gelmesi gerek ıkınmak geliyor içimden diyordum ben apar topar gelip Çatala çıkardı beni hiç unutmam dediki hadi bakalım burda görelim seni çok istiyordun doğur görelim o hırsla kızıp tüm gücümü sadece ayaklarımı hissettiğimi farkedince ayaklarıma vererek ıkındım 15dk içinde geldi bebeğim doktorumun dediği beni çok şaşırttın dı, yani kendi çabalarımla asla Yanımda olmamasıyla doğumum oldu Allah çok büyük her gece ağlardım nasıl doğurcam korkuyorum diye Ayetel Kürsi hep rahatlattı beni inşallah hepiniz sağlıklı doğumlar yaşarsınız yaşarız ama korkmayın dua dua dua 🙏🏻

Merhaba kızlar bacak krambından bahsetmissiniz ya bende ara ara güçsüzlük olurdu sol bacağımda tarif etmesi zor ama bacak ve kalca kemiğinin birlesim yerinde sinir ağrısı gibi birsey oluyor bacağıma basamıyorum tutunmasam düşerim heralde 1 saat önce en kuvvetlisi oldu bebegim bas aşağı birazda önden gidiyor bide yalancı doğum sancısı filanda iyice başladı doğum kolaylaylaşsın diye kasları kemikleri gevseten hormonlar arttı aklıma gelen bir sebep bu, diğeri de erken haftalardan beri karpal tünel sendromu başladı sol bacak sol kalca derken sol baş parmagım, isaret parmağım ve orta parmağım uyusuk hissetmiyorum kessem bile kuvvetli bir bası var muhtemelen ondan olabilir. Doğumdan sonra geçer insallah nerde kimde varsa😓
Aynısını yaşadım canım sağ bacağım kilitleniyor, yürüyemiyorum acı icinde yardim edin diyorum eşim kızım.kim varsa o götürüyor oturtuyor beni dün de ilk kramplarimi yaşadım yok böyle bir acı ya gözlerimden yaş geldi, hic bitmeyecek gibiydi. Lisanslı sporcuydum böyle bir kramp yaşamadım çok şiddetliydi. Kramp nasil geçer mudehalesi nedir bilmeme ragmen gecmedi. Sukur bu gece olmadi bakalim 32 hafta oldum bugun, daha neler bekliyor bizi doguma kadar 😍 bebegim saglikli olsun ona kavuşayım da herseye raziyim, cekerim, sonu sonsuz mutluluk cunku 😍🥰😍🥰🤰🤱🏼
Gece oldu bana sol bacagima felaket birsey 2dir oluyor agladim valla acisindan 😞
Di mi yaaaa benim de gözlerimden yaş geldi yaşamayız başka inşallah.
Canım ben özellikle gece uyurken giriyor baldırıma o acıyla bağırarak uyanıyorum magnezyum içiyorum şimdi ama ara ara oluyor yine malesef
Diğer hamileliklerimde olmadi hic çok ilginç birsey ya, 3 hamileligimde de başka şeyler yaşadım ortak olan tek şey mide yanması ve kusma 😭 bu çok zor geçiyor ama sonu güzel olsun, minigimi kucağımda evimize getireyim sağlıkla valla tüm acılara değer. O acıyı yaşarken sadece ağlıyordum gerçi ama 🙈🙈

Aynısını yaşadım canım sağ bacağım kilitleniyor, yürüyemiyorum acı icinde yardim edin diyorum eşim kızım.kim varsa o götürüyor oturtuyor beni dün de ilk kramplarimi yaşadım yok böyle bir acı ya gözlerimden yaş geldi, hic bitmeyecek gibiydi. Lisanslı sporcuydum böyle bir kramp yaşamadım çok şiddetliydi. Kramp nasil geçer mudehalesi nedir bilmeme ragmen gecmedi. Sukur bu gece olmadi bakalim 32 hafta oldum bugun, daha neler bekliyor bizi doguma kadar 😍 bebegim saglikli olsun ona kavuşayım da herseye raziyim, cekerim, sonu sonsuz mutluluk cunku 😍🥰😍🥰🤰🤱🏼

Diğer hamileliklerimde olmadi hic çok ilginç birsey ya, 3 hamileligimde de başka şeyler yaşadım ortak olan tek şey mide yanması ve kusma 😭 bu çok zor geçiyor ama sonu güzel olsun, minigimi kucağımda evimize getireyim sağlıkla valla tüm acılara değer. O acıyı yaşarken sadece ağlıyordum gerçi ama 🙈🙈

Amin canım insallah Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin🙏🏻🥰 Herseye değer 🌸

Ya canım hepsini okudum hepsinin riskleri var kızımda çok rahattım kontrole gittim acil sezeryana alındım oldu bittiye geldi ama bunda normal olsun istiyorum bir yandan diğer yandan yaşım var sıkıntı mı olur bebeği riske mi atarım diye korkuyorum doktorum nasıl bakacak olaya hiç konuşmadım Allahım sağlıkla kucağımıza alalım da bu endişeler bitmeyecek gibi
Canım yaşın kaç ki ? Ayrıca normal doğumda yaş nasıl etkileyebiliyor?

Evet canım yaşın kaç bilmiyorum ama etrafımdakiler genelde son çocukta daha büyük oluyor tabi yaş ilerledikçe hamileliğin daha da zorlaştığını söyler hepsi ama çok az kaldı bitti sayılır biraz daha sabır inşallah 😊

isvicrede yasiyorum canim. 5 gün sezeryanlilari 3 gün normal dogum yapanlari tutuyorlar burda, anca topuk kani sarilik kontrolleri bide hastanenin fotograf cekimleri var bebegin fotografini cekip gazeteye atiyolar albümde yapiyorlar ailecek dogum kaydi falan herseyi onlar yapiyor sen dinleniyorsun o yüzden burda refakatci kalmiyor cünkü anneyi dinlendiriyorlar 7/24 sana bakan bikac hemsire var bebek agladiginda kucaklarinda gezdiriyolar uyutuyolar falan güzel aslinda. iyice dinlenip dikislerinide alip pansumanini yapip iylesince eve gönderiyolar.
Bana hemen en yakın konsolosluktan istek gönderirmisin pleasssee bende geliyom:KK55:

Sık sık Ayetel Kürsi okuyun, benim doktorum profdu ve açık açık normal doğum beni oyalar sezeryan yapayım diyordu kendisi çok yoğundu bende ısrarla bu tecrübeyi benden almayın istiyorum diyordum ısrarıma şans verdi ama beni erken yatırdı 37+3 de nts %100 sancı var 2cm açılmış nasıl hissetmiyorsun dedi bilmiyorum dedim ama çok hareketliydim ben eve gönderdi nişan gelince haber etmemi istedi 1gün sonra nişan geldi nişanda şu arkadaşlar peçeteye pembe bir kan geliyor ama adet başlangıcı gibi sanki ara ara geliyor o tekrar gördü beni hala 2cm ama yat hastaneye suni ile yaparız dedi erkenden yatırdı beni suni verdi suni düzeni bozdu kesti tüm sancıyı ve dediki sabaha kadar sancın gelmezse kusura bakma sezeryan alırım dedi gitti suniyi çıkarttı, o kadar ağladım ki o gece o odada sabaha kadar Ayetel Kursi okudum dua ettim sancım olsun diye çünkü sezeryandan çok korkuyordum ben, sabah 5de tam uykuya dalacakken sancım başladı hafif hafif vuruyordu ama nasıl sevinçliyim hopluyorum resmen sabah 8e kdr çömelerek ılık su tutarak kendime sancım arttı ve 3cmdi daha saat 10da ağrı arttı nefesler ve içten gelen bir çömelmeyle geçirdim 5cm oldu epidural verildi saat 12-1 e kdr 8-10 cm bebeğimin başını hissediyordum kasıklarımda ve suyum ılık ılık geliyordu doktorum toplantıdan çıkamamıştı gelmesi gerek ıkınmak geliyor içimden diyordum ben apar topar gelip Çatala çıkardı beni hiç unutmam dediki hadi bakalım burda görelim seni çok istiyordun doğur görelim o hırsla kızıp tüm gücümü sadece ayaklarımı hissettiğimi farkedince ayaklarıma vererek ıkındım 15dk içinde geldi bebeğim doktorumun dediği beni çok şaşırttın dı, yani kendi çabalarımla asla Yanımda olmamasıyla doğumum oldu Allah çok büyük her gece ağlardım nasıl doğurcam korkuyorum diye Ayetel Kürsi hep rahatlattı beni inşallah hepiniz sağlıklı doğumlar yaşarsınız yaşarız ama korkmayın dua dua dua 🙏🏻
Mesajınız için teşekkür ederim.. Hep zikir çekmek istiyorum bende inşallah rabbim bizi yalnız bırakmasın. Yaşadıklarınız bana umut verdi inşallah bende doğurabilirim Allahın izniyle

İyi akşamlar herkese 33+3 günlük hamileyim bebek sol tarafımda saatte nerdeyse 4-5 kez sertleşip duruyor sizde de böyle bir problem var mı?
Son adet tarihine göre aynıyız seninle. Bu sabah banada biseyler oluyor. Bebek icerde bir kasiliyor bir dönüyor gibi.

Son adet tarihine göre aynıyız seninle. Bu sabah banada biseyler oluyor. Bebek icerde bir kasiliyor bir dönüyor gibi.
Benim sabah kasıklarımda ağrı oldu hafif adet sancısı gbi kasığıma dokunduğumda orası sertti byük ihtimal bebek kanala yerleşmeye çalışıyor o yüzden ağrılarım olmaya başladı. Yalancı sancı dedikleri bu olsa gerek. Benimde bebek hareketinden çok bebek sertleşmesi oluyor artık

Benim sabah kasıklarımda ağrı oldu hafif adet sancısı gbi kasığıma dokunduğumda orası sertti byük ihtimal bebek kanala yerleşmeye çalışıyor o yüzden ağrılarım olmaya başladı. Yalancı sancı dedikleri bu olsa gerek. Benimde bebek hareketinden çok bebek sertleşmesi oluyor artık
Ne yapmak doğru acaba yatmak mi yürümek mi

Evet canım yaşın kaç bilmiyorum ama etrafımdakiler genelde son çocukta daha büyük oluyor tabi yaş ilerledikçe hamileliğin daha da zorlaştığını söyler hepsi ama çok az kaldı bitti sayılır biraz daha sabır inşallah 😊
34 yaşındayım canım, ilk hamilelik 22 ikinci 25 teydi. Bunda hem yaş faktörü hem de vücut senelerdir hamilelik yaşamıyor rahattı acısı çıkıyor gibi 🙈
Sayılı zaman kaldı bitecek allahın izniyle sağlıkla tamamlayalım da gerisi anı olacak inşallah...
Ama yalan yok zorlaniyorum çok başından beri Rabbim dayanma gücü kuvveti versin hepimize...

Doğum çantası için kendime depend arıyordum ama 70 kilolarda L beden alanları görünce olmaz yada dar gelir diye korkmustum xl si de yoktu ama gecen gün trendyolda buldum kızlar az önce de elime geldi baktım cok rahat her sekilde olur ben dar seylerden cok hoslanmiyorum arkadaşım L bedeni 90 kiloda giydim dedi ama yinede icim rahat etmedi velhasıl eğer ihtiyacı olan varsa trendyolda var XL depend🥰

X