- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #52.261
Evet ben hemen hemen tüm kıyafetlerini oradan alıyorum kumaşları çok güzel yumuşacık ve esnek ayrıca çok da şıklar. Boyutları da oldukça büyük (zaranın bedenleri küçük mesela hm kadar da yumuşak değiller)Hm bebek ürünleri çok güzel yumuşacık ben hiç indirim yakalayamadım bakayım bu sefer.
Güle güle giysin güzellik. Ben de leoparlı elbise ve kot şortlar aldım
Senin minnoş da güle güle giysinGüle güle giysin güzellik. Ben de leoparlı elbise ve kot şortlar aldım
Çok güzeller güle güle giysin
Valla çıldırıcam ya hicbir şeyden memnun değil hicbir şeyden ayakta sallaya sallaya 2 saat uyku yaptırdım belki huysuzluğu geçer az uyursa diye uyandı gene aynı deliricem yaniBiz neredeyse 1 aydır öyleyiz.
Ayakkabı numarasını kestiremiyorum ya o yüzden cesaret edemiyorum ayakkabıya. Sen neye göre aldın?Senin minnoş da güle güle giysinAyakkabının leoparlısı da var bakmak istersen
Büyük aldım biraz nasılsa giyer diyeAyakkabı numarasını kestiremiyorum ya o yüzden cesaret edemiyorum ayakkabıya. Sen neye göre aldın?
Kaşıkla biraz denedim de çok ağladı, gezine kaçacak diye korktum allah korusun :/Canım emmiyorsa biberon da almıuorsa kaşıkla beslemeyi düşündün mü?
İnan çok düşündüm çok inceledim çocuğu da ama bir şey yok gibi, burnu açık, gazını rahat çıkarıyor. Aklıma takılan tek şey acaba fark edemediğim bir alerjisi mi var, kakası bazen çok sulu kokulu ve sesli oluyor.Galiba reflü ama hırıltısı iyice artınca acile götürdük ciğerlerde enfeksiyon çıkmadı ama sürekli öksürük, burun ve geniz akıntısı var. Ben bu serum fizyolojik işini de beceremiyorum sanırım. Sıkıp temizliyorum yine aynı.
Bu arada reflü de meme reddi yapabiliyormuş. Mideden sürekli asit geldiği için doymak istemiyormuş. Sen de hiç düşündün mü neden istemiyor diye. Altında yatan bi sebep oluyor mutlaka.
Canım benim bebek uyumuyorsa maalesef bir şey yapılmıyor.Benim kız uyumadığı için ben hiçbir şey yapamıyorum.Sen bana göre çoook çok iyisin.
Aslında Zeynep Ela da öyle, babasını görünce heyecanlanıyor çığlık atıyor gülerek, eller ayaklar kıpır kıpır oluyor ama bazen de bi ağlıyor duyan çocuğa bir şey oldu zannederB
Bizimki de tam tersi babaci. Butun gun ben ilgileniyorum memeden ayrılmıyor herif. Oyunlar oynuyorum dans ediyoruz ama memnun edemiyorum. Babası bir geliyor iki konuşuyor gülücükler havada uçuyor
Ben genelde yatmadan her yeri toplayıp yatıyorum, gündüz yapamadığımda her şey birbirine giriyorBen de öyleyim kimi zaman çok iyi idare ediyorum kimi zaman hicbir şey yapasim gelmiyor halim bile olmuyor doğrusu
İnanır mısın kan damlasını başlamaya korkuyorum, olan düzeni de hepten bozulacak diye. Kucakta iki dk kestirip cin gibi olma durumu bizde de varCanimm bugun Bade sabahtan beri yarim saat uyudu bezleride kuruydu acliktan mi uyumuyo acaba dedim saat 21 00 den sonra. Buzlukta ki sutu tam daldiginda verdim uyandi uykusuda kacti az once, enjektorle 20 cc verdik bizde oyle aldi. Ilk kadehle denedim kucuk ilac kutusu oluyo ya hastanede emzirme danismani 4 tane vermistim onla ictigini gorunce enjektore gectik iste. Suan meme reddi hepimizde var maalesef bir sekilde vermeye calis bakalim insallah alirsuan kucagimda daha dalmadi demir ilaci da gaz yapti galiba bugun ilk verisimdi, benim uykum geldi yarim saat nasil dayaniyo anlamiyorum. 2 dk kucakta uyuyo cin gibi kalkiyo
Mama aliyosa da dert etme hic karni doysun da nasil doyarsa doysun artik
Haha gercekten cok enteresan ya yaban gulu yetistiriyoruz resmendisari her gun bizde cikiyoruz da yarin sitenin parkinda durucam biraz cocuk gorsun insan gorsun diye
Gece uyanınca takip edeyim nasıl emdiğini diyorum ama olmuyor uykuya yenik düşüyorumBoyu uzun oldugu icin kilosu sana az geliyor, Badiste hic kilolu durmuyo suan boya gitti hepsi. Sen takma kilo olayini ama ac kalmasin tabii elimizden geleni yapiyoruz zaten
Bende gece senin gibi emziriyorum hic farkinda degilim bazen meden cikiyor ustune akiyor sutlerim uyandigimda agiz bezini koyuyorum
Aslinda yorgun olmasak aktif emiyolar uykuluyken
Oh iyi bari
Ben de sütümü birkaç kez nazlışa verdim, bir yudum aldı beğenmedim kardeş içsin dediBu gece uykuluyken bile biberon almadi, enjektorle 40 cc verdik, iyice agzini kapatinca uyanmasin diye kalan sutu doktum. Artik boyle yapabilirim cok az emdigi gunlerde enjektorle biraz zor oluyo ama sut verdikce ruyasinda guluyordubu arada dokmeden kendi sutumun ilk kez tadina baktim gercekten sekerli
Aslında ben kilo olayına hiç takılmam, ilk kızım da hep en alt seviyeden aldı, boyu da kısa minyon olacak belli.Cnm 4.ayda ortalama 6 kilo ideal dedi dr Niye dert ediyorsun ki sutunu sagip ver mama yerine kilosu ideal Benim bebekte o civarlarda.
Geçen Perşembe dördüncü ay aşısında bakıldı. Temiz bez ve zıbınla 6100 geldi, gerçek kilosu 6 bile değil demek ki.Ne kadar kilosu?
Maşallah bebişeBenimki öyle hayır olmadı sadece iştahı biraz azaldı birde çok su içmek istiyor onuda biberonla veriyorum.
Çamaşırlar bir şekilde yıkanıyor da yerleştirine kadar zaman geçiyorAynı durumdayızben de yazlıktan geldim 2 aydır ev kapalıydı o kadar çamaşır yıka yerleştir evi temizle bi de kıza doğum günü yaptım bu hafta bittim resmen
Benim büyük kız da kısa boylu minyon olacak belli, 49 cm doğmuştu kilosu da azdı ama onu hiç takmadım çünkü güzel besleniyordu, bunda meme reddi olunca kilosuna takmıştım ama artık ona da canımı sıkmicam ne yapayım nasibi kadar alır o da.Maşallah boyu olsun da kilo bence önemli değil zaten yeterli besini alıyor ki uzuyor. Benimki zaten anne karnında da minyondu. Doğdu gene kısa 58 cm kilosu da alt sınırda ama görseniz nasıl tombul dersiniz yanakları var ve kısa olunca zayıf görünmüyor.
Ah canım benim çok doğru diyorsun, ben de hep böyle derdim ama işte bu Bebek aylardır meme reddi yapıyor ya ondan üzüldüm.Kızlar burdaki bebekleri kendi bebeklerinizle kıyaslayıp kısa ya da zayıf demeyin. Persentil tablosuna bakın. %10dan az %90dan fazla değilse normal bir bebeğiniz var. Ki o değerler dışında kalanlar da yapısal olarak normal olabiliyor. Her bebeğin yapısı gelişimi farklı. Anne babadan gelen genetiği var bir kere. Bütün bebeklerin aynı boyda ve kiloda olmasını bekleyemezsiniz.
Çok geçmiş olsun canımKızlar bugün biz de doktora götürdük. Eşim hafif grip olmuştu, olduğundan beri uzak duruyor ama öncesinde bulaşmış demekki. Burnu, genzi tamamen tıkalı olduğu için orta kulakta birikme yapıp enfeksiyona sebep olmuş. Bi ton ilaç kullanacak. Neyden kaçarsam başıma geliyor. Çok üzüldüm. Bir de kan aldılar çok ağladı
Bizim de Perşembe oldu 4.ay aşılarınıMerhaba arkadaslar.
Geçenlerde meme reddi yaşadığımızdan bahsetmiştim. Sütümü sağarak veriyordum biberonla. Emzirme hemsiresi biberonun onun icin kolay yol oldugunu, kesinlikle kullanmamam gerektigini soylemisti. Sonra kasik biberon ve enjektörle vermeye başladım, eskiye nazaran daha iyi gibi. Simdi de 3 ay bitti, 4 ay atagi basladi sanirim. Cuma 4 ay aşılarını oldu ve o günden beri bir huysuz, mutsuz. Hicbirseyden memnun degil gibi.
Bu arada aksama kadar neler yapiyorsunuz bebeklerinizle? Kizim hep basinda olayim, onunla ilgileneyim istiyor. Bir de kucak istiyor hep.Yorucu benim icin.
Canım çok çekerse içiyorum ya ben hiç öyle kısıtlamadım kendimi. Ama genel olarak kahveyle aram yok, üçü bir arada içiyorumKizlar kahve tuketiyormusunuz?nescafe turk kahvesi falan..canim kahve istiyor emzirdigim icin tedirgin oluyorum2 saattir dusunuyorum acaba icsem mi diye
Bizimki de temiz bez ve zıbınıyla 6100 çıktı, aynı şekilde bana da az almış dedi ebe ama bizde meme reddi var üç aydır. Pes etme emzirmeye devam et diğer ay da bakalım dedi.Kızlar 4ay kontrolum den gelıyor uz 6990gram cıktı boy 61cm
Boyu 3uncu ayda boyleydı hıc uzamamıs kılosu da 6680gramdı kıyafetle ölcüldü kayıt olarak 6300yazmıstı
Bu ayda kıyafetler dustu kafadan 6700gram yazdı kılosu hıc ıyı degıl besıncı ayda gel kılosu artmamıs sa ek gıdaya gecıcez dedı saglık ocagında kı ebe
Sizce cok mu düşük
Zeynep Ela da aynı biliyor musun, sadece yanında yatarsam güzel uyuyor o da her zaman mümkün değil.Kızım bugün 30 dakikaya alarm kurmuş gibi. Uyutuyorum tam yarım saat sonra uyanıyor. 3 defa uyuttum bu saate kadar üçü de aynı.
Ben de önceki gün uyumuyor diye kızdım bebek ne anlayacaksaBenim de aynen, bazen kendime hakim olamayıp sesimi yükseltiyorum gözlerini kocaman açıp bakıyor yavrum gülümsüyorum hemen şaka yaptım diyorum gülüyor o da kuzum yapsikolojim bozuldu iyice bütün gün tek olmak da çok zor.
Ben geceleri kitaba bölüm yazmaya çalışıyorum daha çok. Yoksa param gelmez günlük bölüm yüklemem gerekiyor. Bazı akşamlar iki bölüm birden hazırlıyorum. Bazı akşam.hic bakamıyorum çünkü. Her şey birbirine girdi bende vallaBen genelde yatmadan her yeri toplayıp yatıyorum, gündüz yapamadığımda her şey birbirine giriyor
Bazen diyorum işleri kafama takmicam sadece kendimi düşüncem ama sonra bakıyorum biriken işler beni daha çok geriyor. Yine de günlük rutine anca yetişebiliyorum. Ne zaman detaylı temizlik yapabilicem merak ediyorum
İnanır mısın kan damlasını başlamaya korkuyorum, olan düzeni de hepten bozulacak diye. Kucakta iki dk kestirip cin gibi olma durumu bizde de var
Bir de bakıyorum kucağımda tam dalmış kendinden geçmiş güzel uyuyor, yatağa bırakıp geliyorum, hemen uyanıyor sinir ediyor beni
Ben parkta çocukları izletiyorum çok hoşuna gidiyor hiç sıkılmadan bakıyor
Gece uyanınca takip edeyim nasıl emdiğini diyorum ama olmuyor uykuya yenik düşüyorumbazen kucağıma alıp oturarak emziriyorum diğer memeyİ vermek içimin, onda bakıyorum güzel emiyor.
Bakalım şu pilates topunda emzirme işi tuttu üç gündür, iki hafta geçsin tekrar bi kilosuna baktırırım
Aa bak bu bizimki işteBenimki çığlık atıp duruyor ya. Ilk önce yavaş başlıyor 30 sn içinde kucağına aldin aldın almadın o çığlık yükselerek artıyor. Bir çocuk uyumaya çalışırken bile konuşur mu ya. Benimki söylene söylene uyuyor resmen
Hiç sorma şuan emmeye kalktı pc yi kapattım allahtan iki bölüm yazabildim yarın yazamazsam diye. Memede uyuyordu emdi yatağa koydum gözleri açtı. Salladım uyuttum bıraktım.tuvalete gittim geldim.gozler açık. Uykusunda bile ses çıkarıyor yaAa bak bu bizimki işteresmen çığlık atıyor kucağıma alana kadar.
Ya da ablası azıcık sert sevsin oynasın hemen çığlık atıyor koca kızı korkutuyor
Uykuya geçişlerde bir haftadır garip sesler çıkarmaya başladı, söyleniyormuş gibi değişik.
Artık o kadar sesli bir bebek oldu ki izlediğimiz şeyi duymuyoruz onun sesinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?