2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Hm bebek ürünleri çok güzel yumuşacık ben hiç indirim yakalayamadım bakayım bu sefer.
Evet ben hemen hemen tüm kıyafetlerini oradan alıyorum kumaşları çok güzel yumuşacık ve esnek ayrıca çok da şıklar. Boyutları da oldukça büyük (zaranın bedenleri küçük mesela hm kadar da yumuşak değiller)

Biz neredeyse 1 aydır öyleyiz.
Valla çıldırıcam ya hicbir şeyden memnun değil hicbir şeyden ayakta sallaya sallaya 2 saat uyku yaptırdım belki huysuzluğu geçer az uyursa diye uyandı gene aynı deliricem yani

Canım emmiyorsa biberon da almıuorsa kaşıkla beslemeyi düşündün mü?
Kaşıkla biraz denedim de çok ağladı, gezine kaçacak diye korktum allah korusun :/
Üç gündür pilates topunda zıplayarak emziriyorum, biraz işe yaradı gibi bakalım bundan da sıkılır yakında

İnan çok düşündüm çok inceledim çocuğu da ama bir şey yok gibi, burnu açık, gazını rahat çıkarıyor. Aklıma takılan tek şey acaba fark edemediğim bir alerjisi mi var, kakası bazen çok sulu kokulu ve sesli oluyor.
Bir de son bir aydır günlük kaka sayısı arttı, yenidoğan döneminde bile bu kadar kaka yapmıyordu

Benim kız uyumadığı için ben hiçbir şey yapamıyorum. Sen bana göre çoook çok iyisin.
Canım benim bebek uyumuyorsa maalesef bir şey yapılmıyor.
Bizde nazlışım küçük olmasına rağmen kardeşiyle oynamaya çalışıyor biraz da olsa oyalıyor. Genelde ben iş yaparken de beni izlemeyi seviyor Zeynep Ela, ablası da dikkatini dağıtıyor bir şekilde idare ediyoruz. Ama benim de hiçbir şey yapamadığım günler oluyor tabi.
Her gün dışarı çıkmaya gayret ediyorum, evde zaman geçmiyor, sıkıntıdan ben geriliyorum nazlıya kızıyorum, en iyisi iki saat dışarda zaman geçirmek oluyor ama evin halini görmen lazım biz çıkana kadar

B

Bizimki de tam tersi babaci. Butun gun ben ilgileniyorum memeden ayrılmıyor herif. Oyunlar oynuyorum dans ediyoruz ama memnun edemiyorum. Babası bir geliyor iki konuşuyor gülücükler havada uçuyor
Aslında Zeynep Ela da öyle, babasını görünce heyecanlanıyor çığlık atıyor gülerek, eller ayaklar kıpır kıpır oluyor ama bazen de bi ağlıyor duyan çocuğa bir şey oldu zanneder
Nazlış bile babası gelince bıcır bıcır bir şeyler anlatıyor

Ben de öyleyim kimi zaman çok iyi idare ediyorum kimi zaman hicbir şey yapasim gelmiyor halim bile olmuyor doğrusu
Ben genelde yatmadan her yeri toplayıp yatıyorum, gündüz yapamadığımda her şey birbirine giriyor
Bazen diyorum işleri kafama takmicam sadece kendimi düşüncem ama sonra bakıyorum biriken işler beni daha çok geriyor. Yine de günlük rutine anca yetişebiliyorum. Ne zaman detaylı temizlik yapabilicem merak ediyorum

İnanır mısın kan damlasını başlamaya korkuyorum, olan düzeni de hepten bozulacak diye. Kucakta iki dk kestirip cin gibi olma durumu bizde de var
Bir de bakıyorum kucağımda tam dalmış kendinden geçmiş güzel uyuyor, yatağa bırakıp geliyorum, hemen uyanıyor sinir ediyor beni

Ben parkta çocukları izletiyorum çok hoşuna gidiyor hiç sıkılmadan bakıyor

Gece uyanınca takip edeyim nasıl emdiğini diyorum ama olmuyor uykuya yenik düşüyorum bazen kucağıma alıp oturarak emziriyorum diğer memeyİ vermek içimin, onda bakıyorum güzel emiyor.
Bakalım şu pilates topunda emzirme işi tuttu üç gündür, iki hafta geçsin tekrar bi kilosuna baktırırım

Ben de sütümü birkaç kez nazlışa verdim, bir yudum aldı beğenmedim kardeş içsin dedi

Cnm 4.ayda ortalama 6 kilo ideal dedi dr Niye dert ediyorsun ki sutunu sagip ver mama yerine kilosu ideal Benim bebekte o civarlarda.
Aslında ben kilo olayına hiç takılmam, ilk kızım da hep en alt seviyeden aldı, boyu da kısa minyon olacak belli.
Ama bu bebekte aylardır meme reddiyle uğraşıyoruz, son iki aydır aylık olarak 300 gr aldı canım sıkıldı. Aktif emiyor olsaydı gerçekten yine takılmazdım kilosuna.
Şimdi üzülüyorum, düzgün beslenebilseydi acaba daha iyi alır mıydı diyorum

Ne kadar kilosu?
Geçen Perşembe dördüncü ay aşısında bakıldı. Temiz bez ve zıbınla 6100 geldi, gerçek kilosu 6 bile değil demek ki.
Hemşire doğum kilosunu sordu, evet az almış dedi o da. Doğum kilosu 3400

Ben biberonla besliyorum. Sagarak veriyorum yetmeyince mama veriyorum. İkinci aydan sonra beni emmeyi bıraktı biberona alıştı. Biberonka içmediği gibler de oluyor. Biberon verince de lıkır lıkır içmiyor yani. Ama inceden çok sık verirdim şimdi iyice acıkmasıni bekliyorum saha iyi içiyor.

Anladım canım, büyüdükçe artık kontrolsüz beslenme olayı bitti demek ki bebeklerde, onlar da kendilerince bir düzen oluşturuyorlar.
Bir de şu meme reddi durumları düzelseydi hepsinde
G Gareysar

Benimki öyle hayır olmadı sadece iştahı biraz azaldı birde çok su içmek istiyor onuda biberonla veriyorum.
Maşallah bebişe
Kendi düzenlerini oluşturmaya başladıkları için bize iştahları azaldı gibi geliyor belki de
Artık böyle düşünmeye başladım

Aynı durumdayız ben de yazlıktan geldim 2 aydır ev kapalıydı o kadar çamaşır yıka yerleştir evi temizle bi de kıza doğum günü yaptım bu hafta bittim resmen
Çamaşırlar bir şekilde yıkanıyor da yerleştirine kadar zaman geçiyor
Bir de bende takıntı oldu, telden alır almaz katlamazsam sepette beklerse hepsini ütüleyip öyle kaldırıyorum
Geçen sabah 6.30da yastık kılıflarını ütülüyordum

Şimdi kışa girmeden temizlik yapılması gerek, nasıl gözümde büyüyor

Benim büyük kız da kısa boylu minyon olacak belli, 49 cm doğmuştu kilosu da azdı ama onu hiç takmadım çünkü güzel besleniyordu, bunda meme reddi olunca kilosuna takmıştım ama artık ona da canımı sıkmicam ne yapayım nasibi kadar alır o da.

Ama dediğin gibi boyu uzun olunca da zayıf görünüyor, geçen komşu teyze gördü, zayıflamış dedi

Ah canım benim çok doğru diyorsun, ben de hep böyle derdim ama işte bu Bebek aylardır meme reddi yapıyor ya ondan üzüldüm.
Nazlışım doğduğundan beri hep en alt persentilden gidiyor boyu da kilosu da, inan bir gün bile demedim bu küçük kaldı diye. Şu an 28 aylık mesela, kıyafetleri 18-24 ay büyük bile oluyor
Ama dediğim gibi hiç takmıyırum, çünkü nazlışım emerken güzel emdi, beslenmesine hep özen gösterdim, içim rahat.

Zeybep Ela’da meme reddi var nerdeyse üç aydır, o yüzden üzülüyorum acaba daha iyi kilo alır mıydı diye.
Aşı günü hemşire de az almış diyince baya üzülmüştüm ama geçti artık takmicam ne yapayım sağlıklı olsun da, o da nasibi kadar beslenir. Ben pes etmeden elimden geleni yapıyorum

Yeni gözdemiz pilates topunda zıplayarak emzirmek bakalım ne kadar götürecek bizi

Çok geçmiş olsun canım
Çabucak toparlar inşallah

Bizim de Perşembe oldu 4.ay aşılarını
Birkaç gün huzursuzdu ama bugün biraz daha iyi geçti diyebilirim.

Benim kızım da artık yatmaktan çok sıkılıyor, kucağımıza alınca çok mutlu oluyor, bir de hep oturmak istiyor çok seviyor ama uzun süre oturtmak istemiyorum daha küçük.
Bir kızım daha var 28 aylık, küçük genelde ablasını izlerken mutlu oluyor, ablası bazen oynuyor onunla.

Ben her gün iki saat parka çıkarıyorum çocukları, evde kalınca gün bitmiyor.
Banyo yaptırdığım günler çıkarmamaya başladım artık, ikisini de yıka giydir besle uyut derken öyle de zaman geçiyor, bir şekilde akşam oluyor işte

Kizlar kahve tuketiyormusunuz?nescafe turk kahvesi falan..canim kahve istiyor emzirdigim icin tedirgin oluyorum 2 saattir dusunuyorum acaba icsem mi diye
Canım çok çekerse içiyorum ya ben hiç öyle kısıtlamadım kendimi. Ama genel olarak kahveyle aram yok, üçü bir arada içiyorum
Sen bebeği gözlemleyerek karar verirsin, en doğrusu bu

Bizimki de temiz bez ve zıbınıyla 6100 çıktı, aynı şekilde bana da az almış dedi ebe ama bizde meme reddi var üç aydır. Pes etme emzirmeye devam et diğer ay da bakalım dedi.
Sizin beslenmede sıkıntı yoksa bence takılma, kilosu güzel maşallah

Kızım bugün 30 dakikaya alarm kurmuş gibi. Uyutuyorum tam yarım saat sonra uyanıyor. 3 defa uyuttum bu saate kadar üçü de aynı.
Zeynep Ela da aynı biliyor musun, sadece yanında yatarsam güzel uyuyor o da her zaman mümkün değil.
Hiç uyumasa daha iyi diyorum artık, en azından uyutmaya uğraşıp da hemen uyanınca sinir olmam

Ben de önceki gün uyumuyor diye kızdım bebek ne anlayacaksa korktu ağladı yavrum, nasıl kahroldum anlatamam
Bazen nazlıya da kızıyorum, sonra hemen sarılıyorum ama sanki bana tavırlı gibi duruyor inan o an kendimden nefret ediyorum.

Gün boyu kendimi telkin ediyorum, sakin ol sabırlı ol bu günler geçecek sağlıklılar ya şükret başka şeyleri takma diye diye akşamı zor ediyorum ama patlayınca da fena patlıyorum

Çoğu kişi aynı şeyi yazmış, ben de çocuklardan gerilip yoruldukça eşime sarıyorum, en çok sinir olduğumda tuvalette uzun durması ben akşama kadar tuvalete bile gidemiyorum, adam geliyor yarım saat çıkmıyor deli oluyorum, çocuklar uyuyana kadar sen de tut ben gözüm saatte senin gelmeni bekliyorum diye kavga ediyorum

Ben geceleri kitaba bölüm yazmaya çalışıyorum daha çok. Yoksa param gelmez günlük bölüm yüklemem gerekiyor. Bazı akşamlar iki bölüm birden hazırlıyorum. Bazı akşam.hic bakamıyorum çünkü. Her şey birbirine girdi bende valla

Aa bak bu bizimki işte resmen çığlık atıyor kucağıma alana kadar.
Ya da ablası azıcık sert sevsin oynasın hemen çığlık atıyor koca kızı korkutuyor

Uykuya geçişlerde bir haftadır garip sesler çıkarmaya başladı, söyleniyormuş gibi değişik.

Artık o kadar sesli bir bebek oldu ki izlediğimiz şeyi duymuyoruz onun sesinden

Hiç sorma şuan emmeye kalktı pc yi kapattım allahtan iki bölüm yazabildim yarın yazamazsam diye. Memede uyuyordu emdi yatağa koydum gözleri açtı. Salladım uyuttum bıraktım.tuvalete gittim geldim.gozler açık. Uykusunda bile ses çıkarıyor ya kendi kendine sallarken eee eee yapıyor ıııh ıııh ıııh yapıyor bugün ilk kez eymen efe deyince ismine döndü. Şu atakların tek iyi yani geçtiğinde yeni bir şey öğrenmiş olmaları. Yeni öğrendikleri şeylerle bize sürpriz yapmasalar çekilecek dert değil. Hep diyorum kendi kendime bu atak geçince ne öğrenecek bakalım.sabret diyorum. Hafta sonu gelsede bir gün eşim ilgilense diye dört gözle bekliyorum. Bu hafta çok yordu beni gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…