- 21 Temmuz 2010
- 2.149
- 2.734
- 333
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #52.061
Tazyik azaldığından beri daha iyi sanki. Biraz daha emmek istiyor ama tamamen eskisi gibi değil. Emzirme danışmanı söyledi bana, bi memeyi 3 kez üstüste vererek diğerini kontrollü beklettim. Sonra o memeye geçince 3 dk kadar elle sağıp öyle emzirdim. 3 4 günde tazyik bitti. Önceden her emzirmede boğuluyordu, sürekli ters çevirip sırtına vuruyordum. Tazyik zaten en yaygın meme reddi sebebi.Ben de ek gidaya geçmek istiyorum ama sütümde fazla ayriyeten sağiyorumda ne yapicam bilmiyorum.
Esniyor uyuyamıyor bizde şimdi hamağa koyduk iyi geldi uyudu belki sizde işe yarar öğürüyor öksürüyor, bugun çok kaka yapti bizimde sizin hiç mi emmiyor emsede hep hareketlimi bizim gibi
Tazyiki nasıl çözdünüz benimde çok fazla kaç yerden fişkiriyor boğulacak diye çekiyorum daha çok sinirleniyor düzelme ihtimali varmiki ben sağarakta verdiğim için ayni zamanda zor gibi düzelmesi
Maşallah badişe
Zeynep Ela da 68 cm ama kilosu çok az
Gece emiyor ama nasıl emdiğinim pek farkında olamıyorum uyku halinden
Birlikte yatıyoruz, uyanınca hemen memeyi veriyorum öyle uyuyoruz bir süre, yani takip edemiyorum aktif mi emiyor, ağzına alıp uyuyor mu bilmiyorum
Bugün pilates topunda zıplayarak emzirdim zorla ama uzun zamandır ilk kez böyle lık lık ses çıktı emerken
Yani sağarak beklettiniz elle sağim yaparak mastit olmamak için sadece emzirmem lazim bunu yapmak için ya da hep elle sağim yapmam lazimTazyik azaldığından beri daha iyi sanki. Biraz daha emmek istiyor ama tamamen eskisi gibi değil. Emzirme danışmanı söyledi bana, bi memeyi 3 kez üstüste vererek diğerini kontrollü beklettim. Sonra o memeye geçince 3 dk kadar elle sağıp öyle emzirdim. 3 4 günde tazyik bitti. Önceden her emzirmede boğuluyordu, sürekli ters çevirip sırtına vuruyordum. Tazyik zaten en yaygın meme reddi sebebi.
Hayır sağmadan bekletiyorum. Mesela şimdi emzirdim sağ tarafı verdim. 2. Emzirmede yine sağ meme, 3. De sola geçiyorum. Baktım sol hala çok aşırı sert değil yine sağ tarafı veriyorum. Solu vereceğim zaman ön sağım yapıp gerginliği alıp öyle veriyorum. Bu şekilde bir kaç günde tazyik bitti. Şimdi normal emzirmeye döndüm yine. Eğer hep aynı memeyi verirken diğeri çok sertleşiyorsa sadece 1 2 dakika yumuşatıp yine diğer memeyi verebilirsin.Yani sağarak beklettiniz elle sağim yaparak mastit olmamak için sadece emzirmem lazim bunu yapmak için ya da hep elle sağim yapmam lazim
Ağlayarak uyutmak çok zor, nasıl yoruluyorlar. Kendi harcadığım efora değil de onun yorgunluğuna üzülüyorum. Şu atak bitmedi gitti.Biz bu çocuğu ağlatmadan uyutamayacak mıyız hiçbir gün ya?bir akşam ya bir akşam hiç ağlamadan uyusa göbek atıcam.
Gunde mi 1 mlKizlar demir icin ocean microfer kullanan var mi? Doktor 1 ml dedi ama bana cok geldi siz nasil yapiyorsunuz
Gunde mi 1 ml
Anladım teşekkür ederim ben çok tıkanma yaşadim mastite dönüyordu hatta azalsa bile kanallarım tıkanıyor gibi geliyordu şimdi daha az geldiğinde uğraşmiyorum bende deneyebilirim inşallah.Hayır sağmadan bekletiyorum. Mesela şimdi emzirdim sağ tarafı verdim. 2. Emzirmede yine sağ meme, 3. De sola geçiyorum. Baktım sol hala çok aşırı sert değil yine sağ tarafı veriyorum. Solu vereceğim zaman ön sağım yapıp gerginliği alıp öyle veriyorum. Bu şekilde bir kaç günde tazyik bitti. Şimdi normal emzirmeye döndüm yine. Eğer hep aynı memeyi verirken diğeri çok sertleşiyorsa sadece 1 2 dakika yumuşatıp yine diğer memeyi verebilirsin.
tıpkı ben
Enjektörle zor olmuyor mu bizim direk genzine kaçar bir de uyurken direk gider, ben üç saate yakın bekletiyorum sütü sık verdiğimiz için iki buçuk saate kadar emzirsemde yenisini sağiyorum o zaman döküyorum havalar sıcakken dikkat etmeye çaliştim çok döküldü.Bu gece uykuluyken bile biberon almadi, enjektorle 40 cc verdik, iyice agzini kapatinca uyanmasin diye kalan sutu doktum. Artik boyle yapabilirim cok az emdigi gunlerde enjektorle biraz zor oluyo ama sut verdikce ruyasinda guluyordubu arada dokmeden kendi sutumun ilk kez tadina baktim gercekten sekerli
Canım belki de bebeğin emdiği kadarıyla doyuyordur. Ben emmeye başlasın asla zorla vermeye çalışmayacağım çok pişmanım. Onlar da doyup doymadıgını anlayabilecek durumdalar artık. hiç emmeyip reddediyorsa bir şekilde verirsin ama uykusunda biberonu zorla vermeye çalışma bence. Ben hep o hataları yaptım malesefBu gece uykuluyken bile biberon almadi, enjektorle 40 cc verdik, iyice agzini kapatinca uyanmasin diye kalan sutu doktum. Artik boyle yapabilirim cok az emdigi gunlerde enjektorle biraz zor oluyo ama sut verdikce ruyasinda guluyordubu arada dokmeden kendi sutumun ilk kez tadina baktim gercekten sekerli
Hahha aynenBende buna baya güldümSelviye Hürriyet on Instagram: "Bebek uyurken herşeyi yapma isteği…Tarihte bu düzeni kurabilen var mı acaba? #lohusa"
30K likes, 296 comments - selviyehurriyet1 on September 4, 2021: "Bebek uyurken herşeyi yapma isteği…Tarihte bu düzeni kurabilen var mı acaba? #lohusa".www.instagram.com
Kesinlikle katiliyorum gece iki saate bir süt sağiyorum yarisini içiyor en fazla gece birde içtikten sonra gaz yapiyor rahatsızda ediyor vereyim diye insan dayanamiyordaCanım belki de bebeğin emdiği kadarıyla doyuyordur. Ben emmeye başlasın asla zorla vermeye çalışmayacağım çok pişmanım. Onlar da doyup doymadıgını anlayabilecek durumdalar artık. hiç emmeyip reddediyorsa bir şekilde verirsin ama uykusunda biberonu zorla vermeye çalışma bence. Ben hep o hataları yaptım malesefsonu daha kötü oluyor, uykuda bile olsalar farklı bir şeyle beslendiklerini anlayabiliyorlar.
Cnm 4.ayda ortalama 6 kilo ideal dedi dr Niye dert ediyorsun ki sutunu sagip ver mama yerine kilosu ideal Benim bebekte o civarlarda.Canım ben taze sütü de verdim almadı biberondan
Valla kilo durumunu normalde hiç takmam, nazlış da hep alt persentilden gitti ama o en azından emiyordu o yüzden kilosunu takmıyordum.
Ama bu hem emmiyor hem kilosu az
Burda da maşallah bebeklerin kilosunu görünce daha çok üzüldüm
Benimki temiz bez ve zıbınla 6100 geldi, demek ki gerçek kilosu 6 bile değil
Evde mama var bir kutu açılmamış aptamil, onu vermeyi düşünüyorum artık
Ben de de var ara ara cikiyor geciyor ama dr anne sutu surme ters reaksiyon gosterir tatli oldugu icin sut daha cok mikrop birikir dedi.damla 5 gun kullaniyorum geciyor arada cikiyor her zmn degil.gozyasi icin de masaj dedi iste.Göz yaşi kanali tikanikliği yaşayan arkadaşlar çözüldü mü ? Bizim hala ayni pek masaj yapmadim sütümle siliyoruz kızarıyor sürekli damlada 1 kere kullandim diğer kizim tek göz bir yaşinda anca geçmişti. İksindede var.
Ne kadar kilosu?Maşallah badişe
Zeynep Ela da 68 cm ama kilosu çok az
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?