2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Şu an bizim durum bu işte
Emmiyor, biberon almıyor, kilo alımı sınırda
Siz o dönem nasıl başlamıştınız ek gıdaya
Hiç hatırlamıyorum nereden nasıl başladığımı ama
Bizimki red değildi iştahsızdı şimdiki bebeğim normal kiloda. Diğer kızımla kıyaslama yapıyprum 700 gr fark var aralarında.doğdu doğalı öyleydi şimdi 8 yaşında ve hala 19 kg Bende 2 gündür eşimle yapıyorum Normalde bir kerede yapardım domates konservesini bu sefer 10 kg yaptık bi dahaki haftaya biraz daha yaparız dedim
Ah aynı bizimki
Damağına sıkıştırıp bir çekiyor ucunu, nasıl canım yanıyor
Bir de sinirli sinirli sesler çıkarıyor
Benimki de böyle bu aralar

Ben artık hiçbir şeye yetişemiyorum.Abiside okula gidecek.Ödevdi dersti bide onlar başlayacak...

Bizimde bugun çok huzursuzdu mahvoldu normalde böyle bi bebek değildi memede huzrsuzlanırda bu kadar olmazdı ayakta emzirmekten yoruldum bende bi sürü çiş kaka yapti birde, uyudukça emsin diye aldık daha çok huzursuzlandı rota yaptirdiniz mi siz. Ikıla sıkıla olsalarda emiyorlar demekki

Benim kız emmiyor ya görsen sanki işkence yapıyorum, çok üzülüyorum
Buradaki bebeklerin kilosuna göre benimki resmen küçücük kalmış yavrum
Eşim izn alabilirse yine Sivas’a götürmeyi düşünüyorum bakalım doktor ne diyecek

Konserve işini de hayatımda ilk kez yapıyorum bu sene
Önce üç kilo aldık denemek için, sonra beş kilo aldık, bu hafta da on kilo al dedim eşime ama bakalım altından kalkabilecek miyim
Allah sağlıkla yemeyi nasip etsin hepimize

Benim kızımda beş yaşini geçti 18 kg kardeş kiskancliği cok fazla yemek iyice birakti zorla kavga dövüş yediriyoruz dr zinco vitamin yazdi. İsterse çok güzel yiyebiliyor ama resmen bilerek yapiyor anlamiyor kiyafetini bile kendi seçiyor sürekli kavga halinde bizimle çok zor bi çocuk oldu ikinci bizim için hayalmiş aslında Allah sağlik versinde inşallah.

Aynen aynen öyle yapıyor çığlık atıyorum gülüyor
Bunu bir de diş çıkarken yapıyorlar ya
Memede minik diş izleri oluyor

Ben artık hiçbir şeye yetişemiyorum.Abiside okula gidecek.Ödevdi dersti bide onlar başlayacak...

Allah kolaylık versin canım
Her aşaması zor işte
Benim ilk kızım da küçük daha, o da yoruyor ama şu an okul çağında bir çocukla ilgilenecek enerjiyi bulamıyorum kendimde.
Yaş aralarının az olması da bu yönden iyi oldu bana, en azından akşam erken yatıyorlar, biraz oyundan başka kaygımız yok şimdilik

Canım emmiyorsa biberon da almıuorsa kaşıkla beslemeyi düşündün mü?

Galiba reflü ama hırıltısı iyice artınca acile götürdük ciğerlerde enfeksiyon çıkmadı ama sürekli öksürük, burun ve geniz akıntısı var. Ben bu serum fizyolojik işini de beceremiyorum sanırım. Sıkıp temizliyorum yine aynı.
Bu arada reflü de meme reddi yapabiliyormuş. Mideden sürekli asit geldiği için doymak istemiyormuş. Sen de hiç düşündün mü neden istemiyor diye. Altında yatan bi sebep oluyor mutlaka.

Benim kız uyumadığı için ben hiçbir şey yapamıyorum. Sen bana göre çoook çok iyisin.

Kızlar benim kuzununkalça ultrasonu iyi çıkmıştı ama bu kontrolde doktor bacaklarını hala açık tutuyor bişey çıkmaz ama yine de bi gösterin dedi ortopediye. Sizinkiler nasıl duruyor
Bizde de açık duruyor genelde yatarken

Bizimde böyle bürün gün daha yeni uyudu yeni saldı hemen kalktı sallıyoruz karnını çekiyor gaz oldu sanırım. Emzirdiğim zaman oluyor tazyik varmı sütünde benim fazla istemiyor huzursuz diye hep meme vermeye çaliştim bide red oldu diye daha çok rahatsız etti sanirim.

Kızlar kilo alamayan bebekler için erken ek gıdaya başlatıyormuş ya doktorlar. Ek gıda çok az veriliyor ilk aylarda, o da kilo aldırıyor mu ? Yoksa bu durumda olunca daha mı fazla veriliyor ?

B
Bizimki de tam tersi babaci. Butun gun ben ilgileniyorum memeden ayrılmıyor herif. Oyunlar oynuyorum dans ediyoruz ama memnun edemiyorum. Babası bir geliyor iki konuşuyor gülücükler havada uçuyor

Bizimki de tam uykuya doluyor ağzına geliyor sanırım yutkunma hareketi yapıp, öksürüp uyanıyor. Kaçıncıya uyutuyoruz. Tazyik vardı ama onu çözdük blok emzirme ile artık tazyikli gelmiyor ama reflü ve ishal mahvetti çocuk beslenmek istemiyor.

Kızlar kilo alamayan bebekler için erken ek gıdaya başlatıyormuş ya doktorlar. Ek gıda çok az veriliyor ilk aylarda, o da kilo aldırıyor mu ? Yoksa bu durumda olunca daha mı fazla veriliyor ?
Ben de ek gidaya geçmek istiyorum ama sütümde fazla ayriyeten sağiyorumda ne yapicam bilmiyorum.
Esniyor uyuyamıyor bizde şimdi hamağa koyduk iyi geldi uyudu belki sizde işe yarar öğürüyor öksürüyor, bugun çok kaka yapti bizimde sizin hiç mi emmiyor emsede hep hareketlimi bizim gibi
Tazyiki nasıl çözdünüz benimde çok fazla kaç yerden fişkiriyor boğulacak diye çekiyorum daha çok sinirleniyor düzelme ihtimali varmiki ben sağarakta verdiğim için ayni zamanda zor gibi düzelmesi

Ben de öyleyim kimi zaman çok iyi idare ediyorum kimi zaman hicbir şey yapasim gelmiyor halim bile olmuyor doğrusu

Canimm bugun Bade sabahtan beri yarim saat uyudu bezleride kuruydu acliktan mi uyumuyo acaba dedim saat 21 00 den sonra. Buzlukta ki sutu tam daldiginda verdim uyandi uykusuda kacti az once, enjektorle 20 cc verdik bizde oyle aldi. Ilk kadehle denedim kucuk ilac kutusu oluyo ya hastanede emzirme danismani 4 tane vermistim onla ictigini gorunce enjektore gectik iste. Suan meme reddi hepimizde var maalesef bir sekilde vermeye calis bakalim insallah alir suan kucagimda daha dalmadi demir ilaci da gaz yapti galiba bugun ilk verisimdi, benim uykum geldi yarim saat nasil dayaniyo anlamiyorum. 2 dk kucakta uyuyo cin gibi kalkiyo

Mama aliyosa da dert etme hic karni doysun da nasil doyarsa doysun artik

Haha gercekten cok enteresan ya yaban gulu yetistiriyoruz resmen disari her gun bizde cikiyoruz da yarin sitenin parkinda durucam biraz cocuk gorsun insan gorsun diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…