- 20 Eylül 2020
- 4.029
- 4.400
- 83
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #52.021
Bizde tatilde bi iki kere götürdük akşamdı ondada kustu güya kırkı çikinca hep dişarida olacaktik, bir kerede öğlen götürdük pusetten çikamadi dahaBacaklarına baktı kıvrımları normal simetrik dedi güneşe çıkarın dedi. Biz de açıkçası 2,5 ay yazlıkta durduk onu hiç götürmedik denize falan keşke götürseymişim dedim
Çarpıksa bacakları sonra düzeliyor merak etme. Güneşlendir balkonda sabahları falanBacaklarına baktı kıvrımları normal simetrik dedi güneşe çıkarın dedi. Biz de açıkçası 2,5 ay yazlıkta durduk onu hiç götürmedik denize falan keşke götürseymişim dedim
Hastalığı yine geçirebilir ama aşılı olunca hafif atlattığını söylüyor doktorlarBanada yaptıran arkadaşlarım yine rotavirüs oldu dediler. O yüzden ilk çocuğa yaptırıp 2.çocuğuna yaptırmayanda var.
Menenjit aşısı yaptırdım bende bugün.
İnşallah dediğin gibi olur canımCanım seninki bariz 4. Ay atağında ya geçince düzelecek bence. Önceden öyle emzikle kendi kendine uyuyan bebek sonra düzene girer eminim.
Denemeden de bilemezdin ki canım suçlama kendiniOff çok zor kendimi çok kötü hissediyorum keşke en başından beri hiçbir şey vermeseydimkatılıyorum sana probiyotik damla mesela rahatsız ediyor benim kızı. Kuzum ya çok ağlamıştım onzaman kendi elimde canını acıttım diye.
Olsun canım üzülme, bundan sonra bol bol yerde zaman geçirin hem daha güvenli artık yerde olmasıValla ben iyi ki bugün bu dönme mevzusunu okumusum. Resmen yeni dank etti. Çocugu daha bı kez bile yere koymadım doğduğundan beri
Canım ben taze sütü de verdim almadı biberondanHaklisin ya benimki de en son 2 ay once biberonu zorla aldi bugun napicaklar bakalimbir yerde okudum bazi bebekler dondurucu ve buzdolabina giren sutu icmezmis bir de
Bizimki hic o kadar durmadi saatte bir verince bile deli gibi acikmis sekilde 1 dk icip birakiyor. Kilo olayina uzulme cogu bebek oyle olmus ben evde surekli tartiyorum doktorla nerdeyse ayni cikiyor. Eger tartida bayadir kilo almadigini goruyorsam kucakta sabredip emzirmeye calisiyorum ya da gece daha cok emzirmeye gayret ediyorum uykuluyken daha guzel emiyor. Insallah girerler insallah
Geçen hafta Zeynep Ela babasını görünce çılgınlar gibi ağlamaya başladıTam uyku saatinde biraktim ya memede uyumaya alisikti ev yabanci anne baba yok heralde iyice tedirgin olduaslinda anneme cok alisti yazlikta 1 2 saat bakip beni plaja yolluyordu ama babami cok yabancilamis. 1 hafta gorusmesin biriyle hemen unutup yabanciliyor, babami da gorunce iyice katila katila aglamis. Annem bir de diyor ki babani gordukce agladi, babanda bu cocuk beni sevmiyor neden boyle yapiyor diye uzuldu bir de onla ugrastim diyor
Ben evde emzirme sütyeni takıyorum ama benim göğüslerim çok büyük, normalde toparlayıcı iki beden küçük gösteren sütyen kullanıyorum (berlei marka)Ben de kendime kısa hedefler koyuyorum. Öncelik 6 ay. Ama çok sorunlu bi emzirme dönemi yaşadığım için ilerde ne olur bilmiyorum. Bir de evde sütyen takıyor musunuz ? Benim memelerin ağırlığı ve sütyen takmamamdan kaynaklı biraz sarktı26 ay emzirsem ne olurlar bilmiyorum
Maşallah badişeBu ay 850 gram almis 7685 68 cm cikti doktor cok bile almis dedi sevindim vallakiwinin otomatik pompasiyla sagiyorum canim sabahlari 3 gundur sagiyorum ama ben eskiden sagmazdim. Bende oyle yapiyorum aslinda ama gece tazyikli kismi hic vermiyorum orda hata yapiyorum galiba
Haha evet 9 aylik aldik hep
Valla ben de bağıra bağıra ağlamak istiyorum artıkKızlar bebek büyütmek ne kadar zor ya kendime baston alıcam belim büküldü artık dik duramıyorum.Şarıl şarıl bağıra bağıra ağlamak istiyorum.
Belgesellere bakıyorum doğan yavru hemen kalkıyor, annesi uçamayan yavru kuşu yuvadan atıyor.
İnsan kadar emek, sabır isteyen başka hiçbir canlı yok.
Kıyamam ya minicikler ama dertleri bitmiyorMeme reddi cidden çok zor bi durum. Gündüz uyumazsa eğer o gün aç kalıyor. Ben uyuduğu zamanlarda sürekli bebeğin üstünü çıkararak göğsüme yatırıyorum. Her gün yarım saat yapmak da fayda varmış , deniyorum. Bizimki daha çok karın ağrısından ememiyor gibi. Sürekli ıkınıyor memedeyken, emmeye çalışıyor ama ağrıdan yapamıyor sanki. Ben de ne yapacağımı şaşırdım artık. Uykusuzluk, huysuzluk hiçbir şeymiş.. yeterki emsin bütün gün uyumasa, mızmızlansa razıyım diyorum artık eşime.
bugün de şöyle bir şey oldu. Sürekli yediği ağzına geliyor onu yutmaya çalışırken tıkanıyor, öksürüyor. Gece uykusundan hayatta uyanmazdı 2.ye boğulurcasına öksürerek uyanıyor. Reflü yatağında yatıyor ama yine de oluyor. bu yüzden de hırıltısı olmaya başladı.
İnşallah canım yaCanım sabret bizimkide emmiyordu, iki gündür emiyor çılgın gibi.
Gece emiyor ama nasıl emdiğinim pek farkında olamıyorum uyku halindenAhh canim ya bugun doktor dedi ki 5 kiloyu gecen bebeklerin sekeri dusmez oyle hemen o yuzden hic zorlama emmek istemezse, yaklasik 20 gun suruyor bu durum dedi. Eger gece uykuluyken seni emiyorsa korkma geri donucek dedi biraz daha sabredicez sen takviye olarak sagip alistirma biberonuyla mi versen
Ne güzel maşallah24 aydan bildiriyorum tandem emzirme olarak devam ediyoruzama tabi artık kızım günde 1-2 sefer emiyor
Şu an bizim durum bu işteArkadaşlar bazen doktorlar erken başlatabiliyor ben kızımda 4 4,5ayı doldurduktan sonra başlamıştım çünkü kızım kilo almıyordu çok iştahsızdı emmiyordu biberonla mama almıyordu vs vs .. bazen bebeğe göre şekillenebiliyor büyük ihtimal arkadaşın da durumu öyledir. Persentil %10 larda oluyordu.Ama şimdiki aklım olsa çok da bakmazdım . Beklerdim yine de 6. ayı
Bizimkinin de ense açılmaya başladıKızlar benim minnoşun saçları döküldü kel kaldı kızım
Ah aynı bizimkiBizde hala meme reddi yaşıyoruz ama bir nebze azaldı.Meme emmek istemediği zaman ucunu ısırıyor benimkianlıyorum hemen ısrar etmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?