2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bacaklarına baktı kıvrımları normal simetrik dedi güneşe çıkarın dedi. Biz de açıkçası 2,5 ay yazlıkta durduk onu hiç götürmedik denize falan keşke götürseymişim dedim
Bizde tatilde bi iki kere götürdük akşamdı ondada kustu güya kırkı çikinca hep dişarida olacaktik, bir kerede öğlen götürdük pusetten çikamadi daha

Bacaklarına baktı kıvrımları normal simetrik dedi güneşe çıkarın dedi. Biz de açıkçası 2,5 ay yazlıkta durduk onu hiç götürmedik denize falan keşke götürseymişim dedim
Çarpıksa bacakları sonra düzeliyor merak etme. Güneşlendir balkonda sabahları falan

Banada yaptıran arkadaşlarım yine rotavirüs oldu dediler. O yüzden ilk çocuğa yaptırıp 2.çocuğuna yaptırmayanda var.
Menenjit aşısı yaptırdım bende bugün.
Hastalığı yine geçirebilir ama aşılı olunca hafif atlattığını söylüyor doktorlar
Aşısız olunca çoğu mecbur hastanede yatıyor
Ama ben iki çocuğuma da yaptırmadım hassas oldukları için

Canım seninki bariz 4. Ay atağında ya geçince düzelecek bence. Önceden öyle emzikle kendi kendine uyuyan bebek sonra düzene girer eminim.
İnşallah dediğin gibi olur canım
Fazlasıyla yıprandım, sinirlerim bitik durumda
Emzirmeye çalışırken görsen can çekişiyor sanki
Göğüslerim yüzüm gözüm her yerim çizik içinde, o kadar çok çırpınıyor ki yorgun düşüyor ağlayarak uyuyor

Denemeden de bilemezdin ki canım suçlama kendini
Ben ikisine de gaz damlasını bile çok az kullandım
Aldığım şişe bitmeden çöpe attım hep

Valla ben iyi ki bugün bu dönme mevzusunu okumusum. Resmen yeni dank etti. Çocugu daha bı kez bile yere koymadım doğduğundan beri
Olsun canım üzülme, bundan sonra bol bol yerde zaman geçirin hem daha güvenli artık yerde olması

Canım ben taze sütü de verdim almadı biberondan
Valla kilo durumunu normalde hiç takmam, nazlış da hep alt persentilden gitti ama o en azından emiyordu o yüzden kilosunu takmıyordum.
Ama bu hem emmiyor hem kilosu az
Burda da maşallah bebeklerin kilosunu görünce daha çok üzüldüm
Benimki temiz bez ve zıbınla 6100 geldi, demek ki gerçek kilosu 6 bile değil

Evde mama var bir kutu açılmamış aptamil, onu vermeyi düşünüyorum artık

Geçen hafta Zeynep Ela babasını görünce çılgınlar gibi ağlamaya başladı
Adam işten geldi çocuğu özlemiş seslendi, bizimki çığlık atarak ağladı bir anda
Aldım sakinleştirdim, sonra tekrar babasına çevirdim yönümü, yine bastı çığlığı
Çok komikti hemen video çektik hatıra kalsın diye
Boncuk boncuk yaşlar döküldü

Ben evde emzirme sütyeni takıyorum ama benim göğüslerim çok büyük, normalde toparlayıcı iki beden küçük gösteren sütyen kullanıyorum (berlei marka)
Evde taktığım hiç toparlamıyor, sadece memenin vücuda değme hissi var ya onu ortadan kaldırıyor yine iyi kötü iş görüyor, onu takmazsam sallana sallana gezecem ortalıkta

Maşallah badişe
Zeynep Ela da 68 cm ama kilosu çok az

Valla ben de bağıra bağıra ağlamak istiyorum artık
Dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıyor
Meğer ilk bebeğimi ne kadar rahat büyütmüşüm bu meme reddi bitirdi beni
Kendimi tokatlayasım geliyor

Sırtımın ağrısından zaten hiç duramıyorum, nefes aldıkça batıyor resmen

Kıyamam ya minicikler ama dertleri bitmiyor niye öyle oldu ki kuzum benim ya reflü gibi canım
İnşallah geçer en kısa zamanda

Ben bugün gün boyu pilates topunda zıplayarak emzirdim, zorla da olsa emdi ama sırtım feci ağrıdı.

Öğlen parka çıkmıştım çocuklarla, orda çok ağladı emzireyim dedim de rezil olduk, yok böyle bir ağlamak kendiden geçti çocuk

Ben nazlı Hilal’i her yerde sakince emzirirdim, o emerken telefona bakardım mesajlarımı okurdum. Şimdi ne mümkün
Hoplaya zıplaya emzirmeye çalışmaktan her yerim ağrıyor

Canım sabret bizimkide emmiyordu, iki gündür emiyor çılgın gibi.
İnşallah canım ya
İnan tükenmiş hissediyorum kendimi
Bunalıma gircem az kaldı

Gece emiyor ama nasıl emdiğinim pek farkında olamıyorum uyku halinden
Birlikte yatıyoruz, uyanınca hemen memeyi veriyorum öyle uyuyoruz bir süre, yani takip edemiyorum aktif mi emiyor, ağzına alıp uyuyor mu bilmiyorum

Bugün pilates topunda zıplayarak emzirdim zorla ama uzun zamandır ilk kez böyle lık lık ses çıktı emerken

24 aydan bildiriyorum tandem emzirme olarak devam ediyoruz ama tabi artık kızım günde 1-2 sefer emiyor
Ne güzel maşallah
Ben de tandem emzirme yapmak istiyordum, hatta hemen Bebek istememdeki nedenlerden biri de buydu
Ama hamileliğimin dördüncü ayında bıraktı nazlı hilal
Hala arada soruyorum ister misin diye ama hiç oralı değil
Aşıdan sonra sütümü sağıp verdim antikor geçsin ona da diye ama sütü de içmedi
Beğenmedim dedi zilli

Şu an bizim durum bu işte
Emmiyor, biberon almıyor, kilo alımı sınırda
Siz o dönem nasıl başlamıştınız ek gıdaya

Bizde hala meme reddi yaşıyoruz ama bir nebze azaldı.Meme emmek istemediği zaman ucunu ısırıyor benimki anlıyorum hemen ısrar etmiyorum

Kızlar hiç emmeden sadece biberonla beslenen Bebek var mı Mayıs bebeklerimizde

Şunu merak ediyorum, şu sıralar çoğunda meme reddi yaşanıyor.
Sadece biberonla beslenen Bebek varsa onda da beslenme reddi oldu mu

Bizde hala meme reddi yaşıyoruz ama bir nebze azaldı.Meme emmek istemediği zaman ucunu ısırıyor benimki anlıyorum hemen ısrar etmiyorum
Ah aynı bizimki
Damağına sıkıştırıp bir çekiyor ucunu, nasıl canım yanıyor
Bir de sinirli sinirli sesler çıkarıyor

İki küçük çocukla hayatımda sanki az işim varmış gibi bir de konserve yapıyorum bir haftadır
Normalde her sene annem verirdi, hiç de sormazdı ne kadar vereyim diye, doldurur getirirdi.
Kurban bayramında gittiğimizde dilinin ucuyla “bu sene kaç tane istiyorsun” dedi, sanki her sene liste veriyordum..
ben de yapma sen yorulma ben yaparım bu sene dedim.
O da hiç demedi ki sen iki çocukla nasıl yapacaksın diye

Kısacası iş başa düştü, yapabildiğim kadar yapıp koymaya çalışıyorum bir haftadır

Siz de her şeye yetişmeye çalışıp sonra yorgunluktan bitiyor musunuz kızlar

Bazı günler çok enerjik oluyorum her işimi yapıyorum, bazı günler elim kolum dökülüyor sürekli yatasım geliyor.

Bugün eşimin sınav görevi vardı, erkenden gitti
Ben de 10.30a kadar evi süpürdüm sildim toz aldım, 11de çocukları aldım parka gittim 13te geldik eve.
Gelince de melemen konserve yaptım 7 kavanoz
Çamaşır serdim
Çocuklarla ilgilendim ve bittim
Şimdi bulaşıkları toplayacak halim yok
Sağolsun eşim yaptı kalan işleri de

İşleri takmayım kalsın diyorum ama bir süre sonra onlar da ruhumu sıkıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…