- 22 Temmuz 2020
- 6.532
- 10.965
- 198
- 33
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #52.081
Enjektörle zor olmuyor mu bizim direk genzine kaçar bir de uyurken direk gider, ben üç saate yakın bekletiyorum sütü sık verdiğimiz için iki buçuk saate kadar emzirsemde yenisini sağiyorum o zaman döküyorum havalar sıcakken dikkat etmeye çaliştim çok döküldü.
Canım belki de bebeğin emdiği kadarıyla doyuyordur. Ben emmeye başlasın asla zorla vermeye çalışmayacağım çok pişmanım. Onlar da doyup doymadıgını anlayabilecek durumdalar artık. hiç emmeyip reddediyorsa bir şekilde verirsin ama uykusunda biberonu zorla vermeye çalışma bence. Ben hep o hataları yaptım malesefsonu daha kötü oluyor, uykuda bile olsalar farklı bir şeyle beslendiklerini anlayabiliyorlar.
Ben biberonla besliyorum. Sagarak veriyorum yetmeyince mama veriyorum. İkinci aydan sonra beni emmeyi bıraktı biberona alıştı. Biberonka içmediği gibler de oluyor. Biberon verince de lıkır lıkır içmiyor yani. Ama inceden çok sık verirdim şimdi iyice acıkmasıni bekliyorum saha iyi içiyor.Kızlar hiç emmeden sadece biberonla beslenen Bebek var mı Mayıs bebeklerimizde
Şunu merak ediyorum, şu sıralar çoğunda meme reddi yaşanıyor.
Sadece biberonla beslenen Bebek varsa onda da beslenme reddi oldu mu
Benimki öyle hayır olmadı sadece iştahı biraz azaldı birde çok su içmek istiyor onuda biberonla veriyorum.Kızlar hiç emmeden sadece biberonla beslenen Bebek var mı Mayıs bebeklerimizde
Şunu merak ediyorum, şu sıralar çoğunda meme reddi yaşanıyor.
Sadece biberonla beslenen Bebek varsa onda da beslenme reddi oldu mu
Bizde de durum farklı değil zombi oldum artıkGece uyumadı arkadaşlar. 1-3 e kadar dört kez uyanırmı bi cocuk. Ve sonrasında ağlamakar uyumamalae. Neden böyle ya of..
Daha çok erken ne acelesi varmış kiArkadaşlar ek gıdaya geçen var mı doktor bizi geçirdi meyve püresi yogurt sütlü pirinçli mama gelecek ayda çorbalara geçecekmişiz
Evet ama 4 ay yine de çok küçük yaArkadaşlar bazen doktorlar erken başlatabiliyor ben kızımda 4 4,5ayı doldurduktan sonra başlamıştım çünkü kızım kilo almıyordu çok iştahsızdı emmiyordu biberonla mama almıyordu vs vs .. bazen bebeğe göre şekillenebiliyor büyük ihtimal arkadaşın da durumu öyledir. Persentil %10 larda oluyordu.Ama şimdiki aklım olsa çok da bakmazdım . Beklerdim yine de 6. ayı
Bu pozisyonda rahat ediyorlar sanırım ondan. Benimkiler de böyle yatıyor. Hatta kızım 2 yaşında hala böyle uyuyor bazeninternetten buldum bi foto. Genelde böyle yatıyor. Hareket halindeyken normal duruyor da .
Bak cimcimeye yaaaNe güzel maşallah
Ben de tandem emzirme yapmak istiyordum, hatta hemen Bebek istememdeki nedenlerden biri de buydu
Ama hamileliğimin dördüncü ayında bıraktı nazlı hilal
Hala arada soruyorum ister misin diye ama hiç oralı değil
Aşıdan sonra sütümü sağıp verdim antikor geçsin ona da diye ama sütü de içmedi
Beğenmedim dedi zilli
Hey Allahım ya tam ihtiyaç olduğu zamanİki küçük çocukla hayatımda sanki az işim varmış gibi bir de konserve yapıyorum bir haftadır
Normalde her sene annem verirdi, hiç de sormazdı ne kadar vereyim diye, doldurur getirirdi.
Kurban bayramında gittiğimizde dilinin ucuyla “bu sene kaç tane istiyorsun” dedi, sanki her sene liste veriyordum..
ben de yapma sen yorulma ben yaparım bu sene dedim.
O da hiç demedi ki sen iki çocukla nasıl yapacaksın diye
Kısacası iş başa düştü, yapabildiğim kadar yapıp koymaya çalışıyorum bir haftadır
Aynı durumdayızSiz de her şeye yetişmeye çalışıp sonra yorgunluktan bitiyor musunuz kızlar
Bazı günler çok enerjik oluyorum her işimi yapıyorum, bazı günler elim kolum dökülüyor sürekli yatasım geliyor.
Bugün eşimin sınav görevi vardı, erkenden gitti
Ben de 10.30a kadar evi süpürdüm sildim toz aldım, 11de çocukları aldım parka gittim 13te geldik eve.
Gelince de melemen konserve yaptım 7 kavanoz
Çamaşır serdim
Çocuklarla ilgilendim ve bittim
Şimdi bulaşıkları toplayacak halim yok
Sağolsun eşim yaptı kalan işleri de
İşleri takmayım kalsın diyorum ama bir süre sonra onlar da ruhumu sıkıyor
Öksürük bizde nerdeyse 2 aydır var geçmiyorGaliba reflü ama hırıltısı iyice artınca acile götürdük ciğerlerde enfeksiyon çıkmadı ama sürekli öksürük, burun ve geniz akıntısı var. Ben bu serum fizyolojik işini de beceremiyorum sanırım. Sıkıp temizliyorum yine aynı.
Bu arada reflü de meme reddi yapabiliyormuş. Mideden sürekli asit geldiği için doymak istemiyormuş. Sen de hiç düşündün mü neden istemiyor diye. Altında yatan bi sebep oluyor mutlaka.
Of ya. Böyle değildi hiç galiba dişlerden..Bizde de durum farklı değil zombi oldum artık
Maşallah boyu olsun da kilo bence önemli değil zaten yeterli besini alıyor ki uzuyor. Benimki zaten anne karnında da minyondu. Doğdu gene kısa 58 cm kilosu da alt sınırda ama görseniz nasıl tombul dersiniz yanakları var ve kısa olunca zayıf görünmüyor.Maşallah badişe
Zeynep Ela da 68 cm ama kilosu çok az
Geçmiş olsun canım. Ateşi 38in üstüne çıkmadan vermeyin demişlerdi bize. Ben 39a doğru giderken verdim birden yükseldi çünkü. 15 dk da bir kontrol ediyordum. Sonra düştü zaten şurubu içince. Takip et bakalım, 37.5 i ateş kabul etmiyorlar.Bugun 4. Ay asilari olduk calpolu vermedim 37.5 u gecerse mi veriyim sizce 38 e kadar bekliyim mi atesi cikarsa. Sanki bizim doktorumuz gitmeden de verebilirsin dedi cumartesi gunu galiba gercekten pek bir etkisi yok, belki de 2. Doz oldugu icin oyle demistir
Aşının etkisini etkileyen bir ilaç değil calpol bunu isterseniz doktorunuza da sorabilirsiniz.Bugun 4. Ay asilari olduk calpolu vermedim 37.5 u gecerse mi veriyim sizce 38 e kadar bekliyim mi atesi cikarsa. Sanki bizim doktorumuz gitmeden de verebilirsin dedi cumartesi gunu galiba gercekten pek bir etkisi yok, belki de 2. Doz oldugu icin oyle demistir
Anne baba da çok önemli. Kendi eğrisi içinde gelişimi iyiyse doktor da normal diyorsa hiç dert etmeye gerek yok. Ben de minyon biriyim ve bundan da çok memnunum bebeğimin de uzun olmasını beklemiyorumKızlar burdaki bebekleri kendi bebeklerinizle kıyaslayıp kısa ya da zayıf demeyin. Persentil tablosuna bakın. %10dan az %90dan fazla değilse normal bir bebeğiniz var. Ki o değerler dışında kalanlar da yapısal olarak normal olabiliyor. Her bebeğin yapısı gelişimi farklı. Anne babadan gelen genetiği var bir kere. Bütün bebeklerin aynı boyda ve kiloda olmasını bekleyemezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?