2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286

Cok zor oluyor hemde esimle yarim saatten fazla ugrastik o 40 cc icin, kucagimda meme pozisyonuna alip kafasini yukarda tuttum yutmasini bekleyerek verdim bir de ayni emziriyormus gibi ustumu cikardim kokumu alsin diye. Ben cok uzuluyorum ya dokulen sutlere ama bizde doktuk

Biliyorum ama bi cocuk 30 dakika uyur mu gece 22 30 a kadar toplamda bezleri de kuruydu. Yani dedik heralde ac o yuzden uyumuyor, yatagina uyutup kac kez koydum 3 bilemedin 5 dk sonra uyaniyor. Yaninda durup pispis yapiyorum poposundan uykusunu almis gibi bi anda kalkiyor cok fenaydik dun. O yuzden de verdim ama verdikce ruyasinda guluyordu bizim bu 2 bucuk ay sonra 2. Biberon deneyisimiz bir cuma gecesi dugun icin vermistim o zaman almisti beni de emdi, dun gece uykudayken bile almadi

Kızlar hiç emmeden sadece biberonla beslenen Bebek var mı Mayıs bebeklerimizde

Şunu merak ediyorum, şu sıralar çoğunda meme reddi yaşanıyor.
Sadece biberonla beslenen Bebek varsa onda da beslenme reddi oldu mu
Ben biberonla besliyorum. Sagarak veriyorum yetmeyince mama veriyorum. İkinci aydan sonra beni emmeyi bıraktı biberona alıştı. Biberonka içmediği gibler de oluyor. Biberon verince de lıkır lıkır içmiyor yani. Ama inceden çok sık verirdim şimdi iyice acıkmasıni bekliyorum saha iyi içiyor.

Gece uyumadı arkadaşlar. 1-3 e kadar dört kez uyanırmı bi cocuk. Ve sonrasında ağlamakar uyumamalae. Neden böyle ya of..

Kızlar hiç emmeden sadece biberonla beslenen Bebek var mı Mayıs bebeklerimizde

Şunu merak ediyorum, şu sıralar çoğunda meme reddi yaşanıyor.
Sadece biberonla beslenen Bebek varsa onda da beslenme reddi oldu mu
Benimki öyle hayır olmadı sadece iştahı biraz azaldı birde çok su içmek istiyor onuda biberonla veriyorum.

Evet ama 4 ay yine de çok küçük ya benim de kızım kilo alamıyor diye doktor 5.ayda başlayalım demişti içime sinmediği için 5 buçuk aylık olana kadar beklemiştim. Bağırsakların sağlıklı gelişimini engelliyor diyorlar erken ek gıdaya başlamak. Ve şuan bağırsak sağlığı artık çok önem arz ediyor, hatta bağırsaklara 2.beyin diyorlar.

Bak cimcimeye yaaa valla benim de çok yadırgadığım tuhafıma giden bişeydi tandem emzirme ama başıma geldi

Hey Allahım ya tam ihtiyaç olduğu zaman

Aynı durumdayız ben de yazlıktan geldim 2 aydır ev kapalıydı o kadar çamaşır yıka yerleştir evi temizle bi de kıza doğum günü yaptım bu hafta bittim resmen

Öksürük bizde nerdeyse 2 aydır var geçmiyor

Yarın doktor kontorlümüz var , bakalım kilosu ne alemde. Şuan uyutmaya çalışıyorum konuşuyor eli ağzında dişlerini kaşıyarak. Gece boyunca en az 10 kez kalkıyor bunu da sorucam başka nedeni varmıdır diye.

Maşallah badişe
Zeynep Ela da 68 cm ama kilosu çok az
Maşallah boyu olsun da kilo bence önemli değil zaten yeterli besini alıyor ki uzuyor. Benimki zaten anne karnında da minyondu. Doğdu gene kısa 58 cm kilosu da alt sınırda ama görseniz nasıl tombul dersiniz yanakları var ve kısa olunca zayıf görünmüyor.

Bugun 4. Ay asilari olduk calpolu vermedim 37.5 u gecerse mi veriyim sizce 38 e kadar bekliyim mi atesi cikarsa. Sanki bizim doktorumuz gitmeden de verebilirsin dedi cumartesi gunu galiba gercekten pek bir etkisi yok, belki de 2. Doz oldugu icin oyle demistir

Kızlar burdaki bebekleri kendi bebeklerinizle kıyaslayıp kısa ya da zayıf demeyin. Persentil tablosuna bakın. %10dan az %90dan fazla değilse normal bir bebeğiniz var. Ki o değerler dışında kalanlar da yapısal olarak normal olabiliyor. Her bebeğin yapısı gelişimi farklı. Anne babadan gelen genetiği var bir kere. Bütün bebeklerin aynı boyda ve kiloda olmasını bekleyemezsiniz.

Geçmiş olsun canım. Ateşi 38in üstüne çıkmadan vermeyin demişlerdi bize. Ben 39a doğru giderken verdim birden yükseldi çünkü. 15 dk da bir kontrol ediyordum. Sonra düştü zaten şurubu içince. Takip et bakalım, 37.5 i ateş kabul etmiyorlar.

Aşının etkisini etkileyen bir ilaç değil calpol bunu isterseniz doktorunuza da sorabilirsiniz.

Anne baba da çok önemli. Kendi eğrisi içinde gelişimi iyiyse doktor da normal diyorsa hiç dert etmeye gerek yok. Ben de minyon biriyim ve bundan da çok memnunum bebeğimin de uzun olmasını beklemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…