• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    144
Doguracam diye son 10 gün salmistim kabiz yapmasin diye, şimdi yazmışlar devam etmem lazim ama yine kabiz ihtimali var ve oturamiyorum bile kabiz olursam korkusuna dedim birkaç gün düzelsin başlarım:( henen etki eder mi iyi yapacaksa kullanayim :((((
Hoşaflar falan yap canım kabızlık için

Kızlar herkese hayırlı sabahlar. Ben burda çok aktif yazmıyorum ama mesajları düzenli okuyorum. Bende bugün sezeryan günüm olduğu için yatistan önceki işlemler icin hastahanedeyim dualarinizi bekliyorum. Rabbim herkesede bana güzel doğum sağlıklı afiyetli kavusma nasip etsin
Sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah🤲🏻

Kızlar selaaammm 🥰🥰🥰 size yepyeni haberlerle geldim, hastaneden taburcu olduğum günün akşamında doğurdum 😂😂😂 şaka da değil, eve gittim güzel sıcak bir duş, ardından sıcak suya oturma Faslı.. aradan birkaç saat sonra tekrar sıcak suya oturma Faslı ve sancılar tavan oldu.. eşim ben çok sıkıldım bir hava alayım dedi, ben de çok bunaldım beni de götür belki acilden nst’ye falan gireriz sancılarım arttı dedimmm veee açıklık 5 cm çıktı ve hadi dediler seni doğuma alıyoruz. İlk 10 dk’da sancılar 8 cm’e çıkardı ama ebe süreci o kadar profesyonelce yürüttü ki, 8 cm’den 10 cm’e yarım saatte falan ulaştık sanırım.. velhasıl kelam ben yavruma kavuştum çok şükür 🙏 Allah sizlere de yardımcı olsun, sağlıcakla alın yavrularınızı kucağınıza 🙏
Hayırlı olsun canım benim çok sevindim yavruna sağlıklı bir şekilde kavuşmana🤲🏻😍

Onu ben de yaşıyorum, kızlar kendi annelerimiz başımızın tacı yemin ederim ama bu kv’lerin en iyisinin bile (benimki iyi sayılır) böyle zamanlarda içinden farklı bir karakter çıkıyor resmen. Maalesef sütüm henüz gelmedi, hem avent aldım hem de browns aldım riske atmamak için, avent aynı anne memesi gibi az az veriyor ama browns çok daha hızlı akıyor. Dün tutturmuş bu biberondan süt gelmiyor, mama azalmıyor çocuk aç diye, öylesine aldığı parmak kadar biberonla mama vermeyi düşünmüş, onu da bana değil eşime soruyor. Ben bir dünya para verip meme taklidi yapan biberon alıyorum, bunlar her şeyin en iyisini biliyorlar. Ben tepki gösterince biberonu çöpe atmış, 2 gün sonra gideriz biz falan demiş, eşimle de papaz olduk anlıycanız. Ama yemin ederim iki biberonla da 10 ml içiyor daha fazla değil, tek farkı avent çok yavaş bırakıyor. Benim tercihim hangisi olur derseniz de kesinlikle avent derim çünkü diğerinde bebeğin ağzı mama doluyor, ama avent emme refleksini de güzel başlattı. Yani diyeceğim o ki gardınızı alın, kv güruhu tüm güçleriyle karşı cenahtan geliyor 😂😂😂
Valla değişik bunlar bende 3 tane doğurdum onu kullanmadın bunu kullandım şunu yapmadım bunu yaptım diyip duruyordu dedim 30 yıl önceyle şimdisi aynı mı kıyaslıyorsun sıcak banyo yapıyorum göğüslere süt gelsin diye üşüteceksin bebeği de üşüteceksin hayır evde merkezi sistemdi yanıyorduk evde yani sırf muhalefet olmak için konuşup durdu bir yardımı da yok millete onu yaptım bunu yaptım diye haber iletiyordu geceleri bebek ağlıyor koşa koşa çat diye odaya giriyor bir medeniyet bir kapı calma da yok oturup eşim ben kaynanam üşümüz bebe emziriyorduk başımızda bekliyordu diyordum biz uyuyamıyoruz bari siz uykunuzdan olmayın yatın hayret bir şeyler gerçekten bakamıcam diye mi düşünüyordu ne yapıyordu değişikti kadın kumam gibi benle kendi zamanını anlatıp duruyordu bunda gelemeyecek bile 🤣

Kızlar bu bebısın aglaması konusunda tek tek etıketleyemedım ama hepımız aynı surecten gececegımız ıcın sızlerede yazmak ıstedım.bebegı dr a goturduk dun sabah açlıktan aglıyormus,doktor mama verdırmemıstı illa sütün gelmez şöyle olur boyle olur,sarılıkta olmus,suanda mama da verıyorum emzırıyorumda meme reddı falanda olmadı.2 saatte bır emzırıyorum once sonra 30 cc mama.bakalım bugun kontrolu var cok kılo kaybetmıs bakacak dr kılosuna sarılıgına.ılk gun cekırdek kadsr mıdesı bı damla sut yeter dıyo dr ama oyle olmadı
Canım daha ilk gün hastanede 40 cc başlattılar bize sarılık olmasın diye. Öyle bir içiyordu ki çekirdek kadar midesi varsa nasıl içti, çıkarma da olmadı 🤷‍♀️ Ben de meme reddinden çok korkuyorum ama doymuyor çocuk napim. Geçen hafta 60cc'ye çıkardı doktoru. Gündüz 3 saatte bir, akşam 10dan sonra 4 saatte bir memeden sonra veriyorum.

Ay yarın da ben 37+0 oluyorum çok heyecanlı son bir haftam kalmış oluyor🥲
Az kaldı kuzu benimde cuma ya 😍 benimde kafam karıştı iyice senin şimdi epidural mi olacaktı spinal mi benim ilki acil sezeryan olduğu için hiç hatırlamıyorum ama bunda da doktor bu seçeneği sunmadı bana genel anestezi önermiyoruz sadece bebeğe geçtiği için dedi o kadar burda okudukça kafam karıştı benimde sen sanki öyle bir şeylerden bahsetmiştin tam hatırlayamadım da sorayım dedim 🙏🏻🌸

Kızlar selaaammm 🥰🥰🥰 size yepyeni haberlerle geldim, hastaneden taburcu olduğum günün akşamında doğurdum 😂😂😂 şaka da değil, eve gittim güzel sıcak bir duş, ardından sıcak suya oturma Faslı.. aradan birkaç saat sonra tekrar sıcak suya oturma Faslı ve sancılar tavan oldu.. eşim ben çok sıkıldım bir hava alayım dedi, ben de çok bunaldım beni de götür belki acilden nst’ye falan gireriz sancılarım arttı dedimmm veee açıklık 5 cm çıktı ve hadi dediler seni doğuma alıyoruz. İlk 10 dk’da sancılar 8 cm’e çıkardı ama ebe süreci o kadar profesyonelce yürüttü ki, 8 cm’den 10 cm’e yarım saatte falan ulaştık sanırım.. velhasıl kelam ben yavruma kavuştum çok şükür 🙏 Allah sizlere de yardımcı olsun, sağlıcakla alın yavrularınızı kucağınıza 🙏
Hayırlı olsun canım. Allah abalı babalı sağlıkls büyütsün. 🤲

Az kaldı kuzu benimde cuma ya 😍 benimde kafam karıştı iyice senin şimdi epidural mi olacaktı spinal mi benim ilki acil sezeryan olduğu için hiç hatırlamıyorum ama bunda da doktor bu seçeneği sunmadı bana genel anestezi önermiyoruz sadece bebeğe geçtiği için dedi o kadar burda okudukça kafam karıştı benimde sen sanki öyle bir şeylerden bahsetmiştin tam hatırlayamadım da sorayım dedim 🙏🏻🌸
Kuzum ilkinde de bana tercih sunulmamıştı genel anestezi yapmıştı ilk doktorum kötü bir deneyimdi hatırlamak istemiyorum ama bunda doktorum spiral artı epidural dedi sanki yanlış anlamadıysam. Bebeğe anestezi geçtiği için geneli asla önermiyorum dedi uyanık olmanı tercih ediyorum dedi. Sonda yı da uyuşturduktan sonra takıyorlarmış.

Sabah 7’de 10 dakikada bir gelen düzenli sancım oldu ama aşırı şiddetli değildi duş aldım yarım saat dinlendim sancılar şiddetlenmedi ama kasılma olarak devam etti sadece düzenini takip edemedim bel ağrısı ve vajinaya bası var arada bir büyük ruvalete çıkma isteği geliyor doktorumuz bi bakalım gel dedi haftaiçi zaten kontrole gelecektim, cuma günü muayenedeydik başı aşağı inmiş baskı yapar demişti zaten, haftası da 37+3tü ama ultrasonda GA 38+4 çıkmış kafam karıştı. Suyum da gelmedi kanama da olmadı bakalım ne diyecek doktor

Back