2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kizlar 4. Ay kontrolunden ciktik simdi bizde, doktora ayakta emzirdigimi meme reddi gibi bir sey oldugunu soyledim. Eger gece uykuluyken emiyorsa korkma hic dedi bu gecici bir durum stres yapma dedi

Badis bu ay 5 cm uzamis bu ay ve sonrasinda ayda 500 gram ideal dedi. Bende cok emmedigini buzluga sut attigimi soyledim artik her sabah sagiyorum tazyikli oluyor baya icemiyor. Bebeklerde koku duygusu olusuyormus buzluk kokusunu alabilir bosuna sagma calismicaksan dedi. Bende ek gidada kullanirim belki dedim burda biri oyle diyince kafama yatmisti anne sutuyle ek gidada ne olur ki onu dusundum simdi de belki muhallebi olur onu da hemen yedirebilir miyiz bilmiyorum sutun omru 3 ay ben daha uzun tutmak istemem

Demir ilaci basladi ocean marka yazdi bize onu aldik. Donemedigini soyledim bu bir kriter degil onemli olan kafasini tutmasi yuz ustu kendini ittirmesi filan dedi. Donme egzersizini ben yanlis yapiyormusum onu ogretti bacagi kivirip yana dondurmek seklinde ben direk cocugu yana ittiriyordum kolda dahil

Diger ay ek gidayi konusalim dedi bende 6. Ayin sonunda baslamicak miyiz dedim ben 5.5 aylikken tadima baslatiyorum konusucaz dedi, sanirim 6 ay kontrolune gitmeden belli seyleri tadip oyle gidicez ben oyle anladim. Icebildigi kadar anne sutu almasini istiyoruz filanda dedi aslinda ama bilemedim. Bizde haberler boyle ek gidaya az kalmis ya

Maşallah badişe uzun bi kız olacak kaç gr almış peki? şu açıdan soruyorum meme reddi kilo alımını etkilemiş mi ? Bir de sabahları neyle sağım yapıyorsun çünkü sağlıkça tazyik artıyor. Normalde belli bi yerden sonra tazyik kendiliğinden geçiyormuş ama biz sağarak bu süreci uzatıyoruz. Bana danışman şu şekilde söyledi. Sürekli bir sağ bir sol meme verme blok emzirme yap dedi. Yani 2 ya da 3 emzirme hep aynı memeden olacak. Sonra diğerine geçip yine ona da aynı şekilde. Bu yöntemle bir ya da iki haftada tazyik sorunu bitiyormuş. Ben öyle yapıyorum artık. Önsüt çok az olmaya başladı ve tazyik çoğu zaman olmuyor.

5cm mi maşallah bu aylarda ortalama 2,5-3 cm uzuyorlarmış. Senin kız yakında 1 yaş tulumları giymeye başlar

Selam kızlar , mesajı copy past yapicam, bı konuda acil bilen birinden yardım istiyorum öncelikle sorunum doğum belgesi değil, "analık belgesi" lütfen doğru anlayın ben 32 ncı haftamda çalışabilir raporu almıştım, şu tarihe kadar çalışabilir yazıyordu, ama 37 de çalışamaz almadım, doğum belgesi aldim ok sorun yok ama bana "analık belgesi" lazım , yani 3 ay sora ise başlayacağımı gösterir belgeden bahsediyorum, takipli hastanem, doğum yaptığım yerden almam gerektigini söyledi , acilde doğum yaptığım hastane de takipli yerden alın diyor, tamam biri versin ok, ama benim sorunum, az önce çok iyi bilen bir arkadaştan öğrendim, sistemsel olduğu için , geç aldığımdan dolayı izinlerim yanacakmis düşünsenize, devletin verdiği analık iznimin nerdeyse 2 haftası boşa gidecek, çok moralim bozuldu, benim o belgeyi zamanında duzenlendirmem lazımmış bu durumu yaşayan var mı , bir umutla soruyorum ama..

Maşallah ben geçen ay gitmeyince doktora kıyaslama yapamadım. Ama 2 ayda 1 kg almışız. Maşallah kuzularımızaBoyumuzda 2 ayda toplam 5cm uzamış. Sizin boy kaç cm oldu şimdi. Bu arada bende sordum doktora ek gıdaya 6. Ay ile başlayacağız 5. Aydan sonra tadım yapabilirsin onu 5. Ayda konuşuruz dedi. Kan ilacı başladık 5-6 damla dedi sanırım.kilo aldıkça artacakmış bizde böyle durumlar

Bu ay 850 gram almis 7685 68 cm cikti doktor cok bile almis dedi sevindim valla kiwinin otomatik pompasiyla sagiyorum canim sabahlari 3 gundur sagiyorum ama ben eskiden sagmazdim. Bende oyle yapiyorum aslinda ama gece tazyikli kismi hic vermiyorum orda hata yapiyorum galiba
5cm mi maşallah bu aylarda ortalama 2,5-3 cm uzuyorlarmış. Senin kız yakında 1 yaş tulumları giymeye başlar

Haha evet 9 aylik aldik hep

Masallah kuzulara bizim ay galiba boyunu yanlis olctu 1 cm uzamis gozukuyordu 63 du bu ay 2 kez ust uste olctu doktorda sasirdi demir ilaci icinde 1 ml le baslicaz 6. Ay kan tahlili yapicaz eger degerleri alt sinirdaysa ml i arttiricaz dedi

Bu arada vajinal yapisikligi sordum hic kalmamis tamamen acik arada yine boyle bak acmaya calis ergenlige kadar bile yapisik kalabilir hic onemli degil dedi, o konuda da rahatladim

Bizimki de 65 cm olmuş ben de 6 ay alıyorum hep. hatta motherlove diye bir marka var onda 9 ay tam oluyor. Sen yakında 1 yaşa geçersin

Lcw dann çok güzel sweatlwr hırkalar kazaklar aldım yaaa 6-9 ay aldım

bizimki oyun yapmış kendine diliyle tükürk baloncuğu yapıyor dudaklarına ittirerek gülüp duruyor

gündüz uykuları güzel ama gece….

Benim bebiş sağlam meme reddi yaptı. Kilo almamıştır en son ayın 16sında 6840 idi. Şimdi 7 anca olmuştur bence belki de olmadı

bibalprensesi
Delirtiyor
Spring05
mavii33
Ve meme reddi olan diğer arkadaşlarım
Bugün büyük kızımın havuzunu doldurdum ve bebeği kucağıma alıp havuzda oturdum, tamamen ten tene temas yaptık ama yine emmedi
Biraz havuzda oynattım yüzdürdüm sonra kucağıma aldım ve banyo taburesine oturdum yine emzirmeyi denedim ama yine almadı memeyi.
Banyodan sonra kesin acıkmıştır dedim yine emmedi, aşırı üzüldüm

Ayağımda salladım, uykuya geçerken tekrar aldım bu kez emdi, uykulu olduğu için...
Bu işin başka oluru yok mu
Uyku dışında emmiyor, akşama kadar yine savaştık, çok üzülüyorum artık

Meme reddi cidden çok zor bi durum. Gündüz uyumazsa eğer o gün aç kalıyor. Ben uyuduğu zamanlarda sürekli bebeğin üstünü çıkararak göğsüme yatırıyorum. Her gün yarım saat yapmak da fayda varmış , deniyorum. Bizimki daha çok karın ağrısından ememiyor gibi. Sürekli ıkınıyor memedeyken, emmeye çalışıyor ama ağrıdan yapamıyor sanki. Ben de ne yapacağımı şaşırdım artık. Uykusuzluk, huysuzluk hiçbir şeymiş.. yeterki emsin bütün gün uyumasa, mızmızlansa razıyım diyorum artık eşime.
bugün de şöyle bir şey oldu. Sürekli yediği ağzına geliyor onu yutmaya çalışırken tıkanıyor, öksürüyor. Gece uykusundan hayatta uyanmazdı 2.ye boğulurcasına öksürerek uyanıyor. Reflü yatağında yatıyor ama yine de oluyor. bu yüzden de hırıltısı olmaya başladı.

Bizim de sağma emme karışık gidiyoruz memeyi istemiyor bu aralar. Meme istiyor biberon ittiriyordu tatile gittik.Direk bıraksaydim o zaman biberonu. Rota aşisi baya etkiledi.

Kızlar bebek büyütmek ne kadar zor ya kendime baston alıcam belim büküldü artık dik duramıyorum. Şarıl şarıl bağıra bağıra ağlamak istiyorum.
Belgesellere bakıyorum doğan yavru hemen kalkıyor, annesi uçamayan yavru kuşu yuvadan atıyor.
İnsan kadar emek, sabır isteyen başka hiçbir canlı yok.

Canım sabret bizimkide emmiyordu, iki gündür emiyor çılgın gibi.

Bizim de sağma emme karışık gidiyoruz memeyi istemiyor bu aralar. Meme istiyor biberon ittiriyordu tatile gittik.Direk bıraksaydim o zaman biberonu. Rota aşisi baya etkiledi.
Bence de rota da birşeyler var. Ondan sonra çocuğun huyu suyu değişti

Ahh canim ya bugun doktor dedi ki 5 kiloyu gecen bebeklerin sekeri dusmez oyle hemen o yuzden hic zorlama emmek istemezse, yaklasik 20 gun suruyor bu durum dedi. Eger gece uykuluyken seni emiyorsa korkma geri donucek dedi biraz daha sabredicez sen takviye olarak sagip alistirma biberonuyla mi versen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…