- 6 Aralık 2015
- 19.106
- 26.520
- 598
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #51.981
Bıktırmadan emer de inşallahBenim kayınpederim 4 sene emmişyeğenlerim 2,5 yaşına kadar emdi. Bırakmazsa ben de emziririm inşallah
Çok fenalar ya benim kız da (2 yaşında) süt kolostrumken beğenmiyor du sonra şekerli süte dönünce anne emme yapalım diye peşimde dolanır oldu@Lizz kızımı 28 ay emzirmistim bu meme reddi geçtikten sonra tekrar memeye düşüyorlar merak etme kizimda da 1,5 ay meme reddi yaşamıştım bak 6,5 yaşında kardeşi doğunca sütün kaşıkla tadına baktı izin versem emer bile
Anne sütü ile yoğurt yapanlar var ama hiç denemedim. Ben hazırladığım pürelerin kıvamını açmak için anne sütü kullanıyordum su yerine. Tabi ilk zamanlar, sonra üşendimKizlar 4. Ay kontrolunden ciktik simdi bizde, doktora ayakta emzirdigimi meme reddi gibi bir sey oldugunu soyledim. Eger gece uykuluyken emiyorsa korkma hic dedi bu gecici bir durum stres yapma dedi
Badis bu ay 5 cm uzamis bu ay ve sonrasinda ayda 500 gram ideal dedi. Bende cok emmedigini buzluga sut attigimi soyledim artik her sabah sagiyorum tazyikli oluyor baya icemiyor. Bebeklerde koku duygusu olusuyormus buzluk kokusunu alabilir bosuna sagma calismicaksan dedi. Bende ek gidada kullanirim belki dedim burda biri oyle diyince kafama yatmistianne sutuyle ek gidada ne olur ki onu dusundum simdi de belki muhallebi olur onu da hemen yedirebilir miyiz bilmiyorum sutun omru 3 ay ben daha uzun tutmak istemem
Demir ilaci basladi ocean marka yazdi bize onu aldik. Donemedigini soyledim bu bir kriter degil onemli olan kafasini tutmasi yuz ustu kendini ittirmesi filan dedi. Donme egzersizini ben yanlis yapiyormusum onu ogretti bacagi kivirip yana dondurmek seklinde ben direk cocugu yana ittiriyordum kolda dahil
Diger ay ek gidayi konusalim dedi bende 6. Ayin sonunda baslamicak miyiz dedim ben 5.5 aylikken tadima baslatiyorum konusucaz dedi, sanirim 6 ay kontrolune gitmeden belli seyleri tadip oyle gidicez ben oyle anladim. Icebildigi kadar anne sutu almasini istiyoruz filanda dedi aslinda ama bilemedim. Bizde haberler boyle ek gidaya az kalmis ya
Kıyamam yaMeme reddi cidden çok zor bi durum. Gündüz uyumazsa eğer o gün aç kalıyor. Ben uyuduğu zamanlarda sürekli bebeğin üstünü çıkararak göğsüme yatırıyorum. Her gün yarım saat yapmak da fayda varmış , deniyorum. Bizimki daha çok karın ağrısından ememiyor gibi. Sürekli ıkınıyor memedeyken, emmeye çalışıyor ama ağrıdan yapamıyor sanki. Ben de ne yapacağımı şaşırdım artık. Uykusuzluk, huysuzluk hiçbir şeymiş.. yeterki emsin bütün gün uyumasa, mızmızlansa razıyım diyorum artık eşime.
bugün de şöyle bir şey oldu. Sürekli yediği ağzına geliyor onu yutmaya çalışırken tıkanıyor, öksürüyor. Gece uykusundan hayatta uyanmazdı 2.ye boğulurcasına öksürerek uyanıyor. Reflü yatağında yatıyor ama yine de oluyor. bu yüzden de hırıltısı olmaya başladı.
Anne sütü ile yoğurt yapanlar var ama hiç denemedim. Ben hazırladığım pürelerin kıvamını açmak için anne sütü kullanıyordum su yerine. Tabi ilk zamanlar, sonra üşendim
Ben izmirdeyim burda en güzel süt tire süt kooperatifinindi onun organik günlük sütünü aldım (cam şişede) ilk zamanlar onunla mayaladım, sonra onun organik olmayan normal günlük sütü var poşet bi pakette satılıyor ona geçtim sonra büyüdükçe güvenilir birinden direk sağdığım sütü aldık, arada şokun günlük sütünü aldım... Git gide kalite düştü yani dermişimBende yogurdu dusundum de nasil olur bilemedim cok sulu olur heralde hic yogurtta mayalamadim gercibir de bebeklere yogurt mayalarken marketteki cam sise gunluk sutuyle yapicaz dimi pastorize filan diyorlar ya annem cunku koy sutu alip mayaliyordu oyle yapmiyoruz dimi
He anladım canım benim ki de 11 gün önce doğdu beklenendenBizimki 3 hafta erken doğdu canım 23 Nisan doğumlu
Bizim hırıltı sürekli oluyor. Bebeklerde solunum sistemi daha tam gelişmediğinden olurmuş hiç sıkıntı etme sen. Yatış pozisyonundan bile olabiliyorBizimkinde şu an hırıltı var acaba soluk borusuna ordan ciğerlere mi kaçtı ki. Baya hırıltılı nefes alıyor. Doğduğundan beri hep reflü yatağında yattı ama yetersiz geliyor sanırım altına bir şey daha koyayım
Galiba reflü de var emzirdikten belli bi süre sonra ağzını şapırdatarak yutkunmaya başlıyor. Midesinden geri geliyor sanırım yedikleri. Serum fizyolojikle temizliyor musun sık sık?Bizim hırıltı sürekli oluyor. Bebeklerde solunum sistemi daha tam gelişmediğinden olurmuş hiç sıkıntı etme sen. Yatış pozisyonundan bile olabiliyor
Çok sık temizlemiyorum burnu dolu olursa temizliyorum genelde 3-4 günde 1Galiba reflü de var emzirdikten belli bi süre sonra ağzını şapırdatarak yutkunmaya başlıyor. Midesinden geri geliyor sanırım yedikleri. Serum fizyolojikle temizliyor musun sık sık?
Benimkide uymuyor bazı zamanlar aşırı huysuz oluyor bizimde 3 gündür öyle bugün biraz sakinleşmiş gibi.Kızlar doktor un bana soyledıgınınsoyluyorum, bızım oglan 3 gun cıkdırır gıvı agladı gıttık bısey yok hersey normal, dogum tarihine gore atak haftasında degıl dedim sen o hesaplamaları kaideye alma her bebek kendi beyni ıstedıgı zaman atak haftasın dardır dedi yazmak istedim burdan mantıklıda geld bana
Tabiki de onlar tahmini tarihler. Benim iki çocuğuma mesela hep doğacakları tarihe göre değil doğduğu tarihe göre girdi atak dönemine. Normalde doğacağı tarihi dikkate alın diyorlar ama bizde o olay tutmadıKızlar doktor un bana soyledıgınınsoyluyorum, bızım oglan 3 gun cıkdırır gıvı agladı gıttık bısey yok hersey normal, dogum tarihine gore atak haftasında degıl dedim sen o hesaplamaları kaideye alma her bebek kendi beyni ıstedıgı zaman atak haftasın dardır dedi yazmak istedim burdan mantıklıda geld bana
Ben beş damla kullanıyorumKizlar demir icin ocean microfer kullanan var mi? Doktor 1 ml dedi ama bana cok geldi siz nasil yapiyorsunuz
Bende keçi sütüyle mayalasam diyorum nasıl olur acaba yapan var mıBende yogurdu dusundum de nasil olur bilemedim cok sulu olur heralde hic yogurtta mayalamadim gercibir de bebeklere yogurt mayalarken marketteki cam sise gunluk sutuyle yapicaz dimi pastorize filan diyorlar ya annem cunku koy sutu alip mayaliyordu oyle yapmiyoruz dimi
Sütlü pirinçli kaşik mamasimi ne kadarlik bebeğinizArkadaşlar ek gıdaya geçen var mı doktor bizi geçirdi meyve püresi yogurt sütlü pirinçli mama gelecek ayda çorbalara geçecekmişiz
10 mayıs dogumluSütlü pirinçli kaşik mamasimi ne kadarlik bebeğiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?