• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar ben de bayağa yoğundum bakamadım buraya. Biz yazlıktan eve döndük, oğlumu biraz daha düzene sokmaya çalışıyorum özellikle uyku saatleri ile alakalı ama benim kerata kolay kolay uzun uyumuyor sürekli yanında nöbet tutup uyandığı an geri uyutmak gerekiyor uzun uyuması için 😬 (uzun uykudan kastım 1 saat filan, benimki 15-20 dk da açıyor gözleri). Ama inşallah böyle böyle o da öğrenecek uzun uyumayı. Onun haricinde daha sakin evi mi sevdi yoksa zorlu zamanlar yavaş yavaş geçecek mi bilemiyorum. En azından biz yemek yerken oyun halısında duruyor bi 20 dk filan. Ona bi köşe yaptım orda 15 dk filan oyuncakları ile oynuyor dönüyor ellerini yiyor. Tabi sıkılınca başlıyor ağlamaya gezdiririn beni, oynayın benimle modunda 😅

4.ay aşımızı olduk ilk gün aşırı huzursuzdu sanırım aşı ağrı yaptı mecbur calpol verdim

Kızlar ben de bayağa yoğundum bakamadım buraya. Biz yazlıktan eve döndük, oğlumu biraz daha düzene sokmaya çalışıyorum özellikle uyku saatleri ile alakalı ama benim kerata kolay kolay uzun uyumuyor sürekli yanında nöbet tutup uyandığı an geri uyutmak gerekiyor uzun uyuması için 😬 (uzun uykudan kastım 1 saat filan, benimki 15-20 dk da açıyor gözleri). Ama inşallah böyle böyle o da öğrenecek uzun uyumayı. Onun haricinde daha sakin evi mi sevdi yoksa zorlu zamanlar yavaş yavaş geçecek mi bilemiyorum. En azından biz yemek yerken oyun halısında duruyor bi 20 dk filan. Ona bi köşe yaptım orda 15 dk filan oyuncakları ile oynuyor dönüyor ellerini yiyor. Tabi sıkılınca başlıyor ağlamaya gezdiririn beni, oynayın benimle modunda 😅

4.ay aşımızı olduk ilk gün aşırı huzursuzdu sanırım aşı ağrı yaptı mecbur calpol verdim
Kuzu doğum günlüğünde 113 gün oldu diyor. Erken değil mi asi için. Benimkinin düzeni yeni bozuldu 3 gündür falan daha da bir huysuz hicbir şeyden memnun olmuyor. Normal gününden 11 gün önce doğdu. Atak haftasına girdik 3 gün önce. Atak sağlam geldi bu sefer bize

Aslında 3 buçuk saat çok uzun bi zaman da değil ama tabi seni aramış olabilir. Bi de annenler nasıl oyalacağını bilememiş olabilir. Biz artık nasıl tutarsak sakinleşir onu bile az çok biliyoruz ama başkası bizim kadar iyi bilemiyor

Tam uyku saatinde biraktim ya memede uyumaya alisikti ev yabanci anne baba yok heralde iyice tedirgin oldu😔 aslinda anneme cok alisti yazlikta 1 2 saat bakip beni plaja yolluyordu ama babami cok yabancilamis. 1 hafta gorusmesin biriyle hemen unutup yabanciliyor, babami da gorunce iyice katila katila aglamis. Annem bir de diyor ki babani gordukce agladi, babanda bu cocuk beni sevmiyor neden boyle yapiyor diye uzuldu bir de onla ugrastim diyor😁

Dolap uygulamasında yeni etiketli matlar var onlara bak istersen 😄
😁😁😁 Ben şimdilik oyun halısı aldım, 150 tl😂 hayatımda hiç ikinci el alışveriş yapmadım, sanirim yapamam ya bundan sonra da. Yeni etiketli olsa bile, kişi hiç kullanmadim dese bile içime sinmez, takintim var🤦🏻‍♀️

Bir de oyun matini biraz daha oyun cocugu olduktan sonra almayı dusunuyorum. Farklı markalarda 400 600 arası güzel matlar var.

Bizim oğlan gece her saat uyanmaya devam ediyor ya. Bu cocuk bir günlükken bile böyle değildi. 😀 gündüz ama 40dk-1 saat uyuyor 3 uyku yapıyor bazen dört oluyor. Bu iyi . Yani 1 hafta önce bunu da yapmıyordu. İlerleme şöyle var ki sallamıyorum gece normalde bide yatağına koyduğumda sallıyordum şimdi bırakıyorum öyle. Ama her saat uyanıyor ve çılgın gibi emiyor niye böyle anlamadım

Unigo mat halı var bende odasına koydum arada oraya koyuyorum bakıyor üstündeki şeylere falan. Birde oturma odama bir mat koydum orda da oyalanıyor kucağıma almıyorum gün içince yatırmayacaksam veya doyurmayacksam

😁😁😁 Ben şimdilik oyun halısı aldım, 150 tl😂 hayatımda hiç ikinci el alışveriş yapmadım, sanirim yapamam ya bundan sonra da. Yeni etiketli olsa bile, kişi hiç kullanmadim dese bile içime sinmez, takintim var🤦🏻‍♀️

Bir de oyun matini biraz daha oyun cocugu olduktan sonra almayı dusunuyorum. Farklı markalarda 400 600 arası güzel matlar var.
Çoğu aynı işi görüyor zaten. Bu arada uygulama ikinci el platformu ama benim attıklarım sıfır ürün. Yani etiketli yeni ürünler de satılıyor orada. 😊

Geçen ben de merak edip 2019 Mayıs annelerine bı baktım. Bir arkadaş 26 ay emzirmis bebeğini, geçen ay bıraktik artık demiş:KK57: ben surda Allah'ın izniyle bir 6 ayı çıkarsak diye bakıyorum😃26 yi görünce bi yigilivermisim olduğum yere😆😆
Ben de kendime kısa hedefler koyuyorum. Öncelik 6 ay. Ama çok sorunlu bi emzirme dönemi yaşadığım için ilerde ne olur bilmiyorum. Bir de evde sütyen takıyor musunuz ? Benim memelerin ağırlığı ve sütyen takmamamdan kaynaklı biraz sarktı 😬 26 ay emzirsem ne olurlar bilmiyorum 🤯

Arkadaşım ben 3 yaşına kadar emzirdim demiştir. Ben:

1630749823500.png

Geçen ben de merak edip 2019 Mayıs annelerine bı baktım. Bir arkadaş 26 ay emzirmis bebeğini, geçen ay bıraktik artık demiş:KK57: ben surda Allah'ın izniyle bir 6 ayı çıkarsak diye bakıyorum😃26 yi görünce bi yigilivermisim olduğum yere😆😆
Benim kayınpederim 4 sene emmiş :D yeğenlerim 2,5 yaşına kadar emdi. Bırakmazsa ben de emziririm inşallah 🤣

Ben de kendime kısa hedefler koyuyorum. Öncelik 6 ay. Ama çok sorunlu bi emzirme dönemi yaşadığım için ilerde ne olur bilmiyorum. Bir de evde sütyen takıyor musunuz ? Benim memelerin ağırlığı ve sütyen takmamamdan kaynaklı biraz sarktı 😬 26 ay emzirsem ne olurlar bilmiyorum 🤯
Ben normalde de sütyen sevmezdim, evde takmazdim hiç. Şimdi hele hic takmiyorum evde. Benim biraz değil baya baya sarktı. İlk başlarda sorun ediyordum üzülüyordum ama şimdi amaaan dedim, bir evlat dünyaya getirmişim, hiç de kolay değildi süreç. Memeyi de dusunemiycem valla😃

Küçük memeli olmanın avantajını yaşıyorum ben sanırım 😌

Lizz Lizz kızımı 28 ay emzirmistim bu meme reddi geçtikten sonra tekrar memeye düşüyorlar merak etme kizimda da 1,5 ay meme reddi yaşamıştım bak 6,5 yaşında kardeşi doğunca sütün kaşıkla tadına baktı izin versem emer bile 😂

Back