- 28 Ağustos 2020
- 8.464
- 37.340
- 498
- Konu Sahibi KirazHanim
-
- #51.861
Evet, hatta doktorumuzla görüştüm aşıdan sonra. Şimdi baktım mesajlaşmalara. Aşıdan sonra hafif ateşi çıkmış gündüzleri. Ve mukuslu ilk kez de nokta şeklinde kanlı kaka yapmış. Günde 5 kez yaptı demişim.Ben de bilmiyordum. Emzirme danışmanı rota aşısı oldu mu ondan sonra bu belirtiler çok oluyor deyince farkettim aşıdan sonra başladı her şey. Doktora sordum onaylıyor, alerjiyi tetikler ya da üst sınıra çıkarabilir diyor. Demek ki bizde de altta yatan alerjik bi durum vardı açığa çıktı. sizde de gaz son zamanlarda olmaya başlamıştı o da aşıdan sonra mı başladı dikkat ettin mi ?
Ayy iyiki bugün yaptırmamışım zaten gazlı birde aşı gaz yapsa ne hale gelirdi böyle bi etkisi olduğunu duymamıştım ben.Kimyon ne kadar ve nasıl veriyordun peki? Bizim gaz sancıları her geçen gün artıyor sanki. Çıkaramıyor bir türlü gazını. 4 te bir başlıyor ıkınmaya ne yapsak boş 1 saat uğraşıyor çıkarmak için. Hep çorap da giydirdim ama 3. Ayda rota aşısından sonra oldu sanki. Bazı bebeklerde bağırsak florasını çok bozuyormuş rota aşısı. Pişman olduk yaptırdığıma. Mis gibi gazını çıkaran çocuk ne hale geldi.
Ben de anneme yazdığım mesajlara baktım. Aşıdan sonra ilk kez gece 3 te uyandı kaka yapmaya çalışıyor ve çok karın ağrısı var demişim sonra da yaptı ama mukus gibi bir şeyler var kakasında yazmışım.Evet, hatta doktorumuzla görüştüm aşıdan sonra. Şimdi baktım mesajlaşmalara. Aşıdan sonra hafif ateşi çıkmış gündüzleri. Ve mukuslu ilk kez de nokta şeklinde kanlı kaka yapmış. Günde 5 kez yaptı demişim.
Ne yapıcaz peki?Ben de anneme yazdığım mesajlara baktım. Aşıdan sonra ilk kez gece 3 te uyandı kaka yapmaya çalışıyor ve çok karın ağrısı var demişim sonra da yaptı ama mukus gibi bir şeyler var kakasında yazmışım.mis gibi huzurlu bebeği aşı ne hale getirdi
Merhaba benimde oğlum aynı şekilde hassas bir cilt yapısına sahip. Biz INCIA markası Kids Portakallı Doğal Dudak Besleyici kullanıyoruz. Eczanelerde ve internet sitesinden bulabilirsiniz. Doğal bir ürün ve oldukça da etkili :))Kızlar oğlumun dudakları pul pul kuruyup dökülüyor. Doktor nemlendirici sür dedi ben doğal dudak koruyucu sürüyorum bebeği öyle olan var mı?
Bizde de rota aşısı sonrası üç gün ishal gibi günde üç sefer kaka yaptı üç gün gündüz ateşi çıktı gazı biten bebek üç gün gazdan huzursuz oldu ama uykularını ve emmesini etkilemedi asi,aksine geçen ay 2-3 dakika emip birakiyordu zaten üçüncü ayında 520gr almıştı tahminde ediyordum az kilo alacağını şimdi 5-10 dakika emiyor keyfine göre carsamba günü ve dün yine ishal gibi yaptı kakasını üç gündür de kaka yapmıyordu asi bizimde bağırsak düzenimizi bozdu kizımda böyle olmamıştı mesela ben asidan kaynaklı olduğunu anladım ikinci dozunu yaptirmakta kararsızim 4. Ay kontrolünde doktoruna söyleyeceğim ama kanda kaka ağız kenarlarında döküntü görmediğim için alerji olayı üstünde pek durmuyorum çoğu doktorda kanda kaka gormedikten sonra sırf mukusla alerji üstünde durmuyorCanım çook haklısın fakat bu sebebi bilinmeyen şeyler çok can sıkıcı oluyor. Yaklaşık bir aydır emmiyor ve mama da almıyor. Altında yatan sebep gaz ve karın ağrısı ama buna ne sebep oluyor belli değil. İlk 3 ay ne gaz ne sancı bilmedik aşıdan sonra sürekli ishal gibi yapıyor kakasını ve hep karnı ağıyor. Doktor alerji de olabilir dedi kakasını tahlile gönderdi umarım değildir.Başka hiç bir belirtisi yok alerji için. aşıdan sonra da alerjiye yatkınlık varsa bu açığa çıkabiliyormuş. Dün gece uyumadım yabancı kaynakları bile araştırdım çoğu aynı şeyi söylüyor.
Benim artık stresten üzüntüden başım ağrıyor, gün boyu ensemde ağrı. Emzirmeye uğraşmaktan kollarım bitti, dizlerim titriyor.Ne olacak böyle ? Aç aç duruyor hem sinir oluyorum hem üzülüyorum. Kaşık biberonla sağdıgım süt de ziyan oluyor ağzından püskürtüyor. Emmezse mama verirsin olur biter diyorlar ama keşke öyle kolay olsa. Artık anne sütü, mama dert etmiyorum beslensin derdindeyim. Biz de şimdi doktora bekliyoruz ben de merak ediyorum.
Canım bende sabsimplex damla aldım bugün hepsini denemiştim bi bu kalmıştı almıcaktım pes ettim aldım. Biberona 15 damla damlatın diyor. Sen nasıl kullanıyorsun?Ne yapıcaz peki?
Sağlık ocaklarının verdiği kan damlamalari çöplük d vitamini de öyle
temiz içerikli kan damlaları var instada @muhendisioglu hesabı var orada temiz içerikli kan damlaları d vitaminlerinin listesi var doktorunuza danışın onlardan birini alabilirsiniz
Bizde rota aşısı üç gün baya huzursuzluk gaz ve ateş yaptı günde bir kere kaka yapan oğlum dört gün günde üç kere kaka yaptı sonra üç dört gün yapmadı dün tekrar yaptı ama yine ishal gibi kaka yaptı çocuğun tam kaka düzeni oluşmuştu aşıdan sonra malesef yine bozuldu kızımda hiç böyle olmamıştı ama işte her çocuğun bünyesi farklı
Kakada mukus demis çoğu anne oda normal burunlarindaki sumukleri geniz akintilarida mideye ordan bağırsaklara gidiyor bana kizmayın ama bazen okuyorum da ayyy diyorum çocukların bokunda boncuk arıyorlar biraz rahat olun anneler her şeyde telaş yapmayın daha çok stres yapıp bebeklerinizin üzerinde daha çok bişiler aramaya başlıyorsunuz böyle hayat geçmez daha büyüdükçe neler olacak düşecekler kalkacaklar yaramazlık başlayınca o minnak parmaklar oraya buraya sıkışacak gözünüz 7/24 üstünde olsa da bı şekilde olacak bunlar benim gözümün önünde kızım emeklerken ve yürürken iki sefer düşüp dişleri dudaklarını patlattı dedesiyle parktayken düşüp eve yüzü gözü çizilmiş geldi adamin beti benzi atmıştı bişey oldu korkusuyla hemen tanıdık eczaneye götürmüş gostermeye yani biz nasıl düşüp kalkıp hasta olup büyüdüysek onlarda buyuyecekler sizlerin yazdiklarini okudukça ben ayy biraz rahat olsalar keşke diyorum
Benim artık stresten üzüntüden başım ağrıyor, gün boyu ensemde ağrı. Emzirmeye uğraşmaktan kollarım bitti, dizlerim titriyor.
Kilo almamış iyice moralim bozuldu
Dün aşısı vardı, 300 gr almış
Hemşire pes etme uğraşmaya devam et illa alışacak diyor ama psikolojim bitik durumda artık.
Ne uyuyor ne emiyor, sürekli vızıltı halinde.
Büyüğü uyutuyorum Bebek başlıyor vızıldamaya, diğeri de onun sesine uykusunu alamadan uyanınca huysuz oluyor daha çok strese giriyorum.
Emzirmeye zorlayınca da sinirleniyor mememi sıkıştırıp çekiyor, memelerim sızlıyor artık
Son günlerde her sabah 5te kaka yaparak güne başlıyorBizimki gece yapmıyor artık ya şükür, bezini değiştirirken uyanacak diye aklım çıkıyordu.
Sütüm tazyikli mi pek anlamadım ki canımCanimm ben neyi farkettim biliyor musun sut tazyikli olunca hic emmek istemiyor bizimki bugunde sagdim sol gogsumu oyle yumusatip verdim aldi. Bir de memede uyudugu icin bazen emzik yapmak istiyor tam o sirada genzine sut gelince uyku da kaciyor sinirleniyorda. Artik sanirim sagicam surekli bir sekilde vericem icmezse. Hastaneden elimde kucuk kadehler var emzirme danismani vermisti ya onla vericem, ya kasik biberonla ya cay kasigiyla. Cay kasigi gaz yapar gibi geliyor surekli agzini acip kapaticak ya
Ben bir yaşına kadar Yanımda taşıdım.Kızlar bebekler ek gıdaya geçince yiceklerini yanımızda mı taşıcaz? Çocuğu olanlar nasıl yapıyor? Ben herkesin yaptığı yemeğe, malzemesine, hijyenine güvenemem eş dost akraba dahi olsa içime sinmeyen yerde yedirmicem. Yemeklere margarin, bulyon koyan, tenceredeki kaşığı ağzına sokan, elini yalayan insanlar var.
Ben kullanmadım ama almak istiyorumUnigo oyun matı almaya karar verdim çünkü sürekli halıda yapıyoruz bütün aktiviteleri artık büyük bi şey almak şart oldu. İlerde de halı almam odasında hep durur diye düşünüyorum ama o fiyatlara değer mi, kullanan var mı?
Bizimki de sürekli ayakta durmak istiyor, elinden tuttuğum anda kaldırıyor kendini ve kahkaha atıyor, bırakınca çığlık atmaya başlıyorOturur pozisyonda mı kaldırıyorsun. Bizimki mesela dizlerimde yatarken mekik çeker gibi kafasını kaldırıp oturmak istiyor, ben de elinden tutup kaldırıyorum öyle duruyor. Sürekli oturur pozisyonda durmak istiyor bu ara ama zararlı mıdır bilmiyorum.
Bir an önce geçmesini umut ediyorum. böyle etkileri olacağını söyleseydi doktor yaptırmazdım aşıyı. sen tek doz mu yaptırdın? Benim 3 dozluk olan aşı 2si yapıldı 3. Yü yaptırmayacağım. Bunun bi üst seviyesini düşünmek istemiyorum.Ne yapıcaz peki?
Bol bol yerde zaman geçirinBizimki de yan dönüyor reflü yatagindafakat şimdi ben yazılanları okurken saskinlikla şunu farkettim. Belki bizimki de tam dönüyordur, dönecektir ama çocuğun dönecek alanı yok ki oyun halisi yok yerde. Gece park yatagin içindeki reflü yataginda yatıyor, daracık bisey. Gündüz ya kucağımızda ya babybjörn de ya bebek arabasında. Altını açarken de alt açma aparatını yanları var korumalı. Yani çocuk hiç geniş bı yerde şort üstü yatmamış bunca zaman hemen yere bir battaniye falan atıp sonuca bakmam lazım
Sütüm tazyikli mi pek anlamadım ki canım
Zaten iyice azaldı
Sıkıyorum incecik geliyor
Biberon alsa inan artık hiç takmayıp vericem biberonu
Aşırı yoruldum yıprandım
İlk bebekte hiç yaşamadığım şeyleri yaşıyorum
Emmediği için memede uyuma da yok artık. Ayakta sallayınca güzel uyuyor ama onda da bırakınca hemen uyanıyor
Önceden ne güzeldi, soyana kadar emerdi sonra yatırıp emziğini verirdim çıkardım odadan
Ahmet Akçay İstanbul’da sanırımKizlar merhaba
Bi yakinim bebegin kakasinda kan gormus
Onun yaninda egzam ve ishal de var dedi
Istanbulda iyi bi alerji doktoru kimi onerirsiniz var mi bildiginiz
Bizimki de 10 günde 120 gram almış. Kilo bi yana artık ben de yoruldum. Bütün günüm uyutmak ve beslemeye çalışmakla geçiyor. Bir de üstüne bu aşıdan kaynaklı bağırsak sorunları. Zaten bizim emmeme sebebi de bu.Benim artık stresten üzüntüden başım ağrıyor, gün boyu ensemde ağrı. Emzirmeye uğraşmaktan kollarım bitti, dizlerim titriyor.
Kilo almamış iyice moralim bozuldu
Dün aşısı vardı, 300 gr almış
Hemşire pes etme uğraşmaya devam et illa alışacak diyor ama psikolojim bitik durumda artık.
Ne uyuyor ne emiyor, sürekli vızıltı halinde.
Büyüğü uyutuyorum Bebek başlıyor vızıldamaya, diğeri de onun sesine uykusunu alamadan uyanınca huysuz oluyor daha çok strese giriyorum.
Emzirmeye zorlayınca da sinirleniyor mememi sıkıştırıp çekiyor, memelerim sızlıyor artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?