2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Evet, hatta doktorumuzla görüştüm aşıdan sonra. Şimdi baktım mesajlaşmalara. Aşıdan sonra hafif ateşi çıkmış gündüzleri. Ve mukuslu ilk kez de nokta şeklinde kanlı kaka yapmış. Günde 5 kez yaptı demişim.

Ayy iyiki bugün yaptırmamışım zaten gazlı birde aşı gaz yapsa ne hale gelirdi böyle bi etkisi olduğunu duymamıştım ben.

Ben de anneme yazdığım mesajlara baktım. Aşıdan sonra ilk kez gece 3 te uyandı kaka yapmaya çalışıyor ve çok karın ağrısı var demişim sonra da yaptı ama mukus gibi bir şeyler var kakasında yazmışım. mis gibi huzurlu bebeği aşı ne hale getirdi

Ne yapıcaz peki?

Kızlar oğlumun dudakları pul pul kuruyup dökülüyor. Doktor nemlendirici sür dedi ben doğal dudak koruyucu sürüyorum bebeği öyle olan var mı?
Merhaba benimde oğlum aynı şekilde hassas bir cilt yapısına sahip. Biz INCIA markası Kids Portakallı Doğal Dudak Besleyici kullanıyoruz. Eczanelerde ve internet sitesinden bulabilirsiniz. Doğal bir ürün ve oldukça da etkili :))

Bizde de rota aşısı sonrası üç gün ishal gibi günde üç sefer kaka yaptı üç gün gündüz ateşi çıktı gazı biten bebek üç gün gazdan huzursuz oldu ama uykularını ve emmesini etkilemedi asi,aksine geçen ay 2-3 dakika emip birakiyordu zaten üçüncü ayında 520gr almıştı tahminde ediyordum az kilo alacağını şimdi 5-10 dakika emiyor keyfine göre carsamba günü ve dün yine ishal gibi yaptı kakasını üç gündür de kaka yapmıyordu asi bizimde bağırsak düzenimizi bozdu kizımda böyle olmamıştı mesela ben asidan kaynaklı olduğunu anladım ikinci dozunu yaptirmakta kararsızim 4. Ay kontrolünde doktoruna söyleyeceğim ama kanda kaka ağız kenarlarında döküntü görmediğim için alerji olayı üstünde pek durmuyorum çoğu doktorda kanda kaka gormedikten sonra sırf mukusla alerji üstünde durmuyor

Benim artık stresten üzüntüden başım ağrıyor, gün boyu ensemde ağrı. Emzirmeye uğraşmaktan kollarım bitti, dizlerim titriyor.
Kilo almamış iyice moralim bozuldu
Dün aşısı vardı, 300 gr almış
Hemşire pes etme uğraşmaya devam et illa alışacak diyor ama psikolojim bitik durumda artık.
Ne uyuyor ne emiyor, sürekli vızıltı halinde.
Büyüğü uyutuyorum Bebek başlıyor vızıldamaya, diğeri de onun sesine uykusunu alamadan uyanınca huysuz oluyor daha çok strese giriyorum.

Emzirmeye zorlayınca da sinirleniyor mememi sıkıştırıp çekiyor, memelerim sızlıyor artık

Yaa acaba benim kizda rotadan dolayi mi kaka yapamiyor eskiden cok guzel yapiyordu hic aklima gelmedi bu bugun sabah yapti neyse de dis macunu kivaminda yapiyor artik daha kivamli ve gazi inanilmaz kokuyor. Doktora sorucam bu gaz kokusunu youtube da bir videoya rastladim 4. Aydan sonra gazin kokmasi normal sindirim sistemi gelisiyor ek gidaya hazirlaniyor vucut gibi seyler dedi ama resmen buyuk insan gibi

Canimm ben neyi farkettim biliyor musun sut tazyikli olunca hic emmek istemiyor bizimki bugunde sagdim sol gogsumu oyle yumusatip verdim aldi. Bir de memede uyudugu icin bazen emzik yapmak istiyor tam o sirada genzine sut gelince uyku da kaciyor sinirleniyorda. Artik sanirim sagicam surekli bir sekilde vericem icmezse. Hastaneden elimde kucuk kadehler var emzirme danismani vermisti ya onla vericem, ya kasik biberonla ya cay kasigiyla. Cay kasigi gaz yapar gibi geliyor surekli agzini acip kapaticak ya

Bizimki gece yapmıyor artık ya şükür, bezini değiştirirken uyanacak diye aklım çıkıyordu.
Son günlerde her sabah 5te kaka yaparak güne başlıyor
Yüzüstü yatırıyorum rahat yapsın diye
Sonra temizlik oyun derken 6.30da tekrar uyuyor. Ben de tam yatıcam nazlış uyanıyor gün başlıyor uykusuz şekilde

Altını değiştirince hemen uyutmaya çalışıyorum uyumuyor direniyor
Sabah beşte kaka rutini mi olur ya

Sütüm tazyikli mi pek anlamadım ki canım
Zaten iyice azaldı
Sıkıyorum incecik geliyor
Biberon alsa inan artık hiç takmayıp vericem biberonu
Aşırı yoruldum yıprandım
İlk bebekte hiç yaşamadığım şeyleri yaşıyorum

Emmediği için memede uyuma da yok artık. Ayakta sallayınca güzel uyuyor ama onda da bırakınca hemen uyanıyor

Önceden ne güzeldi, soyana kadar emerdi sonra yatırıp emziğini verirdim çıkardım odadan

Ben bir yaşına kadar Yanımda taşıdım.
Özellikle ilk zamanlar zaten her çeşit yemeğe açık olmadıkları için taşımak gerekiyor.
Mesela parmak gıdaları haşlama yapar yanıma alırdım, çorbasını minik mama kavanozlarına koyardım, sıcak su isteyip kavanozu sıcak suya koyar ısıtırdım.
Meyvesini Yanımda taşırdım, püre şeklinde vereceksem ona göre malzemelerimi alırdım yanıma.

Bizim pandemiye denk geldiği için dışarda fazla zaman geçirmedik ama bu şekilde yaptım.

Dışarda mama sandalyesi kullanacaksanız mama sandalyesi için satılan kullan at örtülerden de alın pratik ve temiz oluyor

Ben kullanmadım ama almak istiyorum
Benim büyük kız da hala yerde oynamayı seviyor, masada aktivite yaparken sıkılıyor.
İki çocukla iyi olur diye düşündüm
Biz daha çok yerlerde sürüncez belli

Bizimki de sürekli ayakta durmak istiyor, elinden tuttuğum anda kaldırıyor kendini ve kahkaha atıyor, bırakınca çığlık atmaya başlıyor
Oturmayı da çok seviyor, artık yattığı her an çığlık atıyor sıkıntıdan

Bol bol yerde zaman geçirin
Takip ettiğim pediatrik fizyoterapist “beyin yerde gelişir” diyor
Bebeğe hareket imkanı sağlamalısınız
Ben çift kişilik yün yorganı sermiştim kızım büyürken, sürekli yerdeydik
Bebek de var şimdi
Oyun matı almayı düşünüyorum

Bos vaktin olursa sagsan mi acaba azalmasin sutun

Gercekten cok zormus ya bizde hep ayakta emiyoruz ve ayakta memede uyuyor bi de zipliyorum Annem geldi bugun yanima aksama hazirlanabiliyim diye bu ne ya boyle acikirsa emer otur dedi ama gonlum razi gelmiyor surekli teklif ediyorum ben bazen bebegin istemesini beklemiyorum bende hata yapiyorum aslinda ama emme sureleri maksimum 5 dk ya dustu iki cekip birakiyor. Belki gercekten 3 4 saat emzirmesem acikip dogru duzgun emicek

Kizlar merhaba
Bi yakinim bebegin kakasinda kan gormus
Onun yaninda egzam ve ishal de var dedi
Istanbulda iyi bi alerji doktoru kimi onerirsiniz var mi bildiginiz
Ahmet Akçay İstanbul’da sanırım
Ondan memnun herkes, tv programlarına da çıkıyordu.
Ali Fuat serpen var, paylaşımlarında alerjiyle ilgili detaylı bilgiler veriyor ve takip ettiği alerjik bebekler var, kliniğinde test de yapılıyor.

Facebook da alerjik bebekler grubu var, ordan da tavsiye alabilirsiniz

Bizimki de 10 günde 120 gram almış. Kilo bi yana artık ben de yoruldum. Bütün günüm uyutmak ve beslemeye çalışmakla geçiyor. Bir de üstüne bu aşıdan kaynaklı bağırsak sorunları. Zaten bizim emmeme sebebi de bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…