2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ağır geldiği için değil bence yatmak istemiyorlar. Bizimkide öne doğru kafasını eğip yuvarlanıyor. Ayakta durmayı çok seviyor zıplıyor, adım atmaya çalışıyor.
Aynen bazen yapıyor ama çoğunlukla keyif almıyor gibi bu ara. Önceden daha fazla zevk alırdı kucağımda dik tuttuğumda şimdi anca kucağıma aLip gezdiricem. Sanki hicbir şeyden keyif almıyor gibi bu ara. Bi babasına sebeklik yapıyor gülüyor

Kizlar bugun vegaferon diye kan damlasi verdiler saglik ocagindan ama icinde iki cesit paraben var.icerigi temiz kan damlasi onerilerinize acigim.
Canım doktorumuz 4. Ayda sağlık ocağı kan damlası verecek ama ben önermiyorum çünkü iconde eser miktarda da olsa paraben var demişti. Onerdigi Ocean Microfer damla

AMA dr lar atesi cikmadan kesinlikle verme dedi bana calpol icin
Asi öncesi ilaç verilmesi onerilmiyor cnku vücudun aşı ile savasmasi engellenmiş oluyor. 4. Ay asilarinda ateş olmaz genelde dedi bugün ebemiz bize çünkü verem aşısı yok ama yinede ateşlendi diyen çok annemiz var bebeğin durumuyla alakalı galiba dedi.ben 2. Ay asilarinda ateşi çıkmadan vermedim hiçbir ilaç ateşi çıkınca biraz daha bekledim sonra verdim o yetti.

Benim bebegim 50. gunden itibaren mukuslu ve civik kaka yapti. Hala da oyle. Hatta 2 kez de farkli zamanlarda kilcal damar seklinde kan gorduk. Ilk fark ettigim andan itibaren her sut urununu kestim ama degisiklik yok. Kilo da almayinca bagirsak duzensizligi olur florasi cesitlensin diye probiyotik vermistim kendimce. Bana gore sanki yedigi sindirilmeden oldugu gibi cikiyordu. 2. ay kontrolunde dr kesinlikle verme dedi probiyotigi. Kan icin de olur boyle sik tekrar ederse tekrar arayin dedi.

Gecen hafta canim istedi 50 gunlukten bu yana ilk defa yogurtlu manti yedim. Bebegimi emzirdikten sonra kustu ama kakasi hep ayniydi ve baska sorunu yoktu. Sonraki gunlerde de sutlu cikolata gibi icinde sut olan seyler yedim sorun olmadi. Simdi dikkat etmiyorum.

Bir ara gluten, sut urunleri, yumurta ve siyah eti de kesmistim kakasi hep ayniydi. Ailedeki buyuklere gore cocugu usuttum. Doktora bu ihtimali sordugumda bana guldu

Ben bu kaka olayina fena takmistim ama ne yaparsam yapayim degisiklik olmadi. Alerjiyse de artik bagirsaklari biraz daha gelistigi icin azar azar tolere edebilir oldugunu dusunuyorum. Her seyi yiyorum. Bebegimi goren doktorlar da ne probiyotik ne de diyet onerince ben de yavas yavas durumun normal oldugunu kabullenmeye basladim.

Tabi alerjik urunleri hic tolere edemeyen bebekler vardir, onlarda baska emareler de cikar mutlaka ama benim deneyimimde sumuksu mukus civik kaka ve 2 kere gordugum kanla bir ozel bir diyet uygulamadik veya dr herhangi bir ilac, probiyotik vs. onermedi. Simdilerde o kahverengi, yesilimsi kakasi tekrar altin rengine kaymaya basladi ama hep civik.

Bebeği gazlı olan annelere naçizane bir tavsiyem olacak çorapları ayaklardan eksik etmeyin bence. Benim kızım hem kolik hem gazlı bir bebekti hava ne kadar sıcak olursa olsun çorap hiç cikarmadim gün içinde altını alırken çıkarıp havalandirdim o zamanda hep pencereyi kapattım asla iki pencere birden açmadım biz sıcaktan pistik tabi ama hiç ceyranda kalmadı. En ufak rüzgarda gaz doluyordu çünkü kızıma şimdi çok şükür gaz problemimiz hiç kalmadı hatta conformil mamadan normal mamaya döndük.
Biogaiga ben iki ay kullandim ve de memnundum içerisinde yararlı bakteriler olduğu için bağırsak florasını düzenliyor.
Gaza en iyi çözümü kimyon vererek buldum ben epey bir süre icirdim sabah akşam.
Ağız çevresinin kızarması isiligi vs ağız suları çok fazla arttı bu aralar bebislerin o yüzden düzenli yüz kremi kullanıyorum çok iyi geliyor.
Dış agrisi ve kaşıntısı içinde her mamadan sonra ben kantaron yağı sürüyorum bir aylıkken falan da gaz problemi olduğunda karnınaasaj yapıyordum ve bir çay kaşığı iciriyordum.
Bizede yeni güncelleme olarak çığlık atmak tüm gün uyumadan sürekli ama sürekli konuşmak geldi

Bu arada 2. ayda bebegin kaka fotosunu Tr'de bir doktora attimm. LF mama onermisti. Bizimki biberon emzik reddedip asla agzina almayinca mama vermedim, deneyemedim. Denesem degisir miydi bunu hic bilemicem.

Kimyon ne kadar ve nasıl veriyordun peki? Bizim gaz sancıları her geçen gün artıyor sanki. Çıkaramıyor bir türlü gazını. 4 te bir başlıyor ıkınmaya ne yapsak boş 1 saat uğraşıyor çıkarmak için. Hep çorap da giydirdim ama 3. Ayda rota aşısından sonra oldu sanki. Bazı bebeklerde bağırsak florasını çok bozuyormuş rota aşısı. Pişman olduk yaptırdığıma. Mis gibi gazını çıkaran çocuk ne hale geldi.

Aaa aşının o etkisini duymamıştım kötüymüş dolu dolu bir çay kaşığı kimyonu bir su bardagi su da bir taşım kaynatıp şube çökmesini bekliyordum sonra Müslim ve ile sürüyordum soğuyunca veriyordum bir çay kaşığı veriyordum bazen iki çay kaşığı bunu 1.5 aylıkken vermeye başladım emziriyorsan kalaninida sen iç canım

Bizim kız da dönemiyor daha tık yok
Bizimki de yan dönüyor reflü yataginda fakat şimdi ben yazılanları okurken saskinlikla şunu farkettim. Belki bizimki de tam dönüyordur, dönecektir ama çocuğun dönecek alanı yok ki oyun halisi yok yerde. Gece park yatagin içindeki reflü yataginda yatıyor, daracık bisey. Gündüz ya kucağımızda ya babybjörn de ya bebek arabasında. Altını açarken de alt açma aparatını yanları var korumalı. Yani çocuk hiç geniş bı yerde şort üstü yatmamış bunca zaman hemen yere bir battaniye falan atıp sonuca bakmam lazım

Ben de yeni araştırıyorum. alerjisi olan bebeklere zaten önerilmiyormuş rota aşısı. Huzursuzluk, gaz, kakada kan, mukus yapabiliyormuş. Bizimkinde alerji yoktu ama rotadan sonra alerjisi çıkan bebek de çok olmuş. Sürekli bi karın ağrısı var. Ben aşıya bağlıyorum bu durumu, ne olduysa ondan sonra oldu. Kimyonu deneyeceğim.

Bizimki hep yerde. pike koymuştum yere baya geniş şekilde. Onun üzerinde yapıyoruz zaten çoğu şeyi ama pike arada kayıyordu, elleriyle kalkmaya çalışırken toplanıyordu vs. Dün gece unigo oyun matı aldım. Çiçek sepetinde indirime girmiş. Zaten uzun süre kullanacağı bir şey.

Aşıdan dolayı cidden çok kötü emin olup ikinci dozu yaptirmaman lazim.insallah kimyon işe yarar

Dediğin oyun matina baktım şimdi de çok pahalıymış ya

Bizim kız da dönemiyor daha tık yok
Ne kadara aldın? Geçen ben de sormuştum, oyun halısı yetmiyor artık. Kayıyor bir de dediğin gibi. İleri gitmeye çalışıyor kayınca sinirleniyor .

Kizlar bugun vegaferon diye kan damlasi verdiler saglik ocagindan ama icinde iki cesit paraben var.icerigi temiz kan damlasi onerilerinize acigim.
Sağlık ocaklarının verdiği kan damlamalari çöplük d vitamini de öyle
temiz içerikli kan damlaları var instada @muhendisioglu hesabı var orada temiz içerikli kan damlaları d vitaminlerinin listesi var doktorunuza danışın onlardan birini alabilirsiniz
Bizde rota aşısı üç gün baya huzursuzluk gaz ve ateş yaptı günde bir kere kaka yapan oğlum dört gün günde üç kere kaka yaptı sonra üç dört gün yapmadı dün tekrar yaptı ama yine ishal gibi kaka yaptı çocuğun tam kaka düzeni oluşmuştu aşıdan sonra malesef yine bozuldu kızımda hiç böyle olmamıştı ama işte her çocuğun bünyesi farklı
Kakada mukus demis çoğu anne oda normal burunlarindaki sumukleri geniz akintilarida mideye ordan bağırsaklara gidiyor bana kizmayın ama bazen okuyorum da ayyy diyorum çocukların bokunda boncuk arıyorlar biraz rahat olun anneler her şeyde telaş yapmayın daha çok stres yapıp bebeklerinizin üzerinde daha çok bişiler aramaya başlıyorsunuz böyle hayat geçmez daha büyüdükçe neler olacak düşecekler kalkacaklar yaramazlık başlayınca o minnak parmaklar oraya buraya sıkışacak gözünüz 7/24 üstünde olsa da bı şekilde olacak bunlar benim gözümün önünde kızım emeklerken ve yürürken iki sefer düşüp dişleri dudaklarını patlattı dedesiyle parktayken düşüp eve yüzü gözü çizilmiş geldi adamin beti benzi atmıştı bişey oldu korkusuyla hemen tanıdık eczaneye götürmüş gostermeye yani biz nasıl düşüp kalkıp hasta olup büyüdüysek onlarda buyuyecekler sizlerin yazdiklarini okudukça ben ayy biraz rahat olsalar keşke diyorum

Canım çook haklısın fakat bu sebebi bilinmeyen şeyler çok can sıkıcı oluyor. Yaklaşık bir aydır emmiyor ve mama da almıyor. Altında yatan sebep gaz ve karın ağrısı ama buna ne sebep oluyor belli değil. İlk 3 ay ne gaz ne sancı bilmedik aşıdan sonra sürekli ishal gibi yapıyor kakasını ve hep karnı ağıyor. Doktor alerji de olabilir dedi kakasını tahlile gönderdi umarım değildir. Başka hiç bir belirtisi yok alerji için. aşıdan sonra da alerjiye yatkınlık varsa bu açığa çıkabiliyormuş. Dün gece uyumadım yabancı kaynakları bile araştırdım çoğu aynı şeyi söylüyor.

Ben bunu bilmiyordum. Aşıdan sonra bizde de huysuzluk uykusuzluk arttı ve ilk kez kanlı yaptı kakasını

Ben bunu bilmiyordum. Aşıdan sonra bizde de huysuzluk uykusuzluk arttı ve ilk kez kanlı yaptı kakasını
Ben de bilmiyordum. Emzirme danışmanı rota aşısı oldu mu ondan sonra bu belirtiler çok oluyor deyince farkettim aşıdan sonra başladı her şey. Doktora sordum onaylıyor, alerjiyi tetikler ya da üst sınıra çıkarabilir diyor. Demek ki bizde de altta yatan alerjik bi durum vardı açığa çıktı. sizde de gaz son zamanlarda olmaya başlamıştı o da aşıdan sonra mı başladı dikkat ettin mi ?

Kizlar merhaba
Bi yakinim bebegin kakasinda kan gormus
Onun yaninda egzam ve ishal de var dedi
Istanbulda iyi bi alerji doktoru kimi onerirsiniz var mi bildiginiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…