Benim bebegim 50. gunden itibaren mukuslu ve civik kaka yapti. Hala da oyle. Hatta 2 kez de farkli zamanlarda kilcal damar seklinde kan gorduk. Ilk fark ettigim andan itibaren her sut urununu kestim ama degisiklik yok. Kilo da almayinca bagirsak duzensizligi olur florasi cesitlensin diye probiyotik vermistim kendimce. Bana gore sanki yedigi sindirilmeden oldugu gibi cikiyordu. 2. ay kontrolunde dr kesinlikle verme dedi probiyotigi. Kan icin de olur boyle sik tekrar ederse tekrar arayin dedi.
Gecen hafta canim istedi 50 gunlukten bu yana ilk defa yogurtlu manti yedim. Bebegimi emzirdikten sonra kustu ama kakasi hep ayniydi ve baska sorunu yoktu. Sonraki gunlerde de sutlu cikolata gibi icinde sut olan seyler yedim sorun olmadi. Simdi dikkat etmiyorum.
Bir ara gluten, sut urunleri, yumurta ve siyah eti de kesmistim kakasi hep ayniydi. Ailedeki buyuklere gore cocugu usuttum. Doktora bu ihtimali sordugumda bana guldu
Ben bu kaka olayina fena takmistim ama ne yaparsam yapayim degisiklik olmadi. Alerjiyse de artik bagirsaklari biraz daha gelistigi icin azar azar tolere edebilir oldugunu dusunuyorum. Her seyi yiyorum. Bebegimi goren doktorlar da ne probiyotik ne de diyet onerince ben de yavas yavas durumun normal oldugunu kabullenmeye basladim.
Tabi alerjik urunleri hic tolere edemeyen bebekler vardir, onlarda baska emareler de cikar mutlaka ama benim deneyimimde sumuksu mukus civik kaka ve 2 kere gordugum kanla bir ozel bir diyet uygulamadik veya dr herhangi bir ilac, probiyotik vs. onermedi. Simdilerde o kahverengi, yesilimsi kakasi tekrar altin rengine kaymaya basladi ama hep civik.