2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben bunu bilmiyordum. Aşıdan sonra bizde de huysuzluk uykusuzluk arttı ve ilk kez kanlı yaptı kakasını

Rota aşısı ile ilgili bunları ben de hep okudum yaşayanlar yazmıştı kızlar
Ben nazlı Hilal’e de yaptırmadım, bebeğe de yaptırmadım.
Mesajım yanlış anlaşılmasın, hastalık riski de kötü bir durum ama nazlının alerjik bulguları varken cesaret edemedim
Bebekte alerjik durum olmamasına rağmen yaptırmadım bu korkulardan dolayı.

İki ucu b.klu değnek resmen, yaptırsan çocuk etkileniyor, yaptırmasan hastalık riski var

Sık teklif etmek ilerde daha şiddetli meme reddine sebep olabilir. Bi kaç gün bebeğe biraz izin ver tepkisini ölç, gerçekten acıktıgında emiyorsa zamanla böyle bi düzene geçmek istiyor demektir. 2 gün az beslense bir şey olmaz. Ki zaten aç kalmaz mutlaka emmek isteyecek.

Bizde alerjiyle alakalı hiçbir şey yoktu. Ama derinlerde varsa da tetikliyormuş rota aşısı. Bir de bazı bebeklerin bağırsak florasını çok etkilediği için kanlı, mukuslu kakaya sebep oluyormuş Bizde kan olmadı ama mukus oldu. Ve o günden beri de karın ağrıları, gaz sancıları. Çok pişmanım yaptırdığıma. Böyle etkileri olacağını bilmiyorum mahvoldu çocuk. Geçiyor mu peki okuduğun bildiğin kadarıyla ?

Sağmaya da zaman ayırsam hiç dinlenemicem hem sağdığım sütü nasıl vereceğimi şaşırdım canım biberon almıyor kaşık eziyet şırıngayı beceremedi
Buzluktaki sütler duruyor daha

Benimki de 5-6 saat duruyor emmeden
Nasıl dayanıyor anlamıyorum
Bu kilo olayı da fazlasıyla canımı sıktı

İnşallah hepsi bir an önce düzene girerler

Seninle aynı şeyleri yaşıyoruz resmen. Sağdığım sütü bile veremiyorum senin bebişin tek farkı gaz yok sanırım o da olduğunda işin içinden çıkılmıyor.

Geçen de var ama azınlıkta inşallah sizin de düzene girer, gerçekten bebeğin sürekli ıkınması gaz sancısı çekmesi psikolojik olarak anneyi çok etkiliyor
Verdiğiniz takviyeleri de mecbur kalmadıkça vermeyin bence
Bazı bebeklerin midesine anne sütünden başka ne girse rahatsız ediyor.
Her şeyi kesip bir süre de öyle gözlemleyin bakalım

Seninle aynı şeyleri yaşıyoruz resmen. Sağdığım sütü bile veremiyorum senin bebişin tek farkı gaz yok sanırım o da olduğunda işin içinden çıkılmıyor.
Evet canım çok benziyor
Gaz olayı yok sadece
Ayakta sallayınca da uykuya kolay geçiyor şu sıralar

Bizim sabah 6.30du bi ara kaka rutinimiz bu ara sarkıyor biraz. ben kaka yapacağını anlayınca kucağıma alıp sırtını göğsüme yaslıyorum. Bacaklarını kaldırıyorum. Çıt çıt çıt diyorum (niye bilmiyorum ilk öyle çıktı ağzımdan ona alıştık ) yapıveriyor kakasını. Hep böyle yapıyoruz

Şimdi uyandı açlıktan çığlık çığlığa ağlıyor
Memeye yapıştı hemen
İlla böyle mi olması gerek yazık değil mi

Canım seninki bariz 4. Ay atağında ya geçince düzelecek bence. Önceden öyle emzikle kendi kendine uyuyan bebek sonra düzene girer eminim.

Tek doz evet rotarix almıştık. 2. Dozu 5. Ayda. Yaptırmasak mı?

Off çok zor kendimi çok kötü hissediyorum keşke en başından beri hiçbir şey vermeseydim katılıyorum sana probiyotik damla mesela rahatsız ediyor benim kızı. Kuzum ya çok ağlamıştım onzaman kendi elimde canını acıttım diye.

Sıcak tutan bebek kapları varsa bende öyle bi şeyin içine koyup taşıyayım.

Banada yaptıran arkadaşlarım yine rotavirüs oldu dediler. O yüzden ilk çocuğa yaptırıp 2.çocuğuna yaptırmayanda var.
Menenjit aşısı yaptırdım bende bugün.

Bence kesinlikle yaptırılması lazım çünkü rota virüsü geçirenler 3 hafta sürünüyorlarmış çok tehlikeli
Aşıdan dolayı da 1 Aydır sürünüyoruz. Ben de kararsızım ama yaptırmayacağım sanırım.
Tek doz evet rotarix almıştık. 2. Dozu 5. Ayda. Yaptırmasak mı?
Doktorla detaylı görüş bence bu konuyu. Alerji tetiklenince bazı doktorlar 2. Dozu yapmıyorlarmış. Bir de okuduğum yerlerde probiyotik kullanarak rotanın bağırsakta bıraktığı olumsuz etkiyi tedavi edin yazıyor. Sen hep aynı probiyotiği mi kullandın başka denedin mi ?

Her öğün yazıyor acaba ben öyle mi yapsam çok gazlı benimki. Bugünkü doktor çok agresifti hiçbi şey sormadım. Önceden gittiğim bir doktor bu damlayı tavsiye etmişti.
Evet öyle yazıyor ben fazla vermek istemedim. Beyatris dediğim şekilde vermiş faydasını görmüş.

Soracağım mutlaka. Evet hep biogaia aldık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…