- 22 Temmuz 2020
- 6.532
- 10.965
- 198
- 33
- Konu Sahibi KirazHanim
- #50.561
Biontech mi oldunuz
Evet biontech
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Biontech mi oldunuz
canım bu yabancı kaynak. Bebeklerin persentili değerlendirilirken hangi ülkede de olduğu önemli o sebeple ben Türkçe kaynaklara bakıyorumKızlar bebişlerinizin persentilini şu linkten otomatik hesaplayabilirsini.
Baby Infant Growth Chart Calculator - Weight Age Percentile Graph
Dünya sağlık örgütünün tablosu canım, Türkiye’de de bu kullanılıyor diye biliyorum.canım bu yabancı kaynak. Bebeklerin persentili değerlendirilirken hangi ülkede de olduğu önemli o sebeple ben Türkçe kaynaklara bakıyorum
ben araştırdığımda hep ülkelerin genetik faktöründen dolayı kendi ülkesinin tablosunu kullanmak gerekli diye okumuştum. Doğrudur canımDünya sağlık örgütünün tablosu canım, Türkiye’de de bu kullanılıyor diye biliyorum.
canım ben de yazmıştım. Benimkinde beyazlık oldu diye dişmiş. Şiş oluyo önce. Huysuz mu bebeğin?Kızlar bebeğimin alt azı yerinde özellikle sağ taraf diş eti şiş şiş duruyor. Sizinkiler nasıl? Normali nedir bilmediğim için değişik geldi.![]()
Geçen hafta aşırı huysuzdu. Son 3 gündür biraz daha sakin. Başka ne belirti olmuştu sizde?canım ben de yazmıştım. Benimkinde beyazlık oldu diye dişmiş. Şiş oluyo önce. Huysuz mu bebeğin?
ben beyazlığı görene kadar anlamamıştım açıkçası sonrasında salyası çoğaldı bir de elini hep oraya götürmeye çalışıyordu. dişlikle kaşımaya çalıştım ama elimi yıkayıp parmağımla kaşımamı daha çok sevdi. Mesela kaşıdığımda sakinleşiyor bir de ağrı kesici şurup veriyorum ateşi de az yükseliyor çünkü o zaman da sakinleşiyorGeçen hafta aşırı huysuzdu. Son 3 gündür biraz daha sakin. Başka ne belirti olmuştu sizde?
Bizimkinde o tarafta beyazlık yok henüz. Alt önde az bi beyazlık var ama orası da kabarık değil. Bence henüz erken bizim için.ben beyazlığı görene kadar anlamamıştım açıkçası sonrasında salyası çoğaldı bir de elini hep oraya götürmeye çalışıyordu. dişlikle kaşımaya çalıştım ama elimi yıkayıp parmağımla kaşımamı daha çok sevdi. Mesela kaşıdığımda sakinleşiyor bir de ağrı kesici şurup veriyorum ateşi de az yükseliyor çünkü o zaman da sakinleşiyor
Canım kakasını da tahlile gönderdiniz mi ?Bizimkinde o tarafta beyazlık yok henüz. Alt önde az bi beyazlık var ama orası da kabarık değil. Bence henüz erken bizim için.![]()
bizde de oluyordu geriye doğru yaslanarak emziriyorum geçti artık. Yarı yatar pozisyonda şu şekildeKızlar sizde de bebek emerken sürekli bi tıkanma, boğazına kaçma, öksürme gibi şeyler oluyor mu ? Galiba bizde bu sebepten meme reddi oldu. Süt birden çok hızlı akıyor nefesini düzenleyemeden tıkanıyor. ara sıra moraracak seviyede tıkanmaları, çok kötü oluyorum. Nasıl çözüm bulunur ki buna.![]()
Gönderdik canım, kültüre koydukları için 3 gün sonra çıkacakmış.Canım kakasını da tahlile gönderdiniz mi ?
Bizimki de aynı, minik tospalarBenimkini de yatırınca kafasını öne doğru getirip kalkmaya çalışıyor tabi beceremeyip yuvarlanıyor. Nefret ediyor yatmaktan hatta uzanmaktan bile. Ya tam dik pozisyonda oturtuyorum, ya kucakta ya ayakta büyüyene kadar bende bel fıtığı olurum sanırım.
Ya ben geçen babamı azarladım bu yüzdenFitili koyucaz bu sefer sanirim uyarip alistirmak istemedim ama tik yok dahaolmadi yarin koyuyim cocuk patlicak
Bu da her seyi emiyordu ama dudak emmek de biraz garip geldiyine ac bu cocuk diye evdekiler konusmaya baslayinca emin olamadim, tuvaletini de yapamiyor ya
Haha daha neler gorucez![]()
Kızlar böyle galiba dediğin gibi. Benim kızda 5 aylık olana kadar öyleydi. Şimdi haşa her fırsatta peşimde "azcık emme yapalım anne hadi azcık emme" diyeAynen mama hazırlama olayı falan çok ayrı bir dert. Ayrıca çok da pahalı. Sadece mama alanlara Allah yardım etsin Ben de çalışmıyorum şuan. Ama iki bebeğim de o kadar farklı ki meme konusunda. Oğlum aşırı düşkündü nerde ne sekilde olursa olsun memeyi alırdı. 26 aylık olana kadar da böyle gitti şükür. Ama kızım o kadar başka ki. Hiç düşkün değil. Hatta düşkünlükten öte dışarıda falan her hangi Bi yerde emmiyor. Ağlayıp duruyor memede. Bugün kessem umrunda olmaz gibiama 6. Aydan sonra düzelir diye düşünüyorum.
Ya ben geçen babamı azarladım bu yüzdensürekli yumruklarıni yiyor ve ağlak modda diye babam da sürekli aç mı bu, aç bu çocuk deyip duruyor. Zaten sabrım taşımıştı patladım erkek halinle sen ne bileceksin diye
sonra üzüldüm özür diledim.
Teşekkür ederim deneyeyim. umarım işe yarar bizde de. Çok sık olmaya başladı.bizde de oluyordu geriye doğru yaslanarak emziriyorum geçti artık. Yarı yatar pozisyonda şu şekilde
Aaa sütün tazyikli demekki, evet o meme reddi yapar. Emzirmede önce çok kısa süre elle sağım yapın diyorlar bir de geriye doğru yaslanarak, yatarak emzirin diyorlar bir de elinle makas hareketi yaparak sütün akışını yavaşlatabilirsin. Pompa ile sağol yapıyor muydun? Pompa tazyik yapıyorKızlar sizde de bebek emerken sürekli bi tıkanma, boğazına kaçma, öksürme gibi şeyler oluyor mu ? Galiba bizde bu sebepten meme reddi oldu. Süt birden çok hızlı akıyor nefesini düzenleyemeden tıkanıyor. ara sıra moraracak seviyede tıkanmaları, çok kötü oluyorum. Nasıl çözüm bulunur ki buna.![]()
Ya zaten aşırı zor bi hafta geçirmiştim bebek sürekli ağlıyor (meğer hastaymış) kızım bana yapıştı. Bi kucağımda bi paçamda iki bebekBen kv ile kavga etmistim bu yuzden surekli ac ac diyip cocugu onume atti cocuk meme bagimlisiydi gecen haftaya kadar, hic kucagimdan inmiyordudun de benim babam mesaj atmisti bana ben plajdayken. Kizin acikmis anneannesinin kolunu emiyo cabuk gel diye
herkes ayni seyi soyluyo hala bana, ben sabirla alip emziriyorum polemige girmiyorum artik
![]()