• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Teşekkür ederim deneyeyim. umarım işe yarar bizde de. Çok sık olmaya başladı.
tazyikli olduğunda öyle oluyomuş. Ben de emzirme danışmanlarında gördüm ondan sonra denemeye başladım. Faydasını da gördüm. Bazen durmadığında zıplayarak ayakta falan emziriyorum o zaman tıkanma olabiliyor yine

Aaa sütün tazyikli demekki, evet o meme reddi yapar. Emzirmede önce çok kısa süre elle sağım yapın diyorlar bir de geriye doğru yaslanarak, yatarak emzirin diyorlar bir de elinle makas hareketi yaparak sütün akışını yavaşlatabilirsin. Pompa ile sağol yapıyor muydun? Pompa tazyik yapıyor
Bi dönem sağmıştım çok düzenli değildi ama uzun süredir sağmıyorum. Emerken Boğazından lık lık akma sesini duyuyorum sanırım canını acıtıyor. Uyanıkken emmiyor o yüzden. Emzirme danışmanları hep c tutun dediği için bazen öyle tutuyordum o da sütün hızlı akmasına neden oluyormuş onu bıraktım artık ama düzelmedi.

tazyikli olduğunda öyle oluyomuş. Ben de emzirme danışmanlarında gördüm ondan sonra denemeye başladım. Faydasını da gördüm. Bazen durmadığında zıplayarak ayakta falan emziriyorum o zaman tıkanma olabiliyor yine
Şu emzirme dönemini sorunsuz atlatsak ne çok dert oldu. Geçen gün dışarda emzireyim dedim önlükle, çocuk boğuluyordu annem hemen aldı bende örtü falan kalmadı dondum kaldım. bi de kalabalık bi ortamdaydık 😬😬

Bi dönem sağmıştım çok düzenli değildi ama uzun süredir sağmıyorum. Emerken Boğazından lık lık akma sesini duyuyorum sanırım canını acıtıyor. Uyanıkken emmiyor o yüzden. Emzirme danışmanları hep c tutun dediği için bazen öyle tutuyordum o da sütün hızlı akmasına neden oluyormuş onu bıraktım artık ama düzelmedi.
Tam olarak düzelmiyor malesef. Benimde öyle. Hastane tipi pompa kullandım ondan oldu. Belki de ondan red başladı bilemiyorum ama o pompayı bırakalı biraz daha azaldı. Şimdi medela ile sagiyorum. Bir süre sonra başediyor aslında bebek. Seninki de öyle alışır.
Bebek sütü indirdikten sonra ağzından çekip fışkıran kısmı ayiriyordum ben. 15 saniye sonra falan tekrar veriyordum. Bir de sırtımı yastığa dayayıp bayağı bir o uzerimdeyken emzirdim bir süre. Şimdi idare ediyoruz

Tam olarak düzelmiyor malesef. Benimde öyle. Hastane tipi pompa kullandım ondan oldu. Belki de ondan red başladı bilemiyorum ama o pompayı bırakalı biraz daha azaldı. Şimdi medela ile sagiyorum. Bir süre sonra başediyor aslında bebek. Seninki de öyle alışır.
Bebek sütü indirdikten sonra ağzından çekip fışkıran kısmı ayiriyordum ben. 15 saniye sonra falan tekrar veriyordum. Bir de sırtımı yastığa dayayıp bayağı bir o uzerimdeyken emzirdim bir süre. Şimdi idare ediyoruz
Meme reddi devam ediyor mu hala ?

Ya zaten aşırı zor bi hafta geçirmiştim bebek sürekli ağlıyor (meğer hastaymış) kızım bana yapıştı. Bi kucağımda bi paçamda iki bebek 😬 uykusuzluk zirve. Öyle bi zamanda patladım. Yoksa bende he he diyip geçerdim.

Cok cok gecmis olsun😔 haklisin tabii bi tanesi yetiyo bana fazlasiyla😁

Meme reddi devam ediyor mu hala ?
Evet ,süt inene kadar tepiniyor. Kısa emiyor,alıp alıp bırakıyor. O yüzden genellikle gözü açıkken emzirmiyorum. Gündüz uyanacagi anlarda emziriyorum. Bazen mecbursam hoplaya zıplaya emziriyorum. Günde bir veya iki kere 75 CC civarı mama ve sagdigim sütü de en az 3,4 kere biberonla ayrıca veriyorum. Gece emiyor.

Kızlar bebeklerinizin gece uykusu nasıl?
Yani biz hala gazlıyız ne denediysek kar etmiyor herşeyi kestim.sadece kimyon çayı veriyorum.
Gazı olmadığı nadir günlerde gayet güzel uyuyor.
Umarım sizlerde herşey yolundadır♥️

Kızlar sizde de bebek emerken sürekli bi tıkanma, boğazına kaçma, öksürme gibi şeyler oluyor mu ? Galiba bizde bu sebepten meme reddi oldu. Süt birden çok hızlı akıyor nefesini düzenleyemeden tıkanıyor. ara sıra moraracak seviyede tıkanmaları, çok kötü oluyorum. Nasıl çözüm bulunur ki buna. 😕
Çok nadir oluyor ama benimki sütten değil de oğlan ağzında tutuyor sanki sütü sonra boğazına kaçırıyor bazen oluyor o da. Önceden hergun olurdu. Bunun için önce biraz sağıp vermeyi ya da makas tutuşu ile emzirmeyi öneriyorlar. Bir de çocuğu üstüne yatırıp sen yarim pozisyonda uzanacaksın o şekilde emzirin diyorlar. Ben denedim öyle emzirmeyi öyle ememiyor benim oğlan

Kızlar bebeklerinizin gece uykusu nasıl?
Yani biz hala gazlıyız ne denediysek kar etmiyor herşeyi kestim.sadece kimyon çayı veriyorum.
Gazı olmadığı nadir günlerde gayet güzel uyuyor.
Umarım sizlerde herşey yolundadır♥️
Bizim gece uykusuna geçişimiz çok geç oluyir 12.30 1 gibi. Uyuduktan sonra sabah 7ye kadar bazı geceler 2 kez bazı geceler 1 kez kalkıyoruz. Aha daha yeni gece uykusuna geçti. 10 dakika oldu uyutali uyanmazsa eğer. Kimi zaman gece 3 4 kez kalktigi oluyor. Haftada 1 2 gece oluyor bu. Gündüz uykularımız hala sıkıntılı. Yarım saat 10 dakika şeklinde. 1 saat 2 saatlik gündüz uykularımız çok nadir oluyor

Gecenin bu saatinde içime öyle bir ateş düştü ki sizinle paylaşmak istedim. Haftaya bugün işe başlıyorum ve ben sabah 9 akşam 6 bebeğimden ayrı kalacağım. Uyuduğunda bile sesi kulağıma,kokusu burnuma geliyor. Napicam,nasıl alışacağım bilmiyorum.
O ne hisseder, arayıp huzursuz olur mu onu düşününce daha da yanıyor içim. Kızlar huysuz olsun,uykusuz olsun ,öyle ya da böyle ayrılık gelince böyle hiç birşeyin bir önemi kalmıyormuş kalben. İlk oğlumu 3 yaşında bırakmıştım. Ama şimdi çok küçük bu bebeğim. Çok canım acıyor 😭

Günaydınlar ☀️

Bebegim ek gıdaya geçmiştir

Screenshot_2021-08-23-06-27-35-68.webp

Gecenin bu saatinde içime öyle bir ateş düştü ki sizinle paylaşmak istedim. Haftaya bugün işe başlıyorum ve ben sabah 9 akşam 6 bebeğimden ayrı kalacağım. Uyuduğunda bile sesi kulağıma,kokusu burnuma geliyor. Napicam,nasıl alışacağım bilmiyorum.
O ne hisseder, arayıp huzursuz olur mu onu düşününce daha da yanıyor içim. Kızlar huysuz olsun,uykusuz olsun ,öyle ya da böyle ayrılık gelince böyle hiç birşeyin bir önemi kalmıyormuş kalben. İlk oğlumu 3 yaşında bırakmıştım. Ama şimdi çok küçük bu bebeğim. Çok canım acıyor 😭
Sanirim kamuda çalışıyorsunuz ve işe dönme zamanınız gelmiş. Ben olaya farklı bir yerden bakmak istiyorum. Evet hiçbir anne bebeğinden hele ki bu kadar erkenden ayrı kalmak istemez. Allah başka ayrılıklar vermesin. Ama ben çalışan annenin her zaman daha mutlu olduğuna inanıyorum. Çalışan, kendi ekonomik özgürlüğü olan, her gün sosyal bir ortama giren, kişisel bakımına giyimi kusamina kendine özen gosteren kadın, sabahtan akşama kadar bebeğine hele ki tek başına bakmak zorunda olan ve kendine ayıracak doğru duzgun yarım saati bile olmayan bir kadına göre her zaman daha motivedir. Sanmiyorum ki biri aksini iddia etsin. En basiti ben bayramda kayinvalidemlere giderken elbisemi giydim, hafif makyaj yaptım, saçımı duzlestirdim ve haftalar sonra kendimi o şekilde görmek bile beni o kadar mutlu hissettirdi ki. Evde sabahtan akşama kadar paspal ve depresif geçirdiğim tüm o günler beni kendime yabancilastirmis resmen.Yine bir gün eşimle dışarda birkaç saat geçirdik bebeksiz. İlk defa ağladı mi ağlayacak mi acıktı mi huzursuzlandi mi durmayacak mi korkusu olmadan bir kahve icebilmenin ne büyük nimet olduğunu anladım. Ne kadar ihtiyacım varmış kendimle olmaya..

Herkesin bakisacisi farklı olabilir bu konuda. Ama ben çalışıyor olsaydım eğer, çocuğumu güvenle emanet edebileceğim biri olduktan sonra ise yeniden dönmekten kimseye itiraf etmesem de gizli bir mutluluk duyardım. Çünkü kendime de ihtiyacım var..

Sanirim kamuda çalışıyorsunuz ve işe dönme zamanınız gelmiş. Ben olaya farklı bir yerden bakmak istiyorum. Evet hiçbir anne bebeğinden hele ki bu kadar erkenden ayrı kalmak istemez. Allah başka ayrılıklar vermesin. Ama ben çalışan annenin her zaman daha mutlu olduğuna inanıyorum. Çalışan, kendi ekonomik özgürlüğü olan, her gün sosyal bir ortama giren, kişisel bakımına giyimi kusamina kendine özen gosteren kadın, sabahtan akşama kadar bebeğine hele ki tek başına bakmak zorunda olan ve kendine ayıracak doğru duzgun yarım saati bile olmayan bir kadına göre her zaman daha motivedir. Sanmiyorum ki biri aksini iddia etsin. En basiti ben bayramda kayinvalidemlere giderken elbisemi giydim, hafif makyaj yaptım, saçımı duzlestirdim ve haftalar sonra kendimi o şekilde görmek bile beni o kadar mutlu hissettirdi ki. Evde sabahtan akşama kadar paspal ve depresif geçirdiğim tüm o günler beni kendime yabancilastirmis resmen.Yine bir gün eşimle dışarda birkaç saat geçirdik bebeksiz. İlk defa ağladı mi ağlayacak mi acıktı mi huzursuzlandi mi durmayacak mi korkusu olmadan bir kahve icebilmenin ne büyük nimet olduğunu anladım. Ne kadar ihtiyacım varmış kendimle olmaya..

Herkesin bakisacisi farklı olabilir bu konuda. Ama ben çalışıyor olsaydım eğer, çocuğumu güvenle emanet edebileceğim biri olduktan sonra ise yeniden dönmekten kimseye itiraf etmesem de gizli bir mutluluk duyardım. Çünkü kendime de ihtiyacım var..
Çok haklısın bence...

Günaydın canım 🤗 tüm söylediklerine katılıyorum çokta hak veriyorum.Ama arkadaşın bebeği henüz çok küçük daha 4 aylık bile değil.Bende çalıştığım dönemde 2.5 yaşa kadar kendim bakmayı tercih etmiştim.En azından ilk bir yıl annelere bebeklerine kendilerinin bakmasını tavsiye ederim.Bebeğin ilk yıl anneye çok ihtiyacı var.Karnı doyar altı temizlenir oyalanır belki ama anne ilgisi şevkatini kimse veremez.

Şu emzirme dönemini sorunsuz atlatsak ne çok dert oldu. Geçen gün dışarda emzireyim dedim önlükle, çocuk boğuluyordu annem hemen aldı bende örtü falan kalmadı dondum kaldım. bi de kalabalık bi ortamdaydık 😬😬

Haha benimki de savasiyor ortuyle 😁 ben arabadaysam ortu takmiyorum alttan aciyorum ucunu tutunca zaten tisortu kivirip kapatiyorum gozukmuyo, arabada emziriyorum bu ara😁 bizde tazyikli sut eskiden cok fazla yoktu, simdi bazen memeden bogulur gibi cikiyor, hortum gibi cocugun yuzune sacina devam ediyor gelmeye😁 ne garip bir sey ilk gordugumde cok sasirmistim

Kamuda değil,özelde çalışıyorum malesef. Özel okul.(öğretmen) Diğer oğlumun okuluna devam edebilmesi için çalışmak zorundayım. Yaklaşık 9 saat ayrı kalacagiz. Güvendiğim birine emanet edicem. O konuda hiç gözüm arkada degil de işte saatin uzun olması çok özlerim gibi hissettirdi dün gece birden. Böyle içimden birşeyler koptu.

Söylediklerinde çok haklısın,dediklerinin hepsi olucaktir. Rahatliycam belki ama küçük ya daha sanırım aramızdaki bağı henüz mantıklı düşünecek kadar ayiramiyorum.
Teşekkür ederim yorumun için♥️

Haklısın. Bence burada kilit nokta güvenle emanet edebileceğim biri olması. Benim de işe dönmem gerek ama iyi bir bakıcı nasıl bulacağım hiç bilmiyorum. Nasıl vakit geçirecekler, yabancı biri altını nasıl değiştirecek, nasıl uyutacak, ağlatacak mı? Hep bunlar var aklımda. 😔 keşke ben de anneme ya da kayınvalideme falan bırakabilsem. 1 yaşına gelen kadar ücretsiz izin almayı düşünüyorum o yüzden. En azından biraz daha büyümüş olur.

Haklısın. Bence burada kilit nokta güvenle emanet edebileceğim biri olması. Benim de işe dönmem gerek ama iyi bir bakıcı nasıl bulacağım hiç bilmiyorum. Nasıl vakit geçirecekler, yabancı biri altını nasıl değiştirecek, nasıl uyutacak, ağlatacak mı? Hep bunlar var aklımda. 😔 keşke ben de anneme ya da kayınvalideme falan bırakabilsem. 1 yaşına gelen kadar ücretsiz izin almayı düşünüyorum o yüzden. En azından biraz daha büyümüş olur.
Bende sözleşmeli katipliğe başvurdum, alınırsam kamufa olucam ama ücretsiz izin verirlermi hiç bilmiyorum. Vermezlerse mecburen işi bırakıcam. Çocuğumdan önemli değil, sütüm sağılmıyor mamaya başlatmak istemiyorum bana ihtiyacı avr

Günaydın canım 🤗 tüm söylediklerine katılıyorum çokta hak veriyorum.Ama arkadaşın bebeği henüz çok küçük daha 4 aylık bile değil.Bende çalıştığım dönemde 2.5 yaşa kadar kendim bakmayı tercih etmiştim.En azından ilk bir yıl annelere bebeklerine kendilerinin bakmasını tavsiye ederim.Bebeğin ilk yıl anneye çok ihtiyacı var.Karnı doyar altı temizlenir oyalanır belki ama anne ilgisi şevkatini kimse veremez.
Günaydın beyatriscim😊

Elbette ki bir annenin varlığını hiçbir bakım veren tutamaz. Ben yazıyı yazan arkadaşın aile içi ekonomik dinamiklerini bilmediğim için, işe erkenden başlamak zorunda oldugunu dusunurek yorum yaptım. Yoksa ücretsiz izne ayrılmak ya da ozel sektordeyse isi birakmak gibi seçenekler de mevcut pektabii. Gönül ister ki çalışan her anne istediği kadar çocuğuna kendi bakabilsin🙏

Back
X