• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kamuda değil,özelde çalışıyorum malesef. Özel okul.(öğretmen) Diğer oğlumun okuluna devam edebilmesi için çalışmak zorundayım. Yaklaşık 9 saat ayrı kalacagiz. Güvendiğim birine emanet edicem. O konuda hiç gözüm arkada degil de işte saatin uzun olması çok özlerim gibi hissettirdi dün gece birden. Böyle içimden birşeyler koptu.

Söylediklerinde çok haklısın,dediklerinin hepsi olucaktir. Rahatliycam belki ama küçük ya daha sanırım aramızdaki bağı henüz mantıklı düşünecek kadar ayiramiyorum.
Teşekkür ederim yorumun için♥️
Gönlünü ferah tut, bir süre sonra yeni rutine ikiniz de alisacaksiniz🌹 mutlu anneler mutlu bebekler demek♥️

Haklısın. Bence burada kilit nokta güvenle emanet edebileceğim biri olması. Benim de işe dönmem gerek ama iyi bir bakıcı nasıl bulacağım hiç bilmiyorum. Nasıl vakit geçirecekler, yabancı biri altını nasıl değiştirecek, nasıl uyutacak, ağlatacak mı? Hep bunlar var aklımda. 😔 keşke ben de anneme ya da kayınvalideme falan bırakabilsem. 1 yaşına gelen kadar ücretsiz izin almayı düşünüyorum o yüzden. En azından biraz daha büyümüş olur.
Kesinlikle katılıyorum. Çalışıyor olsam ve bakici bulmak durumu da kalsam inanılmaz paranoyak olurdum:( Ben aynı evin içindeyken bile zaman zaman anneme kızıyorum. Cocugun bezini değiştirirken fazla sıkmış oluyor ya da çocuğu kucağına alirken elleri ıslak ve soğuk oluyor vs vs.

İmkanın varsa hiç değilse bu seneyi birlikte geçirin. İnşallah sonrası için hem güvenilir hem sevecen biri çıkar karşınıza♥️🙏

Kamuda değil,özelde çalışıyorum malesef. Özel okul.(öğretmen) Diğer oğlumun okuluna devam edebilmesi için çalışmak zorundayım. Yaklaşık 9 saat ayrı kalacagiz. Güvendiğim birine emanet edicem. O konuda hiç gözüm arkada degil de işte saatin uzun olması çok özlerim gibi hissettirdi dün gece birden. Böyle içimden birşeyler koptu.

Söylediklerinde çok haklısın,dediklerinin hepsi olucaktir. Rahatliycam belki ama küçük ya daha sanırım aramızdaki bağı henüz mantıklı düşünecek kadar ayiramiyorum.
Teşekkür ederim yorumun için♥️
Bende devlette öğretmenim. Önceleri norm fazlası olmayayım diye almayacaktım ama baktıracak kimsem yok. Haftada 15 saat ders alıp günde 3 saat gitme şansım olmasına rağmen🙄 keşke benimde bakan bir yakınım olsa da çalışsam. sizin de haklı sebepleriniz var diğer çocuğunuzu da düşünmeniz gerek. İnşallah yolunda gider herşey bebeğinizde üzülmez. Bu arada siz hangi okulda çalışıyorsunuz

Bende devlette öğretmenim. Önceleri norm fazlası olmayayım diye almayacaktım ama baktıracak kimsem yok. Haftada 15 saat ders alıp günde 3 saat gitme şansım olmasına rağmen🙄 keşke benimde bakan bir yakınım olsa da çalışsam. sizin de haklı sebepleriniz var diğer çocuğunuzu da düşünmeniz gerek. İnşallah yolunda gider herşey bebeğinizde üzülmez. Bu arada siz hangi okulda çalışıyorsunuz
Fen Bilimleri Okullarında çalışıyorum ☺️ inşallah 🙏

Çocuğumla bir misafirlige gittiğimizde:

benim gördüğüm
Screenshot_2021-08-23-10-37-37-08.webp

Ev sahibinin gördüğü
Screenshot_2021-08-23-10-41-47-41.webp

Bende sözleşmeli katipliğe başvurdum, alınırsam kamufa olucam ama ücretsiz izin verirlermi hiç bilmiyorum. Vermezlerse mecburen işi bırakıcam. Çocuğumdan önemli değil, sütüm sağılmıyor mamaya başlatmak istemiyorum bana ihtiyacı avr
Vermeme gibi bir hakları yok. Doğum sonrası ücretsiz izni vermek zorundalar.

Kızlar oğlumun gözüne upuzun kendi saçı, kirpiği kaçıyor çıkaramıyorumda içim fena oluyor.
Siz nasıl çıkarıyorsunuz? Acımıyo sanırım ağlamıyor.

Kızlar oğlumun gözüne upuzun kendi saçı, kirpiği kaçıyor çıkaramıyorumda içim fena oluyor.
Çıkarmıyorum, bir süre sonra gözü kendi atıyor. Rahatsız olmuyor gibi.

Gözü kendi atıyor canım sen çıkarmaya uğraşma. Rahatsız etse belli eder zaten

Kızlar ucretlı aaıları yaptırdınız ı ben menenjıt a yaptırdım bıde b si var ama kafam karıstı bilgisi olan varmı

Kızlar ucretlı aaıları yaptırdınız ı ben menenjıt a yaptırdım bıde b si var ama kafam karıstı bilgisi olan varmı
Hem a hem b grubunu yaptırmak gerekiyor canım. Farklı menenjit türlerine karşı koruyor ikisi. Biz henüz yaptırmadık.

Hangi ay yaptırıyoruz?
Bız menenjıt a yı 2. ay sonunda hatta saglık ocagı asılarıyla bir yaptırdık bir gun arayla b yıde 3. Ay kontrolunde bugun yapıcak dr, bos ayları secıo bızım Dr saglık ocagına gore bos ası olan ayları, birde ozel saglık sigortası karsılıyor tamalayıcı degıl ama biz ztn muayeneye gidiyoruz orada karsıkıyor ozel sıgorts Guzel yanı o

Gunde 2 kez banyo yapiyo canim valla bugun 5. Gun (2 kere gaz cikarirken birer damla yapmisti onlari saymiyorum). Cocugun gazi oyle fena kokuyo ki yapamadigindan😔
Sağlık ocağındaki hemşire kulak pamuguna Bepanthol sürüp iç kısmı hafif uyarmamizi söylemişti yaptık yapmıştı kakasını

Yani bence artık tek başına idare edebilirsin. Sana da iyi gelir, nefes alırsın. Belki bebeğin de senin stresinden etkileniyor. 🙁 ben 2 gün yalnız kaldım eşim evde yoktu. Yapılıyor bir şekilde. Arada sırada uğrasa daha iyi olur sanki.
Benim ailem ilk karma aşılarını yapyirdiktan sonra gittiler hep yalnız bakiyorum. Ailemle hiç sorun yaşamadım ama ne olursa olsun kendi duzenin çok ayrı. Yanında biri varken çocuğa bazen sen bazen o bakıyor saatler değişiyor vs. Şimdi tek baktığım icin herseyimiz düzenli hiç bozulmuyor tabii çok zorlandigim zamanlar oluyor birkaç gündür aşırı huysuzdu eşim cuma günü erken geldi işten cumartesi de izin aldı pazar zaten evde bana epey iyi geldi uyudum dinlendim

Peki girmeden işe doğurdum ya, onu sorun ederlermi? Yada aday memurluk olayı varmı? Biraz çalış sorna izin gibi birşey yapmazlar herhalde
Hayır canım doğum izni annenin talebi halinde verilir mutlaka. Çalışma süresi şartı yoktur. Aday memur olman fark etmez. Doğumdan sonra 24 ay içinde istediğin zaman alabiliyorsun ücretsiz izni diye biliyorum.

Kızlar uyku işini çözen var mı aranızda? Ben çok yoruldum artık kucakta sallamaktan. 😢

Back
X