• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ya okuyorum kızlar da ister istemez keşke annem babam yaşasaydı da sizin gibi bende bu sorunlardan dert yansaydım diyorum. Benim annemde dominant bir kadindi sanırım yüzde 80 atışırdık ama keşke atışabilseydik. Öyle anlarda annenizi kaybettiğinizi düşünün inanki o anlik siniriniz geçip gider.

Ya okuyorum kızlar da ister istemez keşke annem babam yaşasaydı da sizin gibi bende bu sorunlardan dert yansaydım diyorum. Benim annemde dominant bir kadindi sanırım yüzde 80 atışırdık ama keşke atışabilseydik. Öyle anlarda annenizi kaybettiğinizi düşünün inanki o anlik siniriniz geçip gider.
Canım hepimiz ölücez biz anne babamızdan önce de ölebiliriz. Şunu anladım ben evlat bambaşka bişeymiş asla kıyamıyorsun o yüzden anne babalarda çocuk yetiştirirken daha dikkatli olsunlar. Bakıyorsun 1 çocuğu bile büyütebilecek psikolojide değil ama bi sürü doğurmuş yazık çocuklara.
Bu arada ergenliği annesiyle tartışarak geçmiş biriyim. Babamla anlaşamazlardı hiçbir zaman oda eve gerginlik olarak yansırdı.

Bizimkide öylemiya, konuşuyor gülüyor yatırınca ağlıyo
Benimkini de yatırınca kafasını öne doğru getirip kalkmaya çalışıyor tabi beceremeyip yuvarlanıyor. Nefret ediyor yatmaktan hatta uzanmaktan bile. Ya tam dik pozisyonda oturtuyorum, ya kucakta ya ayakta büyüyene kadar bende bel fıtığı olurum sanırım.

Günaydın kızlar. Dün uzun aradan sonra ilk kez kızım sankindi ve çok güzel uyumuştu. Ama akşam kakasında yoğun kan görünce elim ayağıma dolaştı. 😔 Hemen çocuk acile götürdük, orda kan tahlili ve kaka tahlili istediler. Kan alınırken çok ağladı yavrum gözlerinden yaşlar aktı ve bana öyle baktı ki yardım et der gibi, hiçbir şey yapamadım 😭 henüz kaka yapmadığı için onu veremedik. Kan değerlerinden bazıları yüksek çıkmış. Çok çok üzgünüm kızlar 😔
Cokk gecmis olsun uzuldum okurken..ama bebekler cok guclu merak etme duzelicektr..Allahimm butun bebekleri korusun insllhh🤲🤲🤲

Kabus gibi bir gecenin daha ardından günaydın.
Saat 3 te uyandı oğlum kakasını yapamadığı için çok huzursuzdu biraz önce yaptı uyudu. Umarım bi kaç saat uyur.
Sindirim sistemleri tam olarak ne zaman düzene giriyor kızlar?
Bizde gazı, kakası hep sorun oluyor.
4 aydan sonra giriyor diye biliyorum canim gecmis olsunn

Ben de artık o kadar bıktım ki çocuk olduğundan beri ona muhtaçmışım gibi bir egoya girdi. Aynı dediğin gibi ben kendi yorgunluğumdan bahsetsem bile o daha çok kendi yorgunluğundan bahsediyor, asla anlamıyor. sürekli biz önceden 2 çocukla evimizin işini yapar bi de her yere giderdik gezerdik diyor. İnsana bazen kendini eksik hissettiriyorlar. keşke bebekler eskisi gibi olsa 🙄

Evet canimm cok haklisin bu soylenmeleri yetiyor zaten insana 😔 kesinlikle oyle 😔

Bunun gerçek olması çok can acıtıcı değil mi😭
Bazen eşler de çok acımasız oluyor. Neresinden tutsan bizler anne olarak,eş olarak çok büyük yük taşımak zorunda birakiliyoruz. Çok yazık. Çok

Evet evet gercekten oyle😔 Benim esim Allahtan evdeydi hamilelik ve bebegin dogdugu bu surecte yoksa napardim bilmiyorum. Ilk annem gittiginde bebek kustugunda bile ust kiyafetini ona degistiriyordum kolu acir diye. Her gun o banyo yaptiriyordu yoksa bende tek kalamazdim. Ama gercekten cok buyuk yuk yaslanmis gibi hissediyorum😔

1-2 çay kaşığı ıhlamur vermeyi deneyebilirsin çoğu bebekte bağırsak çalıştırıyor canım. Bi de kızımda 1 hafta yapmazsa gliserin kansuk diye bi fitil var onu koyuyorduk onunla yapıyordu, yap gibi bi fitil. Dudak emmeye takılma dönemselmiş açlık değil doktor bugün yine üstüne basa basa söyledi. Bizimki de ne bulsa ağzına götürüp emme derdinde. Önünü ıslatıyor diye önlük taktım bu seferde önlüğü emmeye kalkıyor 😅

Fitili koyucaz bu sefer sanirim uyarip alistirmak istemedim ama tik yok daha 😔 olmadi yarin koyuyim cocuk patlicak

Bu da her seyi emiyordu ama dudak emmek de biraz garip geldi 😁 yine ac bu cocuk diye evdekiler konusmaya baslayinca emin olamadim, tuvaletini de yapamiyor ya 😔

Ben de dilimi emiyormuşum. 😄 bizim kız da uyurken işaret parmağını emmeye başladı 🥲
Haha daha neler gorucez😁

Gunaydinlar☀️dünkü olumsuz havayı dagitalim, yine mizahın gücüne siginalim🌺

Kayınvalidem arayıp bir haftaligina size geliyoruz demiştir.

Screenshot_2021-08-20-10-10-29-28.webp

Tercih meselesi ben şuan çalışmıyorum o yüzden mama yada sağım bana daha çok zor geliyor. Süt varken aç hemen emzür temiz ve hazır.
Aynen mama hazırlama olayı falan çok ayrı bir dert. Ayrıca çok da pahalı. Sadece mama alanlara Allah yardım etsin Ben de çalışmıyorum şuan. Ama iki bebeğim de o kadar farklı ki meme konusunda. Oğlum aşırı düşkündü nerde ne sekilde olursa olsun memeyi alırdı. 26 aylık olana kadar da böyle gitti şükür. Ama kızım o kadar başka ki. Hiç düşkün değil. Hatta düşkünlükten öte dışarıda falan her hangi Bi yerde emmiyor. Ağlayıp duruyor memede. Bugün kessem umrunda olmaz gibi😁 ama 6. Aydan sonra düzelir diye düşünüyorum.

Başınız sağolsun 😞 bende öyle düşünüyorum.Annem vefat etti.Keşke sağ olsaydı kavga etseydik.Düğünümü bile görmedi çocuklarımı bırak.Allah kayınvalide eline düşürmesin kimseyi..

Başınız sağolsun 😞 bende öyle düşünüyorum.Annem vefat etti.Keşke sağ olsaydı kavga etseydik.Düğünümü bile görmedi çocuklarımı bırak.Allah kayınvalide eline düşürmesin kimseyi..
Benim de görmedi. Erkek kardeşim henüz bekar. Kız kardeşim evli onunda görmedi. Ben 19 kız kardeşim 14 yaşındaydi vefat ettiginde. Simdi 34 yasindayim annem 15 babam 8 sene oldu vefat edeli. Babam ilk yeğenimi gördu sadece 3 aylikti yegenim babam vefat ettiğinde. Sizin de başınız sağ olsun çok zor gerçekten. Normal zamanlara alışmış oluyor da insan özel anlarda daha çok koyuyor artık insana

Back
X