• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bizde de doğum yapan anneye hediye alınır aslında ama bunlarda pek hediyeleşme kültürü yok gibi. Evlendiğimden beri hiçbir şey almadı mesela ev hediyesi bile. Ama bilmiyor bence ya da beğenmem diye korkuyorum gibi geliyor. Çünkü evin eşyalarının çocuğunu onlar aldı. Bebeğin şifonyerini de onlar aldı. Paradan kaçmıyorlar yani. Sadece hediye olayı yok. 😄 bebeğe 2 reşat altını taktı ama. Annem de bebeğe taktığından bir tane daha getirmiş ya bunu takayım sana ya da hediye seç bileklik kolye vs ne istersen onu alayım dedi. Pandemiden dolayı çıkıp bakma şansı olmadı tabi altını aldım ben de 🤣
Eşim de hala seçmemi bekliyor almak için. Bir bileklik beğendim bakalım. 😁
AA baya comertmisler, haklarini yemeyelim şimdi😌 o zaman beğenmezsen diye cekinmislerdir.

Bravo ya..ne kadar şık hareketler🌺 yıllar sonra o setin manevi değeri çok kıymetli olacak. Ne güzel düşünmüşler ince insanlar.. güle güle kullan🤍

Eveet ya bende cok sasirdim, daha hic takmadim emanet gibi geliyor simdi kizimin diye ama takicam😁 bir de kartlarini da verdi ilerde begenmezse zen de deger kaybetmiyor ya pirlantalar degistirir diye 😁 cok tesekkur ederiz 💗

Size de geçmiş olsun canım. 😔 bizde de kanı alan çok beceriksizdi çok canımı yaktı yavrumun. İçim parçalandı resmen. Damar yolu açıp ordan tüpe damlatmaya çalıştı ve 2 tüp aldı. Dakikalar sürdü. Sırılsıklam terledi yavrum acıdan. 😞 kelebekle alsa bu kadar canı yanmazdı. Bir de bantlamaya kalktı napıyorsunuz dedim, tedavi gerekirse diye bırakıyorum dedi. Yok dedim çıkartın istemiyorum, alerjisi var muhtemelen. Tedavi falan olmayacak dedim de öyle çıkarttı. Çok pişmanım oraya götürdüğüme. 😔
Bazıları gerçekten çok becereksiz. Normalde benim gittiğim hastanede hep bebek hemşiresi vardı. Öğle paydosunun peşine gitmemiz hata oldu. Bebek hemsiresi gelmemisti cocuk hemşiresi aldı. Mosmor olmuştu çocuğun kolu. Sıkmışlar hep 10 dakika sürdü ilkinde alamamış bir de el üstünden kol içinden almış sonra. Içeriye eşim değil de ben gitseydim kıyamet kopardı. Çok ağladı dışarıya sesi geldi dakikalarca yaninda bir kişi diye diye almadilar beni iceriye.

Doğumdan sonra romantizme bakisacim

Screenshot_2021-08-20-10-13-23-61.webp

Bana bi bilezik (mutfak tartısında tarttım 13 gr geldi 😂) bebeğe de üstünde adının yazılı olduğu bi künye almışlar. Eşim bişi almadı ama ne istersin diyo vallahi aklıma bişi gelmiyor ya sizlerinki neler aldılar? Belki benim de aklıma gelir
Buyuklerden iki tarafta birsey almadi bana ne ilk dogumda ne de simdikinde ilk dogumumda esimde birsey almamisti benimde hic aklima gelmemisti birsey alinsaydi gibisinden ilk cocuk heyecanindanmi neden bilmiyorum, bunda esim araba hediye etti ☺

Buyuklerden iki tarafta birsey almadi bana ne ilk dogumda ne de simdikinde ilk dogumumda esimde birsey almamisti benimde hic aklima gelmemisti birsey alinsaydi gibisinden ilk cocuk heyecanindanmi neden bilmiyorum, bunda esim araba hediye etti ☺
Ne güzel kazasız belasız kullanın. Arabam var da keşke ev alsa 😍 (alsa diyorum ama alsa gene birlikte ödiycez borca girmeyi hiç sevmiyorum🤦)

Kizlar benim kiz hala tuvaletini yapamadi ve ikinip duruyor. Heralde rahatsiz ediyor olacak ki bu durum bugun toplam yarim saat kadae uyudu yatirdigim gibi kalkiyor😔 bir de ust dudagini emmeyi ogrenmis surekli ust dudagini emip duruyor. Tarti da yok suan acaba ac mi kaldi da boyle yapiyor anlamiyorum. Kaka yapabilmesi icin ne yapabilirim bacaklarini bisiklet yapip kendine cekiyorum, karnina defalarca masaj yaptim. Poposuna zeytinyagi surdum. Probiyotigini verdim gaz damlasini da verdim simdi, su vermiyorduk hic versem mi acaba ya da zeytinyagi mi versem bi kasik napsam😔

Kizlar benim kiz hala tuvaletini yapamadi ve ikinip duruyor. Heralde rahatsiz ediyor olacak ki bu durum bugun toplam yarim saat kadae uyudu yatirdigim gibi kalkiyor😔 bir de ust dudagini emmeyi ogrenmis surekli ust dudagini emip duruyor. Tarti da yok suan acaba ac mi kaldi da boyle yapiyor anlamiyorum. Kaka yapabilmesi icin ne yapabilirim bacaklarini bisiklet yapip kendine cekiyorum, karnina defalarca masaj yaptim. Poposuna zeytinyagi surdum. Probiyotigini verdim gaz damlasini da verdim simdi, su vermiyorduk hic versem mi acaba ya da zeytinyagi mi versem bi kasik napsam😔
Canım herşeyi yapmışsın zaten banyo yaptır masaj yap bi de istersen. Kaç gündür yapamıyo

Canım herşeyi yapmışsın zaten banyo yaptır masaj yap bi de istersen. Kaç gündür yapamıyo

Gunde 2 kez banyo yapiyo canim valla bugun 5. Gun (2 kere gaz cikarirken birer damla yapmisti onlari saymiyorum). Cocugun gazi oyle fena kokuyo ki yapamadigindan😔

Merhabalar . Yazınızı okudum da aradığım kişiyi buldum sanırım dedim. Bende Haziran 3 de doğum yaptım sizinkileri de okuyorum ❤️❤️
Ya benim kızımda 5 gündür filan emiyor üst dudağını. Yaparken engel olmaya çalışıyorum alismasin diye ama yapıyor yani. Uykusu çok hafiftir zor uyur zaten bide uykuda bir kaç yaptı uyandırdı kendini iyice sinir oldum öpücük gibi sesler çıkartıyor resmen . Emzik almadi onu emiyor. Eğer doktora filan sorarsanız yazar mısınız rica etsem neden olduğunu.

Ne güzel kazasız belasız kullanın. Arabam var da keşke ev alsa 😍 (alsa diyorum ama alsa gene birlikte ödiycez borca girmeyi hiç sevmiyorum🤦)
Tesekkur ediyorum 🙏🏻. Bir yandanda soyle dusunun kiraya vereceginiz parayi ay ay kendi evinize yatiricaksiniz ve sonunda sizin olucak size kalicak, Allah gonlunuze gore versin.

Kızlar şunu anladım ki annen de olsa yapılan yardımlar, iyilikler söylenince hiç kıymeti kalmıyor. Sağolsun bu güne kadar annem çok ama çok yardım etti fakat küçücük bir şey için yapmadın dediğimde hemen bütün yaptıkları önüme döküldü. En iyisi her ne durumda olursan ol kendi işini kendin yapmak.. yoksa yapılan yardım yük olmaktan öteye gitmiyor. Hele böyle bitkin bi durumdayken kendi ailen bile olsa kimsenin kırgınlığıyla, nazıyla uğraşacak hal kalmıyor insanda.

Merhabalar . Yazınızı okudum da aradığım kişiyi buldum sanırım dedim. Bende Haziran 3 de doğum yaptım sizinkileri de okuyorum ❤️❤️
Ya benim kızımda 5 gündür filan emiyor üst dudağını. Yaparken engel olmaya çalışıyorum alismasin diye ama yapıyor yani. Uykusu çok hafiftir zor uyur zaten bide uykuda bir kaç yaptı uyandırdı kendini iyice sinir oldum öpücük gibi sesler çıkartıyor resmen . Emzik almadi onu emiyor. Eğer doktora filan sorarsanız yazar mısınız rica etsem neden olduğunu.

Merhaba, bizim ki bugun basladi ust dudagini emmeye ve baya baya emiyor. Hic emzik almadi benim kizimda😔 tabii 4. Ay kontrolunde sorucam umarim devam etmezler bunu yapmaya o zamana kadar, her gunumuz baska bir olay😊

Kızlar şunu anladım ki annen de olsa yapılan yardımlar, iyilikler söylenince hiç kıymeti kalmıyor. Sağolsun bu güne kadar annem çok ama çok yardım etti fakat küçücük bir şey için yapmadın dediğimde hemen bütün yaptıkları önüme döküldü. En iyisi her ne durumda olursan ol kendi işini kendin yapmak.. yoksa yapılan yardım yük olmaktan öteye gitmiyor. Hele böyle bitkin bi durumdayken kendi ailen bile olsa kimsenin kırgınlığıyla, nazıyla uğraşacak hal kalmıyor insanda.

Ben bunu cook onceden bildigimden her seyi kendim halletmeye alistim artik. Annem sadece 12 gun kaldi bizde ve gitti, gidis o gidis haftada bir kez gelmeye basladi basta yemek yapip gidiyordu. Sonrasinda o yemek yaparken bebegin uyuyacagi tutuyordu aslinda sen kendin yemek yapamaz misin bak masallah bebek uyuyor. Bizim zamanimizda hic boyle yardim edip yemek yapanim yoktular basladi. Bende gelme sen ben hallederim dedim toplasan 4 kez gelmistir. Temmuzda yazliga gitti bayramda 5 gun kaldik yaninda, bi de iste su 9 gun kaldik o kadar. Ama buna da sukur, bende biliyorum ki en ufak bir sey soylesem geldin yanimda kaldin sana hic is yaptirmadim vs vs dicek. Kendi annen bile olsa evlenip gidince mi artik bilmiyorum cok degisiyor 😔 en iyisi yarim yamaklakta olsa kendi kendini idare etmek yoksa bir de bunlara canimizi sıkıyoruz😔

Back
X