2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bugün doktora gittim 3 gündür ciddi şekilde beslenmeyi reddediyordu. Memeye bi hevesle gelip 1 dk dolmadan bırakıp, tekrar tutup yine bırakıyordu. Doktor kontrolleri çok normal buldu, tahlil yaptı enfeksiyon da yok. Mama da yemediği için meme reddi de olmayacağını söyledi. Yanında emzirdim sütün tadıyla alakalı bir şey dedi. 4 gündür sinüzit için ilaç kullanıyordum doktora onu söyledim, malesef sütün tadını değiştiren bir ilaçmış. Zaten biraz şüphelenip dün içmemiştim. Bazen ilaç değil gün içinde değişik tadlarda yediğimiz bir şey bile sütün tadını değiştirip bebeğin emmemesine neden olabilirmiş. İnşallah bir an önce düzelir

Zorunlu bir asi degil rota gibi istege bagli yapiliyor. Biz 3. Ay kontrolunde rotayla menenjitin ilk dozunu yaptirdik. Ikinci dozu 5. Ayda yapilacak (rota ve menenjit)

Bir de menenjitin 2. Tip bir asisi var 8 10 ve 13. Aylarda yapilacakmis bizde
Aynen 5 doz menenjit rotayı yaptırdığımız aşıdan 2 ay geçmesi lazım 29 temmuzda oldu

Aynen sesi duyunca bir duraklıyor onu farkettim sonra devam ediyor. Uykusunda gürültülü seste sıçrıyor iki kez kulak testinden geçti ne bileyim korktum kulak akıntısı yaşamıştık da. Göz takibi çok iyi mesala. Siyah kartlarla her gün oynuyoruz aşağı yukarı saga sola hepsine dönüyor. Masal okuyorum ona bazen ses değiştirerek dudaklarıma bakıp gülüyor tepki veriyor yada konuşurken ses veriyor sesime ama işte bilemedim sorayim dedim

Benim oğlan mesala özellikle gün içinde bir iki kez sağ göğsü hiç almaz oyunlarla ya da uyku mahmurlugunda veriyorum. Bir iki defa ikisini de almadığı oldu. Bende ısrar etmedik biraz uyuttum 10 15 dk sonra uyanıp aldı. Her gün değişik bir şeylerini keşfediyoruz gerçekten

Burda bi arkadaş tavsiye etmişti eds sistemini denemeye başladım kızlar henüz çok başardığım söylenemez ama deneye yanıla yapıcam artık.
Kuzu her gün dene hergun her öğün teklif et. Vazgeçme. Bir gün bir bakacaksın emiyor. Ben inanıyorum. Tamamen pes edenler dönduremez bence. Pes etmezsen eninde sonunda emeyeceğini düşünüyorum şahsen

Kuzu her gün dene hergun her öğün teklif et. Vazgeçme. Bir gün bir bakacaksın emiyor. Ben inanıyorum. Tamamen pes edenler dönduremez bence. Pes etmezsen eninde sonunda emeyeceğini düşünüyorum şahsen
Hamilelikte hemen hemen aynı sorunları yaşamıştık. Bebeğinin sağlıklı doğmasına çok sevindim söyleme fırsatım olmamıştı.
Benim hamilelik stresim bitti emzirememe stresi başladı bi türlü kurtulamadım
O kadar zor bir bebekki her öğün uğraşacak vakti gerçekten bulamıyorum.

Allah razı olsun canım benim. Olsun gün içinde 3 4 kez teklif etmen bile yeter

Emme azaldı ise veya terleme hala varsa ondandır. Bizim burası serinledi terleme bayağa azaldı çiş yine arttı çok şükür. Ama bizimki de eskisi kadar uzun ve sık emmiyor. 2 hafta sonra kontrolü var bakalım kaç gram almış olacak. Allahtan ilk 3 ay iyi kilo aldı da bu ayları tolere eder

Ya ben kızda meme reddi yaşadığım dönem sütünün tadına bakmıştım acaba acı filan mı diye ama gayet şekerli ydi. Özellikle baharatların aroması çok geçiyormuş süte. Yine de ben bu durumun sizde dönemsel olduğunu düşünüyorum biberon vs yoksa yakında geçer. Sessiz, karanlık veya loş ortamda uykulu iken emzirmeye çalış canım belki çevredeki etkenler iligisini çektiği için emmiyordur

Kızlar sadece anne sütü alan bebeğim 1 haftadır kaka yapmıyor. Doktora götürmedim henüz. Doğal yöntemler var mi bildiginzi
Bizimde beş gün yapmayınca doktor zeytinysğı içirin çay kaşığı ile demişti ben öyle veremedim süsü sağdım içine biraz zeytinyağı karıştırıp verdim kaşıkla. Bir de soda içmeye başladım günde bir tane ve yoğurtlu semizotu yiyorum. O zamandan beri daha düzenli yapıyor.

Merhabalar, Eylülde işe döneceğim büyük ihtimal, daha tam karar veremedim. ben okuldayken Günde 1 ya da iki kez eve bıraktığım sütü içecek . Bu sütü biberonla mi yoksa kaşıkla mi vermeliyim. Biberon pratik olur ama 1-2 kez den meme reddi yapar mi acaba? Hem emzirip hem biberon kullananan var mı ?

Ben hem emzirip hem biberon kullanıyorum artık. Meme reddi yaşamaya başlamıştık basedemedim. Sizinki de belki reddedebilir ama bilemeyeceğimiz bir süreç bu malesef. Benimki emzikten sonra başlamıştı. Geceleri ve uyuklarken emiyor sadece artık.

Suluk ile vermeyi deneyebilirsiniz. Doktorların tavsiyesi genellikle o yönde. Bebekler bir iki keze bakmıyor reddecekse eder,etmeyecekse etmiyor. Bende işe başlayacağım için artık dert etmiyorum kendimi uzdugumle kaldım. Uzun bir çalışma sürem olduğu için de biberon ile devam edeceğim.

Merhaba bizde salı günü rota aşısını yaptiracagiz. Emzirme işi yine aynı. Uyuklarken emiyor,gündüz genelde sağarak süt yetiştirmeye çalışıyorum. Yetmezse de günde bir kere mama veriyorum. Tatildeydik kafama göre mamaya aç kalınca başlamış bulundum.
Bir de bir sorum olucak. Doktor takipli değiliz biz. Bir doktor bulamadım. Gitmek de istemiyorum açıkçası sorun olmadıkça. Ama bu menenjit aşıları kafamı karıştırıyor. Kimisi bir kere bir yaş sonrası diyor tek türüne, başkaları diğer aşıyla 5 doz diyor. Buna nasıl karar vermeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…