2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Merhaba bizde salı günü rota aşısını yaptiracagiz. Emzirme işi yine aynı. Uyuklarken emiyor,gündüz genelde sağarak süt yetiştirmeye çalışıyorum. Yetmezse de günde bir kere mama veriyorum. Tatildeydik kafama göre mamaya aç kalınca başlamış bulundum.
Bir de bir sorum olucak. Doktor takipli değiliz biz. Bir doktor bulamadım. Gitmek de istemiyorum açıkçası sorun olmadıkça. Ama bu menenjit aşıları kafamı karıştırıyor. Kimisi bir kere bir yaş sonrası diyor tek türüne, başkaları diğer aşıyla 5 doz diyor. Buna nasıl karar vermeliyim

Asiyla ilgili sanirim her doktor farkli bir prosedur uyguluyor. Bizim takibimizi yapan doktor 5 doz seklinde su su aylarda dedi bizde ne derse tamam diyoruz ilk cocuk oldugu icin pek bilgi sahibi de degiliz aslinda. Bir yerde eksik kalmayalim da ne gerekiyorsa yapalim tarzinda hep yaklasimimiz😊

Sadece menenjitle alakali benim olumsuz bir deneyimim oldu, kardesim ilkokul birinci sinifta menenjit gecirmisti oradan biliyorum ben bu hastaligi cok cok zorlu bir surecti bizim icin😔 cok sukur cok erken farkedilmisti ama 20 gun kadar hastanede yatti belinden su alip duruyorlardi cok zordu. O yuzden sadece menenjit asisi konusunda biraz hassastim biz olduk ates filanda yapmadi 🙏

Bem kızımda rotayı yaptırmamıştım bu kızımda yaptırmayı düşünüyordum ama tam yaptıracwğım vakit kötü bi haber aldım( bu aşıyla ilgili değil) sonra moralim bozuldu ve bilmediğim yerde herhangi bir hastaneye gitmekten korktum yaptırmak istemedim. Menenjiti kızımda 1 yaşında 1 kere yaptılar diye hatırlıyorum pek emin de değilim. Ama bu ay gidemediğim için menenjiti bu aydan başlatamadım açıkçası. Menenjiti yaptırmak istiyorum ama

Bu hafta bebeğim çok huzursuz sürekli mızıldıyor pozisyonunu değiştirmemiz rağmen mutlu değil var mı fikri olan?

Merhabalar, Eylülde işe döneceğim büyük ihtimal, daha tam karar veremedim. ben okuldayken Günde 1 ya da iki kez eve bıraktığım sütü içecek . Bu sütü biberonla mi yoksa kaşıkla mi vermeliyim. Biberon pratik olur ama 1-2 kez den meme reddi yapar mi acaba? Hem emzirip hem biberon kullananan var mı ?
Bu gibi durumlar için 3 aylıktan büyük bebeklere küt uçlu alıştırma ardağı öneriyorlar hem biberon gibi hem de meme reddi yapmıyormuş. Ama tepesine dikerek değil paralel tutup yavaş yavaş onun çekerek içmesini sağlamak gerekiyormuş. Ben kızım da hep kullandım wee baby nin tavsiye ederim

Bem kızımda rotayı yaptırmamıştım bu kızımda yaptırmayı düşünüyordum ama tam yaptıracwğım vakit kötü bi haber aldım( bu aşıyla ilgili değil) sonra moralim bozuldu ve bilmediğim yerde herhangi bir hastaneye gitmekten korktum yaptırmak istemedim. Menenjiti kızımda 1 yaşında 1 kere yaptılar diye hatırlıyorum pek emin de değilim. Ama bu ay gidemediğim için menenjiti bu aydan başlatamadım açıkçası. Menenjiti yaptırmak istiyorum ama
Rota aşısı yaptırsaydın keşke ya. Kızım 23 aylık evelsi gün bir hasta oldu kusma ishal, sabaha kadar çok fenaydı sonra toparladı. Belki de rota kaptı ama aşısı sayesinde çabuk atlattı diye sevindim

Rota aşısı yaptırsaydın keşke ya. Kızım 23 aylık evelsi gün bir hasta oldu kusma ishal, sabaha kadar çok fenaydı sonra toparladı. Belki de rota kaptı ama aşısı sayesinde çabuk atlattı diye sevindim
Benim kızımda bir kere böyle bir kusma ve ishal geçirdi. Acile gitmiştik serum falan takmışlardı bayağı yıpranmıştı evet ama çok şükür atlatmıştık aşısız

Kızlar doğumdan sonra inanılmaz ter kokar oldum. Bir gün duş almasam kendim bile dayanamıyorum. Sizde de var mı bu durum. Geçici birşey mi acaba

Kızlar doğumdan sonra inanılmaz ter kokar oldum. Bir gün duş almasam kendim bile dayanamıyorum. Sizde de var mı bu durum. Geçici birşey mi acaba
aynen ben de yaa, rolon filan da kullanmıyorum zararlı diye ama en ufak terlemede sanki üst üste terlemiş kurumuş gibi :KK43: hormonlarla ilgilidir de geçer inşallah.. bir de saçlarım dökülmeye başladı gidiyor canım parlak dolgun saçlar:KK43:( ilk oğlumdan hatırladığım için bir anda bu kadar çok dökülmesine şaşırmadım ama insan yine de üzülüyor..

Ben hem emzirip hem biberon kullanıyorum artık. Meme reddi yaşamaya başlamıştık basedemedim. Sizinki de belki reddedebilir ama bilemeyeceğimiz bir süreç bu malesef. Benimki emzikten sonra başlamıştı. Geceleri ve uyuklarken emiyor sadece artık.

Suluk ile vermeyi deneyebilirsiniz. Doktorların tavsiyesi genellikle o yönde. Bebekler bir iki keze bakmıyor reddecekse eder,etmeyecekse etmiyor. Bende işe başlayacağım için artık dert etmiyorum kendimi uzdugumle kaldım. Uzun bir çalışma sürem olduğu için de biberon ile devam edeceğim.

Bu gibi durumlar için 3 aylıktan büyük bebeklere küt uçlu alıştırma ardağı öneriyorlar hem biberon gibi hem de meme reddi yapmıyormuş. Ama tepesine dikerek değil paralel tutup yavaş yavaş onun çekerek içmesini sağlamak gerekiyormuş. Ben kızım da hep kullandım wee baby nin tavsiye ederim
Teşekkür ederim kızlar cevap için . Sanırım alıştırma bardağı biberondan daha iyi . Kızım 3.5 aylık olacak başladığımda. Ve eşim bakacak ben yokken .O yüzden en pratik yolu arıyorum. Alıştırma bardağını deneyeyim, inşallah içer

Kızlar benim bebeğimin saçları çok dökülüyor neden acaba?
Bu arada benim saçlarımda top top dökülmeye başladı hamileliğin en güzel yanı saçların hiç dökülmemesiydi 😌
Demir hapı vermişti doktor ama kullanmıyorum.

Merhaba bizde salı günü rota aşısını yaptiracagiz. Emzirme işi yine aynı. Uyuklarken emiyor,gündüz genelde sağarak süt yetiştirmeye çalışıyorum. Yetmezse de günde bir kere mama veriyorum. Tatildeydik kafama göre mamaya aç kalınca başlamış bulundum.
Bir de bir sorum olucak. Doktor takipli değiliz biz. Bir doktor bulamadım. Gitmek de istemiyorum açıkçası sorun olmadıkça. Ama bu menenjit aşıları kafamı karıştırıyor. Kimisi bir kere bir yaş sonrası diyor tek türüne, başkaları diğer aşıyla 5 doz diyor. Buna nasıl karar vermeliyim
biziö doktorumuz 5 doz menenjit önerdi. Takvime göre de rota ateş vs yapmadığı için menenjiti rotayla birlikte yapalım dedi. 3. ayda ikisini de yaptık. 4 doz kaldı geriye

Bu arada benim saçlarımda top top dökülmeye başladı hamileliğin en güzel yanı saçların hiç dökülmemesiydi 😌
İlk saçlar dökülüyor zaten bebeklerde. Yenisi çıkacak inşallah. Bizimde dökülüyor kel kaldı neredeyse

Ay evet benim bebeğimin de hep yastiklarda saçları. Bir de emziğin arasında,her yer saç😬

Hakikaten neden öyleymiş eski bebekler ya da bizimkiler neden böyle? Yanlış mı besleniyoruz acaba?
Kızım bütün gün uyumadı çünkü 3 kakadan 2sini yapmamıştı bugün. 20.30 gibi uyuttuk, 1 saat sonra ağlayarak uyandı. Peş peşe kaka yaptı ama çok fenaydı afedersin bezin üstünden kayıyordu ishal bildiğin. Mahvetti çocuğumu probiyotik 😔 inşallah alışır bir an önce yoksa kesicem yine.
Canım bizim de su gibi oluyo kaka. İshal olduğunu neden düşünüyorsun? Normalde cıvık olur çünkü bildiğim. Gün de 3 defa da ishal demek için az. Düzeni öyledir sizin bebişin

Canım bizim de su gibi oluyo kaka. İshal olduğunu neden düşünüyorsun? Normalde cıvık olur çünkü bildiğim. Gün de 3 defa da ishal demek için az. Düzeni öyledir sizin bebişin
Günde 3 kez normal düzeni zaten onda sıkıntı yok da, o gün anormal bir şekilde yaptı görüntüsü farklıydı her zamankinden. Bıraktım 2 gündür probiyotiği rahatladı. Normale döndü. Yaramıyor benim kızıma.

Günde 3 kez normal düzeni zaten onda sıkıntı yok da, o gün anormal bir şekilde yaptı görüntüsü farklıydı her zamankinden. Bıraktım 2 gündür probiyotiği rahatladı. Normale döndü. Yaramıyor benim kızıma.
En iyisini sen bilirsin. Bazı bebeklerde işe yaramıyor gerçekten. Ben de bıraktım iki hafta oldu. Hem probiyotik hem de gaz ilacıydı burda Bi arkadaş önermişti. Gaz açısından Bi faydası olmadı. Kakayı da her gün yapıyordu. Probiyotik sonrası da her gün yapmaya devam etti. Ama bıraktım bikaç hafta ömce. Şimki iki günde bir yapıyor. Vücut alışmış demek probiyotiğe

X