2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Günaydın kızlar, dün gece her zamanki saatinde uyutayın dedm uyumadı uyumayınca da kaldırsam ağladı yatırsam ağladı yürüsem onunla ağladı ama çığlık çığlığa sanki biri onu dövüyo da ona ağlıyo tövbe Estağfirullah ya. Kafayı yedik susmadı bi türlü en sınunda kurutma makinesini açtık tuttuk biraz ayaklarına en düşük seviyede sonra koydum yastığa biraz salldım falan anca öyle sustu ve uyudu. Bu ne ya resmen huy değiştirdi

Kızlar bebeklerinizi saatli mi uyutuyorsunuz yoksa uykusu gelince mi? Uykusu geldiğini nasıl anlıyorsunuz bir de?
Ben 1-1,5 saatin sonunda uyutmaya çalışıyorum genelde, uyuyordu da. Ama artık uyumuyor. Gözünü kapatıyor yatırınca açıyor sonra hiç bir şey olmamış gibi oynamaya devam ediyor. Günümün yarısı onu uyutmaya çalışmakla geçiyor. Aşırı sıkıldım artık. Koyuyorum kendi kendine uyuyor diyenlere acayip imreniyorum. Yoruldum, kendime vakit ayıramıyorum, dışarı çıkamıyorum. İyice psikolojim bozuldu.

Son düzenleme:
Kızlar bebeklerinizi saatli mi uyutuyorsunuz yoksa uykusu gelince mi? Uykusu geldiğini nasıl anlıyorsunuz bir de?
Elimden geldiği kadar saatli uyutmaya çalışıyorum ben canım. Uykusu gelince esnemeye ellerini yüzüne sürtmeye başlıyor bu işaretleri kacirirsam sebepsiz yere mizirdanmaya başlıyor 😄

Günaydın kızlar, dün gece her zamanki saatinde uyutayın dedm uyumadı uyumayınca da kaldırsam ağladı yatırsam ağladı yürüsem onunla ağladı ama çığlık çığlığa sanki biri onu dövüyo da ona ağlıyo tövbe Estağfirullah ya. Kafayı yedik susmadı bi türlü en sınunda kurutma makinesini açtık tuttuk biraz ayaklarına en düşük seviyede sonra koydum yastığa biraz salldım falan anca öyle sustu ve uyudu. Bu ne ya resmen huy değiştirdi
Fon makinası iyi geldiyse gazı olabilir canim belkide ondan öyle aglamistir

Ben 1-1,5 saatin sonunda uyutmaya çalışıyorum genelde, uyuyordu da. Ama artık uyumuyor. Gözünü kapatıyor yatırınca açıyor sonra hiç bir şey olmamış gibi oynamaya devam ediyor. Günümün yarısı onu uyutmaya çalışmakla geçiyor. Aşırı sıkıldım artık. Koyuyorum kendi kendine uyuyor diyenlere acayip imreniyorum. Yoruldum, kendime vakit ayıramıyorum, dışarı çıkamıyorum. İyice psikolojim bozuldu.
Uyanık kalma süreleri uzadı artık. 1.5-3 saat arası değişiyor. Ben esnemeye başlayınca uyutmaya çalışıyorum

Kızlar bebeğimin kilo alımı çok az olmuş bu ay. Tahmin etmiştim zaten. Doktor kesinlikle emzikten dolayı dedi emziği bıraktırmaya çalışıyorum. Sadece uykuya geçişlerde alıyordu onu azaltmaya çalışıyorum. 3 aydan sonra meme reddi olabilirmiş. Doktor böyle olursa diğer ay bebek emmiyor diye gelirsiniz dedi. Ama takviye vermedi gerek duymadı anlamadım.
ve 3 aydan sonra hiçbir şekilde sallamayın kucakta dizde vs. bağımsız uykuya geçemez dedi ama ben nasıl uyutacağımı şaştım çığlığı basıyor sakinleştirmem için kucakta biraz sallamam gerekiyor. Kendi kendine nasıl uyutcam bilmiyorum. Sallayarak uyutup sonradan farklı şekilde uyutabilen var mı?

Elimden geldiği kadar saatli uyutmaya çalışıyorum ben canım. Uykusu gelince esnemeye ellerini yüzüne sürtmeye başlıyor bu işaretleri kacirirsam sebepsiz yere mizirdanmaya başlıyor 😄
Esneme göz ovuşturma geç işaretler, bunları beklemeyin diyorlar da ondan sordum. Ben saati gelince uyutmaya çalışıyorum.

Kızlar bebeğimin kilo alımı çok az olmuş bu ay. Tahmin etmiştim zaten. Doktor kesinlikle emzikten dolayı dedi emziği bıraktırmaya çalışıyorum. Sadece uykuya geçişlerde alıyordu onu azaltmaya çalışıyorum. 3 aydan sonra meme reddi olabilirmiş. Doktor böyle olursa diğer ay bebek emmiyor diye gelirsiniz dedi. Ama takviye vermedi gerek duymadı anlamadım.
ve 3 aydan sonra hiçbir şekilde sallamayın kucakta dizde vs. bağımsız uykuya geçemez dedi ama ben nasıl uyutacağımı şaştım çığlığı basıyor sakinleştirmem için kucakta biraz sallamam gerekiyor. Kendi kendine nasıl uyutcam bilmiyorum. Sallayarak uyutup sonradan farklı şekilde uyutabilen var mı?
Doktor çok biliyorsa gelsin kendi uyutsun 😅 zaten canım burnumda bir de bunu okuyunca sinirlerim tepeme çıktı :KK70:
Kaç gr almış? Bizimki de az aldı bu ay 550gr almış.
Emzik nasıl kilosunu etkilesin ki ya, sadece uykuya geçişte vermeye emzirme danışmanları bile karşı değil. Az mı emiyor seni?

Yok o saatlere göre benim ki uyumaz bazen tüm gün uyuyyor bazen hiç uyumuyor duzen muzen yok bizde yaaa 🥺
Bizimkinin de yok da ben uyutuyordum o saatlere göre. Şimdi bıraktım ben de inat etti çünkü uyumuyor. Bakalım nereye kadar direnecek.

Doktor çok biliyorsa gelsin kendi uyutsun 😅 zaten canım burnumda bir de bunu okuyunca sinirlerim tepeme çıktı :KK70:
Kaç gr almış? Bizimki de az aldı bu ay 550gr almış.
Emzik nasıl kilosunu etkilesin ki ya, sadece uykuya geçişte vermeye emzirme danışmanları bile karşı değil. Az mı emiyor seni?
300 gram almış 😞 açlığını bastırıyormuş. Uykuya geçişte emip uyumasını istiyoruz, az emip bırakıyor emzik daha kolayına gelip uykuya geçmek istiyor dedi. Ben de ilk iki ay da emzik kullandık ama sıkıntı olmadı dedim. Bu aylarda çevreyi farkettikleri için memede çok durmayabilirler ve beslenme araları azaldı dedi.sanırım kilo alma problemi olmayan bebeklerde emzik sıkıntı yaratmıyor.
Bu uyku sallanma olayı da canımı sıkmaya başladı 😢

Ben 1-1,5 saatin sonunda uyutmaya çalışıyorum genelde, uyuyordu da. Ama artık uyumuyor. Gözünü kapatıyor yatırınca açıyor sonra hiç bir şey olmamış gibi oynamaya devam ediyor. Günümün yarısı onu uyutmaya çalışmakla geçiyor. Aşırı sıkıldım artık. Koyuyorum kendi kendine uyuyor diyenlere acayip imreniyorum. Yoruldum, kendime vakit ayıramıyorum, dışarı çıkamıyorum. İyice
Ayni beni tarif etmişsin. Her gun ağlamaya başladım. Psikolojim bozuldu.
Benimki bu aralar 3 saat Uyutmaya çalışıyorum yarım saat sonra uyanıyor.

Günaydın Kızlar
Buraya bir bağlantı bırakıyorum
Uyku ve sallanmak üzerine
Pediatrik fizyoterapist ve nörofizyolog
İlk bebeğimden beri takip ettiğim bir uzman, görüş ve yaklaşımlarını benimsiyorum
Size de fikir olsun 🌸

Günaydın Kızlar
İlk bebeğimden beri takip ettiğim bir uzman, görüş ve yaklaşımlarını benimsiyorum
Size de fikir olsun 🌸
Ben de geçen gün sallanan hatt uyuduktan sonra bile sallanmaya devam eden bebeklerin daha zeki olduğuna dair bir araştırma okudum :KK70:
Herkes farklı bi şey söylüyor. Bunları dinleyip okuyunca rahatlıyorum ama 5 çocuk büyüttüm hiç sallamadım, ben yatağına koyuyorum uyuyor diyenleri de gördükçe ben yanlış bi şeyler yapıyorum diyorum. 😕

Bizimkinin de yok da ben uyutuyordum o saatlere göre. Şimdi bıraktım ben de inat etti çünkü uyumuyor. Bakalım nereye kadar direnecek.
Önceden ben de saate göre uyutuyordum. Uyanıp emziriyordum sonra etkinlik tekrar uyku. Ama şimdi çok sık ve az az emiyor. Sık emdiğinde uyku düzeni diye bir şey olmuyor bence. Uykuyu düzene sokmak için diğer hepsini de düzene sokmak gerekiyor. 😕

Günaydın Kızlar
Size de fikir olsun 🌸
Okuduğum kitapta da sallamayı destekliyorlar. Yani bebek öyle rahatlıyorsa bu da bi uyutma biçimi, yanlış bir şey yapmıyorsunuz diyor.

X