2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
merhaba, bebeğin ağlarken çıkardığı seslere göre ne demek istediğiyle ilgili bir video:

bu da özeti:

1628668060382.png

günaydın kızlar. Dün bebeğimin bezini atmıştım kan vardı hafif. Doktora sordum bugün. Kronik alerji olamaz 3 aydır besliyorsun yediğin bir şeh dedi tam olarak. Kahve, pasta kreması, çilek gibi şeyler alerji yapabilir dedi. Ben de nescafe içmiştim 🤦🏼‍♀️

Kesinlikle emzik hayat kurtarıyor benim için.
Bizde de ilk kızım emzik almadı, her anımız memede geçiyordu. O zaman tek bebek ilgileniyordum ama ikinci de emzik almadan böyle devam etseydi halim perişandı.

45 günlükken emziğe alıştı, o zamana kadar her gün ağlıyordum stresten.
Şimdi emziriyorum, dalmakta zorlanıyorsa emziği verip yatırıyorum kendi kendine uyuyor. Özellikle arabada çok işe yarıyor. Pusetinde güvenli gidiyor emzik sayesinde

Uykusunu tam alamadan uyanırsa ve o anda işim varsa emzirmek yerine hemen emziği veriyorum uykuya devam ediyor.
Kısacası emzik büyük kolaylıkmış gerçekten 🤩
Ay evet canım ya. Bazıları diyor diş yapısı bozulur vs ama o olmayınca da Bi süre sonra annenin psikolojisi bozuluyor memeye bağımlı olunca. Bi yere gidince elim ayağıma dolanırdı oğlumda. Emzirmek için koştur koştur yer arardım. Şiödi emziği verince Bi süre sonra sakinleşiyor. Pusettw arabada hiç uyumazdı mevbur emzirerek uyuturdum.şiödi kızım hemen uyuyor arabaya binince emzikle 😍

Kızlar bebeklerinizi saatli mi uyutuyorsunuz yoksa uykusu gelince mi? Uykusu geldiğini nasıl anlıyorsunuz bir de?
Ben 1-1,5 saatin sonunda uyutmaya çalışıyorum genelde, uyuyordu da. Ama artık uyumuyor. Gözünü kapatıyor yatırınca açıyor sonra hiç bir şey olmamış gibi oynamaya devam ediyor. Günümün yarısı onu uyutmaya çalışmakla geçiyor. Aşırı sıkıldım artık. Koyuyorum kendi kendine uyuyor diyenlere acayip imreniyorum. Yoruldum, kendime vakit ayıramıyorum, dışarı çıkamıyorum. İyice psikolojim bozuldu.
Bende ayni durumdayim uyutmam 1 saat sürüyor uyanması 5 dakika. Gunduzler zaten sıkıntılıydi. Iki gundur gecelerde felaket. Yoruldum artık valla

Kızlar bebeğimin kilo alımı çok az olmuş bu ay. Tahmin etmiştim zaten. Doktor kesinlikle emzikten dolayı dedi emziği bıraktırmaya çalışıyorum. Sadece uykuya geçişlerde alıyordu onu azaltmaya çalışıyorum. 3 aydan sonra meme reddi olabilirmiş. Doktor böyle olursa diğer ay bebek emmiyor diye gelirsiniz dedi. Ama takviye vermedi gerek duymadı anlamadım.
ve 3 aydan sonra hiçbir şekilde sallamayın kucakta dizde vs. bağımsız uykuya geçemez dedi ama ben nasıl uyutacağımı şaştım çığlığı basıyor sakinleştirmem için kucakta biraz sallamam gerekiyor. Kendi kendine nasıl uyutcam bilmiyorum. Sallayarak uyutup sonradan farklı şekilde uyutabilen var mı?
Canım internette duymuştum yavaş yavaş geçiş yapıyorsun bağımsız uykuya mesela 30 saniye sallayıp 10 saniye duruyorsun bu durduğun zaman bebeği gözlemliyorsun isterse bi 30 saniye daha sallayıp sonra yine 10 saniye duruyorsun bebek durduğunda tepki vermezse sallamıyorsun. Ertesi gün durduğun süreyi uzatıyorsun böylelikle git gide durduğun süre sakladığın süreden uzun hale geliyor ve zamanla tamamen bitiyor. Denemekte fayda var

Canım internette duymuştum yavaş yavaş geçiş yapıyorsun bağımsız uykuya mesela 30 saniye sallayıp 10 saniye duruyorsun bu durduğun zaman bebeği gözlemliyorsun isterse bi 30 saniye daha sallayıp sonra yine 10 saniye duruyorsun bebek durduğunda tepki vermezse sallamıyorsun. Ertesi gün durduğun süreyi uzatıyorsun böylelikle git gide durduğun süre sakladığın süreden uzun hale geliyor ve zamanla tamamen bitiyor. Denemekte fayda var
Iyi bir fikirmiş 4.aydan sonra denemeye başlayayım.

İlk günden beri böyleydi kızım güzel emerkende saginca gelmiyor süt ilginç bir sekilde
O zaman sağıma alışık değil memelerin kiminde öyle oluyormuş. Ben normalde düzenli sağım yapıyordum. Ama baktım tazyik çok oluyor ara verdim sağıma. Oğlan gündüzleri 1.5 1 saatte geceleri 3 4 saatte bir emdiği için gerek de kalmıyor şuan sagmama

Esneme göz ovuşturma geç işaretler, bunları beklemeyin diyorlar da ondan sordum. Ben saati gelince uyutmaya çalışıyorum.
Valla o işaretler gelmeden uyutmaya çalışsam basıyor çığlığı, o işaretler gelince de uyutsam yine basıyor çığlığı.napcam bilmiyorum. Sallamayı da bırakırsam iyice kafayı yer bu cocuk. 6. Ayında ben deniycem 4 aydan önce önerilmiyo.

Kızlar bebeklerinizi saatli mi uyutuyorsunuz yoksa uykusu gelince mi? Uykusu geldiğini nasıl anlıyorsunuz bir de?
Ben 1-1,5 saatin sonunda uyutmaya çalışıyorum genelde, uyuyordu da. Ama artık uyumuyor. Gözünü kapatıyor yatırınca açıyor sonra hiç bir şey olmamış gibi oynamaya devam ediyor. Günümün yarısı onu uyutmaya çalışmakla geçiyor. Aşırı sıkıldım artık. Koyuyorum kendi kendine uyuyor diyenlere acayip imreniyorum. Yoruldum, kendime vakit ayıramıyorum, dışarı çıkamıyorum. İyice psikolojim bozuldu.
Benimki 45 dk sonra yatır beni sinyali veriyo ama yatmıyo sorn burda😀

Bu mantıklı geldi, denenebilir.

Kızlar selam sabah 5.40'ta uyanan oğlumu daha yeni uyutabildim.
Benim kardeşimde çok hareketliydi yerinde duramazdı benimkide uyanık olduğunda asla kendi kendine durmuyor annem oda uyumuyordu diyor sanırım dayısına çekmiş.

X