2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Merhaba kizlar bebisler nasıl biz kızımla büyüyoruz 😁 bi ara gece uyumuyordu delirtiyordu yatağına koyduğum an 5 dk içinde feryat figan çığlık yavaş yavaş çözüyoruz o sorunu yanımızda uyumaya alıştı şimdiden 😅 biraz gerilere gittim baktım uzun zamandır giremiyorum atak varmış sanırım öyle yazılmış geceleri ağzımıza tükürdü kibarca 😁
Ben ilk Prima aldım gayet memnunum 1 paket vardı bitince sleepy natural bio denedim sızdırdı maf olduk 😁 sonra tekrar primaya geçtim.maalesef hala mama kullanıyoruz artık emzirmiyorum sagiyorum elle çoğaltmaya çalışıyorum hala 😤
Islak mendil ise ilk aldığım üni baby yenidoğan pamuk su yaziyor üstünde sildikce kıpkırmızı yaptı totoyu onuda attık.buldukca Dalin yenidogani ve Prima hassas ıslak mendil kullanıyoruz.
Dolap diye bi uygulama var Prima bez buldum açılmamış paket uyguna aldım 2 numara hemde premium tavsiye ederim bebek eşyaları bezler vs çok uyguna bulunabiliyor 😅
Migrosta da hep 2.bez yüzde 60 indirimli oluyor onuda takip edebilirsin.
Bizde primada sızdırıyor molfix aldım şimdi de deneme amaçlı.
Neden emziremiyorsun? Aynı dert bende de var sağmaktan yoruldum sütümde az zaten.

Mama veren anneler günlük ne kadar vereceğinizi hesaplıyor musunuz? Kilosunun 150-200katı mamaya ihtiyacı varmış.
Benimki 5 kilo 1 litre veriyorum ama fazla kilo almış 😌

Mama veren anneler günlük ne kadar vereceğinizi hesaplıyor musunuz? Kilosunun 150-200katı mamaya ihtiyacı varmış.
Benimki 5 kilo 1 litre veriyorum ama fazla kilo almış 😌
Valla nekadar yerse veriyorum.
Doktorda öyle dedi.
Diyet mi yaptırcaz ded.
İlk çocugumdada aşırı kilo almıştı önden gidiodu hep ,korktum obez olcak diye,ek gıdaya geçiş ve harketlenme süreci başlayınca eridi gitti.
İlk 4 ay hızlı alıyorlar kilo , sonra bazen iştahsızlık bazen aşırı iştah derken dengeleniyor.
Nasıl doyuyorsa vercez mecbur.

Merhaba bebeğimin burnu tıkalı ve burnu akıyor soğuk aldı sanırım serum fizyolojikle açmaya çalışıyorum ama çok kötü tıkalı nefes alış verişleri de hırıltılı haliyle ememiyor sarılık tehlikemiz vardı bir ara zorla uyandırıp emziriyordum şimdi de burun tıkanıklığı dan ememiyor zorla 5 dakika moralim çok bozuk 1 aylık bebeği hasta ettim resmen😪😪😪

Valla nekadar yerse veriyorum.
Doktorda öyle dedi.
Diyet mi yaptırcaz ded.
İlk çocugumdada aşırı kilo almıştı önden gidiodu hep ,korktum obez olcak diye,ek gıdaya geçiş ve harketlenme süreci başlayınca eridi gitti.
İlk 4 ay hızlı alıyorlar kilo , sonra bazen iştahsızlık bazen aşırı iştah derken dengeleniyor.
Nasıl doyuyorsa vercez mecbur.
Canım açken durmuyor zaten çok ağlıyor.
Banada aile hekimliğindeki hemşire az yedir sütün yetiyodur fazla kilo almış dedi ama not tutuyorum ihtiyacı kadarını yiyor.
Şu her annenin sütü bebeğine yeter lafından da sıkıldım 400ml süt gün boyu nasıl yetecek 🤔

Canım açken durmuyor zaten çok ağlıyor.
Banada aile hekimliğindeki hemşire az yedir sütün yetiyodur fazla kilo almış dedi ama not tutuyorum ihtiyacı kadarını yiyor.
Şu her annenin sütü bebeğine yeter lafından da sıkıldım 400ml süt gün boyu nasıl yetecek 🤔
Yemin ediyorum böyle işgüzar hemşire ve doktorlara uyuz oluyorum.
Benim sağlık ocağndakğ hemşirede böyle.enson azarladım öyle sustu artık.
İstediğim kadar emzirip istediğim kadar mama veririm.
Olmuyo canım öyle ,bazen yetmiyor.
En iyi sen kendin bilirsn canım.
Nasıl sakin ve huzurlu oluyorsa en doğrusu odur.
Kulaklarını işgüzar olan hemşire ve doktorlara tıka.

Yemin ediyorum böyle işgüzar hemşire ve doktorlara uyuz oluyorum.
Benim sağlık ocağndakğ hemşirede böyle.enson azarladım öyle sustu artık.
İstediğim kadar emzirip istediğim kadar mama veririm.
Olmuyo canım öyle ,bazen yetmiyor.
En iyi sen kendin bilirsn canım.
Nasıl sakin ve huzurlu oluyorsa en doğrusu odur.
Kulaklarını işgüzar olan hemşire ve doktorlara tıka.
Hanhi marka mama kullanıyorsun? Bebeğim 2 saatte acıkıyor tekrar mamayı 3 saatte 1 verin diyorlar o kadar bekleyemiyor.

Kızlar beveğim galiba doymuyor mama vermeye karar verdim hangi mamayı kullanıyorsunuz
Benim bebeğim de bugünlerde doymuyor bu saatlerde sütüm bitiyor iki ölçek falan mama veriyorum bende. Hipp kullanıyoruz biz hastanede sütüm gelmeyince onu vermiştik öyle devam ediyoruz

Kızlar bebekler 1 aylık oldu geceleri 2 2.5 saatte uyandırıyırnusunuz yoksa kendi uyanıncamı besleniyor
Ben uyandiriyordum ama artik uyandirmiyorum doktorum gece 3 4 saat uyuyabilir dedi. Alarmda kurmuyorum bazen uc saatte kalkiyo kendi bazen iki bazen dort oglenleri ama genelde iki saatte besliyorum

Canım benim de kızım 22 aylık benzer durumdayız. Üstelik benim kızım kardeşini çok sevmesine rağmen çok kıskanıyor da malesef bazen vurmaya çalışıyor ☹️ sen maşallah ne çok şey yapıyorsun inan ben senşn kadar ilgilenemiyorum bile. Bende bazen gün içinde çok geriliyorum kızımda da 2 yaş sendromları başladı bazen inanılmaz inat oluyor bende bi kaç kere sesini yükselttim ki normalde hiç alışık olduğu bişey değil sonra çok üzüldüm çok vicdan yaptım ☹️ ben emzirirken dediğin gibi kitap okuyup, evcilik, lego vs oynuyorum. Yemeklerini muhakak ben yediriyorum. Fırsat buldukça öğlenleri yanıma alıyorum beraber sarılıp uyuyoruz. Hatta tandem emzirme de yapıyorum. Ama geceleri babada, hem bebeğe hem ona gece yetişemem. Parka çıkarmaya da cesaret edemiyorum, babası müsait oldukça çıkarıyordu ama bundan sonra ailecek çıkalım parka dedim dün öyle yaptık. Ama herşeye rağmen kıskançlık var bizde ☹️ bebek artık eskiye nazaran daha çok kucak istiyor, kızım da bebeği kucağıma aldıkça kıskanıyor açık açık yatağına koy diyor 😬 eskiden hiç kucak istemeyen çocuk anne beni kucağına al der oldu 😬 Allahım şu süreçten hepimiz psikolojimiz bozulmadan çıkarız inşallah
Sen asıl 3 yaş sendromunu gör 🥴 2 hiçbir şeymiş. Hatta bence 2 deki sendrom bile değil 3 e bakınca.

X