2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Derin uykuda diyip yatağa koyuyorum, yorganı çekip tam pozisyon alıyorum hop uyanıyor
Ben artık yanımda yatırıyorum, daha iyi uyuyor, ben de daha az yorgun uyanıyorum
Ayni benim bebiste oyleugrsiyorum zorla uyituyorum yataga birakinca 5 dk sonra uyaniyor..diyorum.kendi kendime heralde yatagini sevmiyor

Normal doğum mu senin? Benim Dr sezeryan olanlara adet olmadan takmıyorum dedi.
Yok canım sezaryen benim. Bende adetliyken takılıyor diye biliyordum doktoruma dedim adet olup gelirim oda gerek yok 40 ın çıkınca eşinle ilişki olmadan gel dedi. Bilmiyorum ki niye öyle dedi
Canım sling alsana küçük olanı koyarsın slinge kucağında taşırsın en azından yemek işini halledersin büyüğün.
Hiç gelmese daha iyimişş yani Az daha sabır canım bi kaç aya daha kolay olacak
Evet canım emziriryorum iyi gidiyor bazen ikisnin aynı anda emesi tutuyor artık hangisi dayanabilecek durımdaysa onu oyalıyoruz bir şekilde
Oğlum hamileyken bir mememi emerken diğeriyle oynuyordu çok rahatsız oluyordum bende o zaman şimdi yapmıyor allahtan. Ama bişey deme sakın zaten kardeşi geldiği için o da ne hissedeceğini bilmiyor birde sen laf söylersen iyice üzülür

Kizlar selam gecen kusma ile ilgili yazmistim kimseden dönüş alamadim tek ben mi kusma problemi yasiyorum acaba . Surekli bir kusma halindeyiz her emzirmeden sonra doktor fizyolojik refludur fln dedi ama gecmiyor yani ne yapsam ne denesem cok uzuluyorum ustine ataklarda baslayinca vay halimize anliyacaginiz

41 günlük olduk bugün. 3 gündür benim kızım da çok kusmaya başladı. bazen su gibi kusuyor o zaman üzülüyorum sütler gitti diye. bazen süt kesiği gibi kusuyor. o zaman korkmuyorum onu yapıyor bebekler çünkü

Biogaia dolaba koyup biraz çikarip öyle verdik beklediğide oldu dolapta sikinti var dişarida bekledi şimdi nasıl kullanıyorsunuz. bozulmuş olabilirmi
Açılmadan önce buzdolabında olması gerekiyor ama açtıktan sonra oda sıcaklığında 1 ay dayanıyor cnm. Üzerinde yazıyor kutusunun bu şekilde
1-2 öksürüp geçiyorsa sıkıntı yok, bizde de oluyodu, hala da ara ara oluyor, emerken kafası biraz yukarda olsun ayağına göre, bi de tazyiği azaltmak için meme vermeden biraz sağım yapabilirsin
Kızlar bebişlerinize ne giydiriyorsunuz yazlık mı ? Tişört falan
bir haftadır mersindeyiz hava 28 derece civarı ve sadece yarım kollu sıbın ve çorap giydiriyorum geceleri pijama altı da giydiriyorum üşümesin diye. İçine atlet giydirmiyorum. Ama üşütüp gaz olmasın diye karnını tülbentle şerit yapıp sarıyorum

Hangi dogum kontrol hapını yazdı canım
Benimki de öyle bazen gazını çıkarmadan uyuyakaliyor mesela bir saat sobra uyanınca kusuyor. Her emzirmeden sonra da kusuyor genelde. Çok sallayinca sarsınca da kusuyor

Kızımın yüzünde kırmızı sivilceler çıkmıştı akşamdan beri yanaklarında kızarıklık oluştu yayıldı. Yüzü mahvoldu bebeğimin. Sebebi ne olabilir?

Dışarı çıkmıştım ve çok üşümüştüm dediginiz gibi o da olabilir

Maşallah ya ne güzel valla tebrik ederim seni. Biz 2 gündür ailecek çıkıyoruz parka birimizin bebeğin başını beklerken diğerimiz kızımı parkta oynatıyor. Kızın kaç aylık tam? Bizimki 22 aylık. Evvelsi gün parktan eve dönmemek için ortalığı yıktı zor getirdik eve, olaki bebekle kızımı tek alıp çıkmış olsam tam rezillik bir durum olacaktı ben ikisi ile yalnız başıma uzun zaman çıkamam sanırım, cesaret bile edemem

Eğer veriyorsan en azından biberona ara ver bi süre, emziği de minimum seviyede tutmaya çalış canım ki emme refleksi tatmin olmasın seni emmeye ihtiyaç duysun. Valla kızımda çok uğraştım 5.ayda bitti emme sorunları ben meme reddi olduğu dönem ayakta emzirdim, hoplaya zıplaya, evi dolaşarak, şarkı söyleyip dans ederek plates topu üstünde zıplayarak emziren ler varmış. Kolik müzikleri veya bebek müzikleri de işe yarayabilir.

Bana da doktor spiral için 3. Ayda gel dedi adet vs demedi. Ama ben hormonsuz spiral düşünüyordum, kullanan kime sorsam hiç memnun kalmamış hep adet kanamaları çok uzamış mecbur çıkartmışlar vazgeçtim sanırım spiral işinden. Hormon içeren de hiç bişey kullanmak istemiyorum.

Alerji olabilir mi acaba? Fışkırarak kusuyor sa alerji de olabilir, başka belirtiler var mı bi araştırsana. Eğer reflü ise emdikten sonra bi süre yatırmamak dik tutmak gerekiyormuş

Canım zaman zaman bizde de oluyor. Ama sizin çok sıkmış. Onun sebebi bazı bebeklerde mide borusu kapakçığı tam kapanmamış oluyormuş. Bu da kusmalarq sebep. Aslında tam reflü de denmiyormuş buna. 9-12 aya kadar devam eder diyorlar. Geçen gün oğlumun kreş müdürüyle konuştuk. Aynı şeyi yaşamış ama onun daha zormuş. Memede tetikte beklerdim diyor bikaç kez çekince anında kusarmış.
Sabretmek lazım. Yapılacak Bi şey yok diye biliyorum

Yok canım hiç almadı. Çok denedim büyüdüğünde bile kullanmadı biberonu hiç.
Herhangi Bi şeyde yaşamamıştı aslında. Ama memeye çok düşkündü hep düşkün oldu. 3 yaşında ama hala memeci.ona bağlıyorum. Emzik de almamıştı.

Ne kadar aynı uyku olayı oğlum aramızda. 3 yaşında.bebek anne yanı yatağında
Oğlum kendi odasında yatıyordu. 1 yaşından beri. Bebek olunca babayla uyudu. Ben aldım ortamıza. Sabah uyanınca çok üzgün bakıyordu odada bebekle beni görünce.bebekten önce Sabahları onun yatağında uyanıyırudk çünkü biz. Sabaha karşı yanına gidiyordum uyanınca.
Hepimizde aynı süreçler hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…