-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #46.341
Ben de aynen böyle oldum aynı şeyleri yaşıyorumOnceki gece ateslendim 37,8 ve 38e cikti atesim. Beraberinde titreme, tum vucutta eklem ağrılarım oldu. Covid şüphesi ile acilden doktora gittim. Şükür covid değilim. Ancak en başından beri Süt sitmasi diye birseyden bahsetmisti burada arkadaslar, kendimde ondan şüphelenmistim. Bu rahatsızligin belirtileri de vardi çünkü göğsüm agriyor disaridan dokununca cok sicak yer yer sertlikleri var. Ve yukarida bahsettigim durumlar da bu rahatsızligin belirtileriymis. Doktor antibiyotik verdi serum takti vs. Yeni yeni kullanıyorum umarim ise yarar. Sık emzir ve sürekli sağ dedi doktor çözüm olarak. Benim de sütüm oyle fosur fosur degil yani, sık emzirsem sagmaya kalmıyor, sagsam bebege kalmıyor. Anlamadim gitti. Belki sizde de boyle bir durum olabilir
1 hafta sürüyor canım 6. Hafta itibari ile rahatlıyoeBebeginin 5.hafta büyüme atagi yaşadığını düşünen var mi aramızda, 2 gundur bebegim cok huzursuz, surekli memede kalmak istiyor Süt olsun olmasin emzik yapar gibi yapiyor, mizmizlaniyor, agliyor, sakinleyip onunla sohbet edince dinlerdi o moda da hic giremiyor. Geceleri bir bucuk iki saat araliginda uyurdu, suan o uykusu da 45 dk 1 saat e düştü. 33 gunluk şuan, pazartesi günü 6.haftasina girecek.. Ne kadar surer bu durumu fikriniz var mı
Normal doğum mu senin? Benim Dr sezeryan olanlara adet olmadan takmıyorum dedi.Benimki 10. Günde çağırmıştı sadece dikişlere bakmak için sonrasında bir kontrol yok ama ben spiral taktırmayı düşünüyorum onun için 40 ın çıkınca eşle ilişki olmadan gel takalım demişti tabi 2 bebeyle gidemedim o ayrı
Benimkinde suan ayni sekilde. Ağlama nobetleri ac degil alti temiz ama surekli bir gaz sancisi ve aglama nobeti sebepsiz bagirmslar meme ile kavga etmeler. Gecicek birsekilde bu gun sabahtan bu saate kdr hic uyumadi. Cok uzuluyorum bi yeri aciyor gibi agliyor ama bu bir atak ve.gecicek insallahBebeginin 5.hafta büyüme atagi yaşadığını düşünen var mi aramızda, 2 gundur bebegim cok huzursuz, surekli memede kalmak istiyor Süt olsun olmasin emzik yapar gibi yapiyor, mizmizlaniyor, agliyor, sakinleyip onunla sohbet edince dinlerdi o moda da hic giremiyor. Geceleri bir bucuk iki saat araliginda uyurdu, suan o uykusu da 45 dk 1 saat e düştü. 33 gunluk şuan, pazartesi günü 6.haftasina girecek.. Ne kadar surer bu durumu fikriniz var mı
Aynı bizden bahsediyorsun. Bizde öyleyiz. Saat 16:00 gibi uyandı gece yarısı 12 oldu hala aykta. Saatbaşı memede ve böyle olunca sütte yetmiyorBebeginin 5.hafta büyüme atagi yaşadığını düşünen var mi aramızda, 2 gundur bebegim cok huzursuz, surekli memede kalmak istiyor Süt olsun olmasin emzik yapar gibi yapiyor, mizmizlaniyor, agliyor, sakinleyip onunla sohbet edince dinlerdi o moda da hic giremiyor. Geceleri bir bucuk iki saat araliginda uyurdu, suan o uykusu da 45 dk 1 saat e düştü. 33 gunluk şuan, pazartesi günü 6.haftasina girecek.. Ne kadar surer bu durumu fikriniz var mı
Canım hepimiz aynı durumdayızYine de şükür annen varmış ,olsa da çok zor biliom iki çocukta anne diyo yetmeye çalışmak zor enazından annen iki kase çorba koysa o bile rahatlatır insanı.ben büyüğe açım dediği halde yediremediğim zamanlar oluyo bebek ağlıyo o anda susmuyo mecbur kalıom tek başımayım kocam işe gidincenyse hepimize sabırlar diliyorum bolbol...
İlk doğumda bir haftalıkken gitmiştim sadece karından bakmıştı doktor başka da çağırmamıştı.40 çıkınca gittim canım ben. Muayene etti smear aldı. Doğum kontrol hapı ve geçmeyen çatı ağrım için vitamin yazdı bana. Dikişleri kontrol etti Bi de. Oğlumda da kırkım çıkınca çağırmıştı
Hele de derin uyudu zannedip yatağına koyunca anında gözünü açması sinirimi yıpratıyorBenimkinde suan ayni sekilde. Ağlama nobetleri ac degil alti temiz ama surekli bir gaz sancisi ve aglama nobeti sebepsiz bagirmslar meme ile kavga etmeler. Gecicek birsekilde bu gun sabahtan bu saate kdr hic uyumadi. Cok uzuluyorum bi yeri aciyor gibi agliyor ama bu bir atak ve.gecicek insallah
Hepimiz aynı duygular içindeyiz normal demek ki canımBebişin aynı mı? Benimki de anlattığın gibi, ishal olduğunu düşünüyorum ama yenidoğan neden ishal olur anlamıyorum. Hafta içi doktora gitmeyi düşünüyorum sen gittin mi bunun için?
Kızlar benim durum da aynı sizlerle. Kızım 3 yaşında ve gün boyu bebisten çok onu düşünüyorum, kafama takıyorum. Kardeşini çok seviyor sürekli öpüyor vs ama kesinlikle uyutmuyor. Bebiş uyusa başında ne gürültüler yapıyor bilseniz. Evin içinde de sürekli bağıran bir çocuk oldu. Çığlıklar atiyor. Çeşitli sebeplerden agliyor. Ben hariç herkese düşman oldu, anneanne dede ve babasının canını acitmaya çalışıyor hep. Benim dibimden hiç ayrılmıyor. Bebiş uyursa ben de kızımla vakit geçiriyorum hep.
atanamayanogretmen benim kız da memeyi aç bakayım, dokunayım vs diyor daha neler neler. Aynı senin gibi hissediyorum.
Bence psikolojimiz bozuldu bileCanım benim de kızım 22 aylık benzer durumdayız. Üstelik benim kızım kardeşini çok sevmesine rağmen çok kıskanıyor da malesef bazen vurmaya çalışıyorsen maşallah ne çok şey yapıyorsun inan ben senşn kadar ilgilenemiyorum bile. Bende bazen gün içinde çok geriliyorum kızımda da 2 yaş sendromları başladı bazen inanılmaz inat oluyor bende bi kaç kere sesini yükselttim ki normalde hiç alışık olduğu bişey değil sonra çok üzüldüm çok vicdan yaptım ben emzirirken dediğin gibi kitap okuyup, evcilik, lego vs oynuyorum. Yemeklerini muhakak ben yediriyorum. Fırsat buldukça öğlenleri yanıma alıyorum beraber sarılıp uyuyoruz. Hatta tandem emzirme de yapıyorum. Ama geceleri babada, hem bebeğe hem ona gece yetişemem. Parka çıkarmaya da cesaret edemiyorum, babası müsait oldukça çıkarıyordu ama bundan sonra ailecek çıkalım parka dedim dün öyle yaptık. Ama herşeye rağmen kıskançlık var bizde bebek artık eskiye nazaran daha çok kucak istiyor, kızım da bebeği kucağıma aldıkça kıskanıyor açık açık yatağına koy diyor eskiden hiç kucak istemeyen çocuk anne beni kucağına al der oldu Allahım şu süreçten hepimiz psikolojimiz bozulmadan çıkarız inşallah
Bebek emeklemeye başlayınca daha güzel zaman geçireceklerini düşünüyorum ben de.Benim kızım 4.5 yaşında , korona ve başka sebeplerden kreşe de göndermedim kendim ilgilenirim diye ama keşke gönderseymişim. Bebekle ilgilenmekten, kendi sağlık sorunlarımla uğraşmaktan onunla oynamayı bırak beslenme ve bakımı dışında hiç bir şey yapamıyorum. Sabırla da kendine sıra gelmesini bekliyor kuzum ama tek başına çok zor.
Üzülmen çok normal ister istemez üzülüyoruz. Ama şöyle düşün seninkilerin yaş aralığı çok güzel, ikiz gibi büyürler, arkadaşlık ederler. Gurbette olunca, bu dönemde arkadaşlara , komşuya da gidilmiyor çocuk sıkılıyor. Bi yerden sonra oyun oynamak için anne baba değil arkadaş istiyor. Inşallah siz O sıkıntıyı yaşamayacaksınız. Ben bi sene önce yapsaymışım ne iyi olurmuş diyorum hep
Bir kaç ay sonra bile birlikte minik minik oynamaya başlarlar seninkiler, ne güzel
Ben gaz ilacına devam ediyorum arada bir de kimyon veriyorum çok iyi gaz çıkartıyor kendimde iciyorumEvet bağırsak düzenleyici biogaiga o bitince gaz için ayrı aldım ama cok ise yaradığını söyleyemem.
Ohhh maşallah ne güzel ya. Ben ikisi ile parka gitmeye hayatta cesaret edememya bizimkinin emme sıkıntısı büyük ihtimal gazdan o yüzden şimdilik emziğe devam ben de dediğin gibi emzik bizde de büyük kurtarıcı
Lohusalıkta genelde olabiliyor ben ateslenmistim hatta bir arkadaşım önceden uyarmıştı ateslenirsen anı üşüme gelirse korkma süt uretiminden lohusaliktan demişti. Bir kere de heryerim aşırı derecede agirmisti parmak kemiklerim bile o zman da usutmustum usutmus olabilirsin ayaklarini çok sıcak tut herzamanSlm arkadaşlar ben doğum yapalı 30 gun oldu 4-5 günde 1 tek göğsüm şişiyor ağrı yapıyor sürekli ateşleniyorum terliyorum belim ve dizlerim ağrıyor böyle olan var mi anlamadım ne oluyor hastaneye mi gitmeliyim
Kv geldi ama tam tahmin ettiğim gibi oldu hiçbir işe yaramadıHahah bizde öyleyiz canım kardeş kardeşgerçi biz hepberaber yatıyoruz oğlum eşimle aramızda yatıyor zaten önceden de öyle yatıyorduk kızımda anne yanı beşikte yatıyor
Bizmkilerin arasında 14 ay var ve plansız bir gebelikti bizimki yine aynısı olur diye çok korkuyorum o yüzden spiral taktırmam lazım benim
Sanırım 2. Çocuğu olan bi çok anne aynı şeyi hissediyor canım ve çok normal ki seninkilerin de arası çok az. Birde tek başına bakıyorsun hiç kolay bişey değil. 2. Çocuk ne zaman olursa olsun yine aynı şeyi hissedecektin bence sonuçta ilgin 2 ye bölünüyor. Kendini yetersiz hissetme sen çok iyi bir annesin bence
Kayınvalideni çağırmıştınız sanki gelmedi mi o yardıma. Yanında biri olsa aslında çok daha iyi hissederdin eminim
Benim 2. Sezaryenim bu ilkini de aynı doktor yapmıştı ve onda da çağırmamıştı ama bence bi gitmekte fayda var bende vakit bulabilirsem gidicem mutlaka
bebeklerin mide ile yemek borusu arasındaki kapakçık tam gelişmiş değil o yüzden de en ufak harekette kusuyorlar. 8-9 aylık olunca yok denecek kadar azalıyor ama kusmaları
Bu aralar oyuncakları atma kızımda da var, acaba dönemsel mi yoksa tepkisel mi anlamadım.Bizimde beş yaşinda kizim sert hareketler yapiyor kiskaniyor kafasına pişik kremi attı hızla emzirirken sesi geldi huzursuzlandı hep akşam napicami artik şaşirdim.
Derin uykuda diyip yatağa koyuyorum, yorganı çekip tam pozisyon alıyorum hop uyanıyorHele de derin uyudu zannedip yatağına koyunca anında gözünü açması sinirimi yıpratıyor
Aynı durumdayım ama aksine benim oğlum hırçınlaştı hatta bir dönem kaka ve çişte gerileme yaşadık. Babasıyla telafi etmeye çalıştık bir şeyleri. Çünkü benim yetişmem mümkün değildi. Hatta başka memleketten görümcem çağırdık dört çocukla. Çocuklarla bir arada moral bulsun diye. Aksi halde bebeği emziremez haldeydim.eşim işe götürdü günde bikaç saat. Şiödi de kreş yolunu tuttuk. Buna mecburuz çünkü çok yalnız. Komşum akraba vs yok hiç.Kızlar herkesin derdi bebeğine yetememek benim derdim iki yaşındaki kızım
Doğumdan sonra kızıma karşı hep eksik yetersiz hissettim kendimi. Ne yapsam az geliyor, sanki hep üzgün mahsun bakıyor gibi, oysa çok mutlu kendi kendine oyunlar kuran oynayan bir çocuk, kardeşini asla kıskanmıyor, bana yardım ediyor ama ben nedense ona karşı hep suçlu hissediyorum kendimi
Benim gibi hisseden var mı merak ettim
Bebeği emzirirken yerde oturup onla hamur, lego vs oynuyorum, kitap okuyorum resim yapıyorız.
Evde sıkılmasın diye günde iki kez ikişer saat dışarı çıkarıyorum bebekle birlikte.
Öğlen ve gece uykusuna ben yatırıyorum, kısacası her an yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum ama ne yapsam eksikmişim gibi hissediyorum bu da beni aşırı zorluyor.
Bu tempoda aşırı yorgun düştüm, kendime hiç zaman ayıramıyorum, bu psikolojideyken zaten mümkün değil kendime zaman ayırmam
Bebeği emzirirken anne kalk dediği anda bitiyorum ağlayasım geliyor.
Kardeşi olmasını o tercih etmedi, onunla dolu dolu anne kız zamanları yapacağımız günleri bebekle böldüm gibi düşünüyorum.
Kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum ama psikolojik olarak iyi değilim, hep bi yetersizlik hissindeyim
Mrb canim gecmis olsun benm.bebegimdede oluyo ara ara sicaktan oluyor demisti doktorumuzKızlar bebişimin sivilceleri geçmiyor neden ıluyor bunlar? Doktor önemli değil dedi annem de bebeğin geliştiğini gösteriyor diyor sütün yarıyor diyor