2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Ben de aynen böyle oldum aynı şeyleri yaşıyorum

1 hafta sürüyor canım 6. Hafta itibari ile rahatlıyoe

Normal doğum mu senin? Benim Dr sezeryan olanlara adet olmadan takmıyorum dedi.

Benimkinde suan ayni sekilde. Ağlama nobetleri ac degil alti temiz ama surekli bir gaz sancisi ve aglama nobeti sebepsiz bagirmslar meme ile kavga etmeler. Gecicek birsekilde bu gun sabahtan bu saate kdr hic uyumadi. Cok uzuluyorum bi yeri aciyor gibi agliyor ama bu bir atak ve.gecicek insallah

Aynı bizden bahsediyorsun. Bizde öyleyiz. Saat 16:00 gibi uyandı gece yarısı 12 oldu hala aykta. Saatbaşı memede ve böyle olunca sütte yetmiyor

Canım hepimiz aynı durumdayız
Bugün ben de eşime dedim en azından annem olsaydı acıktık dediğimizde önümüze yemek koyardı.
İnan bazen bebek o kadar huysuz oluyor ki dolaptaki hazır yemeği ısıtıp kızıma veremiyorum.
Kendi beslenmemi geçtim artık, kızımın yemek düzeni bozuldu ona çok üzülüyorum.
Kuru üzüm ceviz falan koyuyorum artık en azından ordan vitamin alsın diye.
Bebek yakamdan inmiyor ki yemek ısıtıp yedireyim

Ama dediğin gibi en azından sağlıklılar buna şükür, bu günler geçecek

İlk doğumda bir haftalıkken gitmiştim sadece karından bakmıştı doktor başka da çağırmamıştı.
Bunda 15.gün çağırdı gittim. Tekrar gitmeye de fırsatım olmadı.
Sen normal doğum mu yapmıştın
Benim dikişler düştü ama epizyo yapılan yerde şişlik var gibi, sende de öyle mi

Hele de derin uyudu zannedip yatağına koyunca anında gözünü açması sinirimi yıpratıyor

Hepimiz aynı duygular içindeyiz normal demek ki canım
Tamam bebek zorluyor ama aklımız hep büyüklerde
Benim kızımda da iki yaş ergenliği oldu herhalde, hiç yapmadığı hareketleri yapmaya başladı. Dediğin gibi sürekli bağırıyor çığlık atıyor uyuyan çocuğu uyandırıyor ama bir yandan da öpüyor seviyor canım kardeşim diyor

Bence psikolojimiz bozuldu bile
Ben durup durup ağlıyorum her şeyi kafama takıyorum.

Dışarıya çıkma olayı da bizde şöyle oluyor canım, evde kalınca kızım sıkılıyor beni zorluyor bağırmamak için zor tutuyorum kendimi. En iyisi çıkalım diyorum ama tabi hazırlanıp çıkmak öyle kolay olmuyor önce büyüğü hazırlıyorum sonra kendim hazırlanıyorum en son bebeği hazırlıyorum emzirip gazını çıkarıp pusete koyuyorum ağlamadan hemen çıkıyoruz. Benim avantajım; eşimin okulu eve çok yakın, zorlanıyorum gelir misin desem beş dk içinde gelir. O rahatlıkla çıkıyorum ama daha hiç çağırmadım.

Dün de çocukları alıp eşimin yanına gittim, ilk kez ikisiyle uzun mesafe yürüdüm çok komiktik bebeği arabasına koydum, kızım scooter istedi onu da arabanın üstünden attım, kızıma da arabanın parçasını tutturdum burayı sakın bırakma dedim yürüdük okula, büyük bir cadde var orda karşıya geçerken biraz korktum ama kolayca gittik, bir level daha atlamış oldum
Bak dünkü gidişimiz bu şekildeydi

Eklentiler

• D6F0C2FF-F077-42AF-9CEF-7F0E14A44E8F.jpeg
    174,5 KB · Görüntüleme: 76
Bebek emeklemeye başlayınca daha güzel zaman geçireceklerini düşünüyorum ben de.
Gurbette olmak şu zamanlarda daha zor oluyor gerçekten canım
Bugün kuzenimle konuştum, o iki çocuğunu da annesiyle aynı evde büyüttü. Ona rağmen çok zorlandım dedi. Senin hissettiklerin çok normal kendine yüklenme ev işini falan boşver dedi.

Burda kreş olsaydı ben de kızımı kreşe göndermek isterdim açıkçası. Evde verebileceğim şeyle çok sınırlı şu an, gitme şansı olsa iyi olurdu ama burda yok maalesef

Yine de kendimi çok zorlayarak her anımı ona ayırmaya çalışıyorum. Bugün suyla oynamak istedi, balkona çıkardım kovalar da sıcak su koydum bir saat oynadı. Ben de kapının ağzına sandalye koydum orda bebeği emzirdim gözüm kızımda tabi. Sonra bebeği pusete koydum balkonu yıkadım kızımın üstünü değiştirip tekrar bebekle ilgilendim. Bir ona bir diğerine bir ev işlerine derken her gün aynı şekilde tempolu geçiyor

Ben emme sıkıntısının gazdan olduğunu düşünmüyorum bizimkinde bariz menem reddi yaşıyoruz. Gece uykuya geçerken ve sabahları daha kolay emiyor ama gündüz resmen savaşıyor. Emmek istiyor ama memeye yaklaştıkça kendini atıyor, tam kavrayamıyor baya savaşıyoruz en sonunda doğru düzgün emmeden yorgun düşüp uyuyor.
Emziğe devam etmek zorundayım da bu meme reddi zamanla çözülür mü sence
Büyüdükçe geçer mi kafa karışıklığı

Lohusalıkta genelde olabiliyor ben ateslenmistim hatta bir arkadaşım önceden uyarmıştı ateslenirsen anı üşüme gelirse korkma süt uretiminden lohusaliktan demişti. Bir kere de heryerim aşırı derecede agirmisti parmak kemiklerim bile o zman da usutmustum usutmus olabilirsin ayaklarini çok sıcak tut herzaman

Kv geldi ama tam tahmin ettiğim gibi oldu hiçbir işe yaramadı
Tek yaptığı şey beşiği sallamak oldu. Ben yine her işe koştum daha çok yoruldum

Sen ikisini de emziriyorsun değil mi, nasıl gidiyor
Benim büyük emmiyor ama her emzirmede o da geliyor diğer memeyi seviyor öpüyor mıncıklıyor, emse bu kadar sinir basmaz ama o öyle oynadıkça geriliyorum laf söylememek için zor tutuyorum kendimi

Bizimde beş yaşinda kizim sert hareketler yapiyor kiskaniyor kafasına pişik kremi attı hızla emzirirken sesi geldi huzursuzlandı hep akşam napicami artik şaşirdim.
Bu aralar oyuncakları atma kızımda da var, acaba dönemsel mi yoksa tepkisel mi anlamadım.
Çok fazla tepki de vermek istemiyorum pekişmesin diye ama gerçekten tehlikeli oluyor bazen

Hele de derin uyudu zannedip yatağına koyunca anında gözünü açması sinirimi yıpratıyor
Derin uykuda diyip yatağa koyuyorum, yorganı çekip tam pozisyon alıyorum hop uyanıyor
Ben artık yanımda yatırıyorum, daha iyi uyuyor, ben de daha az yorgun uyanıyorum

Aynı durumdayım ama aksine benim oğlum hırçınlaştı hatta bir dönem kaka ve çişte gerileme yaşadık. Babasıyla telafi etmeye çalıştık bir şeyleri. Çünkü benim yetişmem mümkün değildi. Hatta başka memleketten görümcem çağırdık dört çocukla. Çocuklarla bir arada moral bulsun diye. Aksi halde bebeği emziremez haldeydim.eşim işe götürdü günde bikaç saat. Şiödi de kreş yolunu tuttuk. Buna mecburuz çünkü çok yalnız. Komşum akraba vs yok hiç.
Elimden geleni yapıyorum bende. Eski günlerdeki gibi. Ama hep eksiklik hissi içimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…