2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Onceki gece ateslendim 37,8 ve 38e cikti atesim. Beraberinde titreme, tum vucutta eklem ağrılarım oldu. Covid şüphesi ile acilden doktora gittim. Şükür covid değilim. Ancak en başından beri Süt sitmasi diye birseyden bahsetmisti burada arkadaslar, kendimde ondan şüphelenmistim. Bu rahatsızligin belirtileri de vardi çünkü göğsüm agriyor disaridan dokununca cok sicak yer yer sertlikleri var. Ve yukarida bahsettigim durumlar da bu rahatsızligin belirtileriymis. Doktor antibiyotik verdi serum takti vs. Yeni yeni kullanıyorum umarim ise yarar. Sık emzir ve sürekli sağ dedi doktor çözüm olarak. Benim de sütüm oyle fosur fosur degil yani, sık emzirsem sagmaya kalmıyor, sagsam bebege kalmıyor. Anlamadim gitti. Belki sizde de boyle bir durum olabilir
Ben de aynen böyle oldum aynı şeyleri yaşıyorum 😔

Bebeginin 5.hafta büyüme atagi yaşadığını düşünen var mi aramızda, 2 gundur bebegim cok huzursuz, surekli memede kalmak istiyor Süt olsun olmasin emzik yapar gibi yapiyor, mizmizlaniyor, agliyor, sakinleyip onunla sohbet edince dinlerdi o moda da hic giremiyor. Geceleri bir bucuk iki saat araliginda uyurdu, suan o uykusu da 45 dk 1 saat e düştü. 33 gunluk şuan, pazartesi günü 6.haftasina girecek.. Ne kadar surer bu durumu fikriniz var mı
1 hafta sürüyor canım 6. Hafta itibari ile rahatlıyoe

Benimki 10. Günde çağırmıştı sadece dikişlere bakmak için sonrasında bir kontrol yok ama ben spiral taktırmayı düşünüyorum onun için 40 ın çıkınca eşle ilişki olmadan gel takalım demişti tabi 2 bebeyle gidemedim o ayrı😂
Normal doğum mu senin? Benim Dr sezeryan olanlara adet olmadan takmıyorum dedi.

Bebeginin 5.hafta büyüme atagi yaşadığını düşünen var mi aramızda, 2 gundur bebegim cok huzursuz, surekli memede kalmak istiyor Süt olsun olmasin emzik yapar gibi yapiyor, mizmizlaniyor, agliyor, sakinleyip onunla sohbet edince dinlerdi o moda da hic giremiyor. Geceleri bir bucuk iki saat araliginda uyurdu, suan o uykusu da 45 dk 1 saat e düştü. 33 gunluk şuan, pazartesi günü 6.haftasina girecek.. Ne kadar surer bu durumu fikriniz var mı
Benimkinde suan ayni sekilde. Ağlama nobetleri ac degil alti temiz ama surekli bir gaz sancisi ve aglama nobeti sebepsiz bagirmslar meme ile kavga etmeler. Gecicek birsekilde bu gun sabahtan bu saate kdr hic uyumadi. Cok uzuluyorum bi yeri aciyor gibi agliyor ama bu bir atak ve.gecicek insallah

Aynı bizden bahsediyorsun. Bizde öyleyiz. Saat 16:00 gibi uyandı gece yarısı 12 oldu hala aykta. Saatbaşı memede ve böyle olunca sütte yetmiyor

Yine de şükür annen varmış ,olsa da çok zor biliom iki çocukta anne diyo yetmeye çalışmak zor enazından annen iki kase çorba koysa o bile rahatlatır insanı.ben büyüğe açım dediği halde yediremediğim zamanlar oluyo bebek ağlıyo o anda susmuyo mecbur kalıom tek başımayım kocam işe gidince😣 nyse hepimize sabırlar diliyorum bolbol...
Canım hepimiz aynı durumdayız 🙁
Bugün ben de eşime dedim en azından annem olsaydı acıktık dediğimizde önümüze yemek koyardı.
İnan bazen bebek o kadar huysuz oluyor ki dolaptaki hazır yemeği ısıtıp kızıma veremiyorum.
Kendi beslenmemi geçtim artık, kızımın yemek düzeni bozuldu ona çok üzülüyorum.
Kuru üzüm ceviz falan koyuyorum artık en azından ordan vitamin alsın diye.
Bebek yakamdan inmiyor ki yemek ısıtıp yedireyim

Ama dediğin gibi en azından sağlıklılar buna şükür, bu günler geçecek

40 çıkınca gittim canım ben. Muayene etti smear aldı. Doğum kontrol hapı ve geçmeyen çatı ağrım için vitamin yazdı bana. Dikişleri kontrol etti Bi de. Oğlumda da kırkım çıkınca çağırmıştı
İlk doğumda bir haftalıkken gitmiştim sadece karından bakmıştı doktor başka da çağırmamıştı.
Bunda 15.gün çağırdı gittim. Tekrar gitmeye de fırsatım olmadı.
Sen normal doğum mu yapmıştın
Benim dikişler düştü ama epizyo yapılan yerde şişlik var gibi, sende de öyle mi

Benimkinde suan ayni sekilde. Ağlama nobetleri ac degil alti temiz ama surekli bir gaz sancisi ve aglama nobeti sebepsiz bagirmslar meme ile kavga etmeler. Gecicek birsekilde bu gun sabahtan bu saate kdr hic uyumadi. Cok uzuluyorum bi yeri aciyor gibi agliyor ama bu bir atak ve.gecicek insallah
Hele de derin uyudu zannedip yatağına koyunca anında gözünü açması sinirimi yıpratıyor

Bebişin aynı mı? Benimki de anlattığın gibi, ishal olduğunu düşünüyorum ama yenidoğan neden ishal olur anlamıyorum. Hafta içi doktora gitmeyi düşünüyorum sen gittin mi bunun için?

Kızlar benim durum da aynı sizlerle. Kızım 3 yaşında ve gün boyu bebisten çok onu düşünüyorum, kafama takıyorum. Kardeşini çok seviyor sürekli öpüyor vs ama kesinlikle uyutmuyor. Bebiş uyusa başında ne gürültüler yapıyor bilseniz. Evin içinde de sürekli bağıran bir çocuk oldu. Çığlıklar atiyor. Çeşitli sebeplerden agliyor. Ben hariç herkese düşman oldu, anneanne dede ve babasının canını acitmaya çalışıyor hep. Benim dibimden hiç ayrılmıyor. Bebiş uyursa ben de kızımla vakit geçiriyorum hep.
atanamayanogretmen atanamayanogretmen benim kız da memeyi aç bakayım, dokunayım vs diyor 😕daha neler neler. Aynı senin gibi hissediyorum.
Hepimiz aynı duygular içindeyiz normal demek ki canım
Tamam bebek zorluyor ama aklımız hep büyüklerde 😐
Benim kızımda da iki yaş ergenliği oldu herhalde, hiç yapmadığı hareketleri yapmaya başladı. Dediğin gibi sürekli bağırıyor çığlık atıyor uyuyan çocuğu uyandırıyor ama bir yandan da öpüyor seviyor canım kardeşim diyor

Canım benim de kızım 22 aylık benzer durumdayız. Üstelik benim kızım kardeşini çok sevmesine rağmen çok kıskanıyor da malesef bazen vurmaya çalışıyor ☹️ sen maşallah ne çok şey yapıyorsun inan ben senşn kadar ilgilenemiyorum bile. Bende bazen gün içinde çok geriliyorum kızımda da 2 yaş sendromları başladı bazen inanılmaz inat oluyor bende bi kaç kere sesini yükselttim ki normalde hiç alışık olduğu bişey değil sonra çok üzüldüm çok vicdan yaptım ☹️ ben emzirirken dediğin gibi kitap okuyup, evcilik, lego vs oynuyorum. Yemeklerini muhakak ben yediriyorum. Fırsat buldukça öğlenleri yanıma alıyorum beraber sarılıp uyuyoruz. Hatta tandem emzirme de yapıyorum. Ama geceleri babada, hem bebeğe hem ona gece yetişemem. Parka çıkarmaya da cesaret edemiyorum, babası müsait oldukça çıkarıyordu ama bundan sonra ailecek çıkalım parka dedim dün öyle yaptık. Ama herşeye rağmen kıskançlık var bizde ☹️ bebek artık eskiye nazaran daha çok kucak istiyor, kızım da bebeği kucağıma aldıkça kıskanıyor açık açık yatağına koy diyor 😬 eskiden hiç kucak istemeyen çocuk anne beni kucağına al der oldu 😬 Allahım şu süreçten hepimiz psikolojimiz bozulmadan çıkarız inşallah
Bence psikolojimiz bozuldu bile 😬
Ben durup durup ağlıyorum her şeyi kafama takıyorum.

Dışarıya çıkma olayı da bizde şöyle oluyor canım, evde kalınca kızım sıkılıyor beni zorluyor bağırmamak için zor tutuyorum kendimi. En iyisi çıkalım diyorum ama tabi hazırlanıp çıkmak öyle kolay olmuyor 😬 önce büyüğü hazırlıyorum sonra kendim hazırlanıyorum en son bebeği hazırlıyorum emzirip gazını çıkarıp pusete koyuyorum ağlamadan hemen çıkıyoruz. Benim avantajım; eşimin okulu eve çok yakın, zorlanıyorum gelir misin desem beş dk içinde gelir. O rahatlıkla çıkıyorum ama daha hiç çağırmadım.

Dün de çocukları alıp eşimin yanına gittim, ilk kez ikisiyle uzun mesafe yürüdüm çok komiktik 😀 bebeği arabasına koydum, kızım scooter istedi onu da arabanın üstünden attım, kızıma da arabanın parçasını tutturdum burayı sakın bırakma dedim yürüdük okula, büyük bir cadde var orda karşıya geçerken biraz korktum ama kolayca gittik, bir level daha atlamış oldum 😂
Bak dünkü gidişimiz bu şekildeydi 🤭

Eklentiler

• D6F0C2FF-F077-42AF-9CEF-7F0E14A44E8F.jpeg
    D6F0C2FF-F077-42AF-9CEF-7F0E14A44E8F.jpeg
    174,5 KB · Görüntüleme: 77
Benim kızım 4.5 yaşında , korona ve başka sebeplerden kreşe de göndermedim kendim ilgilenirim diye ama keşke gönderseymişim. Bebekle ilgilenmekten, kendi sağlık sorunlarımla uğraşmaktan onunla oynamayı bırak beslenme ve bakımı dışında hiç bir şey yapamıyorum. Sabırla da kendine sıra gelmesini bekliyor kuzum ama tek başına çok zor.
Üzülmen çok normal ister istemez üzülüyoruz. Ama şöyle düşün seninkilerin yaş aralığı çok güzel, ikiz gibi büyürler, arkadaşlık ederler. Gurbette olunca, bu dönemde arkadaşlara , komşuya da gidilmiyor çocuk sıkılıyor. Bi yerden sonra oyun oynamak için anne baba değil arkadaş istiyor. Inşallah siz O sıkıntıyı yaşamayacaksınız. Ben bi sene önce yapsaymışım ne iyi olurmuş diyorum hep 😊
Bir kaç ay sonra bile birlikte minik minik oynamaya başlarlar seninkiler, ne güzel
Bebek emeklemeye başlayınca daha güzel zaman geçireceklerini düşünüyorum ben de.
Gurbette olmak şu zamanlarda daha zor oluyor gerçekten canım
Bugün kuzenimle konuştum, o iki çocuğunu da annesiyle aynı evde büyüttü. Ona rağmen çok zorlandım dedi. Senin hissettiklerin çok normal kendine yüklenme ev işini falan boşver dedi.

Burda kreş olsaydı ben de kızımı kreşe göndermek isterdim açıkçası. Evde verebileceğim şeyle çok sınırlı şu an, gitme şansı olsa iyi olurdu ama burda yok maalesef

Yine de kendimi çok zorlayarak her anımı ona ayırmaya çalışıyorum. Bugün suyla oynamak istedi, balkona çıkardım kovalar da sıcak su koydum bir saat oynadı. Ben de kapının ağzına sandalye koydum orda bebeği emzirdim gözüm kızımda tabi. Sonra bebeği pusete koydum balkonu yıkadım kızımın üstünü değiştirip tekrar bebekle ilgilendim. Bir ona bir diğerine bir ev işlerine derken her gün aynı şekilde tempolu geçiyor

Ohhh maşallah ne güzel ya. Ben ikisi ile parka gitmeye hayatta cesaret edemem 😬 ya bizimkinin emme sıkıntısı büyük ihtimal gazdan o yüzden şimdilik emziğe devam ben de 😅 dediğin gibi emzik bizde de büyük kurtarıcı

Ben emme sıkıntısının gazdan olduğunu düşünmüyorum bizimkinde 😬 bariz menem reddi yaşıyoruz. Gece uykuya geçerken ve sabahları daha kolay emiyor ama gündüz resmen savaşıyor. Emmek istiyor ama memeye yaklaştıkça kendini atıyor, tam kavrayamıyor baya savaşıyoruz en sonunda doğru düzgün emmeden yorgun düşüp uyuyor.
Emziğe devam etmek zorundayım da bu meme reddi zamanla çözülür mü sence
Büyüdükçe geçer mi kafa karışıklığı

Slm arkadaşlar ben doğum yapalı 30 gun oldu 4-5 günde 1 tek göğsüm şişiyor ağrı yapıyor sürekli ateşleniyorum terliyorum belim ve dizlerim ağrıyor böyle olan var mi anlamadım ne oluyor hastaneye mi gitmeliyim
Lohusalıkta genelde olabiliyor ben ateslenmistim hatta bir arkadaşım önceden uyarmıştı ateslenirsen anı üşüme gelirse korkma süt uretiminden lohusaliktan demişti. Bir kere de heryerim aşırı derecede agirmisti parmak kemiklerim bile o zman da usutmustum usutmus olabilirsin ayaklarini çok sıcak tut herzaman

Hahah bizde öyleyiz canım kardeş kardeş🙈🙈 gerçi biz hepberaber yatıyoruz oğlum eşimle aramızda yatıyor zaten önceden de öyle yatıyorduk kızımda anne yanı beşikte yatıyor ☺️
Bizmkilerin arasında 14 ay var ve plansız bir gebelikti bizimki yine aynısı olur diye çok korkuyorum o yüzden spiral taktırmam lazım benim🙈

Sanırım 2. Çocuğu olan bi çok anne aynı şeyi hissediyor canım ve çok normal ki seninkilerin de arası çok az. Birde tek başına bakıyorsun hiç kolay bişey değil. 2. Çocuk ne zaman olursa olsun yine aynı şeyi hissedecektin bence sonuçta ilgin 2 ye bölünüyor. Kendini yetersiz hissetme sen çok iyi bir annesin bence☺️☺️
Kayınvalideni çağırmıştınız sanki gelmedi mi o yardıma. Yanında biri olsa aslında çok daha iyi hissederdin eminim

Benim 2. Sezaryenim bu ilkini de aynı doktor yapmıştı ve onda da çağırmamıştı ama bence bi gitmekte fayda var bende vakit bulabilirsem gidicem mutlaka

bebeklerin mide ile yemek borusu arasındaki kapakçık tam gelişmiş değil o yüzden de en ufak harekette kusuyorlar. 8-9 aylık olunca yok denecek kadar azalıyor ama kusmaları
Kv geldi ama tam tahmin ettiğim gibi oldu hiçbir işe yaramadı 😀
Tek yaptığı şey beşiği sallamak oldu. Ben yine her işe koştum daha çok yoruldum

Sen ikisini de emziriyorsun değil mi, nasıl gidiyor
Benim büyük emmiyor ama her emzirmede o da geliyor diğer memeyi seviyor öpüyor mıncıklıyor, emse bu kadar sinir basmaz 😂 ama o öyle oynadıkça geriliyorum laf söylememek için zor tutuyorum kendimi

Bizimde beş yaşinda kizim sert hareketler yapiyor kiskaniyor kafasına pişik kremi attı hızla emzirirken sesi geldi huzursuzlandı hep akşam napicami artik şaşirdim.
Bu aralar oyuncakları atma kızımda da var, acaba dönemsel mi yoksa tepkisel mi anlamadım.
Çok fazla tepki de vermek istemiyorum pekişmesin diye ama gerçekten tehlikeli oluyor bazen

Hele de derin uyudu zannedip yatağına koyunca anında gözünü açması sinirimi yıpratıyor
Derin uykuda diyip yatağa koyuyorum, yorganı çekip tam pozisyon alıyorum hop uyanıyor 😬
Ben artık yanımda yatırıyorum, daha iyi uyuyor, ben de daha az yorgun uyanıyorum

Kızlar herkesin derdi bebeğine yetememek benim derdim iki yaşındaki kızım 🙁
Doğumdan sonra kızıma karşı hep eksik yetersiz hissettim kendimi. Ne yapsam az geliyor, sanki hep üzgün mahsun bakıyor gibi, oysa çok mutlu kendi kendine oyunlar kuran oynayan bir çocuk, kardeşini asla kıskanmıyor, bana yardım ediyor ama ben nedense ona karşı hep suçlu hissediyorum kendimi 😥
Benim gibi hisseden var mı merak ettim

Bebeği emzirirken yerde oturup onla hamur, lego vs oynuyorum, kitap okuyorum resim yapıyorız.
Evde sıkılmasın diye günde iki kez ikişer saat dışarı çıkarıyorum bebekle birlikte.
Öğlen ve gece uykusuna ben yatırıyorum, kısacası her an yanında olduğumu hissettirmeye çalışıyorum ama ne yapsam eksikmişim gibi hissediyorum bu da beni aşırı zorluyor.

Bu tempoda aşırı yorgun düştüm, kendime hiç zaman ayıramıyorum, bu psikolojideyken zaten mümkün değil kendime zaman ayırmam

Bebeği emzirirken anne kalk dediği anda bitiyorum ağlayasım geliyor.
Kardeşi olmasını o tercih etmedi, onunla dolu dolu anne kız zamanları yapacağımız günleri bebekle böldüm gibi düşünüyorum.

Kendimi ifade edebildim mi bilmiyorum ama psikolojik olarak iyi değilim, hep bi yetersizlik hissindeyim
Aynı durumdayım ama aksine benim oğlum hırçınlaştı hatta bir dönem kaka ve çişte gerileme yaşadık. Babasıyla telafi etmeye çalıştık bir şeyleri. Çünkü benim yetişmem mümkün değildi. Hatta başka memleketten görümcem çağırdık dört çocukla. Çocuklarla bir arada moral bulsun diye. Aksi halde bebeği emziremez haldeydim.eşim işe götürdü günde bikaç saat. Şiödi de kreş yolunu tuttuk. Buna mecburuz çünkü çok yalnız. Komşum akraba vs yok hiç.
Elimden geleni yapıyorum bende. Eski günlerdeki gibi. Ama hep eksiklik hissi içimde.

X