2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kızlar kamu personeli olan var mı aranızda? Doğum parası için nereye başvuruyoruz? Süt parası alabiliyor muyuz biz?

Kizlar korona aşisi cikiyor bizlere emziriyoruz ya ama bu konuda hic bilgim yok olsam mi olmasam mi cocukta emiyor sikinti oluyor mu aceba bilgisi olan yazabilir mi
Ben yaptırdım sağlıkçı olduğum için zaten aşı hakkım vardı bebek 10 günlükken gidip sinovac oldum. Alman aşısı teknik olarak yeni bir aşı olduğu için açıkcası ona cesaret edemedim.

Kızlar epidural sezaryen oldum 3.günden itibaren başımdan ateş çıkıyor öyle bir baş ağrısı yaşıyorum sabah başlıyor öğlene kadar 2 ağrı kesici içiyorum. Benim gibi olan var mı?
Aynı şeyi yaşadım alçak yastıkta yatma kesinlikle ben o hatayı yaptım sonraki günler baş ağrısı çok çektim hala yüksek yastıkta yatıyorum korkumdan. Ağrı kesici içerek ve birkaç saat uykuyla toparlıyordum. Ama 3-4 güne geçti şükür

Arkadaşlar sizin bebeğinize kullandığınız d vitamini 400 İU mu 600 İU? Ben şimdi farkettim bizim ocean marka ve 600 İU. Az önce bı yerde okudum 1 yaşına kadar 400 1 yaşından sonra 600 önerilmektedir diyor. Acaba eczacı bize yanlış mı verdi diye kafama takıldı şimdi.

Arkadaşlar sizin bebeğinize kullandığınız d vitamini 400 İU mu 600 İU? Ben şimdi farkettim bizim ocean marka ve 600 İU. Az önce bı yerde okudum 1 yaşına kadar 400 1 yaşından sonra 600 önerilmektedir diyor. Acaba eczacı bize yanlış mı verdi diye kafama takıldı şimdi.
400 bizimki ocean marka.

Şırıngayla damlatınca çekiyor. Memeden gelen süt yetmiyor zaten. Doğru pozisyonda silikon ucu tutturmakta çok uzun sürüyor.
Yeter canım benim sen kafanı rahatlat.şuan senin en büyük sıkıntın silikon uca alışması. Onu bırakıp meme ucunu zorla. emdikçe çıkarır o kuzu ucunu. Silikon uç uzun vadede büyük zorluk olur gerçekten.
Ben hiç yetmediğini düşünmedim ilk doğumda da şimdi de öyle. Yetip yetmediğini anlamak için kaka çişe bakmak lazım ve kilo alımına. Yoksa bebek ağlıyor memeye yapışıyor uyumuyor vs gibi şeyler net bir sonuç vermez bence.
Valla ben de burayı okudukça Bi acaba diyorum herkes bebeğim doymuyor mama veriyorum peşine yazmış. Ama bunu nasıl anlıyorlar bilmiuorum. Ben emziriyorum doyuyor diye düşünüyorum yani. Kendimi de kötü hissettim bir ara herkes böyle yazınca ben mi çocuğun doyıp doymadığına dikkat etmiyorum acaba diye 🙈

Kızlar sezaryen dikişinizin üstünde ödem şişlik oldu mu?
Ben doktora sormuştum normal dedi ama 2 gündür daha belirgin şişti.
Ben uzun süre dokunamadim korkudan. Şimdilerde banyodan sonra kagit havluyla o kısmı çok yavaş kurularken şişlikleri farkettim. Bir iki yerde sertlik var.

Evet aşırı gazlı ,hem alttan hem üstten.
30cc mama yese ,ağzından büyük insan gibi gaz çıkarıyor ne yediyse.
Bakalım inşallah düzelcek 2-3ay olabilir dedi doktor..
Oğlumun 3 aylıkken geçmişti sanırım. Daha fazla bile olabilir. Şu ilk iki üç ayı atlatalım da sonrası daha kolay tabi

400 kullanıyoruz biz.

D Daisygirl321 Seraa0606 Seraa0606

Ben de her gun sagiyorum ve bir gün iki gogsumden toplam 30 ml çıkarken diyelim ertesi gün 150 ml cikiyo. Neye göre olduğunu anladım. Sabah uyandigimda emzirmeden sagiyorum, göğüslerim çok şişmiş oluyo ve zaten ağrı yapiyo. Eğer emzirip sagarsam çok az çıkıyo. O yüzden goguslerinizin en sistigi an sütle en dolduğu andır, emzirmeden hemen sağın hissettiginizde. Bir de sagmadan ya da emzirmeden önce ya da sonra su içmek sütü arttıriyormus. Ayrıca ben bestlak damla aldim, süt arttırıcı bitkisel takviye. Kullananlar memnun kalmış, ona istinaden aldım bakaim daha iki gün oldu. Bir de arada lactamil içiyorum..onun dışında extra bişey yapamıyorum ama benim de gün içinde taş çatlasın 150 ml cikiyo en fazla.

Evet 400 olmalı diye biliyorum ben de. 3 yaşındaki oğluma yeni geçtim 600 e.
Yanlış yazmışlar 😥
Doktor yanlış mi yazmış o zaman ya😥 reçeteye baktım 600 yazıyor. iki haftadır kullanıyoruz bişey olur mu acaba? Bir de doktorun sekreterini arasam desem böyle böyle, doktora işini ogretiyo gibi mi olur? Adam da biraz ters, cesaret edemiyorum. Napsam bilemedim😥

Herkes 400 kullaniyo bize neden 600 yazıldı🥺
Bilmem ki bi sor doktoruna. Yanlış yazmıştır belki. Bize bir tanıtım broşürü verdi orda hem 600lük hem 400lük vardı 400lüğü işaretledi bunu alacaksınız dedi. 1 yaş ve üzeri diyor ama bakmayın ona yenidoğana da veriyoruz dedi.

Bilmem ki bi sor doktoruna. Yanlış yazmıştır belki. Bize bir tanıtım broşürü verdi orda hem 600lük hem 400lük vardı 400lüğü işaretledi bunu alacaksınız dedi. 1 yaş ve üzeri diyor ama bakmayın ona yenidoğana da veriyoruz dedi.
Yenidoğana da 400 Luk mu veriyoruz demek istedi?

Kızlar sezaryen dikişinizin üstünde ödem şişlik oldu mu?
Ben doktora sormuştum normal dedi ama 2 gündür daha belirgin şişti.
Canım benim ilk doğumda olmuştu.
Ben farketmemişim iltihap olmuş dikiş ortasında fındık kadar doktor çam balı sür ipliksiz sargı bezi ile kapat dedi 3-5gün.sonra patladı geçti.
Kardeşiminkinde,kenarları kızarmış ve yanma başlamıştı.doktor ufak acısız müdehale ile içindeki iltihabı çekmiş düzeldi hemen.
Bazen oluyor ciltle alakalı bir durum.
Bende buseferkinde dikiş altlarında sertlik var , doktor 2-3aya geçer iyileşme süreci dedi bakalım.
Kızarıklık ve yanma varsa doktorun yakında gçrmesinde fayda var canım

Kızlar gaz sorununu nasıl çözüyorsunuz? Gaz yapan, yapma ihtimali olan her şeyi diyetimden çıkardım. Baklagiller, fıstık, çiğ sebze meyve, yoğurt, haşlanmış yumurta vs hiçbirini yemiyorum. Her gün rezene+ kimyon çayı içiyorum. Yine de gazı oluyor. 😢 biogaiaya başladık 2 gündür, inşallah faydası olur. Bir de sürekli emmek istiyor emdikçe gazı oluyor. Gazını çıkartıyoruz yine emmek istiyoruz. Bu döngüden çıkamıyoruz. Ne yapsam bilemedim.
Bizde aşırı gazlıyız ,hatta yazdım burayada.
Aynen kısır döngü.
5sn emse boğazına kaçırıp gaz oluyor 20saniye ağlıyo gaz çıkıo sonra tekrar aynı şey.
Gazı tamamen kesecek birşey asla olmaz dedi doktor 9 ayda anca yoluna girer dedi bakalım beklicez😫

X