- 19 Kasım 2018
- 4.094
- 6.963
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.761
Ama eğer emmiyorsa gece en azından 1-2 seferde olsa sağman lazım canım, malesef sütü asıl çoğaltan gece emmesi. Ama tek başınaysan çok zor oluyor biliyorum. İmkan olursa 10 dk bile olsa sağ, imkan yoksa da boşver napalım olduğu kadarDenicem gece sağamam çok yorgunum ama 2 saatte 1 sağabilirim.
2-3 günde alışmıştı diye aklımda kalmış ama tam emmeyi öğrenmesi 1 hafta filan sürmüştü. Ama ben 2 ay silikon uçla emzirdim sonunda aaa yeter artık dedim çünkü sıkıldım bu kısır döngüden ve silikon uç yüzünden göğüslerim yara olmuştu. Önce silikon ucu az az keserek kısalttık hergün bi parça kestik bayağa kısa dı en son artık meme ucu içinden çıkıyordu ama o şekilde emzirmek daha da canımı yaktı artık o noktada silikon uçu tamamen kaldırıp sana tarif ettiğim şekilde memeye alıştırdımŞırıngayla silikon ucun üstünden damlatıyoruz. Memeyi bir kere tutup çekiyor bırakıyor sonra devamı gelmiyor.
Kaç günde memeye alıştı kızın?
Canım ben sağarak artırdım sutumu. Demek ki bebiş tam boşaltamıyor ben bebek emdikten sonra da 5 er dakika sağıyorum göğsümü hep. Bebeğimi 2 saatte bir emziriyorum. Iki göğüsü de veriyorum kimi tek göğus yetiyor diyor ama benim oğlum tek gogusle doymuyor sanki. Iki göğüsü en az 15 dk ortalama 20 dakika veriyorum süt gelmese bile sona doğru bebek emiyorsa süt gelmiyorsa beyne mesaj gidiyormuş süt üret diye. Makine ile sağarken 10 dakika sonra süt gelmez oluyor.Kizlar
Makina kiraladim hastane tipi
Kiralamaz olaydim piskolojim alt ust oldu
Dun 10 ml ondan evvel 30.ml sut cikti
O kadar su icmeme takviye ilac damlaya ragmen yerle bir oldum
Halbuki ne ummustum sagip saklicam diye
Nerdeee
Cok.cok uzuldum.ama gogusumde oyle bi emiyoki ara ara cuk cuk sesler geliyo sanki dolu dolu sut emiyo gibi geliyodu
Illaki mama takiyesi yapiyorum ama bu kadar az olmasina cok uzuldum
15. Gunumuz bugun.
Kilomuz da iyi gayet mama yaradi heralde ;(
Ne ummustum halbuki
Napayim sizce nasi artar bu deliricem
Geçmiş olsun, bende akıntı falan olmadı. Hala sızlıyor ama kesi yeri, tam geçmedi.Kızlar iltihap olmuş dedim ya dikisim doktor iltihap yok ama akıntı olur normal dedi sizdede oldu mu böyle akıntı çok ağrım var diye antibiyotik yazayım tedbir olsun dedi ama eve geldim ateşim yükseldi akıntı devam ediyor dikişten ilk dogumumda hiç böyle şeyler yaşamamıştım dikislerin ağrısindan oturamıyorum bile
Günde 7 8 cisli bez yapıyorsa doyuyodur diye okumustum. Bulursam o paragrafı paylaşayım sizle.Kızlar bebeğim meme istiyor veriyorum sanki ddoymuyor mu anlamadım doyduğunu nasıl anlayacağız
Yani bosaltamadiklarimi cikiyo makinayla aslinda o daha mi cok emiyo valla kafam durdu. Bende 3 saati gecirmiyorum emziriyorum bazen ard arda bile emzirdigim oluyo saate bakmaksizin.Canım ben sağarak artırdım sutumu. Demek ki bebiş tam boşaltamıyor ben bebek emdikten sonra da 5 er dakika sağıyorum göğsümü hep. Bebeğimi 2 saatte bir emziriyorum. Iki göğüsü de veriyorum kimi tek göğus yetiyor diyor ama benim oğlum tek gogusle doymuyor sanki. Iki göğüsü en az 15 dk ortalama 20 dakika veriyorum süt gelmese bile sona doğru bebek emiyorsa süt gelmiyorsa beyne mesaj gidiyormuş süt üret diye. Makine ile sağarken 10 dakika sonra süt gelmez oluyor.
Ben de hep senin gibi doymuyor diye düşünüyorum ama doymasa uyumaz sanırım diyorum. Eğer bebeği de emziriyorsan o arada kalandır sadece. Ben mesela bugün nr kadar sut çıkıyor diye bakayım dedim ve iki saatlik sütü oğluma vermeden sağdım biberon ile ona verdim. 60 ml cıktı. Oğlan çekerken daha mi fazla çekiyor yoksa makine mi daha fazla çekiyor bilemeyeceğiz sanırım. Bol sıvı tuketiyorum anne sütü içiyorum rezene falan. Arkadaşım hurma ye dedi hurma yiyorum hergun. 2 saat birikmişlikle çıkan 60 ml. 1 hafta önce de 3 saat birikmişlikle çıkan da 70 ml di. Hiç artmamış bir haftada demek ki. Bende bilemedim canım valla ama elimden geldiğince bebek emse bile üstüne şagiyorum ve oğlanı her iki saatte emziriyorum. Evet bir göğüste en az 15 dakika ama genellikle 20 dakika tutuyorum. Herkes boşalana kadar diyor ama onu net olarak anlayamıyorum ama 10 dakikadan sonra oğlanın yutkunma sayısı azalıyor demekki boşalıyor diyorum bende. Yine de tutuyorum memede ebe öyle demişti banaYani bosaltamadiklarimi cikiyo makinayla aslinda o daha mi cok emiyo valla kafam durdu. Bende 3 saati gecirmiyorum emziriyorum bazen ard arda bile emzirdigim oluyo saate bakmaksizin.
Tek gogus 20 dakika dimi
Yani her gogus 20 ser dakika bende oyle veriyorum genelde birinde uyuya kaliyo sonra kimildatiuorum digerine geciyo. Ama doymuyo
İlk defa duyuyorum böyle bir şey. Çevremde de hiç bu şekilde aşı çıkan yok. Şehirden şehire değişiyor mu ki acaba?
Evet canım emziriyorum hatta 2 bebeğim var oğlumda 14 aylık onuda emziriyorum hiç bir sıkıntı yaşamadık sütüm de etkilenmedi emmeleri de değişmedi sütle de bebişlere antikor geçiyor diye biliyorum o yüzden oldum ben aşıyı. Biontech oldum alman aşısı eğer alerjik bir yapın yoksa biontech ama alerjin varsa sinovac çin aşısı öneriyorlarCanim emziriyorsun demi sknti oluyor mu aşı cocuk icin bide iki aşi turu cikmis bana sen hamgisini vurdurdun
1 hafta oldu ben aşı olalı. Bende aslında biraz daha bekliyim diyordum bebek 2 aylık olsun o zaman olurum diye düşünüyordum ama aşı tedariğinde sıkıntı olur fln diye oldum hemenBen olmayı düşünüyorum
ne zaman oldunuz ben de sağlıkçıyım olmayı düşünüyorum ama biraz bekleyin diyenler var.
Hayır canım akıntı fln olmadı ki bence akıntı olması normal değil eğer ateşin düşmezse bence acile git orda baksınlarKızlar iltihap olmuş dedim ya dikisim doktor iltihap yok ama akıntı olur normal dedi sizdede oldu mu böyle akıntı çok ağrım var diye antibiyotik yazayım tedbir olsun dedi ama eve geldim ateşim yükseldi akıntı devam ediyor dikişten ilk dogumumda hiç böyle şeyler yaşamamıştım dikislerin ağrısindan oturamıyorum bile
Bebeğin nefen kaldı yoğun bakımda
Rabbim analı babalı sağlıkla büyütsün inşallahDoğumda su yutmuş, ciğerinde su kalmış. Yaş akciğer diyorlar bu duruma. Artı olarak kanda enfeksiyon çıktı. Solunumu çok hızlıydı. Bütün bunlardan dolayı 20 gün hastanede yeni doğan yoğun bakımda yattı. Çok şükür bitti
Oh cok sevindim cnm o aciyi gerginligi yasamamamiz lazim rezalet bisey sonrada bi daha olmadi bnm herhalde bi scilinca rmzirincevyoparliyor bu arada bebisini kac saatte bir rmziriosun dokyor bana iki maksimum uc dedi ama hercekten iki saat zor oluyo cocuk tam uyuyo uyandırmaya kiyamiyo insanCanım ne güzel anlatmışsın Sağolasın
Duşta bende masaj yapa yap açtım şükür
Bide sanırım beyaz lahana yaprağı iyi geldi
Arada koydum ve açtı şükür
Bwn ilk sagdigimda. Hic cikmamsti bozma moralini canim benim pompa bixim beynevyrternce dinyal vermiyo ama bebek kahverengi kismi emince bryne dut yap sinyali gidiyor emxrme danismani bebegin emmesi kdr hic bir pompa kuvvetli sut cikaramaz demistide oyle rahatladim sakin moral bozmaInsallah cnm ya moralim cok bozuldu
Bende bakiyorm agzindan ara ara sut akiyo icerken makina da nasi bu ksdar az cikti tam bi hayal kirikligi
Bende geceleri sagim yapmiyorum cunku o duzeni devam ettirmek gercekten imkansiz ztn cok yorgun oluyorum aksam uyuyana kdr yapabildigim kadar yapiyirum gogusler biraz dolsa yapmak gerekiyo ama duzenli yapmiyorum duzenli emziriyorum 2 ile 3 saatte bir sonrasinda gunde 4 5 kez sagim yapmaya calisiyorumBebek emince daha yumuşak emiyor rahat oluyor. Pompa baya sıkıp bıraktığı için acıtıyor o yüzden o kadar sık sağamadım.
Bend e bıraktığı etkiler açısından aynı bence ikisi de. Epidural in tek farkı hastanede olduğun süreçte oradan ağrı kesici vermeleri. Bunun da şuan çektiğim ağrılar açısından bir anlamı yokEpiduralden daha kötü o zaman. Beni acele sezaryene alınca sormadılar ne olduğumu bilmiyordum sonradan epidural dediler.
Bende migren vardı zaten buda üstüne gelmiş oldu.
Sen sağdığın süt açısından bakma canım. Emin ol bebek emince daha çok gelecek. Öyle mucizevi bir şey ki bu durum bebeğim acıktığı an göğüslerim sızlamaya başlıyor. Yada memeyi ağzına alınca iki meme birden sızlıyor süt iniyor aşağıya. Burada çoğu kişide sütüm yetmiyor kaygısını okuyorum. Her annenin bebeğine sütü yeter. Tabi ki arada istisnalar vardır sütü gerçekten az olan. Bebek ağlıyor diye doymuyor memeye yapışıyor diye doymuyor diye düşünmesin kimse.Benimki memeyi hiç almıyor. Emzirmeye çalışsam sinirlenip, vuruyor, ağlıyor. Ucu daha yeni çıktı biraz tutacak kadar o yüzden zorlayamıyorumda.
Sütümde günlük 90ml çıkıyor onun yetmesi de imkansız.
Biogaia yaramadı bizde işeBen günlerdir gece uykusuna hasrettim iki gündür kullanıyoruz biogaia ve nurse harveys beraber kullanıyorum damlalar mi etkili oldu yoksa bugüne iyi günü mu denk geldi bilmiyorum bu gece daha iyiydik bir iki gün daha takip edeyim etkili olursa yazarım buraya bIrgunluk iyiliğe güvenilmez de :)