2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kizlar
Makina kiraladim hastane tipi
Kiralamaz olaydim piskolojim alt ust oldu
Dun 10 ml ondan evvel 30.ml sut cikti😭
O kadar su icmeme takviye ilac damlaya ragmen yerle bir oldum
Halbuki ne ummustum sagip saklicam diye
Nerdeee😔
Cok.cok uzuldum.ama gogusumde oyle bi emiyoki ara ara cuk cuk sesler geliyo sanki dolu dolu sut emiyo gibi geliyodu
Illaki mama takiyesi yapiyorum ama bu kadar az olmasina cok uzuldum
15. Gunumuz bugun.
Kilomuz da iyi gayet mama yaradi heralde ;(
Ne ummustum halbuki
Napayim sizce nasi artar bu deliricem😔😔
Canım makine çıkarmıyor olabilir bence. Benim makinede çıkmıyordu mesela. Ama oğlum emince cuk cuk emerdi yıtkunurdu. Ağzının kenarında süt olurdu

Pompayla süt sağan arkadaşlar kaç saatte bir sağıyorsunuz?
Benim sütüm azalıyor bebek silikon uötan çekiyor çekiyor gelmiyor. Nasıl çoğaltabilirim çok sağarsam artar mı?
Çok sağmakta doğru değil diye biliyorum. Kontrolsüz artmasına sebep olabiliyormuş. Memelerin terbiye olması uzun zaman alabilir. İnş yakın zamanda memeyi sorunsuz tutar da hiç uğraşmasın bunlarla.
Bol su ve beslenmene dikkat edersen artar canım.

@sirkencubin yazmıştı hatta 1 yaş altı bebeği olan annelere aşı sırası gelmiş ben oldum diye benimde ordan aklımda kalmış. Bana işim dolayısıyla geldi sıra ama bi araştırmak lazım

Evet canım emziriyorum hatta 2 bebeğim var oğlumda 14 aylık onuda emziriyorum hiç bir sıkıntı yaşamadık sütüm de etkilenmedi emmeleri de değişmedi sütle de bebişlere antikor geçiyor diye biliyorum o yüzden oldum ben aşıyı. Biontech oldum alman aşısı eğer alerjik bir yapın yoksa biontech ama alerjin varsa sinovac çin aşısı öneriyorlar

1 hafta oldu ben aşı olalı. Bende aslında biraz daha bekliyim diyordum bebek 2 aylık olsun o zaman olurum diye düşünüyordum ama aşı tedariğinde sıkıntı olur fln diye oldum hemen

Hayır canım akıntı fln olmadı ki bence akıntı olması normal değil eğer ateşin düşmezse bence acile git orda baksınlar
Arkadaşım bize pek gelmiyor aşı içti emzirenler biraz daha bekle dedi biontec mi yaptırdınz.

Oh cok sevindim cnm o aciyi gerginligi yasamamamiz lazim rezalet bisey sonrada bi daha olmadi bnm herhalde bi scilinca rmzirincevyoparliyor bu arada bebisini kac saatte bir rmziriosun dokyor bana iki maksimum uc dedi ama hercekten iki saat zor oluyo cocuk tam uyuyo uyandırmaya kiyamiyo insan
Canım bebeğim tam bir hafta oldu doğalı yoğun bakımda
Bir kere dün akşam gidip emzirebildim
Salı günü çıkacak inşallah
Zaten emziremediğim için oldu sanırım
Makine bir yere kadar bebeğin emmesi gibi değil

Ama eğer emmiyorsa gece en azından 1-2 seferde olsa sağman lazım canım, malesef sütü asıl çoğaltan gece emmesi. Ama tek başınaysan çok zor oluyor biliyorum. İmkan olursa 10 dk bile olsa sağ, imkan yoksa da boşver napalım olduğu kadar 😉
Gece uyuyorum fırsat bulunca o yüzden ihmal ediyorum öyle yapmamam lazım.

Bende geceleri sagim yapmiyorum cunku o duzeni devam ettirmek gercekten imkansiz ztn cok yorgun oluyorum aksam uyuyana kdr yapabildigim kadar yapiyirum gogusler biraz dolsa yapmak gerekiyo ama duzenli yapmiyorum duzenli emziriyorum 2 ile 3 saatte bir sonrasinda gunde 4 5 kez sagim yapmaya calisiyorum
Benim bebek hiç emmiyor sütüm çoğalınca ağzına dolu dolu gelirse ancak emer. Bugün not tutuyorum süt ne kadar geliyor 2 saatte birde sağıcam.

Bend e bıraktığı etkiler açısından aynı bence ikisi de. Epidural in tek farkı hastanede olduğun süreçte oradan ağrı kesici vermeleri. Bunun da şuan çektiğim ağrılar açısından bir anlamı yok 😥 hastanede çok ağrı yaşamadım iğne falan yaptılar zaten. Çıkmaya yakın başladı şiddetli yanma falan
Ben 2 gece kaldım ağrım geçmemişti. O dikiş yerinde başlayan yanmanında tarifi yok gerçekten.

Bir süre sağım yapmadan mı denesen acaba? Memede süt kalmadığı için gelmiyor olabilir sağdığın için. Süt olursa hem tutar hem ucunu çıkarır belki. İnşqllah🤲🏻
Şırıngayla damlatınca çekiyor. Memeden gelen süt yetmiyor zaten. Doğru pozisyonda silikon ucu tutturmakta çok uzun sürüyor.

Kızlar sezaryen dikişinizin üstünde ödem şişlik oldu mu?
Ben doktora sormuştum normal dedi ama 2 gündür daha belirgin şişti.

Benim bebek hiç emmiyor sütüm çoğalınca ağzına dolu dolu gelirse ancak emer. Bugün not tutuyorum süt ne kadar geliyor 2 saatte birde sağıcam.
canım sen doğum yapalı çok fazla olmadı diye biliyorum. Başlarda az geliyor, zaten bebeğinin de midesi fazlasını almayacaktır. Benim tanıdığım 2 saatte 1 emziriyordu sütü boldu ama bebek zaten fazlasını kusuyordu. Süt üretimi emzire emzire artacaktır. Şuan benimki karnını doyuruyor sütle ana bi 6 aylık olsa bu süt yetmeyecektir ona göre artacak. Üstelik her yerde hiçbir sağma makinesi bebek kadar çok çekemez diye de okumuştum sen içini ferah tut 🌸

Kızlar sezaryen dikişinizin üstünde ödem şişlik oldu mu?
Ben doktora sormuştum normal dedi ama 2 gündür daha belirgin şişti.
Canm o dikişe biraz basar mısın iltihap akıyor o iltihabın boşalması gerek ben bastıkça aktı aktı aktı... 4 5 peçete sarı kırmızımsı su gibi aktı. Doktora sordum gel dedi gittim biraz da o bastı çok az çıktı antibiyotik yazdı geçti sonra o suyu akıtmak lazımmış çok az kaldıydı bende o bile sanci yaptı bi kaç gün. Sen bas akar o su korkarsan git hemşire yada doktor basıp akıtıyor ilerlemesin. Bide fucidin sürdüm geçti

canım sen doğum yapalı çok fazla olmadı diye biliyorum. Başlarda az geliyor, zaten bebeğinin de midesi fazlasını almayacaktır. Benim tanıdığım 2 saatte 1 emziriyordu sütü boldu ama bebek zaten fazlasını kusuyordu. Süt üretimi emzire emzire artacaktır. Şuan benimki karnını doyuruyor sütle ana bi 6 aylık olsa bu süt yetmeyecektir ona göre artacak. Üstelik her yerde hiçbir sağma makinesi bebek kadar çok çekemez diye de okumuştum sen içini ferah tut 🌸
Canım bende süt bi giderse bi daha gelmez diye düşündüm.
2 gün öncesine göre artmış mesela umarım öyle artarak devam eder.

Canm o dikişe biraz basar mısın iltihap akıyor o iltihabın boşalması gerek ben bastıkça aktı aktı aktı... 4 5 peçete sarı kırmızımsı su gibi aktı. Doktora sordum gel dedi gittim biraz da o bastı çok az çıktı antibiyotik yazdı geçti sonra o suyu akıtmak lazımmış çok az kaldıydı bende o bile sanci yaptı bi kaç gün. Sen bas akar o su korkarsan git hemşire yada doktor basıp akıtıyor ilerlemesin. Bide fucidin sürdüm geçti
İltihap mı kapmış yani 🥺
Bakıyım bende akan bişi var mı hiç dikkat etmemiştim.

Nerden akıyor ki iltihap, açık yer mi var ki? o_O

Kızlar gaz sorununu nasıl çözüyorsunuz? Gaz yapan, yapma ihtimali olan her şeyi diyetimden çıkardım. Baklagiller, fıstık, çiğ sebze meyve, yoğurt, haşlanmış yumurta vs hiçbirini yemiyorum. Her gün rezene+ kimyon çayı içiyorum. Yine de gazı oluyor. 😢 biogaiaya başladık 2 gündür, inşallah faydası olur. Bir de sürekli emmek istiyor emdikçe gazı oluyor. Gazını çıkartıyoruz yine emmek istiyoruz. Bu döngüden çıkamıyoruz. Ne yapsam bilemedim.

X