- 26 Eylül 2014
- 4.519
- 9.860
-
- Konu Sahibi KirazHanim
- #44.441
Ben yazsam şu mesajın aynısını yazardımDaha gaz sancıları başlamadan doğduğu geceden beri kucakta uyuyan bebe var bende şimdi siz gaz sancılarından bahsedince iyice gözüm korktu doğum yaptığım geceden beri sırtım yatak görmedi taş çatlasın 3-4 saat uyuyorum geceleri onuda oturduğum yerde bebe kucagimda her yanımı yastıkla dolduruyorum kucağımdan düşürmeyeyim diye kızımda sık uyanirdi ama emip yatağına koyunca uyurdu bu bebe bumerang gibi yatiriyorum yatırıyorum bana geri dönüyor
Bizim de bir ara 4 saat uyuduğu oluyodu. Şimdi tamamen bitti. Bölük pörçük hep. Dün gece mesela 1 bucuktan sabah 9 a kadar 4 5 kez uyandı. Haliyle ben de tükendim. Kirkina ne kadar kaldı sizin? Bizim 20 gün daha varBizim de öyle asla uykusu düzenli değil dalamıyor bazen 4-5 saat uyuyor bazen sıfır uyku Kırkından sonra azalır diyorlar ama bakalım
AminAynı sorun bende de var dün geceden beri uyumamisim bizimde gaz sorunu var emziriyorum yatağa bırakıyorum uzaniyirim daha dalmadan ben o ağlamaya başlıyor ayağımda sallıyorum uyuyor bırakıyorum tekrar başlıyor yani dün geceden beri böyleyiz Allah sabır versin bize yardım etsin
Ben hiç saatli vermedim. Toplamda iki kez verdim dün ve bu sabah. Kaç saatte bir vermek lazım bilmiyorum ki..sikayetimiz iki ileri bir geri devam ediyor. Bakalım artarsa düzenli vermem lazım. Ben de her gün sagmaya calisiyorum. Benim de tekli elektirikli lansinohun pompası var, işimi görüyor memnunum. Günde 160 ml çıkıyor ortalama.Evet cnm aynisi . Oglumda kullanmistim cok iyi gelmisti. Kizim dogmadan aldim ne olur ne olmaz diye tam 10.gun basladi ctesi cocuk mahvoldu hemen dr aradim kullan dedi. Bugun 12. Gunumuz bayag farketti.
Ama saatini gecirmicen o.zaman cok faydasini gorursun.
Bir de havlu utuleyip bacaklarina sariuorum uyku oncesi o da rahatlatiyor tavsiye ederim.
Emzirme icin de goguslerin sisse hemen sagmani oneririm
Ben makina almadim kiraladim yarin gelicek medela hastane tipi olandan kuzenim onerdi 2 cocugunda da kullandi evdeki elektriklilerle ilgisi yok cok guzel sagiyo dedi
Bende ondan kiraladim bekliyorum heycanla bakalim
Ben takmış durumdayım bu konuda sarilik degeri aniden yukselince yetiyor mu ac mı niye az yedi kafayı yedim resmen bi iki memeyi yiyor bi birini yiyor daha yemiyor inş doyuyordurBenim gibi bunlara takılıp üzülen varsa size de fikir olsun
Hepsini bilsem de yine de aç mı kaldı sütüm az mı diye düşünmeden olmuyor
Kızım hastanede yatarken fototerapi aldı 24 saat, taburcudan sonra kontrol kanlarında değerler düşmüştü ama tekrar sarılık olur mu diye korkuyorum.Ben takmış durumdayım bu konuda sarilik degeri aniden yukselince yetiyor mu ac mı niye az yedi kafayı yedim resmen bi iki memeyi yiyor bi birini yiyor daha yemiyor inş doyuyordur
O kadar iyi anlıyorum kiBen yazsam şu mesajın aynısını yazardım
Doğduktan hemen sonra kucağımda emerken bile patır patır gaz çıkardı şaştım kaldım.
Yoğun bakımdan çıktı aldık eve geldik, o günden beri uyku yok.
İlk kızımda hiç yaşamadık böyle şeyler, emerdi yatağına koyardım uyurdu.
Yavrum kendi kendine büyümüş resmen.
Bu bebek ne gece ne gündüz uyuyor, sürekli kucakta olacak, bıraktığımız an ıkınmaya başlıyor, ıkınma sesi duymaktan psikolojim bozuldu artık.
Kızımla da ilgilenmiyorum bu şekilde.
Eşim yokken halimiz perişan.
Biri nasılsın demek için kapıyı çalsa o an ağlamaya başlarım, o kadar yıprandım
Bizimde 20 kaldı 4 mayıs doğumluBizim de bir ara 4 saat uyuduğu oluyodu. Şimdi tamamen bitti. Bölük pörçük hep. Dün gece mesela 1 bucuktan sabah 9 a kadar 4 5 kez uyandı. Haliyle ben de tükendim. Kirkina ne kadar kaldı sizin? Bizim 20 gün daha var
Aminuyumayan bebek çok zormuş.. değişik değişik çareler deniyorum, şimdi de bebek arabasina yatırmayı denedim evin içinde, yarım saat uyudu sonra miziklandi yine. Ne yapsam düşünüyorum. Yatasin bir bebek yatağı var juno diye, çok rahat gozukuyo ama 4 aya kadar kullanılıyormuş, acaba onu mu alsam bilemedim.
Ben hiç saatli vermedim. Toplamda iki kez verdim dün ve bu sabah. Kaç saatte bir vermek lazım bilmiyorum ki..sikayetimiz iki ileri bir geri devam ediyor. Bakalım artarsa düzenli vermem lazım. Ben de her gün sagmaya calisiyorum. Benim de tekli elektirikli lansinohun pompası var, işimi görüyor memnunum. Günde 160 ml çıkıyor ortalama.
Tamamen aynı şeyleri yaşıyoruzO kadar iyi anlıyorum kiaynı durumdayım.. dün artik sinirlerim harap oldu, ilk kez agladim. 4 5 gün öncesine kadar yine nispeten yatağına yatirinca uyuyodu, şimdi kesinlikle uyumuyo, kucakta uyuyo koyduğum an hemen sinirleniyo kizariyo ağlamaya basliyo. Değişik yerlerde yatırmayı deniyorum, park yataginin içinde reflü yatağı var, ona yatiriyoruz ama çok çok derin uyumamissa asla yatmiyo. ana kucağı var manuel olanlardan, genellikle onda yatiyo ama o da benim icinlme sinmiyo omurga gelişimi açısından, çünkü çocuk içine gomuluyo. Şimdi de bebek arabasını açtım belki onda uyur diye anca yarım saat uyudu. Ben çok uykusuz tükenmiş bakımsız hayattan kopmuş gibiyim..
Kız mı senin de benim 4 mayıs sabah 11 e sezeryan günü vermişti 3 mayıs akşam 10 da suyum geldi 4 mayıs gece00.45 de sezeryanla aldılarAa aynı gün doğurmuşuz
Ahh bir an evvel geçip gider inşallah bugünler, insan yaşamadan anlamiyormus.. iki çocukla kimbilir ne kadar zorTamamen aynı şeyleri yaşıyoruz
Benim de uyku için denemediğim yer kalmadı.
Bazen öylesine koltuğa bırakıyorum bakıyorum uyumuş nasıl sinir oluyorum
Pusette bazen uyuyor ama dediğin gibi omurga gelişimi için iyi değil içim rahat etmiyor. Beşiğin içine ben de puset için aldığım minderi koydum o da fayda etmedi.
Gündüz uyusa bile sürekli elimiz beşikte sallıyoruz, bırakınca hemen ıkıl ıkıl sesler çıkarmaya başlıyor.
Bu da bir dönem bir süreç geçecek biliyorum ama elimde değil, iki çocukla gurbette tek başıma yıprandım
Saf zeytinyağı sürsem olur mu?Evet hem de fena. Çok şaşkınım. Oğlum çok az pişik olurdu. Kızım ilk zamandan beri baya kıpkırmızı pişik. Ama bişeyler dokunuyor. Onu anladım. Mesela bezelyeden eminim artık. Ne zaman bezelye yesem ertesi gün poposu pişiyor.
Çok krem kullanmak da iyi değil.pişik olmadan sürmeyi çok önermiyorlar.
Zeytinyağının asistini alıp süt istersen. Eve gidince öyle yapıcam ben artık. Bu kremler Bi süre sonra tüylenme yapıyor
KızKız mı senin de benim 4 mayıs sabah 11 e sezeryan günü vermişti 3 mayıs akşam 10 da suyum geldi 4 mayıs gece00.45 de sezeryanla aldılarnormalde nisan anneleri grubundaydım ama gelmek bilmrdi
Kızlar banada 22 mayıs sezaryen için gün verdi o akşam nişanım geldi açılmam oldu acil sezaryene alındım.Kızne tesadüf benim de 4 Mayıs sezeryan tarihimdi ve o gün sabaha karşı suyum geldi. Hayatımda hiç bu kadar korkmamistim. Sonra sabah 07.30 da ilk hasta olarak sezeryana alındım. Yani demek ki normal doğum olsaymis aynı gün olacakmış. Allah'ın hikmeti işte..
Kesinlikle gaz fena bişey.Evet bebek iciyormus, nitro yazmış sağolsun. Prospektuste yetişkinler için de kullanım şekli yazınca arada kalmıştım. İnşallah fayda görürüz. Gaz bebeğin yaşam kalitesini çok etkiliyor
Diğeri de küçük canım o da iki yaşında, o da daha anne kuzusuAhh bir an evvel geçip gider inşallah bugünler, insan yaşamadan anlamiyormus.. iki çocukla kimbilir ne kadar zorDiğeri kaç yaşında
Yaa tesadüfe bak aynı şeyleri yaşamışız biz de normali bekledik hiç açılmam olmayınca 40+1 de doğurdumKızne tesadüf benim de 4 Mayıs sezeryan tarihimdi ve o gün sabaha karşı suyum geldi. Hayatımda hiç bu kadar korkmamistim. Sonra sabah 07.30 da ilk hasta olarak sezeryana alındım. Yani demek ki normal doğum olsaymis aynı gün olacakmış. Allah'ın hikmeti işte..
Allah yardım etsin canım. Büyüyünce de iki kız bide sen ne kadar güzel gezersiniz eglenirsiniz onları düşünDiğeri de küçük canım o da iki yaşında, o da daha anne kuzusu
Şu an büyüğü ayağımda salladım uyuyor, küçük de göğsümde uyuyor, bana da oturarak uyumak kaldı
Eşimi bekliyorum dört gözle