2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Bende sürdüm dün. Gece boyunca ikinarak uyudu. 5 saate yakın en sonunda ben kaldırdım. Sol ayağına ve karnına saat yönünde masaj yaparak sürdüm ben. Doktora da sordum icirmeyin ama surebilirsiniz dedi
Ben doğum yaptığım sabah esim nüfusa gitti dogum belgesiyle ertesi gün kimlik geldi.

Bir de silikon uçla emdiğinde aradan hep boşa akıyor sütler. Benim öyle olmuştu. Emdiğinin de yarısı boşa gidiyordu yani

Yaa ne güzel kolay oldu mu doğumunuz beni niye eve gönderdi ki bugün 4.gün hala tık yok

Bende kızımda dayanamayinca kullandım ama korka korka kullanmıştım denize dusen yılana sarılır hesabı kızımda 50. Günde geçmişti gaz sancıları bu sefer ne olacak bilmiyorum dün gece yavaştan ikinmalar ayakları cekmeler başladı zaten bütün gece kucağımda uyuyor hiç baş edemezsen sling alır baglar öyle uyurum oturarak uyumayada alistim 5 gecedir ama sabah heryerim tutulmas kalkıyorum öyle oluncada desteksiz yataktan kalkmak cok zor oluyor

Kızlar sağımdan bahsetmişsiniz ama çok fazla sağmakta memede tazyik e neden oluyor bu seferde bebiş ememiyor boğazına kaçıyor süt. Şu anda memelerde kontolsüz bir süt üretimi var zamanla memelerde öğrenecek nekadar süt üretmesi gerektiğini çok fazla üretmeyecek sağdıkça memeler “süt bitiyor üretim yapmam lazım” diye düşünecek o yüzden çok fazla sağım yapmanızı önermem(tabi sütünü arttırmak için sağanlara bişey diyemem). Ben de 2-3 günde bir makinayla sağıyorum ama çok fazla alıştırmamaya çalışıyorum çoğunlukla beni rahatlatacak kadar elle beze sağıyorum süt ziyan oluyor ama okadarcık olsun diye düşünüyorum.

Bir de silikon uçla emdiğinde aradan hep boşa akıyor sütler. Benim öyle olmuştu. Emdiğinin de yarısı boşa gidiyordu yani
Yok akmıyor o kadar süt yok zaten. Göğüslerim çok sert olduğu içinde çekmesi tutması zor oluyor.

Canım sen tecrübeli annesin daha iyi bilirsin tabi ama nacizhane tavsiyem sen ısrarla her defasında uyuduğunda koy yatağına yatakta 5 dk bile dursa koy zamanla alışır süresi artar inşallah, slingle filan senin kucağında uyumaya hepten alışırsa 2 çocukla nasıl baş edicen hadi tek çocuk olsa neyse de cidden zor 2 çocukla kıyamam.

Kızlar bebekleriniz pişik oluyor mu? Ben kremi bol sürüyorum inşallah olmaz biraz kızarmış gibi poposu.

Yok akmıyor o kadar süt yok zaten. Göğüslerim çok sert olduğu içinde çekmesi tutması zor oluyor.
Silikon uç ile emmek bebek için ekstra efor sarf ettiren bişey o yüzden memeyi boşaltamıyor silikon uçla. İnşallah en yakın zamanda normal emer de silikon uçtan kurtulursun o zaman herşey düzene girecek kızımda 1 ay silikon uç ile emdi mecbur mama da takviye ettik. Sen sağım sonrası uçlar çıkar o ara bebeğe tutturmayı dene.

Canım onu oğlumda ben de kullandım. Ama sonradan duydum bebeklere zararı varmış. Ani etkilere sebep olabiliyormuş. O zaman bırakmıştım. Bilgin olsun

Bizimki de fena gazlı. Öyle böyle değil. Hatta kolik. Gece belli saatte sürekli ağlıyor. Gündüz uyanıkken hiç durmuyor hep kucak.ana kucağı almam şart oldu. Hatta kendi kendine sallanan Bi şey de olabilir. Oğlumla ilgilenemiyorum aksi halde. O sayede yanımızda durur biz de oyun oynarız

Canım eşim şimdi pompa almaya gitti bekliyorum. Bebek zaten çeke çeke mahvoluyor hiçbir konforu yok. Çok sinirlenip ağlıyor sonrada.

Kızlar bebekleriniz pişik oluyor mu? Ben kremi bol sürüyorum inşallah olmaz biraz kızarmış gibi poposu.
Evet hem de fena. Çok şaşkınım. Oğlum çok az pişik olurdu. Kızım ilk zamandan beri baya kıpkırmızı pişik. Ama bişeyler dokunuyor. Onu anladım. Mesela bezelyeden eminim artık. Ne zaman bezelye yesem ertesi gün poposu pişiyor.
Çok krem kullanmak da iyi değil.pişik olmadan sürmeyi çok önermiyorlar.
Zeytinyağının asistini alıp süt istersen. Eve gidince öyle yapıcam ben artık. Bu kremler Bi süre sonra tüylenme yapıyor

Kızlar dikiş yerleriniz ne durumda? Benim hala ağrım var. Özellikle çok oturup ayakta gezince. 25 gün oldu. Bugünde çamaşırımın tam dikiş bölümünde lekeler gördüm normal mi bu? Bişey olmuyordur inş. Dün korse giydim yine ondan mı oldu acaba o lekeler? Korse giyince de zor yürüyüp oturuyorum dikişlere baskı oluyor çok

Kizlar selam
Lansinoh yenidogan yavas akisli biberon kullanan var mi?
Anne memesine cok yakinmis acaba uclari her biberona uyuyor mu kullananlar yazabilir mi
Biberon var bende sadece uc mu alsam diyorum

Sorun neyden kaynaklı fikrim yok canım inşallah halledilir kısa zamanda.
Biz taburcu olmadan eşimi hastaneye çağırdılar, orda gerekli bilgileri doldurduk sistemden başvuru yapıldı o anda. Yeni yönetmelik geldi nüfusa gitmeden bu şekilde oluyor dediler biz hiç uğraşmadık onlar halletti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…