2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Kizlar selam
Lansinoh yenidogan yavas akisli biberon kullanan var mi?
Anne memesine cok yakinmis acaba uclari her biberona uyuyor mu kullananlar yazabilir mi
Biberon var bende sadece uc mu alsam diyorum
Canım senin bu dediğin e vitamini kapsül netten baktım turuncu bişey görünüyor yarın eşim yarın alacakta bu kapsül toz mu sıvı mi fotosu varsa atar mısın

Kızım hastanede yatarken fototerapi aldı 24 saat, taburcudan sonra kontrol kanlarında değerler düşmüştü ama tekrar sarılık olur mu diye korkuyorum.
Sağ memeyi hiç almıyor zorla emziriyorum.
Solu çok güzel alıyor ama benim de memeler şimdiden fos fos oldu. İlk bebekte bu kıvama gelmesi nerdeyse dört ayı bulmuştu. Beni de bu düşündürüyor, sütüm azaldı gibi hissediyorum 🙁
Meme terbiyesi diyorlarmış ona. İkinci bebekelrde daha çabuk terbiye oluyormuş memeler.Seninki ikinci bebek olduğu için daha erken olmuştur

Diğeri de küçük canım o da iki yaşında, o da daha anne kuzusu
Şu an büyüğü ayağımda salladım uyuyor, küçük de göğsümde uyuyor, bana da oturarak uyumak kaldı 😐
Eşimi bekliyorum dört gözle
O da minikmis ki🥺Allah'ım sana ve burdaki tüm annelere hepimize sabır ve kolaylık versin. Gerçekten yasamadan bilinmezmis meğer. Bebekleri olan arkadaşlarımın bebeklerini görmeye gittiğimizde ayy ne tatlı derdim. Ozenirdim ne yalan söyleyeyim. Bekardim tabii o zamanlar.. evet annelik çok güzel bı duygu ama şu ilk evreler, alışma kısımları, lohusalik denen süreç gerçekten de çok dile getirilmeyen karanlıkta kalmış bir tarafı anneliğin. Ben de akşam eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum🥺 annem yanimda ama çoğu zaman daha çok strese sokuyor beni. Her agladiginda bu çocuk aç vs diye. Çocuk onda çok durmuyor zaten. Ama eşimde duruyor, sakinlesiyor. O yüzden babamız gelsin diye bakıyorum her akşam🥺

Yaa tesadüfe bak aynı şeyleri yaşamışız biz de normali bekledik hiç açılmam olmayınca 40+1 de doğurdum
Evet doğumdaş gibi bişey olduk( bu kelimeyi şimdi kendim ekledim literature😁) İlk bebegin mi peki? Ben suyum gelince o kadar korktum ki.. doğuma dair hiçbir belirti yaşamadan sezeryan olucam diye gayet sakindim. Ama sabaha karşı suyum gelince hemen dogurucam sandım ödüm patladi😆 vajinal doğumdan cok korkuyodum zaten.

Evet doğumdaş gibi bişey olduk( bu kelimeyi şimdi kendim ekledim literature😁) İlk bebegin mi peki? Ben suyum gelince o kadar korktum ki.. doğuma dair hiçbir belirti yaşamadan sezeryan olucam diye gayet sakindim. Ama sabaha karşı suyum gelince hemen dogurucam sandım ödüm patladi😆 vajinal doğumdan cok korkuyodum zaten.
İlk bebeğim ben istiyodum normal doğum hatta akşam yatarken nasıl olsa yarın sezeryan olcam belki açılmam olur diye suya meryem ana otunu koyup yattım otu koyduktan 5 dk sonra suyum geldi.Ben sevindim normal doğuma dair hiçbişey yaşamadım bari su gelmesi olayını yaşamış oldum dedim hastaneye gidene kadar baya şarıl şarıl aktı sancı fln yoktu ama okadar su nerden çıktı diye düşündüm😄

Değeriniz kaç çıktı biz iki doktora gittik vücudunun yarısına kadar fizyolojik sarılık değere bakmaya gerek yok dediler muhtemelen 10-15 arası olabilirmiş
Bizim 10 çıktı. Artık değere bakmaya gerek yok dedi bize de. Ama birkaç kan tahlili ve idrar kültürü falan aldı. Sonuçlarına göre anne sütü sarılığı olabilir yorumunu yapacak. Yani masum sarılık. Bir zararı olmayan sarılık olduğunu netleştirecek

Bizim 10 çıktı. Artık değere bakmaya gerek yok dedi bize de. Ama birkaç kan tahlili ve idrar kültürü falan aldı. Sonuçlarına göre anne sütü sarılığı olabilir yorumunu yapacak. Yani masum sarılık. Bir zararı olmayan sarılık olduğunu netleştirecek
İki gün sonra gideceğiz zaten fizyolojik öyleymiş 7.günden sonra düşüyormuş inşallah öyledir

Önce 10 çıkmıştı bizim sonra 6. Günde yükseliş olur dedi dr 6. Günde 9 çıktı düşüşe geçtiği için artık bakmıyorum dedi. Değer benim için önemli değil dedi
Vücudunun yarısı sarı bizde sizde de öyle miydi dikkatte ettik ama sık sık emzir dedi Tam alamıyor arkasına mamada veriyorum

Canım senin bu dediğin e vitamini kapsül netten baktım turuncu bişey görünüyor yarın eşim yarın alacakta bu kapsül toz mu sıvı mi fotosu varsa atar mısın
Tabi cnm
Bendeki bu cok memnun kaldim

Eklentiler

• 20210524_210441.jpg
    20210524_210441.jpg
    60,1 KB · Görüntüleme: 22
Kizlar mrb Benim sipa doymuyor 3400 dogdu 21 gunluk 4.1 kilo su Anda anne sutu yetmiyor diye 60 cc ortalama mama veriyorum 4.100 gr olmus normal mi acaba bilemedim.fazla mi geliyor anlamadim.sizde durumlar nasil?

İlk bebeğim ben istiyodum normal doğum hatta akşam yatarken nasıl olsa yarın sezeryan olcam belki açılmam olur diye suya meryem ana otunu koyup yattım otu koyduktan 5 dk sonra suyum geldi.Ben sevindim normal doğuma dair hiçbişey yaşamadım bari su gelmesi olayını yaşamış oldum dedim hastaneye gidene kadar baya şarıl şarıl aktı sancı fln yoktu ama okadar su nerden çıktı diye düşündüm😄
Ayy:KK48::KK48: valla ben o kadar korktum ki, o duygumu ifade edemiyorum. Belki de öğle vakti vs olsa o kadar etkilenmezdim ama sabaha karşı uykudan islaklikla uyanınca ve ayağa kalktığımda da resmen sular akti, kalbim küt küt nasıl atıyor..

Seraa0606 Seraa0606

Bizim dogdugundan beri pişik olmadı cok sukur. Ama yine de kizariklik oluyor kaka yapınca vs. Bez olarak Prima premium care kullanıyoruz. Bir de her alt değiştirmede mustela pisik kremi sürüyorum.

X