2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    286
Cnm ben dun basladim
Dr u aradim gunde 4 defa 8 er damla bebege veriyosun. 3 defa da veren varmis 8 saatte bir oluyo o zaman
Ben.4 defa veriuorm
Cocuk biraz kendine geldi mahvoldu dun 😔
Ben 10 damla verdim dün. Bu sabah yine 10 damla verdim. Senin de sap simplex mi ilacın? Bebişin kaç günlük oldu şuan?

Annenin içtiği gaz damlalarıda var.
Bebeğin içtiğide.
Seninki bebeğin içtiği.
Prospektüste yazıyordur zaten kaç damla verilceği ben hiç kullanmadım bilmiyorum kullanım şeklini.
Evet bebek iciyormus, nitro yazmış sağolsun. Prospektuste yetişkinler için de kullanım şekli yazınca arada kalmıştım. İnşallah fayda görürüz. Gaz bebeğin yaşam kalitesini çok etkiliyor🙁

Kakası falan normal herseyi.. şuan yanımda yatıyor sürekli kusuyor bogazına kacmasndan onladar korkuyorm ki
Aynı sorun bizde de var hatta ilk doğduğunda kusmuğunu aspire ettiği için yoğunbakımda yattı. Şimdi ben de çok korkuyorum reflü yatağında yatıyor ve sürekli gözüm üzerinde hiç tek bırakamıyorum

12 günlük olduk ve gaz sancıları başladı, gündüz gaz çıkaran bebek gece çıkaramıyor ıkınıyor sürekli kucak istiyor..perşembe doktor kontrolü var beklesem mi ya da gaz damlası başlasam mı bilemedim...ayy bide gaz sıkıntısı bu kadar erken mi başlıyordu ya

Bizim de 4 gündür devam ediyor gaz sorunumuz. Düzelir gibi oluyor tekrar başlıyor. Ben de bu sabah ikinci kez verdim ilaçtan. İşe yaradi mi yarayacak mi emin değilim. Emerken bı anda kendini geri atıyor sıkıyor yüzü kıpkırmızı oluyor sonra da çığlık atar gibi bağırıyor. Sonra memeyi tekrar tutuyor sonra yine azıcık emip tekrar kendini geri atiyo böyle bir kısır döngü..kucakta uyuyo yataga bıraktığım an basliyo ağlamaya.dun gece 1 bucuktan beri uyumadım. Ne zaman düzene girecek🥺
Bizim de öyle asla uykusu düzenli değil dalamıyor bazen 4-5 saat uyuyor bazen sıfır uyku Kırkından sonra azalır diyorlar ama bakalım

Bizim de 4 gündür devam ediyor gaz sorunumuz. Düzelir gibi oluyor tekrar başlıyor. Ben de bu sabah ikinci kez verdim ilaçtan. İşe yaradi mi yarayacak mi emin değilim. Emerken bı anda kendini geri atıyor sıkıyor yüzü kıpkırmızı oluyor sonra da çığlık atar gibi bağırıyor. Sonra memeyi tekrar tutuyor sonra yine azıcık emip tekrar kendini geri atiyo böyle bir kısır döngü..kucakta uyuyo yataga bıraktığım an basliyo ağlamaya.dun gece 1 bucuktan beri uyumadım. Ne zaman düzene girecek🥺
Aynı sorun bende de var dün geceden beri uyumamisim bizimde gaz sorunu var emziriyorum yatağa bırakıyorum uzaniyirim daha dalmadan ben o ağlamaya başlıyor ayağımda sallıyorum uyuyor bırakıyorum tekrar başlıyor yani dün geceden beri böyleyiz Allah sabır versin bize yardım etsin 😭

Daha gaz sancıları başlamadan doğduğu geceden beri kucakta uyuyan bebe var bende şimdi siz gaz sancılarından bahsedince iyice gözüm korktu doğum yaptığım geceden beri sırtım yatak görmedi taş çatlasın 3-4 saat uyuyorum geceleri onuda oturduğum yerde bebe kucagimda her yanımı yastıkla dolduruyorum kucağımdan düşürmeyeyim diye kızımda sık uyanirdi ama emip yatağına koyunca uyurdu bu bebe bumerang gibi yatiriyorum yatırıyorum bana geri dönüyor 🥴

Kızlar çatı muayenesinde 3 cm açıklığım olduğunu söyledi doktor ama sancım yok böyle Bi durumda olup doğum yapan yada hala bekleyen oldu mu aranızda
Bende 37 haftada kontrole diye gittim 4 cm açıklık varmış nstde sancı falan çıkmadı ama önceki gün düzensiz sancılarım vardı doktor sancıyı tetiklesin diye bi ilaç koydu 6 saat sonra doğum yaptım

Merhaba kızlar çoğunlukla gaz şikayetleri var sanırım yoğunluktan okuyamadım yazdıklarınızı ama gaz sancısı icim kızlarımda da kullanmıştım oglandada çok sıkışınca kullanıyorum günde bir kez acı elma yağı ni parmagima bir damla damlatıp ayağının altına sürüyorum geçiriyor sancısını

Sizlere alakasız birşey soracağım oğlanın kimliğini çıkaramıyoruz günlerdir uğraşıyoruz nüfusta sistemde görünmüyormuş elimizde doğum raporu var e devlette de görünüyor ama nüfusta sisteme dusmemismis çıkaramadık kimliğini çocuğun böyle birşeyle karşılaşan var mı varsa ne yaptınız nasıl çözdünüz olayı

Merhaba kızlar çoğunlukla gaz şikayetleri var sanırım yoğunluktan okuyamadım yazdıklarınızı ama gaz sancısı icim kızlarımda da kullanmıştım oglandada çok sıkışınca kullanıyorum günde bir kez acı elma yağı ni parmagima bir damla damlatıp ayağının altına sürüyorum geçiriyor sancısını
Kızımda kısa süre kullanmistim acı elma yağını sonra kullanılmaması gerektiğini öğrenince bırakmıştım aslında ada çayi yağı ve Ada çayının içinde kafur ve tujon maddesi var ve bebeklerde kullanılmaması gerekiyormuş toksik olabiliyor bazı bebekler bir damlada bile ciddi rahatsızlıklar geçirebiliyor muş

Ben 10 damla verdim dün. Bu sabah yine 10 damla verdim. Senin de sap simplex mi ilacın? Bebişin kaç günlük oldu şuan?
Evet cnm aynisi . Oglumda kullanmistim cok iyi gelmisti. Kizim dogmadan aldim ne olur ne olmaz diye tam 10.gun basladi ctesi cocuk mahvoldu hemen dr aradim kullan dedi. Bugun 12. Gunumuz bayag farketti.
Ama saatini gecirmicen o.zaman cok faydasini gorursun.
Bir de havlu utuleyip bacaklarina sariuorum uyku oncesi o da rahatlatiyor tavsiye ederim.
Emzirme icin de goguslerin sisse hemen sagmani oneririm
Ben makina almadim kiraladim yarin gelicek medela hastane tipi olandan kuzenim onerdi 2 cocugunda da kullandi evdeki elektriklilerle ilgisi yok cok guzel sagiyo dedi
Bende ondan kiraladim bekliyorum heycanla bakalim

Sizlere alakasız birşey soracağım oğlanın kimliğini çıkaramıyoruz günlerdir uğraşıyoruz nüfusta sistemde görünmüyormuş elimizde doğum raporu var e devlette de görünüyor ama nüfusta sisteme dusmemismis çıkaramadık kimliğini çocuğun böyle birşeyle karşılaşan var mı varsa ne yaptınız nasıl çözdünüz olayı
Sisteme dusup dusmedigini bilmiyorum cnm
Nufusu arayip randevu aldi esim yenidogan kimlik diye elindeki dogum kagidiyla gitti halletti hemen ayni gun ptt kargoya vermisler 1 gunde geldi sistem bu sekilde isliyomus. Otomatik olarak dusecegini sanmiyorum belgenizle randevu alip gidin

Canım acil iyi bir emzirme hemşiresi desteği alman gerek.doğum yaptığın hastaneden destek iste.ben destek aldığım halde bebeğim emmemişti.sorun yapma mamalarla da bebekler çok sağlıklı büyüyor❤️
Hastanede çok yardımcı oldular ama olmadı çok zor masaj yapmak bugün pompayla denicem olmazsa hastaneye giderim.

Gaz sorunu bizde de var hemde ilk günden beri sadece ayakta sallayınca uyuyor ayağımız durduğu an başlıyor ağlamaya emerken kendini kasıyor geri atıyor genzine kaçırıyor nezaman nasıl geçecek bilmiyorum

Kızımda kısa süre kullanmistim acı elma yağını sonra kullanılmaması gerektiğini öğrenince bırakmıştım aslında ada çayi yağı ve Ada çayının içinde kafur ve tujon maddesi var ve bebeklerde kullanılmaması gerekiyormuş toksik olabiliyor bazı bebekler bir damlada bile ciddi rahatsızlıklar geçirebiliyor muş
Çok az kullanıyorum artık dayanılmaz boyuta gelince kullandım çok ağlıyordu damla fln kar etmiyor açıkçası fazlasi zarar ama çok çok az kullanımda da sıkıntı olmaz diye kullanıyorum acı çekmesine dayanamiyorum göbeği kanayacak çocuğun ağlamaktan

Halla halla iyi geliyor mu ilk kez duyuyorum

Sisteme dusup dusmedigini bilmiyorum cnm
Nufusu arayip randevu aldi esim yenidogan kimlik diye elindeki dogum kagidiyla gitti halletti hemen ayni gun ptt kargoya vermisler 1 gunde geldi sistem bu sekilde isliyomus. Otomatik olarak dusecegini sanmiyorum belgenizle randevu alip gidin
Bu 3 tur Randevu alıp gidiyoruz cnm elimizde doğum belgeleri var sistemde görünmüyor deyip geri yolluyorlar cozemedik bizde bu isi kizlarda iji dkda halletmistik bu nasil birşey anlamadık Allah korusun hastaneye gidecek olsak kimlik yok

Halla halla iyi geliyor mu ilk kez duyuyorum
Kızlarda daha doğrusu kızın birinde çok çektim öneri üzerine hemde ender saracoğlu nun bir yazısında da denk gelmiştim aldim ise yaramisti oglumda bir kez kullanmak zorunda kaldim cocuk rahatladi ama fazla kullanımı zarar verebiliyormuş dikkatli kullanmak gerekiyormus

X