2021 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    286
Hadi Hadi gözün aydın Allah analı babalı büyütsün yalnız tarih ve saat çok uyumlu olmuş bence
 
Devlette genelde sezeryana en son çare olarak başvuruyorlar. Yanlış bilmiyorsam yasal olarak 41 e kadar bekliyorlar. Çok can sıkıcı. Sancılarım var ama öyle doğum sancısı gibi değil
 
Devlette genelde sezeryana en son çare olarak başvuruyorlar. Yanlış bilmiyorsam yasal olarak 41 e kadar bekliyorlar. Çok can sıkıcı. Sancılarım var ama öyle doğum sancısı gibi değil
benim doktorum da 41 e kadar bekleriz dedi yarın 40 haftalık oluyorum bugün nstde hiç sancı çıkmadı
 
Bugün eve geldik ama bebeğim sürekli ağlıyor sütüm öyle çok yok gazını da çıkramıyor
Canım nolur ilk olarak sakin ol.bazı bebekler ki benim ilk bebeğim de böyleydi ilk günden ağlamaya başladı.2 sene hiç susmadı yani 2 sene aşırı zor geçti herşeyi problemdi.
Belirli bir düzen oturana kadar ilk zamanlar biraz sıkıntılı malesef.sütün yavaş yavaş inecek sabır.
 
Sağlık olsun da dediğiniz gibi, gerisi bir şekilde çözülür, simdi daha tecrübeli olunca siz belki daha farkli ilerler doğumdan sonraki sureciniz de.
 
Kızlar doğumdan sonra multivitamine devam ettiniz mi toparlanma daha kolay oluyormuş
Takibimi yapan kadın doğumcu Doğumdan sonra da decavite devam etmem gerektiğini söylemişti.
Doğum yaptığım hastanedeki doktor da taburcu reçeteme demir takviyesi yazmış suya atılıp içilen bir toz.
Bence ihmal edilmemeli, özellikle ilk üç ay destek önemli


Canım seninle günümüz aynıydı galiba.
İnşallah sağlıkla alırsın kucağına
Ben de ilk bebeğim 41+0da doğurdum.
Beklemek sıkıcı olabiliyor ama en hayırlı zamanda sağlıkla gelsin inşallah

Gözün aydın canım sağlıkla büyüğün bebeğin
Kayseri’den gelenler oldu mu
Bizimkilere yol izni çıkmadı


Benim bu doğumum aynı bu şekilde oldu.
Suyum geldikten sonra 12 saat kendi sancılarımın düzene girmesini beklediler ama istenilen seviyede olmayınca suni sancıyla desteklemeye başladılar.
Yaklaşık dört saat de o sürdü ama yine sancı olmadı, suyumu açtılar, sonrasında süreç hızlandı ve bebeğim doğdu
 
Bende gebelik kolestazı var 37.haftadan sonrası çok riskli ondan canım. Kolestaz olmasa 38-39 arası alıcaktı doktor
Bir kac gundur hafif hafif kol ve bacaklarimda kaşıntılar var benim de, kolestaz belirtisiymis sanırım bu durum, tehlikeli oldugunu okuyunca doktoruma bilgisini verdim, yarin kontrole gidecegim, karaciger icin test yapalim dedi. Normalde kontrolum ctesi günüydü. Kaşıntı disinda başka belirtisi var mi kolestazin sizin yaşadığınız, epey gerildim ben de. Kolestaz teshisinde kesinljkle sezeryan mi olunuyor biliyor musunuz, normal dogum bekleme gibi bir luksumuz oluyor mu, cevap verebilriseniz cok sevinirim
 
Gözün aydın canım sağlıkla büyüsün bebiş
 
Mrb canm nasil oldun toparlandin mi?
 
Bugün eve geldik ama bebeğim sürekli ağlıyor sütüm öyle çok yok gazını da çıkramıyor
İlk bi kaç gün kolostrum olduğu için damla damla geliyor süt canım normal sonra bebek emdikçe çoğalıyor. İlk 2-3 gün nerdeyse günde 15-20 saat memedeydi. Zaten mideleri çok küçük her emmede çok az süt çekip doyup sonra hemen geri acıkıyor lar. Sonra yavaş yavaş süt artıyor. İçine sinmiyor sa saat başı 10 dk elle sağım yapabilirsin. İlk 2 gün öyle yaptım ben her sağımda 1-2 çay kaşığı süt anca çıktı onu da ağzına yavaş yavaş akıttım.
 
Benim 2 gebelikte de çıktı. Tek belirti kaşıntı. İlk gebelikte daha şiddetliyi kollarımı, bacaklarımı yara yapmıştım kaşımaktan. İkinci gebelikte daha hafif bi kaşıntı oldu. Alt, ast değerlerine bakarlar kan tahlili ile. Eğer kolestaz çıkarsa ilaç verip yakın takip yapıyorlar ama doğum 38den önce oluyor çünkü Allah korusun 37den sonra bebeğin kolestaz kaynaklı ölüm riski artıyormuş. İlk kızım 37+1, oğlum 37+2 de alındı bu sebeple, riske girmemek için. Ben de direk sezeryan dendi ama belki suni sancı ile normal doğum da denenebilir. Önemli olan doğumun 38den önce olması.

Bu arada her kaşıntı kolestaz var demek değil, gebelik kaynaklı kaşıntı da olabiliyor.
 
Kızlar benim de doğumdan sonra 11 günde 8 kilo gitti. 15 kilo almıştım. Ama diyet vs yapmadım, hatta gayet güzel yedim yani güç toplamak için eğer fazla fazla yerseniz ister evde 5 çocuk olsun, ister 7-24 aralıksız emzirin o kilolar kalıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…